Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки :f:
    Една вечер немав време за +/- 40, а Вие 30 страници сте нанижале :clap:
    Не прочитав се, ама сватив некои работи :!:

Пак сте биле немирни :D Темава ни е како „Династија“, без „зачини“ нема долга љубов :D

За сликите на ФБ... Заради сликите, откривањето на сопствената интимност и сл. немам ФБ... Така решив уште кога ФБ беше во зачеток. Понекогаш ми е криво затоа што знам дека на ФБ можам да си пронајдам некои пријатели кои што со годините сум ги „изгубила“... Ке помислам да си направам профил...
    Нооо, сепак, НЕ!
    За амбициозноста... Од секогаш сум се трудела да бидам прва, за се :D
    Амбициозност преку плафон :tmi: Во нешто сум успеала, во нешто половично...
    Иии сеуште се трудам да постигнам се како што јас си сакам 8)
    Ова мора да ми е од хороскопскиот знак - јарец :)

За доењето... Секоја мајка сака да го дои своето бебе... И го прави тоа онолку колку што може...
    Но, да се дои дете од 2, 3 години :^) Малку да не се претерува? Сепак, доенчето е бебе, а не дете!!!

@LadyC честито синче мамичке, уживај во прегратките со синчето :hug:

@danichap и @galapce да не сте ги налутиле :^) Ги нема на +/- 40, а во ФИ постираат :tmi:

Повторно сите спиете додека јас везам :D
    Добра ноќ
    drska.jpg

Peco, emkaemka, Annath and 12 others like this.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Не спијам, ако не завршам деновиве во лудница, никогаш нема.:worried:
    Малиот не пие сируп, не дава да го измасирам, не сака да се тушира со топла вода и инхалација да прави, не сака ништооооооо, само вришти како да го колеш, мислам кај и да е комшиите полиција е ни викнат, којзнае што си мислат дека му правиме на детево.:doh:
    Челични нервими требаат.:muscle:

Не сум многу амбициозна, тоа што си го намислив го постигнав, работата ми е таа, нема напраедување, надоградување, се е исто како и пред милион години.:lol:
    Се мислам да помине летото и да се вратам на работа, не ми е зорт ама и веќе досадно ми станува дома, едно време се мислев да си ја искористам новата диплома ама за тоа немам некој мерак како што си имам за мојата професија.

Честитки, нека ти е живо и здраво синчето.:hug:

Кажи најубаво име:inlove:, само во моментот мојот Конта од контакт ме вади.:wasntme:

Нормално е на крај на бременост поизразено потење, работат жлездите прекувремено, ти пред крај беше така?

И после место мајчино млеко ќе му даваме на бебето кравјо млеко, дека тоа нема да го направи мамина маза.(facepalm)

Симптоматично е дека баш тие што не се доени се најгласни против доењето, нели пораснале и ништо не им фали, се тоа во ред ама нема зошто да се сугерира на мајка која има млеко да дава ад млека, нема зошто да го задојува со хемикалии кога има природно.
    Сопругот мој е доен до 2 години, не е мамина маза, брат ми исто до скоро 3 години, не беше мамина маза, односот на мајката кон синот е битен а не доењето.

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Татко ми е доен речиси 2 години, не е мамина маза. Брат нешто повеќе од 2 години, исто не е мамина маза. Братучед 1 и пол, но тој не е. Дечко ми е доен неколку месеци, но мајка му немала млеко, па бил принуден да пие ад. Ниту тој е мамина маза. Баталете тие статистики, ич, ама ич не се веродостојни. Не можат да ме убедат со некакви си анализи на 1000 или 10000 учесници ;)

Annath, JuLleE, Lady Phoenix and 6 others like this.
  4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Во последно време стана натпервар која подолго време ќе успее да дои дете ... мое мислење.

А генерациие на нашите баби доеле ради неедуцираност. Верувале дека додека дојат неможат да забременат... ова од баба ми што ми имаше расправано.

Lady Phoenix likes this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Sesil баба ми од страната на мама доела многу кратко оти немала млеко. Другава баба, на татко ми доела додека има млеко. Брат ми не сакал ништо друго да јаде, освен да цица.
    Сепак сметам дека мајчино млеко е поздрава опција од ад. А и самиот чин на доење ги зближува мајката и детето, па не гледам причина да се прекине доењето пред 1 година, а не пак на 6 месеци. Да, 2 години е екстремно, но секоја жена си одлучува за себе.

А што се однесува до видеото, да се разбереме, ова е ради профит. Тие не цицаат, ами глумат нешто, лижат и гледаат во камера. Освен ако не земаш пари од тоа, зошто би извадила цицки на мегдан и да ги снима? Да подигне нечија свест? Сигурно не.

6. Sesil

зависни ги праи еден од друг :x ... ај реков да не претерувам, на кој како му одговара така нека праи

Lady Phoenix and Rebecca_R like this.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

А женските не ги прави зависни од мајките, ово само за машките важи?
    Не е за претерување, бебето си дои додека сака, некој потешко почнуваат со дохранување и многу мајки ги дојат со мисла барем нешто јадело, не е толку стегната во душата како кога ништо не јадело бебето/детето.

