Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Со кого бе Бошке

На fallenangel, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.441
    Урми ]:) тие од Кам ги сакав, без семки во виолетово пакување..
    Одамна не сум јадела, ама затоа сега јадам монте и си викам како нема уште едно :wasntme::rofl:
    Чекам нешто јас, иначе одамна ќе ви кажев чао:hug:

На fallenangel, Barbie20, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Бaш тaкa @LivingGlam , кoгa ќе се избришaт мислењa се прaви еден рoзев свет, кoј немa врскa сo реaлнaтa сликa.
    Квaлитетни девoјки си oдaт oд темaтa, зaтoa штo некoј си дoзвoлувa дa брише нивни мислењa...a дoдекa беa хејтaни, реaкцијa немaше.
    Кaј други пaк премнoгу се нaвлегувa вo интимата, се пoстaвувaaт невкусни прaшaњa, се бaрa oдгoвoр.
    Кaкo и дa е, сдк нa @danichap , @galapce декa oвa е еднa гoлемa мaсa и дoјдете седнете си тукa oд oнaa стрaнa кaде штo ви е пријaтнo...нa пр.дo мене ;)

На fallenangel, Barbie20, ines.h и 22 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Кукле, да ти се враќа набрзо од срце ти посакувам. Јас до петок треба да се олеснам. Со Господ напред. :inlove:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, fallenangel, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ај сегa дневен рaпoрт:)
    Се ближи рoденденoт нa МиуМиу и гo пoсетивме мoлoт, зoштo "немa вaљдa вo стaри aлиштa дa oдaм и тoa нa рoденден"!
    Тoa штo не се oблечени мaње битнo.
    Кaкo и дa е...лелееј кaкoв кич пo дуќaнине. Вo кoмплет сo фустaнине шљoкести требa микрoфoн дa дaвaaт и тoa грaтис.
    Ич не гo сaкaм мoлoт. Влaгaме вo 5 дуќaни, a oдaчкa килoметрaжa кoлку сaкaш. Бaшкa жешкo, не се диши.
    Пa кaкo сум се зезнaлa... Знaејќи кoлку е жешкo, oблекoв мaицa сo крaтки рaкaви пoд јaкнaтa. Ни дa се сoблечaм, ни тaкa дa oдaм.
    Испaзaривме 2 чoкoлaди и си дoјдoвме.
    Нaрaнивме кучињaтa и сегa секoј свoјa пoлитикa.
    Тoлку...сегa зa сегa :)

На emkaemka, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.087
    Допаѓања:
    328.625
    I jas bev vcera
    Koton,motivi,bershka se e sljak sljak sveti od kilometar (facepalm)

На fallenangel, emkaemka, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  7. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Ова мора да го прочита мајка ми. Жената е убедена дека се најдобри и само нивни пасти купува.
    Јас купувам Lacalut и Crest пасти и Listerine течност.

@Annath кои се добри пасти за заби?

На мисла сум за нешто-дали да им купувам скафандери(така мислам дека се викаат) за спиење на бајадерките теткини? Дали се искористуваат или не? Кога спијат се превртуваат од едната страна на другата и често завршуваат откриени,па се мислам дека би биле корисни, но ниедна другарка за децата не ги користела па ми велат дека нема потреба од такво нешто.

@Umbrella22 мислам дека не ти е ништо сериозно, евентуално некој мускул е набиен од падот па затоа ти трпне раката. Ова од мое видување и лично искуство, што не мора да значи дека е така.За неколку дена ќе ти попушти. Истото и мене ми се има случено и по препорака пиев бедоксин секој ден и за десетина дена мислам дена исчезна болката и трпнењето.

За темата околу швалерисување, гледање со женет/мажена, како кажа една членка погоре-за танго се потребни двајца. Впрочем за се е така. НО, сепак сметам дека оној кој е зафатен(сакан/а,фамилија) треба многу повеќе да размисли што прави отколку оној другиот слободниот.
    А неизживеан може да е и на млади и на стари години.

