Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dust

Dust Game Over

Зошто да не :)
    Не сум толку намќор како што делувам:rofl:

PUPICA, Peco, emkaemka and 13 others like this.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Оди у Бигорски, одма ќе ти најдат дечко и друштво. Многу се интересни верниците кои одат таму, прават секта на безгрешници. Па фино лепо си се фаќаат едни со други, па родителите ако им одат исто загрижени за своето дете, па им наоѓаат партнери таму. Тиха језа.
    Еве баш денес имав интересен настан од тој тип.

Се зезам, не знам што да те советувам, освен да се трудиш да се ангажираш било како каде што има луѓе, на волонтерски активности најмногу се стекнуваат пријатели. Јас од хуманитарни настани не знам колку пријатели имам. А обично тие работи ги бираме по лични интереси па луѓето кои ќе ги запознаеш многу ќе ти бидат слични на тебе.
    И за почеток, немој да се осеќаш отфрлена и заборавена, зошто живеејќи со тоа чувство тоа и ќе си станеш. Зошто да те прибере некој? Ти кученце си? Немој со сожалувачки селфток.
    Како тргнало и јас сама дома ќе бидам за нова година, повели кај мене ќе се дружиме.

PUPICA, JuLleE, Cka and 16 others like this.
  3. Dust

Dust Game Over

Лилитке ма..ццц
    Не ми ја праќај во Бигорски!
    Робе откако се оправи по летањето од балкон, отиде таму и веќе не е иста..
    Мозокот и го испраа(wtf)

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Koja e Робе? Робертина? И за неа знам... и тоа мнооогу добро знам.
    Не ми збори... ако отворам уста...
    Сериозна сум.
    Колку зло од тоа место на своја кожа трпам и трпев, денес пукна и прели чашата до максимум.
    Некако сум врзана таму и многу добро знам што се случува, ама да ти кажам манипулацијата доаѓа од самите верници, а не од отците таму. Отците како знаат и умеат, памет да им дадат не можат, а од друга страна во духот на религијата не ги конфронтираат со реалноста и овие забегуваат до максимум.
    Елена Лука своите глупости ги пере таму, колку пари донира, а блиска моја пријателка работеше кај неа дома, aj да редактирам што и правеше, да не го јадам стапот. Жената беше во безизлезност, па трпеше некое време, па си замина.
    Со свои очи имам видено како верник му дава на отецот 500 евра во рака. Они живеат од тие донации и отците немаат избор, ама тоа страшно се злоупотребува.
    Местото е убаво, јас не сум религиозна, сум спиритуална/духовна меѓутоа признавам, убаво е и има добра енергија, ама да одиш кога е празно. Намерите се добри, ама луѓето кои одат... мајко моја, се наголемите среброљубци, манипулатори и секташи. Знаеш како викаат? Религија без љубов е фанатизам.

5. Dust

Dust Game Over

Да да, на неа мислам.
    Колку ја променија ми иде да им отидам и да ги растепам(wtf)
    Не беше ваква. Две раце ставам во оган дека не беше ваква.
    Пред месец два на свадба бевме и случајно стави слики на фб, по сугестија на отецот ги тргна!
    Како успеваат да им го исперат мозокот до толку бе Лилит?!
    Какви морничави муабети врти, коса ми се крева.

Не сум ни јас кој знае колку религиозна, ама секташка па ич не сум
    Батали ги.. сеа ми текна колку негативна енергија имам во себе, помислата на бигорски ме натера да се испукам сега на некого:drunk::rofl::rofl:

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Најголемото зло и болка во животов ми го има нанесено нивни верник. И тоа го прави со сите блиски. Не си ни свесна кој ветер во грб им го даваат, немаш начин како да се одбраниш. Ни ингорирање, ни бегање, ништо, ништо, ништо не може да те спаси. Сега се соочувам со голем проблем, личен, здравствен и истиот заради ху работи е предизвикан од оваа особа, а зад тоа стои и мојот доктор. Да не ја навредувам природата на нештото да се објаснувам, ама некои луѓе можат да те разболат како храната што ја јадеш, водата што ја пиеш, воздухот што го дишеш и да не си ни свесен за тоа.
    Кога си го детоксирате телото, детоксирајте си го и животот од такви особи зошто секогаш ќе бидете болни.

