Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Добро ако им даваме на синовите ад млеко нема да бидат приврзани за мајките, емотивниот развој ќе им оди во позитивна насока?

Уште три испити ме делат од диплома за детска психологија, никаде не се спомнува доењето во негативен контекст за емотивниот развој на децата (синовите).
    Мамини синови се создаваат со воспитување од доминантни мајки, драма кралици, маченички, не од доење.:?:

Син ми се потсмири, не се дере толку, малку помалку, нема да ни викнат комшиите полиција.:worried:(facepalm)

Не би на толку мали деца, на дечките дека одат во градинка и на училиште им имам објаснето дека не смее никој да ги допира по интимните делови, да кажат ако такво нешто се случи, stranger, danger.
    Матео знае од каде се родија брат му и сестра му, не сум му објаснила детално што и како сеуште е мал ама уште некоја година се ќе им објаснам, сметам дека е должност тоа на родителот а не на училиштето. Јас како родител сум позасегната за нивното здравје, добробит итн од некој/а таму наставничка, учителка, таа нема да ги носи по болници од спб или абортуси ради неинформираност, тоа јас ќе треба да го правам, затоа и јас треба правилно и со време да ги информирам.

На galapce, Peppermint, ph.orhideja и 25 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    mi vika koleskata de ma pusti mi go sasa kovacevic da pogledam muskuli malce :D
    inace vo godinki e

На fallenangel, Annath, Viktorijaaa5 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @Cka,daj ma ti sliko od Refi

На Annath, Lady Phoenix, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.620
    Женски немојте да сте се лажеле да купувате од Елени силвер во Буњаковец. Се им е е од Али експрес а продаваат по баснословни цени.

Еве доказ.

На Annath, Lady Phoenix, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Само да ви кажам за Ариели.
    Од 12 купени телевизори 10 ги враќаат поради дефект.

Да не кажете не сум ви кажала.:D

На ph.orhideja, fallenangel, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kazi i deka vo zivo ne izgleda kako na spotovite .
    I jas taka mislev ama prviot pat koga go vidov se razocarav :(
    A za ubav ubav e i vo zivo ]:)

На ph.orhideja, fallenangel, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ние тука сме во тие 2 што се "г'злаци" :)

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Јасно ми е тоа Битерсвит, дека е должност на родителот, и мислам дека сите ќе се согласиме околу тоа. За видеото ме интересираше што мислите, зашто мене ми изгледа некако "пренапредно" па сфатив колку сум уствари заостаната и ме интересираше дали сум само јас така. :D Што знам, јас би избрала анимирано видео.

Инаку, и ние сме учеле од учебници, предавања, помалку од родителите. Во средно ни демонстрираа како се става кондом на банана. Во Норвешка, според ова што го гледам, не знам како ќе им демонстрираат? :D Не сме останале неинформирани, не сме фатиле спб и не сме оделе по абортуси. Такви екстремни случаи има, да, ама мислам дека мнозинството сме во ред и без да се оди во толкава експлицитност. Не е дека во Норвешка нема и нема да има спб, несакана бременост и абортуси после овој начин на образование. Муабетот ми е да, треба сексуално образование, ама ваков приказ на real models ми е сепак ту мач.

Последна измена: 24 ноември 2016
    На Peppermint, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Vo temata analen seks edna prashuva dali mozi da oatani trudna i mrtva seriozna e....a odgovorot na Petar e vrv

На Annath, Lady Phoenix, simonka93 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Не е толку лош бре во живо.:wasntme:

На Lady Phoenix, Rebecca_R, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Abe daleku e toj od los,kazav jas ubav e ama na spotovite epten go pumpaat .

На Lady Phoenix, DVAANGELA, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Дене ке слави синко голем роденден за друштво, и тоа се на се 25 деца си поканил во пицерија:o
    Ајде да не му кршам атер па да вика леле што лоша мајка си|(,му нарачав торта од канела за нив, а плус роденден ке му правам и дома па ке ми се соберат над 20 души и дома,:tmi: голема фамилија, и кога ке видам јас три дена ке славам роденден(facepalm)само за убаво ке правам сега:doh:, а понатаму со женска ке си слави:!:

На Val-Dim, ph.orhideja, emkaemka и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Со среќа нека му е роденденот да е здрав жив, среќен и успешен. Нека си помине убаво дете ич не се жали