Секоја мајка си прави тоа што смета дека е најдобро за нејзиното дете, не гледам зошто би било одвратно или скандалозно мало дете да дои, да и се вадат и на мајката и на детето тешки дијагнози, мислам повеќе збори тоа за дијагностичарите него за мајките кои дојат подолго.:?:

Мадам кога станува обавезно во цицки ми се бута, ги фаќа, значи ли тоа дека ќе биде плејбој зајачица или лезбејка?:wasntme:

emkaemka, Annath, mareane and 11 others like this.
  8. Sesil

Како поинаку да кажам за да се подразбере дека зборам за двата пола?

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@bittersweet баш таков случај беше брат ми. Цуцла не сакаше да види, директно почна со лажичка да јаде. А големо бебе и постојано гладно беше. Ете, за среќа мајка ми имаше доволно млеко и тој редовно цицаше.
    И јас сум цицала речиси 2 години, ама поблиска сум со татко ми.

Дрско е мешањето и поставување дијагнози. Неретко мајките немаат подобра опција и дојат подолго време. Ама ете некој оценил дека тоа е комплекс, а не зор.
    Да се работеше за некаков каприц, да не мора, да не е воопшто битно, не би имала ваков став. Но, кога е доење во прашање јас не сметам дека е лошо, воопшто.

Инаку @Sesil секако дека се зависни мајката и детето, барем до некои 2 години.

Не сметам дека доењето има некаква си улога во зближувањето и феноменот "мамин син". Тоа директно зависи од воспитувањето.

Annath, mareane, Val-Dim and 7 others like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Dobro utro
    @LadyC da e zdrav i ziv Konstantin.Gooolem da raste i Ve raduva cel zivot.

Za doenje..ne se mesam.
    Ne sum kompetentna.
    I ednite i drugite se vo pravo sekoj na svoj nacin.
    Moite ne se doeni.
    Mozebi ke bese ubavo,ama...
    Toa si e individualna odluka i zavisi od ubeduvanjeto na majkata.

Ambicii?
    Da.Ama umereni se.
    Od sekogas bile.
    Preku lesevi ne sum sakala da gazam za da bidam prva.
    Nauciv deka postoi zlatna sredina i tuka se dvizam.
    Rutinata i sekojdnevieto gi "narusuvame" so kratki patuvanja,zavisi od finansiite.Promenata na lokacija pozitivno vlijae na nas.Od dve plati ,ako resime da "mrdneme" nekade,togas si skratuvame na garderoba i aksesoari..na sednuvanje na pica ili skara toj mesec i ke izleze vikendce.
    Sredna klasa..taka zivee.
    Nemame dopolnitelen prihod (tutun,lozje,pamuk..) za da se nadevame da kapne od nekade.

Pijam kafe vo tisina.
    Samo tipkite se slusaat.
    Uzivam vo momentov.

Vi posakuvam ubav den.Nedelava prekrsi,se dvizime kon vikend.

11. Dust

Dust Game Over

Добро утрооо 8-|

Од google ads и rollout ads госпоѓава има заработено според моја проценка помеѓу 7000 и 15000 долари само за роа видео, а ги има доста (и секојдневно заработува по некој долар), тој што се занимава или е запознаен со јутуб знае за што зборам.. и после вие зборите за тоа до колку год е правилно да се дои бидејќи фуфава со силикони направила видео.. Заработува на децата, бидејќи јутуб нема да и го избрише видеото ако и е од "едукативен" карактер, утре во некој порнич ќе ги стави од желба за пари:envy:
    Јас немам мислење на ова прашање, ќе ви кажам кога ќе родам...ако родам:hai:

За онаа темата на џој, за амбициозноста..сакав вчера да пишам, ама ја скокнав..
    Сакам амбициозни луѓе. Не мора да се претерано, ама нека се во златна средина. Само со такви околу мене функционирам најдобро. Се сметам за амбициозна, (само во оние области кои навистина ме интересираат :lol:)
    На едукативно и работно поле..
    Во последниве две години преамбициозна станав кога ќе се спомне работа..дури почна да ми смета |(
    А секојдневниот стрес во животов ми е тивок убиец на амбициите(wtf)

За децата и ФБ..не се замарајте, така баш и не грабнуваат деца..
    Манијачат некои, ама за грабнување задолжени се различни групации, тие баш и не манијачат, тие гледаат убаво дете на улица, те следат и оп...го снемува детето..
    Или по нарачка ..

Бидејќи ме настрвивте со муабетот, а ми треба шеќер.. нездрав доручек за мене
    :D

Last edited: Nov 24, 2016
    Peco, emkaemka, Annath and 18 others like this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Nemam konkreten odgovor deka zaradi toa i toa.Uste od kako se porodiv odluciv ovoj pat da bidam istrajna vo doenjeto i da dojam podolgo sto mozam od zdravtsven aspekt na bebeto.Smetav deka doenjeto ke i bide od golema korist bar prvite 18 meseci koi vaka taka sami po sebe se prolongiraa do 25.Vo faza na odviknuvanje sme,preku den ne i davam voopsto ,samo noke se slucuva da pobara.

