Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш ја "средил".

На joy1 и Luna91 им се допаѓа ова.
  2. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Морнингггг

Ајде појадок , и кафица ...Ај пак јас прва да ставам.....помала демек..
    од маживе ни трага ни глас...

Кај сте жени? Арни? Здрави ?Радосни?

Ние сме за една вака поголемка маса- да не собере сите посабајлечки

@Ariel не да ми се оди на одмор! Ми се плаче!

На toogood, ozbilnazena, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    ^
    Да е уште потрагична работава девојкава цел живот од средно се фарбала ваква. Како што разбрав не е од црна префарбувана во плавуша. Значи неменувале боја, од плава во плава. Катастрофа.

На WORRIED.BT и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро девојчиња
    Сликава кога ја видов се уплашив.
    Ауууу...
    Јас многу се потресувам за коса...вака да ме направи...ц,ц,ц...незнае со кого си има работа.

Морам да искоментирам за фризери-ки..
    Немам свој фризер.Зошто ?
    Оти со нив разбирачка НЕМА.
    Ти има кажуваш дека сакаш да ја задржиш должината и да ти скратат само она малку врвчиња што цветаат, додека се свестиш пола коса ти е шишана.
    Шишките редовно ми ги промашуваа па сега и нив ги пуштив.
    А тоа што за врвови ми земаат 400 денари, друг муабет е
    Си најдов на јутјуб туторијал како сама можеш да си ја поткратуваш косата (она рутински секој месец за да ти се обнови) и сега сум мирна.Нит ги сакам, нит ми требаат.
    Во постојан конфликт сум со фризерите.
    Сама се фарбам, доста светла боја коса имам (речиси како упропастената девојка, ама не така жолта) и сама си ја негувам дома, маски,уља, паковања..млеко за после миење..

На ozbilnazena, anel, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  5. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Добро утро, добар ден дружино :D

Овде е празник денес. Цела ноќ се слушаа огномети и петарди, а за некој саат ќе се дотрошуваат залихите. Го пијам кафево, а мирисот од блиската пекара ме искушува утринското смути да го заменам со топол чоколаден кроасан. Ќе бројам до 100, ако не ми помине, одох...

Среќен роденден @Ariel , убав помин вечерва, а на другите убав ден.

На Ariel, ozbilnazena, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Добро ви утро на сите ,фала на кафето !Јас сега го пијам и заминувам на работа Синојка заглавив со администрација дома заостаната до 2 и сега 3 кафиња не ме освестуваат.А за девојкава што да речам за грев .Браво Референтка ако успеваш дома да ја средуваш коста а плава и долга да ја носиш.Јас имам слаба коса но исто ја фарбам светла ама пократка а никако не можам малку да ја пуштам.

На ozbilnazena, anel, Val-Dim и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Јас редовно се потстрижувам и фарбам , си имам свој фризер:) , еднаш месечно го посетувам ама може и повеќе пати , зависи од времето кое го имам...
    црна се фарбам одамна и преферирам пократка коса :emo: (долга не ми стои, не за друго):)

На mareane, anel, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На фризер одам еднаш месечно. Не се фарбам :) долга коса имам и ставам еден куп тракатанци да ми е убава. :)

На ozbilnazena, mareane, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    И јас престанав со фарбање...и сега си викам таман кога целосно ќе си ја вратам природната боја ако почне да ми белее:@:rofl:.

На фризер еднаш на некој месец за кратење оти секако знам дека ќе ме одерат од пари а нема да ми погодат. Па кога ќе почнат да напнуваат де ова де она да ми продале од нивните магични продукти|(.

Кај мене третманот почнува 20 минути пред миење глава.
    Првен скалп масирам со едно уље и чекам од отстои, па шампонот, па регенераторот, па друго уље на влажна коса, па спрејот против топлина, па трето уље на шпицовите кога е сува(facepalm).

На Mekuska, ozbilnazena, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Се фарбам на 3-4 недели.Страшно ме нервира зашто ми е обелена и секогаш останува некое влакно неофарбано-предавник.:@ Долги години имав своја фризерка ама бев се помалку задоволна од неа.Од лани ја заменив со машки фризер и задоволна сум.Многу не ја тинтрам зашто и немам пари за сите тие маски и масла,моментално со најефтината маска и регенератор сум на Генера.Ме нервира зашто е природна ,се витка на сите страни а сакам да е свиленкаста и права.Сакам ама нема.:doh:

На toogood, ozbilnazena, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    :f::f::f:Добар ден цурици :f::f::f:
    Частам нешто салатка и узенце ..доста беше кафиња ! Поздрав :hug: !!
    PicMonkey Collage.jpg

На toogood, Daleron, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Здраво девојки :hug:...
    Само да Ве поздравам и да кажам дека Ве читнав, ама немам време за пишување...
    За фризерите... Ќе Ви го напишев истото што и @referentka !!!
    @referentka дај ни линк од туторијалот за самопотшишување, вреди да се знае!!!
    Имајте убав ден :f: :f: :f:

rozochka_shokoladnye_konfety_serdce_prev.jpg

На toogood, galapce, ozbilnazena и 7 други им се допаѓа ова.
  13. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Хола женски!

