Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Мaжите не се тукa, мoментaлнo се пишувa oд женскa стрaнa пa немa зoштo тие дa се спoмнувaaт.

MacenceEna, joy1 and Lady Phoenix like this.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Сите страни ги гледаме Бриџи.

fallenangel, Lady Phoenix and Dust like this.
  3. Dust

Dust Game Over

Да, не се сите од Скопје, ама јас сум па затоа го земав за пример..
    Јас кај моите во населба(24год поминав таму) не знам кој е женет а кој не, а не па подалеку

Има и други показатели кои доаѓаат до израз ако сакаш нешто посериозно, ама ако ништо сериозно немаш во план, тогаш не знам како би приметила

Rebecca_R, mareane, Sesil and 7 others like this.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Еве ме и мене.

За одењето дома, кај мајка. Секој ден сум кај нив. Дома тишината ме утепува. Џабе ми е и тв и се'. Ако нема човек да ми го одвлече вниманието - ништо.

Освен тоа, откако сфатив колку е непредвидлив и суров животот, откако сфатив какви родители има и колку сум среќна што ги имам моите, со сета грижа и љубов што ми ја пружиле - нрма сила која ќе ме спречи секој момент кој ми е достапен да го поминам со нив.

И јас првата година кога се преселив, уживав во самотијата на новиот дом, ама после крахот што го доживеав, многу поинаку почнав да гледам на работите. Лесно е да си сам и осамен во денешно време.

Одам кај моите додека либето е на работа, пред да се врати се враќам и јас, правам ручек и после продолжуваме со активностите. Викендите и празниците се само за нас. Додуша, тогаш повеќе одиме кај неговите.

И така. Убава вечер.

Barbie20, JuLleE, referentka and 25 others like this.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Дали имало показатели или не, на девојката ако и дошло до забава, не мораш ти женет човек, домаќин со деца да и излезеш во сусрет и да ја забављаш до бесвест па и да ти се бендиса и после ти да си тој што ја бара. Ако таквиот маж е свесен за обврските и бремето кое си го има на плеќите како нечиј сопруг и татко, она може и гола да шета пред него, а тој да си остане трезвен и доследен на својот интегритет (ако го има, секако). Во вакви случаи, крив е само и единствено оној кој не е слободна личност, без обзир дали е маж или жена. Незафатените си бараат, ама па не мораш ти да одговориш на нивните барања.

Barbie20, JuLleE, referentka and 18 others like this.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Ете во мојот случај- зафатен беше , не женет.
    Пресно во врска.
    Дотичната во Германија, плус не од нашиот град.
    Знаци сомнителни немаше. Одевме на јавни места, не се криевме, не криеше тел..

Среќа немаше ништо, ќе ја носев на совест оти.:D

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Знаете што е за мене најлошо? Што имаше пар мушкарци што ми се пуштале кога бев девојка и сите си кажуваа јавно дека се женети. Дури не се ни трудеа да кријат. (facepalm)
    Мислам дека тоа е некоја нова мода у денешницава...

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Абе може и да не знаеш дека е женет, се случува. Во ред е ако се замислиш откако ќе дознаеш.
    Ама @Dust, ти кажа дека воопшто не те интересира дали е женет, дури на некој начин посочи дека преферираш такви мажи затоа што се подискретни. И тоа не ми е во ред.

Се јавија светиците. :D

Oкеј е, разбирам, секој си прави како што му одговара. Не се мешам во туѓ морал, само си кажувам мислење.
    Нели, не може на други теми да осудуваме други жени што одат со женети мажи, а овде да се правиме другарки и да се тапшаме по рамо. :)

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Абе @danichap ни се вратииии!!!:party:

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Еве ме :makeup:

Вчера не ми беше денот, денес со толку обврски помина некако, од утре подобро ќе се диши верувам (fingers)

Женет никогаш не ми се удварал, а и јас толку строго и арогантно делувам (барем така викаат) што не се ни осмелиле изгледа и да посакале. Јас со женет не би тоа се коси со сите мои ставови и би ме срушило како личност!

