Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Без вакви ниски удари Ве молам:envy:
    :rofl::rofl:

На Viktorijaaa5, iloveyou29, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    328.648
    bitter posvoi me plsssss

На Eli23, Viktorijaaa5, iloveyou29 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Леле, ти мисли читаш :^) кога се зезавме синоќа тука одма на тоа ми текна ама си реков ај да не отварам "болни" рани, па само си се изнасмеав сама по дома:rofl::rofl:
    Пристојна девојка сум јас ма ццц, не ме научија до сега(facepalm):D
    Уствари откако ќе си кажам за женетите мажи, ќе го урнам митот за пристојност ама ај..:?:
    @Val-Dim не се давам јас лесно.. ;) уствари јас никако не се давам :D

Бошке и џој, кое спиење, сабајле во 7:23 ѕвони мајка ми (знае дека сум станата тоа време) и јас со поспан глас и одговарам..кога ме подбра, подобро да не пишувам тука што ми рече :rofl:
    Во 8:15 ѕрррр на врата, вода да читал..кога му се с'снав, тој 10 месеци од ракав ги вади цифрите, сега му текна.. две недели ѕвонел наводно..пихх
    Ми скрши сон..
    Отидовме на доручек, пријателот го чекаше во центар (тој со грдиот британски акцент што го спомнав вчера)..
    Ниеден филм не изгледавме на раат, ама Кобра си го изгледав ! Не го прошуштам :rofl:
    Кога некој ќе ми рече маче или срце, па уште ако е машко, очи ќе му извадам..
    Јас срцка некогаш им викам на тие што ми се мили ама маче и срце ми е примитивизам бре (facepalm):D
    Ја пред година дена срцето ќе му го извадев на еден..во кафич ми вика - "маче, што пиеш?" И јас филмската реплика - тоа што ти не можеш да си го дозволиш МАЧЕ!:wasntme: Па се утепа од извинување, ама другарите му удрија ремет за сите пари :)

Женети мажи...!
    Е овие ми се слабост очигледно :^) сакам постари мажи (не 15год постари ама околу 5 е ок) арно ама сите околу 30ката очигледно се (НЕсреќно) женети :lol:
    Летово еден ми симнуваше ѕвезди ... цееели 4 месеци.. Првите 2 ипол не ни знаев дека е женет, после дознав.. ама го оставив да си симнува ѕвезди. Јас сама, ми годеше.. да си имам занимација. Е сега, си проба он да ме однесе во кревет, ама не знаев дека за толку лесна ме смета :lol: едноставна сум, или бев :^) ако не сум во врска со некого, креветот ќе му остане празен па ако сака и најубавиот и најдобриот нека е..

Ќе заборавев.. дознав дека е женет во Лира ресторанот..цепки беше, ама приказна за друг ден е :D
    @PUPICA не менувај фирма, добра ти е оваа :) ќе дадат плата, чекај малку изборите ги пореметија изгледа

На iloveyou29, kuc, emkaemka и 23 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    @Ordinary некако не избегнува !:call:

На Annath, fallenangel, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.091
    Допаѓања:
    328.648
    ne e samo ona
    i petar i ninja i nena i dani
    mn gi ima sto veke ne pisuvaat

На iloveyou29, simonka93, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Понекогаш се уморуваш од рутината и секојдневието те води кон други интереси, па земаш ,,одмор,, од тука.
    Се менуваат ,,генерации,, и на форумов и на темава.
    Секој со своја причина.

