Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Јас сум 90та :)
    Многу влетаа во брак мислејќи дека ако фатиле некој побогат, цел живот ќе ги чува..
    Другарка моја во 4та год средно на физичко ни рече вака - Јас на дечко ми (попознат фудбалер) ќе му родам дете одма кога ќе завршиме средно, свекрва ми нека го чува..таква шанса не се пропушта.. јас бев ваква 8-|8-|:x
    Друга пак од основно, се омажи и дете има.. таа имаше 18, тој 32. Сега се разведени затоа што тој си најде некоја што стои цврсто со нозете на земја и не е дете во мозокот..
    Трета другарка имаше еден богаташ за дечко, ја земаше со некој огромен џип од школо, 5-6 год разлика.. Се земаа и тие, мислеше она го фатила господ за онакви... пред летото дознав дека се разделиле, тој во брак со неа а на страна уште кој знае колку вртел, ама едната трудна останала и ете беља..

Да стапам во брак за да "заробам" некого .. никогаш. Да стапам во брак затоа што сум трудна - никогаш. Да стапам во брак затоа што тој е богат - никогаш. Тоа би значело дека овој последниов ми е јака прилика, само што никогаш не би можела да го гледам на тој начин..
    Комплицирана сум.. ама знам што сакам, а тоа не е многу.
    Кога ќе го најдам тоа што го барам, знам дека шансата за развод ќе ми биде минимална :lol:
    Никогаш не викам - никогаш, не знаеш зад аголот што те чека..ама од летање во облаци мојата генерација се упропасти.
    Жените во кујна не знаат кафе да сварат, ама битно се испомажија...
    И јас кога ќе помислам на нив се осеќам како стара мома :rofl:
    Ама гајле ми е, не сум направила ништо лошо, ништо неморално, ништо што не сум сакала.. убаво ми е, убав живот си имам, маж и деца и онака не ми беа на список после средно.

На Viktorijaaa5, JuLleE, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Да не се разбереме погрешно, и јас сум од овие генерации, мм е скоро 8 год постар од мене.
    Поентата ми беше дека нешто се случува и не е во ред.

Инаку сосема се согласувам со мислењата погоре. :)

Бевме во врска 4 год, кога ми го даде прстенот една година живеевме заедно, да видиме како нашето ќе функционира.
    Не чекаат уште многу предизвици, падови, издигнувања, ама кога се сака, се се пребродува.

На Viktorijaaa5, JuLleE, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.654
    На место муабет @Dust :) оние другите примери кои ги наброја не чинат и никој не може да ме убеди во спротивното.

Мене да ме измести некој од место не е баш лесно ама и не дека не му успеало никому. Умот ќе го ставам на прво место и не се лигавам со тоа. Сакам и да ме привлече физички ама ако е глупав и прост може и најубавиот маж на светот да е се исто ќе ми е.

На Outlook, Viktorijaaa5, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ја читав @Sky-butterfly во темата за религија и медицина и ништо не разбрав:?:

На Lady Phoenix, Sky-butterfly и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    22.086
    @Dust а таа на фудбалерот успеа ли да му роди дете ? :D

Сериозно,и јас би ги советувала по младите да не брзат многу за брак.Додека си сам проживеј повеќе работи за после да не ти биде мака.

Бракот не е едноставна работа,треба да биде убаво и да има цврста подлога.Тоа значи многу разбирање помеѓу партнерите ама во вистинска смисла,прифаќање на многу работи и одржување баланс секој ден од заедничкиот живот.
    Кога ја имате вистинската личност за тоа,се е многу едноставно и природно.

На Peco, Barbie20, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    а што работиш уствари?

На JuLleE, Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Општо - младите се неодговорни.
    Не слушаат совети од родител.И јас не слушав, па не стигнав далеку.

Да сум сега пак на 18 години, нема да се мажам.Нема ни да менувам партнери како бесна.Нема ни да беснеам како тинејџер.
    Ќе си гледам пред себе, ќе си уживам, ќе си учам или работам и ќе тренирам ЗРЕЛО да размислувам.