На fallenangel, duffi, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.284
    Па ти што очекуваш, во теоретско бубање што мора да се помине и е добро, да се сретнеш со практика или па со актуелностите на ова поле?
    Да не се расфрламе со титулите, кој знае знае, кој не, па и не мора, ама муабетов ми е не сум од вчера, ни па лаички пишав. Затоа не навлегувам во медицинската смисла и наоди од СЗО зошто знам по нешто, но не тврдам, па си зборам од тоа што знам.
    Да не развлекувам, може си ги учиш работите, ама реалните работи од праксата после доаѓаат, а и ако имаш намера некогаш да работиш во научна смисла освен пракса, ќе се сретнеш и со тие моменти.

А она со АД-то ти е вадење од контекст на муабетот, па правиш се ова да звучи ко онаа феминистката забегана од Србија.
    Ама забележав дека тоа ви е омилена форма на дискусија ба форумов - екстремно вадење од контекст.
    А и пред да реплицираш види го линкот прво што го поставив или ова колку да се најдете во муабет секогаш?
    Не ме наведувај во екстрем зошто врска нема со муабетот.
    А штом учиш детска психологија веројатно ќе знаеш кога што и како се развива кај секое дете и кога веќе се свесни, а ако сакаш да бидеш добар психолог холистички ќе ги гледаш работите, а не од позиција на мајка.
    А од детска психологија ова преминува во психологија за возрасни. Факторите за развој на едипови комплекси се многу, но подпрочитај во која фаза на развој доењето е и те како битен фактор меѓу останатите.

Како да ви објаснам никој од вас не очекува да бидете совршени мајки. Ок е ако нешто правите поинаку ако така сакате и верувате, само не им брцајте на другите во грло зошто така ви чини и веќе станува момент за присмотра на мајката на психолог и разговор на прашањето дали сум доволно добра мајка?
    И ко шо реков, види го линкот па обрати се дали ти изгледа за нормално и ќе те замолам да не ме вадиш од контекст правејќи дека сум кажала нешто вулгарно лошо зошто не беше така.
    Стварно некогаш ми е смешно како реагирате. Како некои тетки на чешма, базично не знаете да направите муабет и манипулативно вадите од контекст за да постигнете поента, па правите туѓото мислење да изгледа екстремно лошо.

А сега едно сериозно прашање.
    Кај се наоѓаат тие пунктови за оставање на пликоа за стобиранка?

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.492
    Да поминеме и ние на торта (треп-треп)

На emkaemka, fallenangel, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    И јас барав низ маалски продавници, никаде нема пункт. Па го пратив по пошта, 35 денари за пратката. Колку 3 пакетчиња смоки. |(

На Annath, Lady Phoenix и Petar80 им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    може, може мила, роденденот муе во недела па повелете на торта, јас си сакам гости:*

На fallenangel, Barbie20, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Bozica1980 ами како од маглата ти се расчистил умот? :D Јас очи не можам да отворам од тмурново време. Јас сепак мислам дека ти се уарнило што си била сама некое време, а дали сонце или дожд - исто ти е. :D

@Lilit во еден пост велиш дека статистиките кажале така и така, а во наредниот велиш дека не веруваш во наоди на СЗО. :?:

Еве најголем дел од мажите околу мене се доени бајаги долго време, па ниту еден од нив не е мамина маза. Не зборам за деца или пубертетлии, ами толкави мажи кои и самите се родители. Ама да не заборавиме, една е мајка, па колку и да не си мамина маза, за неа посебно те боли. Ептен ги изобличивте работите. Колку еден маж е зависен од скутот на мама, зависи од воспитувањето и колку жената е доминантна или глуми жртва, како што е кажано погоре.

На Barbie20, Annath, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.284
    Моите имаат 30 за праќање.
    Пуууу...многу се 35 денари.
    Прошлиот пат испраќаа ама по пошта и не кажаа колку било, ваљда ги фатило многу и си ќутат, па сега бараат пункт.

На Annath, Lady Phoenix, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.492
    Го изгледав видеото на Ливинг, го видов и јас на фб сабајле. Мислам треба како интро во „секс“ темата да се стави на форумов. Мене ми се допадна, за деца од 6-7 одделение мислам дека е соодветно.

На Annath, MilaP, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.