А Робертина од прв ред гледав како и го перат мозокот. Ама знаеш исто што гледам? Гледам дека секому според капацитетот и потребата. Одам со друга агенда и причина таму еднаш во 6 месеци и мојот однос таму е рамен, не се случило да се потрудат да ме увлечат или пак да ме манипулираат. Разговараме на високо рамниште и зборуваме за работа, помеѓу и нивната служба, НИКОГАШ не се случило да ме увлечат иако имало простор, не сум дозволила и знаат каде им е границата.
    На луѓето тоа им треба, некој друг од надвор да им биде одговорен за тоа што им се случува, бегајќи од личната одговорност, они прибегнуваат према вакви работи. Да не навлегувам во глупости, ама тие најзабеганите се најголемите енергетски вампири и џапачи, се сакаат да земат, но ништо не сакаат да дадат. Има што тука да се пишува, ама не сакам некого да навредам.

Девојчето е за греота, ама после се мислам дека тоа и требаше, зошто соочување со чувството на вина за таков потег е верувам тешко, па тоа бил начинот да прифати. Иако она сета вина во тоа што и се случувало ја пронаоѓа во другите, а не во себе, зошто таму така ја учат, а тоа е егоистично.

Имап право, батали.

Last edited: Nov 30, 2016
    JuLleE, Bozica1980, simonka93 and 5 others like this.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Девојки, жени, може ли да ме упатите околу Netflix?

На тв ја имам апликацијата, пишува дека има еден месец пробно, ама сепак треба банковната картичка да внесеш.
    Да внесувам или тоа мора нешто преку операторот?

Lady Phoenix and Dust like this.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Внеси си картичка, нема да ти наплати. Запиши го датумот. Ако не сакаш да продолжиш, ќе откажеш пред да заврши тој еден месец. Операторот нема врска. Можеш и преку компјутер/таблет ако ти е полесно.
    И не се плаши, нема да ти ја чепнат картичката ако откажеш навреме.

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Јас се зезнав вака.
    Можеш еден месец бесплатно, ама ако внесеш картичка за после со сигурност да користиш и одма нареден месец ти спуштаат пари од картичка.
    Ич не пробувај ако немаш намера да се претплатиш.

Ко што ти пишала Ливинг, јас не се одјавив на време те не ни знаев дека треба и оп ми симнале пари.

Lady Phoenix and Sky-butterfly like this.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Користев еден месец бесплатно. Си откажав навреме и ништо не ми наплатија. Плус, неколку дена што останаа од трајлот оставија да ги користам.
    Значи не е опасно и да немаш намера да се претплатиш, ама да се сетиш да откажеш навреме.

11. Dust

Dust Game Over

@Lilit си имаше онака мака и пред да скокне.. ама сега си има дупла мака ама не е ни свесна.
    Другите се криви.. без да си погледнеш во дното на душата, може и цел свет да е крив..

@Sky-butterfly испраќаат мејл пред крај на секој месец, т.е мислам 3 дена беше пред да ти наплатат.
    Откажи ја услугата и готово..
    Иако нетфликс за МК пазар има ептен ограничена понуда, мене не ми се допаѓа

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Епа добро е ако е вака, не знам.
    До душа не се ни потрудив да се информирам до крај и бидна, а мејл и да стигнал ко што бришам се што е такво, не сум ни забележала.

Lady Phoenix and referentka like this.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

И мене не ми се допадна воопшто Нетфликсот. Пребарувањето е тешко, па додека да одлучам што да гледам поминал еден саат. Тие филмови што сакав да ги гледам ги немаше, иако се фокусирав на постари. Предлозите ги повторува истите постојано.
    На крај, сфатив дека не вреди. И да имаш време многу филмови да гледаш, подобро спуштај онлајн. За беспари е супер, ама не би се претплатила. За серии е ептен супер, ама се трудам да не гледам зашто ми трошат многу време.