На JuLleE, Peco, Ana Marija 1 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Од животни - на дм му викам само мајмунче :D иначе е мило.. Така почнавме уште ко се фативме, така и си остана..Маче, зајце, глувче :shake: ептен ми е лигаво..
    Една другарка имаше дечко билдер а она му викаше глувченце :rofl: а типот висок, набилдан, брада до земја, тетовиран.. Бррр :worried:

До пред некој месец ептен бев загреана за брак, сега кога ќе ми се спомне таа тема, коса ми се ежи на глава.. Или е нормално или нешто ми фали ]:)

На ниет сум да си купам црвени лампиончиња, сребрена лента и убаво новогодишно чаршавче за на маса за другата дома, штом ќе сме таму за НГ, ќе напраам таква атмосфера..

На mal.ecka, Barbie20, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Има и друго обратна ситуација.
    Со само една кавга тие си заминуваат дома. Па тука се руши светот и бракот.
    Секое мало недоразбирање е крај на бракот.

На JuLleE, Peco, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Е тие таквите многу ме нервираат, на секоја кавга и ај кај мама ќе си одам.. Глупости..

Исто ми е глупо, откако ќе се омажат и преку два-три дена се кај мама и тато на гости..:tmi:

На mal.ecka, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    @duffi не се сите прсти на раката исти, нели? Не се ни сите луѓе исти. Ти на твоите години си позрела од некои, помалку зрела од други..небитно, битно доволно свесна за своите постапки.
    Преку една другарка запознав девојка, сега има 20год. Остана бремена млада, роди детенце.. мажот и е 20-21.. откако стана мајка, се промени целосно. Некогаш и се воодушевувам како постигнува се, дете, работа, маж, факултет.. челични нерви има. Мажот и го зезавме на една прослава - демек да му местеле некоја, не знам што..не сакаше да слушне :D и еден ден не укопа сите со една изјава. Нешто слично на ова беше - абе луѓе, ја сакам жена ми, го сакам детето, го сакам бракот, уживам во животот со семејството, вие не знаете колку е побогат човек кога има свое семејство..за ништо на светот не би ги напуштил, тие ми се нешто свето..
    Сите до еден заќутевме а искрено јас се излигавив од плачење (жена+пмс=чудовиште хаха).. имаат сложен живот, хармоничен.. Иако млади, малку порано станаа свесни за вистинските вредности и верувајте постабилни се од некои 30годишни што ги познавам..
    Годините не се мерило, ако нешто сакаш - ќе успееш.

Тие што сакаа само да стапат во брак, стапија..не размислуваа за животот, единствено што сакаа да постигнат беше да се омажат. И не ги обвинувам, толку им сече..
    Си го креираме животот како знаеме и умееме. Никој освен самите ние не ни е крив..

Јас секогаш имав други приоритети. До сега пропуштив шанси за брак само затоа што јас така сум сметала..
    Ми фали нешто..кога ќе го најдам тоа што ми фали, тогаш ќе дојде бракот на ред :)

@V.odolija таа не успеа да му роди дете, ама уште се заедно.. не би коментирала од кои причини, претпоставувате и сами, жени сме ;)

А тие што по секоја кавга се кај мамичка, ми се гади од нив.
    А такви има и мажи..бегам на 100км од нив

На Viktorijaaa5, JuLleE, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Мене не ми е јасен делот кај што младите брзаат. Каде? Дете се раѓа и на 20 ама и на 26. Која е разликата? Поминал периодот кога ти се шета насекаде, кафани ли се тоа, дискотеки или кафиќ. После 25 би требало да си созреана личност, да имаш некоја попристојна и постојана работа и да разгледуваш прашање од типот: каде ќе живееме?

