Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Neznam dali da recam dobro utro:worried:
    Se razbudiv vo 03.30 sveza,naspana..
    Sto da pravam a da ne tropam?!
    Da peglam!!!:o
    Do sega ispeglav SE...bar vikendov nema da mi tezi kupot.
    Sega kafica..

Denes ke sobiram recepti za pekacot za leb..merak me fati.
    Uste nekupen(facepalm)..
    Da go iskoristam blek frajdejot.Tamam 2000-ki za Refce sto bea od starite me cesaat ,mora da gi potrosam i da se smiram vekje ednas.
    Napraviv kratok popis dali i fali nesto za oblakanje,sega za sega se ima,pa...

Vie??...kako ste?..da ne spiete,a??8-|

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, papillonP и 26 други им се допаѓа ова.
  2. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Ne ma kakvo spienje.
    Jas cigara zapaliv.Ama ne mi se pegla mene. Pak v krevet odam. FB_IMG_14800464217153011.jpg

На mareane, Sesil, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Чистев до сега, мадам поплава ми направи во купатило.:@
    Ќе и ставам огламник околу врат да ми тропа кога ќе мрдне од кај што била, бељаџиче невидена ми е.:doh:

Чекам уште 20 тина минути да одам да ги земам Матео и внуците од училиште, мадам со мене надвор, пред очи да ми е, не се остава ни секунда сама, наредното куќата ќе ни ја запали.(facepalm):devil:

@JuLleE само убавини да те следаат, заслужуваш.
    :hug::hug::hug:

На kjukli, Peco, papillonP и 24 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Lele kaj tebe den ovde nokj..
    Na Madamkata stavi i zvonce na vratceto :rofl:
    Sega cepkam po doma tivko i go pomestiv lap topot..i kako go prevrativ naopaku,tropa nesto vnatre:wasntme:..kaj bez enter i so samo fiksirani tipki pa i vnatre "setaat" delcinja:rofl:.
    Neznam dal da placam ili da se smeam

На papillonP, mareane, simonka93 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро.Јас пеглав пред да си легнам,но тука е сеедно кога,Нема евтина и скапа струја,таа е,една.
    И јас имам еден таков лап топ но му фалат тие копчиња со стрелките нагоре и надолу(facepalm)син ми го среди експресно 24 часа по купувањето.И тој како мадам на @bittersweet човек сам да не го остави.Столовите кожени ги беше исекол со скалпел од на брат му,а се симнав до подрум,тој гледаше цртан филм:?:
    Нека се живи и здрави само.И јас се спремам за Black Friday па ќе видам со што ќе си дојдам дома,обично така кога се залетам за купување ништо не бендисам и си дојдам со рацете во џеб.
    Допивам кафе и Чус.
    Убав ден на сите(highfive)

На Val-Dim, Peco, papillonP и 19 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Добро утро.

@joy1, те мислев од сабајле и дојдов да видам што била работата. :whew: Добро е.

Туку, што им е на женскиве со селфињава со скроз избришани фаци? Шо филтер е ова? Фацата матна, избришана, не се гледа ни нос ни ништо. И хаштази: #nomakeup, #natural #look. :bug:

На Mishela, papillonP, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.591
    Допаѓања:
    152.163
    Морнинг...

Станав со желба за турско кафе... Отварам- нема.. А никој не ми спомна....и јас не видов.
    Направив нес ама не е тоа...
    На работа само инстант и од автомат пијам и преку глава ми е...

Фала богу петок е... Ми се оптегна неделава...

Уште три работни недели имам и три ќе бидам дома...
    Едвај чекам...
    Треба да почнам со подетално зачистување и спремање за св. Никола.... Не сум сигурна дали тоа ќе биде викендов...

Уживајте во денот...

На Val-Dim, Peco, papillonP и 18 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Оу, да бе. :party:

На mareane, Esmeralda-MD, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Peglam sami koga kje e adzele za nosenje.I dobro sega so maliot bodinja ova ona.
    Za dr nemam ni sila ni vreme.Koga ke mi tekni porano majka mi ke si se prekrsteshe vo nozete i kupoj peglashe,ne na daska.Imajte ubav den petok eeeeee

На mareane, Esmeralda-MD, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.591
    Допаѓања:
    152.163
    Кај спомнавте пеглање..
    Еден рид имам со тенденција да прерасне во помала планина оти ене две машини висат на сушалки...

Не пеглам се... Ама пак се собираат...

На mareane, Esmeralda-MD, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  11. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @referentka najde recept?Koga ke go kupish pekacot idam da znaesh.I vince ti naracuvam da imash:)

На Esmeralda-MD, Annath, DVAANGELA и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Јас сакам да пеглам, ама ми фале даска. (mooning)
    Купив една, нестабилна е, за ништо не ја бива.

За Блек Фрајдејов, Ада Гати ми е на распоред. Бендисав еден шал, го купив ама за подарок, па сега за мене на попуст. :)
    И ако најдам патичиња за трчкање за убава цена, тоа ми фали.
    Друго, ако дадете идеја.

