Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Jas samo edna znam.ama sakam site da gi zapoznaam..eden den ke se vidime,vi vetuvam..pa i tie sto ne se tuka..ke gi docekame

2. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Кој како ја за стриково од маж ми, си останав невеста(facepalm) Ај невесто ова ај невесто она...
    Е ај, невестава ко ќе се растрча ела допри ја.
    На мм му велам ај ко ќе идеш наврати кај цвеќарката и речи и да ти направи еден букет.
    Ме прашува што ќе ти е... по кој повод цвеќе?:^) Да погувее невестава.

Ми кажува - во Канада овако во канада онако...слушам, слушам, и уште слушам...
    А да и пратиш на невестава еден авио билет:emo: чисто ко дар за на медени месец]:)

Фризерка сменив пред некое време...
    Многу трачареше, рекла кажала, која со кого каде.. е видиш ме заболе, њен живот њена ствар.
    Ја сменив за фризер кој не трачари ама дури ти ја скрати косата, мислиш откриваме нека нова планета(facepalm)
    На фарбање секое влакно своја политика, неколку пати ме има фатено и дремка:tmi:
    Полека полека, четко моја дико моја, си свирка и си ме фарба:emo: Го баталив и него :!:
    Во потрага сум на нов фризер кој кога ќе му кажеш толку толку да скрати... а не колку ќе му дојде.
    За фарбање му се навртев на мм:devil::angel:
    На почетокот се бунеше што не сум одела на фризер ко сав нормални свет:rofl:
    Па, на психо тестот ко не пратија од на работа ја не поминав на прашањата:D
    ... зошто докторот прво ме праша што ќе се напиете? дај брате по едно виски, касно е за памет тест:emo:
    Е после вискито со промили во крвта и паметот не е за тест.
    Виде невиде фати четката и експериментираше:!:
    ...додуша колку на глава толку на лице, али со тек на учење на занатот стана професионалиста:P
    Гледам јадени пиени па може по едно а:)

3. mareane

mareane Форумски идол

Јас ниедна не знам лично но имам чувство дека сите ве познавам за сите дури си имам некоја слика во главава за изгледот:)( сите убави зрели горди жени)Еве вака на пр: brazilian-auto-show-girls-14.jpg

4. lunicka

lunicka Форумски идол

^
    @mareane овие млади ,малтене 20-годишни..е се си мислам вака ќе ми стои трикото,а градите без прслук многу ги повикува гравитацијата :rofl::rofl::rofl:
    Туку да ве прашам,ако ја гледате серијава Милост ,онаа актерката Дeниз има многу убаво фризурче.Имате некој таков туторијал за локни кои се во некој ред а не во анархија,една преку друга.Мислам можно е такво нешто во домашни услови да се изведе??
    Плизззз....ФРФФФФфрррррфррфррфффффррррфррррр....[​IMG]
    p.s.Патем денеска се обидов да направам т.н.паметен колач.Ама изгледа е премногу паметен за мене ,на ништо не личеше ,катастрофа во тепсија.Е кој ќе ги издржи сега зафрканциите на моја сметка.А глупа сум требаше да кажам...боже драги мои,па таков треба да биде...:D]:)

Last edited: Jun 24, 2015
  5. Annath

Annath Форумски идол

Млади сме ние Луничке, па што ни фали, не престаревме... во најубавите години сме ;) :D
    за паметниот колач првпат слушам, дај сподели рецепт. Инаку, тоа што не ти успеал, може во рецептот е грешката, особено ако е од интернет.
    а за фризурата - немам искуство со локни :)

6. lunicka

lunicka Форумски идол

http://www.coolinarika.com/recept/pametni-kolac/
    Овој,ме привлече зашто ми изгледаше кремаст и сочен ,не знам дали погрешив во печењето ама ми се направи слој од јајца.Го печев саат и нешто и не личеше на ништо.

Abrakadabra likes this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

До брашното ќе да е, во коментарите пишува само глатко брашно, поим немам какво е тоа, кој тип би бил, а неуспешен бил со ова обичново брашно што вообичаено го користиме. Барем јас така ја разбрав. И не си единствена што греши во кујна. јас колку јадења имам фрлано ехееееј...

joy1 and Lady Phoenix like this.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Ама си имам дадено задача да експериментирам само кога нема никој дома.Да не ми се смеат.:devil:
    А за брашното можно е,моето е тип 400.Не знам дали одговара на тоа „глатко“.