Денес на младите бременоста им "се случува" а не ја планираат. Еве и јас сум млада, би можела комотно да се омажам, сериозно ја тераме работата со дечко ми (добро од самиот почеток беше спонтано и поминавме многу фази) ама сеуште не се чувствувам доволно спремна да се остварам како мајка.
    Познавам многу девојки кои не планирале и не брзале, ама ете се случило. Не, не се случува тоа така.
    Една моја познаничка што би кажала, "здушете се вие малку", како пар, навикнете се еден на друг. Вака со бременоста се е на две- на три. Веридба, честитање, средуваш низ дома, свадба, пак честитања, бебе, пак честитки. Во сето тоа јас би се изгубила, мене и моето јас. Што попрво да направиш?

Сметам дека животот треба да се живее а не да се претрча.

На Barbie20, Annath, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Го знаете оноа нели...

Брат, се женам!

А кој месец е трудна невестата?

:party::rofl:

Никој не прашува дали од љубов се мажиш/жениш..
    :emo:

На Peco, papillonP, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    И кога “новата млада ти“ ќе наполни 40, на некој форум ќе пишува - што бев глупа, додека другите шетаа и живеа, јас рмбав и се понашав предвреме возрасна.

Секое време си ново однесување.
    Јас се водам по едно мото “живеј го денот“. Тоа не значи да газиш по туѓи судбини, но значи да дишеш тој ден со полна плуќа.
    Ми смета кога зборот флерт се употребува на не соодветни места, мисли, реченици.

На JuLleE, Peco, Ana Marija 1 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А што е глупо да оди кај мајка?! Јас често си одам, блиску сме и често пијам кафе со мајка ми. Демек се омажив и камен фрлив на таа куќа?! Поарно секој ден со комшиите да трачарам, него мајка ми да ја видам?

На Viktorijaaa5, JuLleE, emkaemka и 13 други им се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    22.086
    Се пошегував малку @Dust мислејќи дека поради тинејџерски подивени хормони мора да си го задржи дечкото и плански ќе му роди дете :) па си реков дали успеал планот.

Аа инаку, и од мајкари држете се по далеку.Никогаш нема да сте доволно добри и паметни како мајка.|( Да не правиме муабет за готвење,ни приближно нема да сте добри во кујната како мајкичка. Имам неколку примери околу мене каде мамино синче дозволува да му се мешат во бракот,зошто мора да е како мама ќе каже.
    Јас би рекла,зо закон да се забрани мамини синчиња да се женат.:D

На zhap4e, Barbie20, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден народе....
    тешка тема сте фатиле, бракови, разводи и слично... затоа не учествувам во дебатата...:lol:
    Само да ве поздравам, јас на работа, ме нервираат и ме трујат колегите - пушачи...ми иде да ги пријавам во Полиција...|(

На JuLleE, emkaemka, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    А мажите од какви жени да се чуваат ?:?:

На Barbie20, Petar80, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Водолија, ќе му роди некој ден се надевам :)

Џабе се и деца и се, имам пишано некаде низ темиве..за прва братучетка моја
    Идеше со тој 8 год, овој не сакаше брак, веројатно не беше спремен. И оваа намерно остана бремена. Кога се гледаше дека ќе пукне тиквата, остана уште еднаш бремена, демек да го врзе.. го окрка убаво. Ем се разведе, ем децата кај таткото, бидејќи оваа мислеше подобро така ќе било.. глупава, глупааааваа ма најглупава!
    Такви жени ми се најодвратната категорија на жени.. немам зборови.

Од такви примери околу себе, некогаш се запрашувам - кои се идеални услови за стапување во брак?!
    Знам нема идеално, ама скоро идеално секогаш постои.

На Askopje, JuLleE, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Рецепт нема за успешен брак.
    Ништо не е сигурно. Не значи и дека ако сте се омажиле во позрели години ќе трае.
    Не значи и дека ако сега е супер, утре нема нешто да клима.

Битно е да научиме да се справуваме со проблемите, да бидиме трпеливи и истрајни.

Кај мајка ми и јас сум секој ден.
    Без врска ми е да седам дома по цел ден сама, а мајка ми преку пат ми е.
    Не гледам ништо лошо или глупаво.

На Viktorijaaa5, JuLleE, papillonP и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.