Ве читам веќе некое време и како што може да приметам скоро све домаќинки со обврски сте? ;)
    Се наоѓа некоја сингл, слободна за дружење или на погрешен (семеен) форум сум? :^):)

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai:

@WishMaster јес да ни се случува иако со по три деца да ни праќаат и покани за секс во тројка, на погрешен форум си, сите сме си домаЌинки со обврски, малку така шлакнати ама верни жени и мајки.:devil:
    :rofl::P

Леле сите вредни женски, сами свој мајстори за се.:D
    И јас се фарбам сама, ме нервира да дремам со саати на фризер, да правам бош муабети, вака нашлакај се дома и бркај си некоја работа.
    Имам фризерка по дома што работи па таа ме шиша на неколку месеци или ми прави фризура кога имам потреба ама обично сама се фенирам, пеглам. Не и се секирам многу на косата ако ми се утне некоја боја кога експериментирам, ја шишам и чекам да ми порасне, оддамна додуша ја немам заебано со фарбање така да ми е доста долга, сега се мислев да ја шишам зошто и на малава како на Константин и станува навика да ми ја тегне косата како да сака да ме скалпира.;(:lol::lol:
    Имам среќа брзо ми расте косата и скроз кратка кога ќе ја ишишам за 5-6 месеци имам пак долга коса, исто и ноктите ако се скрши еден сите ги кратам и за ич време пак пораснале.
    Не се сакам со кратка коса, чудна самата на себе си изгледам иако ми викаат дека убаво ми стои јас не се свиѓам со кратка коса, поубаво ми е кога ми е долга иако 99% од времето ми е фатена во некој џбун на главата.:angel::rofl::rofl:

Утре се враќа свекрва ми можам дома да си одам, во петок стига и бате, едвај чекам да си го изгушкам, многу ми фали вака кога ќе отиде на подолго време некаде.:wasntme::hug:

На evangelina.ina, MacenceEna, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  15. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Тоа почитувам! Верни и вредни мајки и домакинки!
    Секоја чест! :)

На mareane, anel, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Хелоу од мене, попладневна смена :D
    за фризерите, што да кажам, јас лично имам лошо искуство со Бубе Ин уште на факултет кога бев, пред едно 10 години... сакав малку да ја скратам косата.... кога ми влезе со тоа ножиците, до под уши ме скастри :worried: со плачење сум излегла од таму. Во принцип коса не жалам, ама тогаш не сакав таква фризура каква што ми направи - и реков дека веќе нема да одам кај такви извикани фризери :)
    Си се шишам кај мојата фризерка во Охрид, ем со нормални цени, ем знае да шиша како што сакам јас. Не ја менувам. Е проблемот е што не одам толку често натаму, па на фризер ретко одам. Ама дома се тинтрам. И за фарбање кој ми се најде, тој ме фарба. А почнав да се фарбам ради белите влакна кои почнаа да ми излегуваат таман штом ја вратив целосно природната боја на косата :@

@WishMaster, никого не одбиваме за форумска дружба, а за приватно, има и слободни членки на форумов, ама тоа во други теми.... иако чат пат знаат тука да шкртнат нешто :D

На MacenceEna, ozbilnazena, Val-Dim и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    До душа од еднаш не се важи (мислам на она де ) иако е работава за верни вредни и чесни домаќинки и јас како домаќин да се разбереме.

На anel, referentka и WishMaster им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Tocno
    Tocno "kolega"...neli od ednas peder ne se stanuelo haha

Izv.od mob pisuvam.

На AngelOfArh, Lady Phoenix, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Zdravo dami.

Fala mu na gospod mi dal ubava rusa boja na kosa pa nemam potreba od farbanje. Posto ne ja peglam, feniram ne mi e ni ostetena pa mozam I vo dolzina da Ja pustam poprilicno. Mi se ima sluceno I 2 god na frizer da ne odam.

Eve posleden pat bev pred 6 meseci koga pocna da mi paga posle poragajot. I na frizerkata I vikam krati 20-30 cm. Ama mnogu da ne e? Abe seci koga ti vikam. Kosa e ke porasne.

Bas dobro mi dojde uzoto. Eve I edno gorko kafence koj saka. Da ne pijam sama :coffee::coffee::*::coffee::coffee:

На joy1, Petar80, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.237
    Допаѓања:
    111.531
    Женава цел живот е плава, ја суредил Бубе поштено.

Иначе маме ја стокмив квалитетно, со локни, со пунџи, со се :D

Иначе ми зема крв мајка и да ви кажам нешто, здрава сум ко дрен, дури, пазете, немам ни Е. Коли веќе, оу јеа.Е така :D

Глеам дружба спомнувате, веќе еднаш реков од овој форум имам квалитетни пројатели, дел ги запознав поради форумот, на една и бев и на свадба :D Со некој и джсе препознаваме ;)

На joy1, bittersweet, anel и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.