Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

од Босанките :D

Се зезам ама не се зезам. Во мојот крај велат дека поопасна нема од жена од Босна.
    Затоа мажите Босанци се срцки. :D

Иронично или не, моите се разведоја бидејќи татко ми се фати со жена Босанка, се распадна бракот со три деца.
    И пак ни тие не се заедно сега.

JuLleE, Peco, Ana Marija 1 and 16 others like this.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Мене сепак најодвратен тип на жени ми се оние кои треба да ги молиш и да им обрнуваш внимание. Ќе се налути госпожата и ти треба да ја убедуваш, да ја мазиш, да ја пазиш. Во поекстремни случаи ќе отиде кај мајка и а тој треба да ја моли и убедува за да се врати дома.

Воопшто и луѓе кои се треба да ги каниш, убедуваш, глумат зафатени или не можат, не им се оди некаде, бла бла бла.

Summerlover, Peco, mareane and 7 others like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Морав да пишам само дека мм не го менувам за ниеден на светот зашто има се што сум сакала кај маж од секогаш, ама има еден дечко од филм кој ми е толку мн секси и секад се палам на него. :D
    Еве го филмот, ако некоја не го гледала го препорачувам од срце. Љубовна комедија мислам дека е, а дечкото е... :inlove: :inlove: :inlove:
    http://www.imdb.com/title/tt0372532/

V.odolija, Peco, Barbie20 and 7 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

Ник? Или?

LadyC likes this.
  5. fila

fila Популарен член

Деца сме биле мали некаде до 10 годишна возраст кога се мажеше една комшика и слушаавме од постарите муабети како она не го сакала ама он многу ја сакал и кога ќе се скарале плачел по неа доаѓал да ја моли дома и ред други работи.
    Се земаа тие двајца и ајде оваа роди едно дете и неколку дена пред првиот роденден се скарале и она си собрала стварите и се врати кај мајка и ама без детето зашто нејзините не го примале .Кога она се мажела они без дете ја дале и сега не и го сакаат детето.Погоема глупост здравје од ова.Помина роденденот таа пак се врати кај мажот.По некое време остана бремена со второто и пред породување се врати пак кај мајка и и тука го роди второто дете и тука седеше подолго време,па потоа пак назад кај мажот и она истото ова го прави и ден денеска и после 20 години штом се скараат она си бега кај мајка и и по некој месец пак кај мажот и се така.До кога ке им трае незнам ама првото дете не сакало ни да ја погледне ниту ја почитува како мајка пошто израсна со баба му додека оваа бегаше натаму наваму.

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@kukla21 нема ништо лошо да се оди на гости кај родителите, да испиеш кафе, да ги ѕирниш, ама секој ден ми е ептен без врска..
    Ете мое мислење е дека од кога ќе се омажи девојката, веќе има свој дом, обврски, сопруг на кој треба да му се посвети, а не секој ден кај мама од сабајле до вечер.
    Ако толку сакала со мама да биде, што воопшто се мажела..
    Моја школска се омажи и уште од првиот ден е нон стоп кај мајка и, ќе остави деца во градинка и кај мама, после ќе ги земе и пак кај мама.. Мене тоа ми е глупо..

Еве здравје ако се омажам за дм, немам у план секоја недела да се акам да идам тука, во месец еднаш е сосема доволно..

Ете тоа е мое мислење, не мора да значи дека сум во право..

Rebecca_R and Dust like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Ник да. К**вата. :inlove: :rofl:

Dust and Rebecca_R like this.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Umbrella22 мислам дека си ептен радикална. Сега не е убаво ни секој ден, ама па еднаш месечно ми е ептен малку.
    Мајка ми оди кај нејзините еднаш неделно. Но, децата и се возрасни, работата и дозволува, па има време и да среди дома и да се прошета. Додека кога сме биле ние мали, не можела баш така лесно да се организира. Или такси требало да вика или татко ми да го чека од работа кога ќе се врати.

А да, секој ден, изгуби-ја-најди-ја кај мајка си, не оди. Мене искрено би ме мрзело, па макар и во комшии ми била. Ако сум слободна 2 - 3 неделно да, ама не и повеќе. Но, не ме фаќајте за збор, кога ќе се омажам ќе видиме. :D

Lady Phoenix, Umbrella22 and Dust like this.
  9. Dust

Dust Game Over

Има жени што одат кај нивните на кафе-муабет.
    Има жени што одат по 5-6 саати во денот..на не знам каков муабет.
    И има жени што си ги собираат парталите и одат на 3-4 дена кај мама а мама е на 2км од неа..

Освен првава категорија, за другиве што да кажам ќе згрешам

Стварно ви е занимливо секој ден по 5 саати со мама а со мажле дупло помалку?
    Да е на пат, на работа 3та смена, се е прифатливо и разбирливо..ама онака?!

JuLleE, MacenceEna, Barbie20 and 9 others like this.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ќе ти кажам на кафе;)

Уште малку ќе се пакувам за дома.Планирам до Тинекс да земам ананас,сите земаат па и јас:D
    Јас баш не го јадам,синко како ќе го прифатат.
    Се насмеавме со ананасов денеска на работа.
    Една колешка прашува,„поарно помек или потврд“, еден од шефовите и вика „ако е помек,посочен е...зависи каков го сакаш.Јас на пример сакам потврд“...цела конверзација се одвиваше во крајно работна атмосфера за нив двајца,дури ние паѓавме од столици:rofl: И така.

