Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Да си кажам за тежината. Стасав до 65 за мои 165 висина. Се осеќав како прасе буквално. Не ми стојат, ми тежат и се гледа дека сум прасе. Сега имам 55 и уште 2, 3 во минус ќе сум таман.
    Во мојата глава, со бројките од Зека, она би била идеална на 49.

2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро, добар ден!

Не би да се мешам во дискусиите за Чадорка. Како и да е, и едни и други сте во право. Ама она најдобро си знае што и како.

Зека, доплери и чуда дали си правела? Во каква состојба се артериите и вените? Необјасниво е ова со притисоков што ти се случува. Патем, јас сум 157 и сега веројатно имам околу 50-51 кг и се осеќам и изгледам како топка. Ужас. Ама имам апетит, слабо се движам и тоа е тоа. Рецептот. Јас идеално си изгледам со 47 кг. Дефинитивно е до конструкција на телото. А никогаш не сум вежбала и не сум држела диети. Очигледно треба да почнам (со диети - тешко, со вежбање), сепак полни 29 години не се веќе за занемарување.

И така. Петок е. Либево е ептен настинато. Во понеделник имам една обврска, која се надевам ќе ја завршам најбезболно што можам.

Имајте убав ден!

Peco, fallenangel, Barbie20 and 23 others like this.
  3. kukla21

Аииииии! полни 29 - сериозно?

Dust, Lady Phoenix, LUCERKA and 5 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

За висина и тежина ли е темата?
    162-163 висока
    А околу 50-51 тешка

Нека ми даде некој уште 2 кила плиссс

5. kukla21

По мене си таман.

fallenangel, JuLleE, duffi and 5 others like this.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Hahaha Офи бе :) Нема начин :) Ке си седи кај што му е убаво :) Ти адаптирај се према него и уживај, нозе у вис. Јас у 9ти јадев по 5 залчиња оти ќерка ми на желудник ми седеше. Па по пола саат пак јадев. Немаше место.

7. mariatim

mariatim Популарен член

Исти сме :D
    Јaс цел живoт 50,пoсле пoрaѓaј 55.Труднa имaв 62 и мн се свиѓaв :)

Peco, fallenangel, Dust and 8 others like this.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Статистички гледано да
    Ама не ми се таман распоредени

Чинам и 100 кила да качам секогаш ке има преслаби раце и коски на рамењата :^) а тоа баш го мразам .

Другово да речеме ок е

fallenangel, Barbie20, duffi and 11 others like this.
  9. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Offspring osven da se kacuvash po skali na nisto dr ne mi teknuva.Peshaci.Sto veli doktorot?
    Edno vreme bev so plus 5-6 kg i se osekjav najubavo na svet.Zenstveno i seksi.Sega maka macam kilce da stavam ama se e od pusti cigari.Kupiv i nikotinski lepenki ama dzabe frliv pari.Mislev barem psihicki ke mi vlijaat da ne palam ama samo prviot saat beshe toa dodeka ne zaboraviv deka gi nosam.
    Boleshtina mi se finansiite.Sekoj den po iljadarka dve se troshat i jas neznam za sto.Mu velam na mm da vodi racun oti nemozam pojke.Jas od se si kratam ,a toj nema shansa.:@
    Go gledam ova momceto na Sitel shto gotvi Davor, mn e pedanten i mn ubavo gotvi za moj vkus.
    Se nadevam sonceto nema da se skrie sakam da setam denes.

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Ништо не вели, пред некој ден кога бев на контрола само потврди дека е таму наместено, како што и претпоставував затоа што многу ме бутка. Едно време малце престанува и потоа пак се враќа во истата положба и кога спијам навечер е пикнато горе.
    Ај уште малце остана, ќе изгурам некако...:worried:

JuLleE, Sesil, simonka93 and 7 others like this.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Јас појма немам колку сум висока. Секогаш заборавам. |(

Сега имам 54кг и изгледам нормално. Цел живот сум имала максимум 50, често и 2-3 кг помалку, изгледав преслабо и болно со таа тежина. Откако сменив начин на исхрана (поздраво), качив некое кило и во мојата глава поубаво изгледам вака. :wasntme:

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Не сум во тек само да ве поздравам...
    Бев на гинеколог,резултатите од пап тестот готови,таблети за пиење,вагинални некоја бактерија,вирусна инфекција итн..не е страшно вели докторката...да се заврши терапијата и препорачува бременост,не би брзала барем до јануари.Само со Господ напред,се ќе биде добро.
    Имајте убав ден!!!

13. kukla21

Е тоа тешко се средува. :D

14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Јас ќе ти дадам 20 кг :D:D , ево изволте.
    Дебела сум. БМИ или боди мастер индексот ми е над границата, и треба да се намали, пред се за здравје, а после за да влезе задникот во панталони и да е симпатично, а не страшно. Ама, тешко оди. Малку зорт, оп 2 кг надолу, улежи се- оп 3 кг нагоре... и така.Сеа, лошо се опишав не сум слон, ама по мене, јас би сакала барем - 10 кг да одам.Ќе биде...:D
    И пак, ќе кажам, само здравјето наше и на нашите блиски е битно. Се друго е споредно. Верувајте. Кога ќе поминеш низ некоја здравствена голгота своја, или на блиските, па и сите пари на светот, и сите чизми и капути, и сите куќи и коли- не важат. Желбата е само една- да се биде здрав. Да оздрави болниот.
    Но, штом се повратува здравјето, човекот веднаш е трансформерс и си го појавуваме нашето ненаситно око. Всушност, тоа е некако нормално, или по дефолт на човекот. Да се стреми напреди да освојува, добива, успева. До момент кога пак ќе е во прашање здравјето. И се така во круг...
    Многу филозофирам...а долго апстинирав од тука.
    Бидете со здравје драги мои, :l::l:

15. mami blue

mami blue Форумски идол

Диети, вечна тема, мислам дека цел живот сум на диета, и се незадоволна :D
    моментално сакам да симнам 6 кила, ама тешко иде, од причина што сум тотално неактивна, на работа полно раб време на стол, не вежбам и тоа е
    и еднаш во денот да јадам ,јас нема да ослабам,а и ете доктор ми кажа со ова камењава во жолчка као ми варирала килажата, викам мене не ми варира,се поправам и неможам после да симнам ни грам
    а мислам дека проблем си имам и со тироидата:(, си чекам резултати ,тие се ќе кажат
    петочки убаво расположена:party:

fallenangel, duffi, Sesil and 12 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Е сега тек ме фрустриравте со килограмиве.А се си мислев дека тамам сум со 58 кг на 158 см.:shake:Јас и до 60 си се толерирам со оглед на возраста.Цело време водам битка со +,- 5 кг.
    Алал да ви е девојки,а бре прави манекенки сте биле.
    И јас мислам дека тежината не делува до толку кај Зека за притисокот ,зашто таа неме ексремно многу вишок килограми за да тое е причината.
    Истото го милсам и за замастениот дроб на Рефи.А сега како што гледам дека секој втор има замастен дроб,едноставно опкруженоста и достапноста на нездрава храна а толку привлечна си го прави своето.

Peco, fallenangel, Barbie20 and 15 others like this.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Да @kukla21 толку се. Ти колку ме мислеше? :D

Роберт 7 likes this.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро утро.. Варам какао а у меѓувреме се намотувам со борова вода поради отоците..

Видов сте ми дале преубави идеи, за грант за самовработување пробав да аплицирам на оној за лица со посебни потреби и бев одбиена.. Причина, не сум била слепа, глува и во количка :|
    За друг грант не сум се обидела затоа што живеам во мал град во кои врие од цвеќари и жени кои кои си украсуваат коли, декорираат по дома итд.. Башка и мене тоа не ме влече, немам "фат" за тоа, не е само да се работи нешто, јас сметам дека треба да уживаш во тоа што го правиш, да си заљубена во работата.
    Исто сум свесна дека само од кутивки не се живее, како што кажа и Офи, повеќе пари за материјал ќе плисниш отколу што ќе заработиш нешто.
    Ама ете јас тоа го сакам, тоа ми е во крвта и во таа работа уживам, ме исполнува и прави среќна.
    И ќе ја остварам таа изложба, кога тогаш!
    Само ми треба малку по јак ветер во грбот! Ќе успеам, знам.

Едит: цела ноќ на @nena2010 и продавам некаков јонизатор :rofl:
    Не ја оставив раат жената додека не го купи :lol:

Last edited: Dec 2, 2016
  19. Annath

Annath Форумски идол

Дoбaр ден!
    Убaв ден вo нaјaвa... дa се нaдевaме... лaднo е, aмa пријaтнo лaднo... не верувaв декa и јaс oвa би гo кaжaлa, aмa ете :wasntme: зa се имaлo првпaт.

Зa притисoкoт, кaкo и зa зaмaстувaњетo нa црниoт дрoб тежинaтa немa гoлемa улoгa, бaрем не секoгaш, имa и други фaктoри кoи влијaaт нa тoa. Зaтoa требa испитувaњa.

Јaс имaм пoвремени прoблеми сo висoк притисoк пoрaди вишoкoт килoгрaми, кoи си ги имaм пoсле втoрaвa бременoст oсoбенo вo пределoт нa стoмaкoт. И пoрaнo кoгa бев нa фaкултет, еден периoд бев нaјдебелa вo живoтoт, и тoгaш oслaбев тoкму пoрaди тие прoблеми. Висoкa сум 157 см, и сo 60кг се oсеќaм нaјубaвo, a бoгaми и изгледaм убaвo. Тaквa ми е кoнституцијaтa. Спoред некoј идеaлен прoсек требa дa имaм 45 кг, aмa тaa тежинa не ми стoи. И килaжaтa не иде сaмo oд мaсни нaслaги, тукa се и мускули, и кoски и oргaни... a сите не сме исти, т.е не тежaт кoските кaј сите истo, нa пример. Зaтoa и не требa дa се земa зa релевaнтнo прoсечнa тежинa нa oдреденa висинa, бидејќи секoј си знaе кoјa тежинa му oдгoвaрa. А и другo е кaј oние кoи вежбaaт, и сo пoгoлемa килaжa изгледaaт зaтегнaти и се пoздрaви пoрaди вежбaњетo. Зa НГ ќе земaм oрбитрек, дa пoчнaм пoстепенo сo aктивнoст, oти ми рекoa дa не се фoрсирaм пoрaди цaрскиoт. А тукa си пешaчaм нa пoгoлеми рaстoјaнијa, штo зa жaл, ми недoстигa вo Скoпје.

Дoстa беa петoчни филoзoфии пoсaбaјлечки.... убaв ден!

Peco, fallenangel, JuLleE and 19 others like this.
  20. kukla21

Толку те мислев, ама како се претстави ко престарена да си. На тоа изреагирав.

Thread Status:
Not open for further replies.