9. mareane

mareane Форумски идол

Oвој колач и јас сум го меркала убаво изгледа на слики демек требало само да се направи слоеви при печењето ама изгледа тешко се погаѓа

10. Peco

Peco Форумски идол

Добра ви вечер дами.
    Јас да се пријавам дека сум присутен, жив и здрав :)
    Гледам прашувате кај се мажите. Тука сме, само темите за муабет баш не ни одговараат, барем за мене зборувам, ниту ја фарбам косата, ниту знам да правам колач :)

Повелете нешто за освежување :)

ashton-whiskey.jpg

Поздрав

Mrs.Bass, Annath, LUCERKA and 10 others like this.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас не су ДОМАЌИНКА се изјаснив јасно и гласно.
    Инаку денес бев до офисо иако сум на боледување, ми скисна веќе. Кој како ме виде вели: ИИИИИИИИИИИИи ама си (дебела)поправена и освежена. Инаку фризо неиспеглан ми е супер, сите бои ги има............
    Ќе шкртнам пак , а ти @referentka не се први важна, спремај таратор најубав на сФет и назовни ме инаку нема временска проогноза.Денес бев со мотор до работа и дожд ме фати е*ати прогнозерот.
    Додуша знаев ама не знаев дека повеќе ќе се задржам на работа
    Ми се спие. Лека ноќ :)

Mrs.Bass, joy1, Annath and 4 others like this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро утро! Кафе сакате ли? Еве ја безработник ќе ставам ;) Одам да скитам сабајлечки, утре си одам па да не останало нЕшто невидено и нечуено :D Си замислував каков би ми бил животов да останев овде? Не можам да замислам баш ама ќе беше жустро :D Ич не можам да се уклопам, ич. Убав ден!
    IMG_20150622_104655.jpg

Mrs.Bass, MacenceEna, Val-Dim and 8 others like this.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Добро утро на сите !
    @AngelOfArh, таа книга од Scott Peck ми една од омилените :inlove:

14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Добро утро дами.

Како сте утрово?

Јас еве првото кафе го смркам. :coffee::coffee:

Annath and galapce like this.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Добро утрo, добар ден.
    Денес прво логирање на фемина и големо изненадување. Да, се изненадив од вредните модератори, кои се вредни само во одредени теми. Онаму кај што треба никаде ги нема.
    Зошто имам чувство дека е еден ист (да не речам иста), што редовно ми ги брише коментарите или се дрзнува да ми рчка по нив.
    Кажете ми дали ова е рецензија на филм.
    Untitled.jpg
    Мојот пост беше избришан зошто немал рецензија, молим!
    mislenje.jpg
    Уредно под сликата имаше ставено оцена 7/10. Доколку тоа погоре е рецензија, тогаш нема пореба повеќе да пишувам. Сакав само да знаете.

Last edited: Jun 25, 2015
    Annath, bittersweet, Daleron and 3 others like this.
  16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Добро што ти пишале, може да се избрише и да немаш нотификација :)

Јас сакам да прашам нешто не така убаво, ама немам кого да прашам, а немам појма од овие работи.
    Баба ми почина пред скоро една година. Дедо ми се спрема за помен за 1 година, арно ама една недела пред годината братучед мој прв ќе прави свадба. Има ли некаква врска свадбава со поменот, кое ќе се прави прво, кое второ. Мора ли баш на денот на годината да се прави поменот.

Се извинувам за прашањево и овие работи никогаш не се пријатни за муабет, ама стварно немам кого да прашам. Фала!

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Хелоу лејдис!
    Во работен ден и јас да ве поздрВам еднаш сабајлечки.дома останав денес,не се чувствувам баш најдобро,омалаксана сум некеко и решив да не одам.не дека ќе одморам Ама немав сила да се рСпрВам по телефони денес.ќе ги дружам дечкиве денес,а и вас.поздрав одам да шмркнам едно кафенце

18. kukla21

И јас би ти била другарка - по муабети ми делуваш мој тип ;) Да досредам дома (да не се избрукам) па ќе те викнам на кафе :) Ова сум си рекла одамна :)

Annath, Bozica1980 and AngelOfArh like this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

@kukla21 не можете поменот да го испочитувате понапред?Во ред би било прво да се стави поменот на бабата па после да се прави свадба.Барем јас така мислам.
    Кај нас помените можат да се ставаат поназад но не и понапред ,не знам каков е обичајот кај вас.

friendy likes this.
  20. kukla21

Баш затоа и прашав. Дедо ми истото го мисли - некако не иде една недела свадба, другата помен.
    Нема проблем значи ако поменот е порано (2 недели).

Thread Status:
Not open for further replies.