14. Lilit

Lilit Форумски идол

На бесплатното е така. Пребарувачот е лош секако, но кога е со ПЛАТНО дава уште нешто избор. Ама ако и ова добро го имам разбрано, изборот е мал зошто нуди филмови само од неколку продукциски куќи.
    Замунда, Папкорн, филмовита рул!

15. Dust

Dust Game Over

Изборот и на платено е никаков.
    Го користев 4-5 месеци бидејќи се некако заборавав да го одјавам..
    Ако излезеш надвор од МК и се логираш имаш супер избор. Понудата е ограничена според ИП адресата. Ако се логираш од Германија или САД имаш преубав избор на нови филмови :)

16. mareane

mareane Форумски идол

@evangelina.ina тоа што се наоѓаш во тежок период воопшто не значи дека нема што да пишеш и кажеш по одредена тема.Форумов и темава е пред се да се опушти човек и да избега од реалноста понекогаш а такво бегање најмногу е потребно кога сме под стрес и притисок.Мислиш на сите ни е се погодено како што понекогаш изгледа?
    Еве примеров со Јулие која ја кажа својата мака колку ја подржавме да не се откажува а и Пупи и Рефи можеби лично реално ќе и помогнат.Поради вакви работи ја сакам темава и луѓево овде:hug:
    И никој овде не може до толку да ме навреди за да се оддалечам од останатите.Јас се вреѓам само од блиските а од другите па и непознати воопшто не!
    Инаку кога се разгледуваше проблемот наш за решавање на станбено прашање јас отсекогаш бев само за стан.Се грееме на парно на дрва топлиме 65 квадрати со најмногу потрошено 8 кубици дрва.Старите во куќа греат само две соби не по цел ден а трошат 12 кубика.
    Леле што читам за Бигорски (facepalm)и после неверник сум била!?
    @Viktorijaaa5 какви неубави мисли идај ми на кафе да пиеме:mm:

Last edited: Nov 30, 2016
  17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@joy1 oчи и нос на снешко од шо му направивте?
    #јасодумотсипатам

Bozica1980, emkaemka, kukla21 and 2 others like this.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Од обична хартија во боја

Bozica1980, Sesil and Lady Phoenix like this.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

@fallenangel ja kanam na kafe.
    Neka se oporavi samo sinko.
    Ne mora muabet da si pravime ke si slushame muzika. :lol:
    Navistina ne znam zoshto vo ovaa nasha zemja tolku tesko odi so internet poznanstva, prijatelstva i sl. Ili samo mene taka mi se chini. Ne sum vo tek ama sepak ne sum sretnala nekoj da kaze imam dobra prijatelka koja ja zapoznav preku net.
    Vo Germanija dodeka prestojuvav si barav prijatelstva isklucivo preku net. Nemav nikoj tamu osven mojata Gastfamilie.
    Vecer primer sakam vo kino / disko / na koncert nemam drushtvo si naogam preku net. Taka si najdov dve dobri prijatelki Germanki so koi odevme vo disko koga bevme slobodni.
    Duri na kraj pred da si odam najdov edna druga devojka od Kirgistan koja isto beshe Au pair i bevme epten vo blizina. Mnogu mi beshe krivo shto se najdovme na kraj bash pred da si odam.
    Bevme na shoping zaedno i vo Minhen, jas kaj moja koleshka od fakultet taa kaj svoja drugarka. Ne vikaa vo Ruska diskoteka, ne otidovme.
    Drug pat moze ke imam prilika pa da vidime sto sum propustila.
    Od internet poznanstva moze da se slucat i prerasnat vo ubavi prijatelstva. :nod:

20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Што зборувате Лилит,Даст?Не ве разбирам,што точно се случува таму?За манастирот Св.Јован Бигорски зборувате?

Денес не се исчешлав,од дома не излегов,косата како гнездо ми е,со мирис на пржен компир и штрудла.
    Ај да идам да се средам.:emo:

Thread Status:
Not open for further replies.