Сакам да помагам, ама со тек на време научив дека не треба да се залагам многу оти луѓето се неблагодарни, па бирам и на кој и за што па и да можам! За жал многумина заборавиле на подадената рака, но не ми е криво само ми дале лекција каде треба да ги ставам во мојот живот, еднаш се ,,горам,, кај мене втор пат нема!

Мајка ми е близу и си идам како кога, никогаш не ми текнало да помислам што некој мисли околу тоа. Она кај мене иде во принцип само за поводи!

Од апарати за по дома ми фали.......... :?: ништо се имам што сакам!
    Мене вага за телесна тежина ми фали и ќе си ја купам сега во петок, ваљда :!:

@Annath
    Купив за мм се што кажа рече комплет му се смирија забите и четката и пастата најпогодени до сега, фала ти многу :*
    А јас помини замини се за Колгејт сум се фаќала (facepalm)

Вчера гледавме со мм филм и јас на пола заспав, па сега ќе си го гледаме пак јас по прв пат, тој ќе се потсети на гледаното :$

^^ мојава диета ептен добра се изнајадов благо :drunk: ама битно денес ми рекоа дека сум ослабнала, си знам јас не ме излажаа!

11. Dust

Dust Game Over

@LivingGlam јас кажав дека преферирам постари , а за женетите кажав дека се подискретни ако ги бираш за швалери.. никогаш не реков за врска.
    А ако го бира некоја за швалер, значи и самата е зафатена, затоа и дискретноста ја спомнав. До сега не сум имала потреба швалери да барам..реков само дека кога би била во ситуација да ми треба, не би ми било гајле, бидејќи ако тој не се секира за својот брак, јас ли.. (бидејќи Петре праша за критеримите наши..)
    А СВЕСНО да знам дека е женет и има фамилија, нема ни да дозволам да ми се доближи, не швалер, свети швалер нека е.. е таквите крајно ги осудувам.

12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Луѓе ај да ве прашам нешто..
    Пред три дена паднав, сакав да ја затворам вратата од собата ама ми се откачи кваката и треснав доле на ламинатот, имам модринка на задникот и на левата рака.
    Е, сеа, сабајле кога станав десната рака ми се вкочани, трпки ми фати цела и како некој да ми ја стегаше силно, вените ми беа испакнати скроз. Се преплашив, па и моите кренаа паника.
    Мајка ме измасира малку и ми поопушти ама пак цело време чувствувам малку трпки и како малку да ме затега, вените се уште испакнати ама не толку.
    Сега зедов да мачкам ајвар и едноставно раката ми се измори :^) како струја да ми минува.
    Можно ли е да е од падот од пред некој ден или од што повеќе спијам на десна страна или е нешто по сериозно па да појдам на лекар?

mariatim and Lady Phoenix like this.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Уште сме на иста тема?

Женетите и зафатените никогаш не ме интересирале, некако понижувачки ми е тоа, па не е единствен на светот бре.
    А имав една другарка во друштото со кое излегував најчесто, и на неа буквално фетиш и беа зафатените или женети.
    Го знаеше мојот став ама ете таа мислеше поинаку. Како да ја исполнуваше да знае дека некој зафатен е заинтересиран и за неа. Чудно.

Инаку, обично жените ги обвинуваат за неприфатливата врска бидејќи мажите реагираат поинаку од жените, тие реагираат на визуелното, на жените им треба нешто подлабоко, дали чувства, џеб или сигурност.

Last edited: Nov 22, 2016
  14. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

И јас исто. Мајка ми живее блиску до мене, не во иста населба, ама блиску сме. Додека беше жив татко ми одевме сите тројца, најчесто на ручек, а кога мм одеше на службен пат со детево си седевме по неколку дена. Последните месеци пред да почине татко ми поради обврски на работа поретко одев и никогаш нема да си го простам тоа. Сега, помини, замини сум кај мајка ми. Сама, со детето, а и мм знае да претрча да види да не и' треба нешто. Сама е, половина час или час мене не ме чинат ништо, а на неа и' значат многу. Не сум забележала дека сум запоставила некого. Ручек имам секогаш, детето е најчесто со мене, мм тоа време е обично на работа, а и да не е не замерува. Има време за се'. Родителите се грижеле за нас, биле големи жртви (барем моите) и не гледам зошто не би одвоиле од нашето време за нив? А што мислат луѓето баш ми е гајле.