- Не знам зошто мамо, не знам зошто...
    - Не го сакаш веќе?
    - Го сакам... не знаеш колку го сакам. Ама не е истиот веќе. Избегнува разговор. Ќе ме прегрне само кратко, некако формално. Не знам што му е мамо.
    - А ти?
    - Што јас?
    - Ти го гушкаш ли силно како порано? Му кажуваш ли колку ти значи?
    - Мамо... зошто сега на мене ми се нафрлаш? Он е ладен спрема мене, што треба јас да правам?
    - Ќерко... кога огинот гасне, некој треба да стави дрва во него. Инаку, сите во куќата ќе замрзнат од студ. А каде пишува чија работа е да се ставаат дрва во огнот? Не ве разбирам веќе ни едните ни другите. Ви студи а ништо не преземате за да си ги згреете душите. Татко ти колку години веќе го нема? Седум скоро. Знаеш колку пати ќе се оддалечеше така, оптоварен со проблеми, изморен. Колку пати сум ронела солзи кога ќе му ги перев работничките алишта. Некои флеки не излегуваа. Помешан малтер со неговата пот, дури понекогаш и крв. Срцето ми се стегаше кога ќе помислам колку му е тешко. Како да дочекаш таков човек од работа, кажи ми ќерко? Како Господ треба да го дочекаш, ти кажувам. Нема да чекаш тој да те гушне, туку ќе му се нафрлиш ти на него уште од врата. Ќе му ги бакнуваш уморните раце. Ќе му направиш убав ручек. До срцето на човекот водат многу патишта... еден од нив е преку стомакот - рекле старите. Другите патишта се преку очите. Нека види колку го цениш тоа што го прави. Извлечи ги отровите што му се насобрале за тој ден, а сигурно ги има многу. Којзнае колку неправди голтнал тој ден. Којзнае колку пати му го згазиле достоинството. Ама го водела една мисла, дека дома има една што едвај го чека во прегратки. Со таква мисла кога е човек, нема планина што не може да ја прекопа, нема војна што не може да ја добие. Дај му силен корен во тебе. Дај му надеж и сила. Не му ги мери мааните на кантар и не го јади за секаква ситница. Биди му ортак и во убавото и во неубавото. Ако нешто го боли - биди му солзи. Ако нешто му е убаво - биди му насмевка. Кажи ми, кој маж не би посакал таква жена? Кој маж не би трчал од работа во такви прегратки? Кој маж не сака топол дом, очи полни со разбирање, вкусна храна и мек кревет? Дај му ги тие работи и ако не ги цени, ќе зборуваме јас и ти повторно. Сега земи си ги торбите и врати се дома. Стави дрва во огнот и пречекај си го човекот.

Нема спиење уште е рано.:!:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mal.ecka, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @papillonP (y) za spojlerot

Od 22h strakam po mob,namesto da si legnam i da odmoram dusa i telo(facepalm)

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.213
    @papillonP спојлерот го прочитав преѓе на фб. и верувај солзи ми дојдоа на очи...ко за мене да е напишан...во моментов така се осеќам баш....
    убав е советот ама некогаш е тешко да направиш прв чекор,да попуштиш...поготово кога и ти не си цел ден дома,кога и ти се враќаш преморена и малтретирана...што знам може и јас претерувам?!

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ♡BuBaLe♡, PUPICA и 11 други им се допаѓа ова.
  10. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Ни малку не сум компетентна да дадам било какво мислење или совет за таква ситуација. А знаеш зошто така велам? Затоа што пар пати на своја кожа сум искусила да кажувам едно додека сум во еден период од животот, за после откако го преживеам и јас тоа нешто го сменам мислењето за истото. И не, не мислам дека тоа е како што неретко се вели едно кажуваш а друго правиш, туку дека созреваш, се менуваш
    И не за џабе е кажено додека не искусиш на своја кожа не знаеш како е. Можеш само да претпоставуваш и сочуствуваш но во никој случај не знаеш како е.

@WORRIED.BT верувај не си единствена која така се чувствува...

Во не толку дамнешно време и јас се наоѓав во ситуација да некој мораше ,да става дрва во огинот,но, за жал во мојот случај бев само јас таа што ставаше дрва...
    Иако мојот случај е без деца и официален брак, од сегашна гледна точка не било за жал туку за среќа моја, или заедничка тоа што не сме заедно веќе.

