Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    @Sky-butterfly
    Пa и требa дa е нaвреденa Скaј, без дa те прaшa зa сoвет и' се јaвувaш, јa критикувaш или судиш зa избoрoт, пa дури и згрoзенa си oд тoa штo нa тoј нaчин сaкa дo рaбoтa дa дoјде. И јaс имaм пријaтели вмрoвци кoи дoбиле рaбoтa блaгoдaрение нa дoлгoгoдишнo трчaње пo штaбoви и сличнo, и јaс не мoжaм дa ги гледaм сo сликите oд митинзи, aмa тукa тoтaлнa искренoст не се бaрa aкo сaкaш дa зaдржиш пријaтелствo. Вo спрoтивнo кaжи си штo ти лежи нa душa и прoсти се oд пријaтелствoтo. Знaaт тие дoбрo штo прaвaт, зoштo гo прaвaт, знaеме сите, aмa aкo ти е дoбрa пријaтелкa немa тaкa нaпaднo дa кренеш слушaлкa и дa прaшaш, туку oпуштенo низ друг муaбет, сo oдбрaни збoрoви, ќе си гo кaжеш стaвoт, и верoјaтнo ќе зaчувaш пријaтелствo.

Последна измена: 6 декември 2016
    На *Amethyst*, Kitten, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    А таа од кај знае дека било форум? :?:

@Umbrella22, можеби другарката искрено ти ја нуди помошта а успат си прави муабет ко со другарка. Тоа и' е важно во моментот, тоа споделува. Не мора да бараме скриени мотиви, иако не е исклучено да постојат, пред избори сме. :D ама за еден глас не верувам дека лично таа би трошела од своите средства за да помогне. Или партијата ги нуди средствата? Не разбрав баш. Ако навистина ти треба помошта и мислиш дека нема скриен мотив, прифати со чисто срце. Па ништо не побарала од тебе за возврат, барем не се' уште.

На Petar80, ph.orhideja, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    pisuva forum femina :D

На Petar80, Lady Phoenix, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Веселооо

На Petar80, joy1, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ама па таа ептен се потрудила да види што правиш на нет. Со читање, со се'. Јас мислев само го препознала оддалеку. :D

На Petar80, Lady Phoenix и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Може пријателката нема друг излез и мора да трча и да става слики.

На Petar80 и duffi им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Партиската војска мора да споделува линкови и слики од нивната партија, да видат сите колку таа придонесува и се бори за државата де, и мора јавно да бидат споделени тие линкови. Работно место во државна институција во денешно време не се добива туку така, треба да се избориш, да заслужиш ;) Секоја чест на исклучоците.

На Petar80, Jas!, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Најчесто им се закануваат со падење од работа,притисоци на сите страни.

Па и случајот со Амбрела. Ќе и каже како да заокружи.
    Мислите не знаат кој за кого гласал,посебно во мали градови?
    Па после ќе ја оценува со тоа јас ти дадов материјали ај сега да трчаме по штабови.
    Во политиката ништо не е розево.

Ако пријателката споделила слика, нејзино право. Нема да ја проценам по тоа.
    Зарем да ги делиме луѓето по тоа кој што споделува и зошто?
    Секој се бори како да опстане во ова сурово време.

На anel, Petar80, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    И јас во опкружување имам луѓе кои дојдоа до работа благодарение на партиска книшка...и никогаш не сум се налутила или ми се помалку луѓе заради тоа што го направиле.
    Знаете зошто? Затоа што сметките за струја не им ги плаќав, фрижидерот не им го полнев, на одмор не ги носев.
    Егзистенција!
    Секој се снаоѓа како знае и умее.
    Политички сум неопределена, симпатизер сум.
    Кога требаше на еден другар да ја вработат ќерката се понудив да ме пише во список, па и книшка ќе извадев ако требаше.
    Што? Да не ми падне чинот?
    Ако со еден потег/гест/потпис помогнам некому и му ја подобрам иднината, нема да бидам државен непријател.
    Секако и едните и другите се поддржани од некого.
    Ничија одлука во животот не ми смета, се додека не нанесува зло некому.

@Umbrella22 ти имаш споменато дека имаш посебни потреби. Ако станува збор за било каков инвалидитет тогаш треба да побараш од загрижената пријателка да ти помогне за постојано вработување. Фирмите имаат бенефиции при вработување на лица со инвалидитет. Прости ако не сум те разбрала добро, но мислам дека сега скоро пишуваше за тоа.
    Тебе не ти треба еднократна помош од репроматеријали.
    Тебе ти треба редовна издршка.