Last edited: Nov 22, 2016
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Така е. Башка од цел свет бар за родители знам дека лошо не ни мислат. Дали на мм дали моите. Фала богу сме си погодени. Поарно ќе поминам повеќе време со мајка ми, него со некои wanna be другари/ки кои реално се со мене во моментот поради интерес. Не верувам во вистинско другарство, крајно сум разочарана, а мајка ми ја сакам многу и кој колку сака нека ми суди, јас ќе се гледам со неа колку мислам и сакам. :)

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Eve nie sto pravime.
    Gi redime pa gi butkame i rasfrlame niz cel stan:tmi:
    P.S.konecno ni se padna Siljo.Vo megjuvreme presmetuvam samo za kinder jajca mesecno kolku trosime(facepalm) 20161122_184151.jpg

Barbie20, emkaemka, JuLleE and 21 others like this.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Ај за апаративе за домаќинство,домаќинка сум си јас...:D

Пекач за леб добивме како поклон на свадбата,ама тогаш не ни знаевме што е,пред 14 год не беше модерен,ама ете, на некој му текнало и го донел.Ене го фаќа прашина кај мајка ми,не го употребуваат ни они.

Фен имам нов Филипс,скоро го купив,со долги коси и јас и ќерка ми,а и син ми фенира шишки:!:,па ми требаше појак некој.Од Нептун 2000 ден го купив.Солиден е.Претходно околу 10 год користев еден на Цептер,одличен се покажа.

Блендер,Нутри Булет имам,ама не го користам многу,два три месеца откога го купив, секој ден им правев смудија на децата,ама јадат свежо овошје,па еднаш неделно дали сега го користам.Мајка ми имаат Филипс од постарите модели,ни мели и по 100 кила патлиџани кога правиме салца:).

Тостер за лепчиња немам,но имам таква опција,додаток во микробрановата,па на тој начин правам понекогаш.

18. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

За киндер јајца да не зборувам. Уште ги купуваме, ама поретко. Шилјо го имаме за извоз:D До лани не смеев да се вратам од работа без јајце. Од фигуриве Могли го немаме:)
    Од апаративе, сакам пекач за леб, ама ми е страв да не ми фаќа само место.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Mm spremase vecera a jas se tusirav.
    Potoa ke pravam kafe i ke fakjam kniga da ucam.

Bev do market so 1610 den vo mene
    Smetkata 1620 (facepalm)
    Potonav :D

Zosto site denovi pocnaa da mi nalikuvaat eden na drug

Barbie20, emkaemka, JuLleE and 21 others like this.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

I jas znam eden takov slucaj.
    Do dusa poveke se ama ovoj mi e epten blizok.
    Gi ukrivuvam i roditelite vo ovoj slucaj.
    Drugo e da znaes deka kerkata ti e maltretirana dali fizicki ili psihicki isto e pa ajde priberi ja .
    Ama ako na sekoja raspravija,sto e normalno megu maz i zena si gi sobira partalite i bega kaj mama i tato treba da i ja zatvorat vratata i da i kazat da si sedi doma i da si gi rese problemite.
    Barem eden pameten da ima da ja posovetuva.
    I jas se raspravam so mm ama majka mi ne ni znae za toa ni bilo koj drug.
    Ako navistina me iznervira znam da ispadnam kaj drugarka ili kaj majka mi na kafe pa pak ke si dojdam ili toj ke ispadne..
    Ama da pravam ojdimi-dojdimi ne.
    Koga ednas ke si zaminam toa ke bide zasekogas..

Offspring, Barbie20, JuLleE and 21 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.