1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    289.133
    И јас да си кажам дека мама ме разгали до немајкаде за само некој дена:tmi:.

Цел ден е пуста жена во кујна над шпоретот засукана не можеш да ја избркаш. Јас се карам а мојов под мустаќ се смешка и ќути. Што се се зготви и се изеде за неколку дена и јас не знам (facepalm).
    И полнетите пиперки минаа на дневен ред, и пита, и пишии, и пржени тиквици со црни и пинџурче со лукче, и гравчето се крчка сега :sun:.

Пуста мајка, засекогаш ќе останам мачна и неухранета за нејзе :?:.

Плус ептен го бендиса кафенцето од кафе машината па си вариме, пиеме...си имам друштво.

Поздрав девојки и некој момак. Едно кафе без кекс:coffee::rofl:.

На MacenceEna, ozbilnazena, Sky-butterfly и 17 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Три имам.
    Работам јас дење-ноќе, не дремам !!!:rofl::rofl:
    Свекрва ќе станам можеби,незнам...секој ден зборам на тема - ,,заштита при работа,,
    Ама кој те слуша...

На evangelina.ina, Val-Dim, Daleron и 8 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Не сум погрешила значиии...
    А да се осватиме...:rofl::rofl:

На Daleron, Mekuska, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    143.741
    Кај сте бе жени!
    Да ве поздравам додека чекам ред на гинеколог. Гужва, ко да даваат гага чоколатца. Или можда е до кампањата на владата, не знам.

А сафра ме фаќа, сакам да знам што ми се случува со ЦИН-от. Се наклукав витамини, ко Саманта од Сексот и градот коа сакаше да остане млада. Ако ништо друго овие 6 месеци ни настинка ме фати, ни алергија, ништо. А се плашам дека 6 месеци се малку за резултати.

Ич не сакам да одам на гинеколог. Еднаш не сум отишла, а се да било ок. Сакам да бидам муж во следниот живот!

На mareane, Val-Dim, imelda и 10 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Може...ќе си ќаскаме по цел ден

Ако се скараме тоаш
    upload_2015-6-22_13-52-29.jpeg

На tessie, mareane, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Не бре никако какво карање,има само да гукаме и да бидеме фини.:lol:
    @Ariel опушти се,ќе биде се во ред.(y)

На Ariel, Daleron, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Hola ladies и по некој маж! 8)
    Овој поздрав ни стана заштитен знак на темава :D
    и јас да се пријавам после викенд... ладно бе у пм... сум дежурала ноќеска, мали чудно топол ми беше, не даваше да му мерам тт, моја претпоставка е дека до кај 38 максимум имаше... ништо не му дадов, чекав да видам дали ќе крене повеќе... се испоти некаде после полноќ и тогаш дремнав малку. Сабајле беше добар, сакаше да оди во градинка, го однесов... и цел ден го мислам бре :( најверојатно си е се ок, ама што го знам... дете, градинка, променливо време... плус вчера на тоа „топлото“ мм го возеше со кабриолет со отворен кров :@ ова маживе некогаш се да си пукнеш :@
    И така, ај сеа да почне работниов ден... поубаво ми беше сабајле кога бев, вака цел ден отиден кога ќе се вратам дома...

ај доста се изнакукав... барем си олеснив понеделнички, се надевам на поубав остаток од неделава :)

Хев а најс деј!

На Val-Dim, anel, Mekuska и 8 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Викендво што доаѓа и се оди во Маврово , имаме таму свое куќиче
    Ама ова времево како зае*ава да незнае човек што да прави.
    Ај Дилка ќе ја прашам, она е ДИСКОпатија (пате од диската) а и ја врти колено па знае како-што..плус поврзана е бе секаде па и со Дедо Боже

На tessie, mareane, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai:

Да се пријавам само да не ми напишете минус.:rofl::rofl:

Јас обожавам да готвам, не сакам да чистам тоа задоволство кога можам му го препуштам на мм.:devil:
    Многу сакам да готвам за домашните, за гости, сакам кога сите се најадени и среќни и празни чинии ми се најголемиот комплимент.
    Сакам да учам нови рецепти, сакам и да готвам и традиционални македонски јадење, сите ми ги сакаат особено сармата и пинџурот.:mm::mm:

Денес ги носев децата во Мкдоналдс, има играчки од мињонс во хепи милот и си добив едно рибање од една за сите пари.:worried:
    Моиве деца не јадат такви процесуирани работи ама им купувам ради играчките, од оброкот јадат само помфритот другото го фрлам, носам тоа послужавникот да фрлам во кантата и една кога виде дека фрлам и цели хамбургери почна да ми хистерише дека имало деца кои гладувале а јас безобразна сум фрлала храна, и викам подобро да ги фрлам хамбургерите него да им ги дадам на децата да се трујат со таква храна и си отидов.:x

На ozbilnazena, Petar80, tessie и 10 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.544
    Допаѓања:
    289.133
    @bittersweet од такви душегрижници аман.
    Инаку имаш одлична тактика, ем децата не јадат отрови ем доживуваат дел од цела таа забава и еуфорија која се сервира со играчките.