На Peco, Barbie20, emkaemka и 11 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Тек сега знам дека ништо не знам.
    Ама значи сепак имало нешто,некоја закачка и затоа ги нема некои членки.Не знам ама мене многу ми недостигаат и ги замолувам нека заборават што и да било.
    Големи се оние кои простуваат и забораваат а баш такви се нашите @danichap @galapce :hug::hug:
    А сега рапорт :поминав на две родителски(и на двете седнав во втора клупа:P и работава:како смо се надали ,добро смо се удали.Потоа пречекав „напорни“ гости ,а се тоа тоа во тежок продолжен ПМС.
    Од апаратите набројани немам ни пекач ни соковник.Извесно време се загреав за пекачот ама мене месењето тесто ми е за релаксација ама само во периоди(понекогаш 5 кг брашно во една недела смачкувам а понекогаш цел месец не сакам брашно со око да видам.Блендер имам ,ама и тој не дека незнам колку го користам.Фен на филипс од помалите ама добар се погоди.
    Оф ,околу ставањето дрва во огнот ме замисливте.Кај мене во моментов мм е тој што се обидува да става дрва во огнот,а јас како да сакам да сум во поладна просторија.:|

На Peco, fallenangel, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Ау што сериозна тема за размислување ни дал Драган Таневски вечерва, а пред некој ден се смеевме на неговите срцепарајучи статуси кои ги копираат тинејџерите ;)

На Peco, fallenangel, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  13. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Овој ли е тој истиот ? :lol:
    Мене ми се појави текстот на фб и без разлика на срцепателните статуси на дотичниот(за кој впрочем не ни знаев кој е бидејќи не истражував за кој се смеевте пред некој ден) напишаното држи вода и те како.:nod::!:

На Peco, Tajnaotrovna, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Се наоѓа по нешто од напишаното соодветно за наша возраст :lol: не е се за тинејџери.

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Стварно убава тема за размислување, убаво напишано.. :clap:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Потполно се согласувам со оваа реченица: "Ви студи а ништо не преземате за да си ги згреете душите."

Полесно ми е да прозборам прва, па макар и караница да е во прашање, знам дека можеме да успееме. Не сум во брак, ама во долга врска сум, и таа има успони и падови. Не зборувам за ненадминливи разлики, туку инает и ситници. Битно ми е да ми верува. Јас сум таа која попушта, ама на крајот на денот знам дека ќе си легнам со неговото - убаво да спиеш. За било која работа до сега, не сум свртела грб, се додека не дошол вистинскиот крај.
    Знаете како велат, гледајте на врската како на едно дете. Какво е тоа 5-годишно дете? Двајцата сте подеднакво виновни...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    11.366
    Добро утро. Станата пред половина час, кафе пијам, а мислам ќе пијам и второ зашто со вртоглавици се разбудив.

На Peco, fallenangel, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Дoбрo утрo!
    Немa дa трoпaм дa не ве рaзбудaм, знaм, рaнo е... сo мaлoвo се држиме вo рaце, мaкa си имa, ништo не пoмaгa :( пa спие нa мене целиот стегнaт, a јaс шетaв дoсегa низ сoбa, сегa се пикнaв вo кревет дa се стoплaм.

@papillonP , Curaprox се нaјдoбри пaсти, скaпички мaлку, aмa и Лaкaлут, Пaрoдoнтaкс и Сензoдин се дoбри, кaкo пoевтинa вaријaнтa.
    Вреќи зa спиење се тие, не скaфaндери, имa секaде, мнoгу прaктичнa рaбoтa се. Амa oд мaлo aкo гo нaучиш бебетo дa спие вo нив, пoгoлеми пoтешкo ги прифaќaaт, иaкo немa прaвилa зa тoa.

@Umbrella22 некoј нерв мoже ти е приклештен, пa зaтoa е тaкa. Акo не пoминувa oд мaгнезиум и б-кoмплекс, oди дa те ѕирнaт нa лекaр.

Нaпoрен ден нa пoвидoк... ќе се издржи и без кaфе, се нaдевaм.

На Peco, papillonP, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.087
    Допаѓања:
    328.625
    Dobro utro
    Sekoe utro se tesam so toa, napladne ke prespijam eden cas bar za da se odmoram.I sekako napladne zaboravam sto sum si vetila

Vie dremnuvate preku den?? :?:

На Peco, fallenangel, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Добро утро друштво :)
    Гледам урми сте збореле, јас па сонував дека сум си купила урми за 1000денари :drunk:
    Вчера чистењето се завршив дури и торта направив :D
    Денес малку по релаксирано ке го чекаме мм.
    Одам под туш (poolparty)

На fallenangel, Barbie20, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.