На iloveyou29, Peco, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Од петокот ја нема :^)
    А дани па.. се надевам дека е ОК.. со оглед на тоа што нон стоп беше на темава, се чувствува отсуството поприлично :(
    Нинџата веројатно не мрда од работа, плус избори се ближат, имајте милост :lol::D

На iloveyou29, Peco, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Алал да ти е. Јас па сум мн непостојана. Бев. Сега со дете ќе видам како е. Цел живот - Калимеро нема правда. А видам неправични раб према мене одма ги терам и барам нова работа. Не поднесувам некој квази газда да ме игра. У денешно време сите се газди.
    Овде кај што работам моментално газда ми е машко, многу е млад, колку мм е, ама е човек на место. Знае некогаш да ми се испонаша ако не му е ден, ама ќе се искараме жестоко и минува кај двајцата. Не е во ред да се карам, нели газда, но не дозволувам да ме потценува. Знам колку вредам и што се правам за таа фирма и не сакам некој тоа да ми го злоупотребува.
    Пак ќе кажам, алал да ти е, јас не сум за комфор зона, сакам да експериментирам повеќе. И пак ќе кажам реално повеќе го сакам твоето, бидејќи лојалноста е една од најбитните карактеристики на човекот (што не значи дека не сум лојална во друг поглед :) )

Инаку срце, маче, злато и сл се тоа ми е узречица која е многу лоша, и јас мразам лигавење, ама живеам во свет каде народот толку мн ги употребува околу мене што и јас несвесно ги вградив во мојот речник.
    Немам лоша намера нормално, ама реално одвратно звучат.
    Сакам да сум учтива и културна, се трудам макс да бидам со сите док не ми се одвртат жички. Сакам да делам комплименти доколку навистина го мислам тоа. И најмногу од се сакам да ги искоренам „цици маци “ зборовите од речник. :D

На iloveyou29, emkaemka, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Здраво и од мене!

Услуги кога правам, ги правам со сето срце. Кога треба да побарам, тешко ми паѓа, а уште потешко му е на тој што треба да ми заврши услуга. Затоа... Се праам на Тошо.

Бајрам на мозокот порано повеќе си правев и се нервирав зашто се' е недостижно. Сега само за недостижни работи кои знам дека не можам да ги имам. Живеам во реалноста, боли кога си замислуваш, а не можеш да го оствариш тоа.

Со женет/зафатен не сум била. Со мојов сме од 19 години заедно. Крај на прва факултет. Немало прилика за такви искуства, а и не сакам повозрасни од мене. Ама не сум баш светица. Пред него имав "врска на далечина" со тип кој знаев дека цело време е со различни. И цело време е барем со две наеднаш во мување/врска. Исто така, на почеток на врската, кога имавме една така троа поголемка криза, за малку ќе си дозволев бакнеж со постар колега од работа, ама за среќа на време изреагирав и избегав. Од инает знаат лоши тенденции да ми се појават.

Адреналин во брак. Секси долна облека и по некоја фотосесија само за негови очи. Самиот секс ни е како адреналин. Присетување на почетоците на тоа поле.

@Dust дај му шанса на чоекот, ептен романтично ова твоево.

@Val-Dim среќен роденден.

Вчера цел ден ненаспана, попладнето малку повеќе вино испив, рано легнав и цел ден сум со главоболка, мамурна.

Имајте убав ден!

На Val-Dim, Viktorijaaa5, iloveyou29 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Еве ме и мене срциња, мачиња, цуциња да не речете дека ме нема. Ве читкам и не ве напуштам.
    Околу мажени, слободни и сл. она што кажувате паа не сум светец. Доволно е ќе подразберете

На Viktorijaaa5, iloveyou29, emkaemka и 20 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Бтв правам целосен преокрет у животот.
    Имам другарки и другари, но она што ми е најблиско решив се тоа да џитнам на страна као стари искинати алишта. Да, звучи грубо, но сфатив дека имам погрешна перцепција за „другарување“. Јас пружам се, они само чекаат јас да бидам тука за нив .
    Ме бараат ако треба да се части или ако евентуално имаат мака. Не фала. На мм му кажав чим се породам и ако ми ѕвонат на мобилен не им кревам, едноставно не сакам да ми рушат зен момент со син ми, не сакам лажни честитки и не сакам подлигурење.
    А најмногу не сакам да чујам муабет „ да частиш за синот“ пошо фацата ќе им ја прснам. Ако јас и мм не сме частеле од Господ грев да е.
    И почнав да живеам под мотото „ поарно сама, него со лажни другарства“ . Мое мото кое многу си го поштувам. :D