Ние врти сучи пак околу готвалото^_^.
    И јас обожавам готвење, делумно наши традиционални јадење но и секаква кујна и често си експериментирам.
    Една другарка еднаш ми рече сме се понашале како кралската фамилија оти за ручек/вечера сме си декорирале, местеле цели трпези како во ресторан само за нас двајца|(.
    Чистењето со малку помал ентузијазам можеби:rofl:, ама затоа со мерак си перам, пеглам алишта, средувам плакари, менувам постелнини и крпи.
    Горда сум што од многу одамна немам штрапнато во мк доналдс и слични ланци на брза храна каде се нуди само отрови и ѓубре.

На Bozica1980, tessie, Val-Dim и 7 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас порано сакав да си апнам во мекдоналд'с. Сега толку ми е лошо кога јадам таква храна. Пред некое време јадевме со мм во бургер кинг и после решивме да шопингуваме. Во Зара немавме сила да се качиме по скали нагоре, а двајцата молчиме. Одиме по скалите и си викам, леле дебела една 10 скали не можеш да качиш. Му викам после на мм, ајде дома едвај одам. Вика он, леле и јас. Едвај ги качив скалите. Сфативме дека дефинитивно ни е од храната и не сме јаделе од тогаш. Којзнае што ставаат внатре.

На Bozica1980, anel, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Сега уште од црешата да падне и...(facepalm)

На Lady Phoenix и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    А мор мене прогнозата ми е од ден за ден. Реков денес нема да врне и ете не врне, а викенд еееееееееееееееееееееееее топло ќе биде ама сепак имајте си некое дрвце за потпала навечер.
    Берово 4 степени, да бев таму оган ќе пукаше сега. Миндатиот викенд на Козјак спиев со пиЏамки и џемпер дебел, па види сега. Преку ден пекол менувам кожа како змија. Ух да Боже кратна раб за во среда да ме однесат пак.
    Иако сум на боледување во среда морам до работа да појдам. Се изназборев сама со себе и сега кога ќе одам на 2-ри кај психијатарот што да му кажам А!? Почнав сама со себе да зборувам од твоите таблетки.
    Вчера на таван пак се качив, па една цреша ништо не е.:D
    Сум чула на времето од некого ако паднеш од цреша пченица вари и викај поп.

На Lady Phoenix и imelda им се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Δ
    Zbiraj akl nevesto. Kateri se ti kako ververica, shto ochi barash pak na tavan. Ama nashla koja da te kara. Jas od shto sum pomodrela nareden den pak taa rabota. Toa klin so klin se vadi epten ozbilno za se sum si go zemala na glava izgleda.

Na mene mi se izgoreni stapalata. Znam sonce ne me viduva 300 dena od godina najmalku ama zaboravam deka stapala pa ich, i si se lozam kiselo mleko sega, ako mi e, oti ne mi e prv pat, ama skleroza izgleda veke faka sum zaboravila kolku pechelo proshli pat.

На Annath, anel и Daleron им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Остана ти црешата недоберена!:lol: Сега никој нема да сака да дојде да ја обере. Ни 50/50.:D

На Annath, Daleron и imelda им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Е ќе остане кога се чанчам насекаде.:) Навистина сум го слушнала тој муабет од постарите.

Невесто јас еден ден отидов по риба уствари 2 па се лупам како змија, чувај това краката ќе ти требаат.:D

Последна измена: 22 јуни 2015
    На Annath, Lady Phoenix, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    178.194
    Поздрав девојки, еве и јас малку да се дружам со вас.
    Времево не е добро за шетање, ама е добро за да се заврши некоја потешка работа низ дома, без многу потење.

Читав малку во темата "Дали сум бремена", иако таа тема не е за мене :) , и не ми се верува какви се глупости прашуваат децава. Како може до толку да не се знаат основни работи, па ние порано сме учеле биологија во седмо-осмо одделение, и многу нешта биле појасни. Сега не знам што учат.

Го имате прочитано ова? Пак некои чудни работи.

Те молам кажи што е одговорот, зашто можеби ќе ми треба :D Години поминуваат, а јас сеуште се надевам дека еден ден ќе имам деца, ама па се мислам како ќе ги земам од градинка, сите ќе мислат дека сум им дедо. :^)

На ozbilnazena, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    153.023
    Kako

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Δ

Epa taka, soblekuvash chorapi za prv pat letoska, zaboravash deka i toa se machka so mleko, ohoho sonce, i posle sleduva tesna kozha broj 2

На Annath, Lady Phoenix, Daleron и 6 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    279.156
    Здраво девојки и момци!Јас се прибрав вечерва покасно и прво овде да видам кај сте како сте гледам арни да не ве думам.Си мислев мекици да не има Дани ама уште не ако ќе чекаме ние..Јас овие 2 дена ја прошетав североисточна Мак, малку на свадба малку на шетња.Слабо таму сум одела па беше интересно да се види нешто друго.Маали местенца но убави ,луѓе пријатни ,гостопримливи...Се на се едно убаво доживување.А од утре мора сериозно да се вратма на работа да ги дозацршам обврските пред да почне одморот оти маф ми е работата.

На НаталиЛили, Annath, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.