Dali e do doenjeto ili ne neznam no ona vo 25 meseci samo ednas bila so antibiotik .Ja sporeduvam so prvata(ne e doena) i ima golema razlika vo mn raboti.

Aj sea dobro utro
    Ne mi stigaat notifikacii ni za citat ni koga me oznacuva nekoj .Cetvrtok li e?Ok e,uste utre ke se izgura nekako .

13. Dust

Dust Game Over

Ај за муабетите..
    Да оставам кафе и чај како помлада на прва смена и да одам да се гушкам со ...кучето на комшиите:angel:

Peco, Annath, mareane and 14 others like this.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Ај сега регуларно добро утро од мене!

Сонце пак нема... Магливо и тмурно...
    Нешто се спрема на работа, се осеќа.... Па овие денови ќе бидат прилично мачни... Се трудам да не се нервирам и да не ставам на душа... Непара ми успева...

Мечтаам за раб. место на кое со задоволство ќе одам... Којзнае дали ќе ми оствари некогаш?!

emkaemka, mal.ecka, Annath and 13 others like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Dobro utro. Vcera zapisav nedopisav post i sea komplet izbrisav. Ste smenile tema.

Inace ja zapoznav edna clenka i soprugoy nejzin. Ne znam dali da pisam koi. :) Ne sum ja prasala. Luge lepota od zena i po oci i nasmevka i se gleda dusa golema ko cel svet. A i soprugot ne i e los... ubav decko :) Se gleda cuvan maz. Barem zaedno deluvaa filmski :) Onaka british film so maglava :)

Ambicii... eden kup. Fala na Gospod se sto pomisliv mi dade. Sakav fakultet. Pa sakav rabota. Pa sakav plata. Pa sakav m-r. Pa sakav unapreduvanje. Pa sakav uste eden stranski jazik. Pa sakav kerka. Pa sakav pogolema plata. I Bog se mi dade duri i poveke. Mu vikam cesto na maz mi, kojznae sto mi zgresil u prethodniot zivot Bog pa sega mi dava. Fala mu.
    Sega sakam kuka. Belkim ke bide i toa. Gledam da mi se normalni ambiciite i da se edna po edna. Ako se rasplinam nisto nema da napravam.
    Neambiciozni luge ne sfakam. Zivot od den za den i bez zelba za napred e... ne znam so da recam a da ne se izrazam loso.
    Deneska iam edna maka i mislam ke ja resam. Ke pisam posle so se slucilo.

Pijam kafe. Meraci.

16. monik55

monik55 Форумски идол

Добро утро!
    И јас мечтаам за работа,работа на која ќе одам средена во коса и нокти,што ќе се облакам убаво а не во униформа и што ќе одам само прва смена а виќенд слободна,ќе биде еден ден знам.
    До тогаш ќе барам работа во некој бутик и ваму не ми се лошо ама сакам поголема плата :)
    За првпат ќе земам и к15 до кај нова година :D
    Денес на пауза и јас ќе се частам со Риттер спорт ме настрви Дуст.
    Колку чоколади има кај мене лелее мајкоо што намалени што со поени :^:

17. monik55

monik55 Форумски идол

Амбиции имам и се трудам да ги реализирам.
    За да се вработам на убаво место треба да дипломирам така да сега се борам за тоа.
    За да купиме стан ни требаат убави плати така да мора да се вработиме двајцата.
    Мм кај и дае ќе седне на столче на кое сонува :):)
    За дете изгледа ќе почекам и ќе посонувам уште малце;(

emkaemka, mal.ecka, Annath and 14 others like this.
  18. Dust

Dust Game Over

И јас ги земав од кај вас :wasntme:ама тука немате веќе плави(n)
    Слабост ми е кокосот, и мерси со лешник кремот внатре..
    После ќе поминам пак да видам дали добиле сини :$
    Што убаво овој месец сите чоколади се со поени, кој знае колку ќе соберам :D
    Претходниве 3-4 месеци собрав преку 3500 поени, купив блендер за во викендичката :D
    Вчера гледам уште 2000поени, па се решив до нова година да ги чувам, некој ден пред тоа ќе изнакупам глупости :lol:

П.С.... моник, детенцето ќе дојде кога најмалку го очекуваш..уживај во секој момент, не мисли на тоа..знаеш дека колку повеќе мислиш, на психа мава ..
    И полошо е :hug:

19. monik55

monik55 Форумски идол

Во три саат ќе видам и ќе ти пишам и после ќе дремам кај чоколадите и ќе те чекам да дојдеш :D
    А во мојот маркет пазариш?

20. Dust

Dust Game Over

Не буквално, ама приближно :( ама би дошла до таму само за сините :wasntme:

Макар што неколку саати ќе ми требаат :D
    Последен пат 350км натаму и наваму за една плескавица поминав..па сега види ти каква будала сум :rofl:

Peco, Annath, Sesil and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.