На iloveyou29, Peco, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    И јас сум мамурна :devil: сабајле барам лимонада без шеќер, тој ми вика - имаме само сок од портокал 8-| ми идеше да му речам - оди бе исцеди 1 лимон и не ги бркај клиентите, ама кога сум мамурна знам да избувнам па си реков да ќутам подобро, да не се покажам во лошо светло :rofl:

@Lady Phoenix давам јас шанси... ама кога ќе ги прокоцка некој, за навек е :D
    @Val-Dim роденден? Хмм
    Среќен роденден :hug:

На Val-Dim, Viktorijaaa5, iloveyou29 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Не знам како да ти објаснам...кај мене/нас не станува збор за глумење газди,терање неправда и слично. Најпросто кажано,мене/нас газда ни е актуелната власт и нивните бизнис „пријатели“,и се е јасно:devil:
    Тие диктираат „политика“ на работење и се што иде со тоа.
    Да кажам што и каде работам,многу работи ќе ви станат појасни.Ама,не сакам до толку да се отвОрам;).
    Батали.

Ај да идам да кснам нешто.Само се подзалажав со банана и мандарина:D

На Peco, Annath, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Затоа и реков, ти знаеш најдобро. Нема ни зашто да кажуваш, доволно е ти што знаеш како се наредени работите. :)
    Дај боже само она што не е наредено да се нареди набрзо. ;) :)

На Annath, PUPICA и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ќе ви расипам муабет но, каде се изгуби мафето на темава, кока колата. Дај бре малку да раздвижиме. Напоменавме секој со по некоја авантура, пред по во врска, брак. Па би прашал каков плен би одбрале кога би сакале и би се укажала можност.

На iloveyou29, ♡BuBaLe♡, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    22.086
    Ве читам на рати,многу имате пишувано од вчера,а јас секој ден од 10ч си гледам по еден божиќен филм на една програма,па додека се рекламите користам прилика.

@Dust , @Val-Dim и @Ana Marija 1 ви благодарам :hug::*

За помагање помагам секогаш кога можам,а кога ми треба нешто очекувам дека некој ќе ми возврати за тоа што сум помогнала.Иако ,секако дека имало и ситуации кога како во вода да паднала помошта,или едноставно си помогнал но некои знаат така добро да си ги извртат работите и да изгледа како самите тие да си завршиле работа.
    Имам и една блиска особа која кога и да требало помош од мене или мм,секогаш сме помагале и таа секогаш вели , а бе јас можам ама ете мм ,тој вака-така...или а бе јас имам ама...И уствари те прави дека таа си е способна за се, си има се, и иако и помагаш, не вели ни фала туку само дека морало да помогнеш,а не дека и требало нејзе многу,она се си има и се си знае.

За авантури со оженети немам што да споделам,мал град е сите се знаеме,или ако јас некого не знам тогаш другарка некоја сигурно го знае и нема шанси да не знаеш дека некој е оженет.

На Val-Dim, iloveyou29, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Бууу, има ли некој присутен. Или да пуштам усисувач да зачистам по дома и да подготвам ручек. Денес сум домаќин/ка јас. Дури и машина за алишта сум вклучил се разбира женче ја напунила не ми иде бело, црно шарено вакво такво.

На iloveyou29, Peco, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Петре, каков плен за што? Или виното ми е уште во организмот или сум затупела, читам а не разбирам :rofl:
    Плен за врска, брак, изневерување или..:wasntme:

Што има за ручек?

На iloveyou29, Peco, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Bozica1980 во темата Тесто за пица имам ставено рецепт. Подобро тесто - амин!

На iloveyou29, Annath, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Добро утро
    Кај нас се е едно исто..
    Ке кажат од кафе не спиеле а јас синока во 2ч пиев па си легнав .
    Кога ке си одам дома прва работа ке ми биде да си ги повратам кг. претерав овде иако не знам како..

Туку .. и @stetoskop ја нема.Се надевам дека е добра .

На Viktorijaaa5, iloveyou29, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.