Ме потсети Скај со Босанките...кога и да идеме накај викендиче и минуваме покрај Батинци,мора две три да видиме на улица.Мажми често знае да искоментира „ах што ги сакам овие што се вакви ватрени“:rofl::devil:
    Мажи:tmi:

Не се лутам,оти после тоа знае/знам ќе го запалам со се партали:rofl:;)

JuLleE, Peco, Barbie20 and 13 others like this.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Не сум ни изгубена , ни најдена кај мајка ми. :)
    Овој дом ќе биде секогаш и мој.

Не ме мрзи да си доаѓам во својота дома.
    Кога ќе имам повеќе обврски, дечиња, незнам како ќе биде. Ама додека сум слободна,а мм по цел ден на работа,некогаш со денови не е дома, не правам грев со тоа што си седам кај моите.

Кога си доаѓа од работа прво влегува кај моите, оти поминува од тука, и си одиме двајцата.
    Дома го пречекува насмеана ,среќна и задоволна жена, а дали сум го поминала денот кај моите, или дома, вопшто не му е битно.

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

хммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм

Lady Phoenix likes this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Dust убаво кажа. Да е на работа, на пат, жената не работи, блиско и е дома, можам да разберам. Еве ти @duffi ако сум разбрала убаво си бремена и по цел ден дома (ако не, се извинувам), мајка ти ти е блиску, во ред е. Мене како што ми е пријатно да сум сама дома, не верувам дека би одела којзнае колку често.

Крајно безосетно е кога мажената ќерка е постојано кај мама и тато, а во куќата има снаа (во заедница сите). Ич на никого не мора да му пречи тоа, нека се и најпријателски настроени, пак е многу.

Ама на кого како му одговара.

duffi and Dust like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Дискусијава ја теравме во свекрвите и снаите. Ќе не кара виножитото :)

Lady Phoenix, mareane, Annath and 5 others like this.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Toa odenje kaj majkite sekoj ne go vlece.
    No ne gledam nisto loso da odes ,normalno dokolku ti dozvoluva vremeto i obvrskite.
    Jas odam pocesto i ako sakam i sekoja den ke odam pa ic ne mi e gajle koj sto ke pomisli.
    Ako nekoj ne e blizok so semejstvoto ic ne ni mora da odi i normalno deka nema da go vlece za majka-tatko.

JuLleE, kuc, V.odolija and 12 others like this.
  16. zeka

zeka Популарен член

Interesno e toa sto 99% ke skoknat kako ne gi interesira tugj zivot a istite toa go pravat. :)

Nekogas zivotot ne odi kako sto sme go planirale.
    I jas pranirav idnina, na kraj ne ispadna taka. Bez razlika koja e pricinata jas ili toj.

Ne bi se drznala da kazuvam na nekoj zosto so razvedil. Ni sega a ni kako Nemazena/Nerazvedena.

ETE, 24 godini sum. Mazena i razvedena po nekoj mesec brak. Dete planirano, brak planiran zaedno so partnerot, idnina planirana zaedno i puka tapanot.

Ne razmisluvam kako izgledam vo tugjite oci, dali od kapric, dali od realna pricina.

Licno jas ne sum gi servirala pred narodot pricinite za razvodot.
    Povrsinski znaat moite, povrsinski sum kazala na forum, temelno sudot, socijalnoto i toa e toa.

Zivotot prodolzuva. Imam dete i mislam na nea , za nas dve.

Ne znaeme sto ke ni dojde na glava.

JuLleE, Peco, ♡BuBaLe♡ and 17 others like this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Ова ќе звучи лошо можеби ама мајка ми е сама и живее блиску до нас, пеш на 15 мин. Се гледаме често, бар 2 пати неделно обавезно. Доаѓа на ручек, седи до вечер обично во недела. Мм ја сака мн и си го имаат муабетот, а мене ми е жал да ја оставам сама дома во недела на ручек.
    Она за разлика од татко ми никогаш не се премажи. Мене ми се посвети тотално.
    Многу сум приврзана со неа и многу ни се најде на мене и мм искрено кога ни беше најтешко и мислам дека и за тоа мм ја поштува многу. И јас се имам со мајка му. Само не успеваме да се гледаме често бидејќи не сме во ист град.
    Тоа е тоа. Може некој ќе ме осудува, ама не можам. Појако е од мене.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Najglupa teorija mi e taa deka po mlado ozenetite/omazenite se neiziveani :^)

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Ima i postari neizeiveani i pomladi.
    Blisku sum do 90 godiste...epten blisku i sega za sega veruvam deka sum srekno mazena.
    No ne znam sto bi donela idninata.
    Ako nekogas se razvedam nema da bide toa za da odam da go iziveam zivotot,ete sum se omazila na 24god pa ke odam do prva da "lumpuvam" tuku zaradi pricini sto ne mozeme da gi resime so razgovor.

20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@Rebecca_R јас сеа вака зборувам, кога ќе се омажам може па бетер ќе бидам :Dмада не верувам, ама никогаш не викај никогаш.
    Ете јас со врска на далечина, патот ми е саат ипол, па не мислам еднаш неделно да ми минат 3 саата во автобус, само за кафе-муабет со мама и тато.
    Сега барем технологијата е напредна па можиш кига сакаш да ги видиш и чуеш..

Веќе почнав глупости да трескам :tmi:

Thread Status:
Not open for further replies.