На Peco, mareane, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добро утро
    Вчера успав деца, станав, пуштив машини,сушари, и наоштрена да се карам со мм :devil: ама скроз обратно испадна :lol: конечно се испи винцето од пред некоја вечер шо остана неотворено:drunk:
    Утрово станав со желба за нескафе со млеко ама завршив со турско, не е тоа тоа ама тоа е :rofl:
    @JuLleE :f: многу ми е мило за твоите новости, заслужено :party:
    Животот е подеми и падови и постојана промена, па мора да се најде баланс и умешност да се издржуваат достоинствено сите промени. Се радувам за сите убави новости од темава :inlove:
    Ме настрвивте за топло чоколадо а и за тие киндер буената од @Dust :tmi:
    Се залажав и јас за по нешто од блек фрајдеј понудиве и среќа не се префрлени уште парите на сметка, нека остане така до понеделник зошто ќе ме снајде после не само блек фрајдеј туку блек декември :wasntme: ]:)
    Ситуацијата со свекорот од Џој, сум имала неколку пати такви мини инфаркти, лошо е богами (wtf):punch: :call:
    :coffee::coffee::coffee:

На molikaMk, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.883
    Dobar den :) Stanata od 6 doev pa se spremav pa kosa peglav i peski na rabota. Pijam kafe sea. Alista peglam koga moram. Jas se cudam kako zeni so bebinja stugnuvaat da sredat se po doma i oni da se sredat? I bebe sredeno i zgotveno i uste vreme za kafani i probni sminki?

Moze do mene e. Eve dojam 5 saati u edno denonokie. Spijam 5. 7ipol saati rabota. Pola saat se spremam. Pravam 3 kasicki eden saat vkupno. Eden rucek 15 minuti. Cistam povrsinski pola saat. Okolu 20 saati. Drugite 4 cuvam bebe. Si igrame se drzime u race... Ne mozam da ja ostavam sama.

I sto poprvo za 4 saati koi ke i gi skusam? Da odam na kafe? Da se pravam probni sminki? Da peglam? Da pustam masina i da spruzam i soberam? Da gledam film? Da pominam so pravosmukalka? Da se slusnam so majka mi? Prasina da brisam? Da mijam igracki? Da kupuvam peleni i ovosje i zelencuk? Da ja trijam flekata na beliot tepih od kashicki? Ili gosti da precekam? A koga da shetam bebe u park?

Moze treba da skusam u spienje. Ili ... stvarno neam pretstava. Tolku mi treba da e cisto po doma i tolku me nervira haos. I toa sto nisto ne e kako sto treba. Ucena bev se da mi e na mesto. Sekoja sabota generalka. Sum triela i shtekovi i so stapcinja za usi sum cistela. I sum gotvela so saati so jadenja i predjadenja. Stvarno ne znam da si napravam red.

На Val-Dim, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 22 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Со мало дете НЕМА РЕД.
    Тоа диктира темпо.

На Peco, papillonP, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Lele Cka kako jas se da citam.Ama jas sum so DVE deca.Haos e se.Volja imam vreme nemam.Neka odi se upm.

На Peco, mareane, Ana Marija 1 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Блек Фрајдеј е жива превара кај нас. Се потковувал коњот, па и жабата кренала нога... Не се спремни на вистински попусти. А ако мислат дека 70% попуст е оној кој го ставиле на преостанатите летни парталчиња кои се последни броеви или оштетени - се зафркнале. Само луѓево... не ми се јасни.

Како и да е, јас чекам предновогодишни попусти. Ми треба нова маскара. А не ми се даваат 400 денари, па ќе ја чекам на попуст, ДМ секогаш имаат во декември. Среќна сум што пудрата уште ја имам, се препородив со неа, а трае ли трае... Пред година дена ја купив и се исплати.

Друго, барам некој џемпер до под газ, со пристапна цена. Барам и туника, памучна, да можам на хеланки да ја оптегнам. Или јас сум слепа и многу маани наоѓам, или стварно нема.

Трето, ми го прекинаа увозот на шампонот против опаѓање на косата. Купив еден друг, врши работа, ама косава ми е пресува, а и пребрзо ми ја мрси. Не знам кој да го купам следен, мало е пакувањево, ќе го потрошам брзо.

И така. Денес треба порано да се вратам дома. Свеки ја чекаме на риба (може и прасвеки, не се знае). Одамна не била и баш ми е мило што денес нема да мора да се замара со тоа. Викендов барем еден ден кај нив ќе сме на ручек.

Еее, петок. Треба да почнам турбо да работам, до 15ти да сум готова. А јас само добивам идеи за фотографии. И ако не ги реализирам - ме копкаат, како човек кога го чешаат пари в џеб.

Ете тоа е.

Убав ден!

На Val-Dim, Peco, papillonP и 24 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Кој шампон го користеше @Lady Phoenix?

Едит: невермајнд, пребарав на форумов и најдов. Геровитал, така? Стварно престанаа да го увезуваат? :o

На Annath, Eli23, mariatim и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.512
    Доручкувам у амбуланта, со пластично кутивче со сите салтанати, тоа што не го биваше вчера у два наврати денес за минута средив. Да најдам отворена продавница да купам за детски роденден па на ортопед со ѕверка. Кој што прави јас по болници се мкнам.

Стално викам сакам дома се да ми е средено ама ич немам некоја голема љубов кон чистењето, го правам дека мора. Се би правела порадо отколку да чистам :)

Добро утро, викенд следи!

На Val-Dim, Peco, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро друштво повелете роденденска торта:inlove:и кафенце:* IMG_1924.JPG утре друга ке има,покасно ке бе читам:hai:

На Val-Dim, Peco, papillonP и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.