На Glasna, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Редовно си комунициравме, не беше тоа оддеднаш и се јавувам, ама ме изненади со ова. Ако не можам да си ја прашам тогаш јас не го разбирам концептот на пријателството.
    Зошто да не будем згрозена?
    Имав поинакво мислење за неа, ниско е, лажно ми испаѓа се. Една е па оддеднаш сосема друга, алчна и продадена.

Не им зависи сегашнава работа од партијата на домашните, значи само паѓаат на новите ветувања. Па до кога веќе?
    Зошто се само треба да се преќутува?
    Кажав дека и не ми требат такви пријателства. А јасно ми е, вероватно не и требат ниту на неа, кога не се согласив со неа.
    И кажав дека е голема, знае си сама за себе што како. Ама сум разочарана.

На Annath, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Немав никаква лоша намера. Сите прашувавте, па дека често имаме контакти со членки затоа помислив некој да не има исконтактирано. Само да пише ок се, не ми треба извештај. Нема потреба од вакви коментари.

На ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Си ги бираш пријателите по вредностите и верувањата. Интересно како немам пријатели политички полтрони.
    Имам фамилија која е и ми е на хајд на фб, а и не ми се во омилените, ниту пак ме интересираат.
    Го немаат нивото за размислување и крај. Муабетот им е само тоа, дебилен, провиден, себичен. Што да делам со вакви луѓе? Ма ич не ме занимаш бре. Високо на листата на вредностите кои ми се битни за едно другарство е несебичност, а ова ми е себично.
    Кога мислиш само за сопствен гз и не те интересира доброто на сите нас, како да ти верувам дека ти е гајле за мене?
    Немале избор. Не, секогаш има избор, ама прашањето е дали имаш рбет или немаш, дали сакаш да направиш нешто од себе или не.

На mila89, Petar80, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    A zosto se grozite od luge koi partiski dobile rab?Borba za zivot e toa.Nemaat drug izlez.Mozebi i nim im zadrma onakviot za Gruevski ili Zaev ama imaat doma usti za hranenje

Pre bi izbrala partiski da me vrabotat nego li da nemam za leb na decata
    Takvo vreme dojde koga rab stvarno tesko se naoga

На Kitten, Annath, Glasna и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Сполај му на бога што не сум морала да молам за работа. Да не си им во кожа на партиските војници на оваа сиромаштија. Од друга страна, нивен избор е и не мислам да ги жалам. Колку и да делува тешко, нивниот избор е сепак полесната опција отколку приватен сектор. А и приватен сектор е опција. И за вредности се работи, меѓу другото.

Јас еве си подработувам од дома. И убаво ми е, убави работи правам, ич не ми е тешко. Ако ова што го правам се оствари, можам да кажам дека професионално ќе бидам реализирана.
    Освен ако решам да станам сам свој газда.

На ph.orhideja, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Имаат две деца кои чекаат леб.
    За што по прво да се грижат?
    Им се закануваат и малтретираат на работа дека ќе летат?

Ако ги делите луѓето на тоа како се вработени и мислите дека само за тоа разговараат стварно немам повеќе коментар.

На AngelOfArh, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Не осудувам никој што тргнал по партиите за да допре да работа, знаеме колку тешко се наоѓа. Мене ми се интересни оние кои сосем случајно преку пријател, другар, роднина ќе влезат во партија, потоа се активираат максимално, паѓаат под влијание и за извесно време стануваат други особи, застапуваат сосема различни идеи и ставови од претходно, лижат од тоа што некогаш го плукале, eдноставно више не ги познаваш.

На Petar80, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    А не ти е гајле за другите деца кои гладуваат за генералната немаштија која е резултат на твоето гласање, а ти е жал за детето на Мила? Нема логика. Или ти е гајле и имаш осет или немаш.
    Треба да биде добро за сите!

На Petar80 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Себично е Лилит, ама оди вработи се без партија.
    Прашај ме како издржав цела година и повеќе.
    Кога имаше дете поинаку е.
    Не осудувам никого. Сепак треба големо освестување за секој еден да каже стоп на ваквото вработување.

На ph.orhideja, Petar80, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    Svekor mi 11 godini bese bez rabota
    Na kraj reshi da se prikluci partiski
    4 godini odese navamu natamu za nisto
    Se do lani koga vleze vo drzavna institucija i si obezbedi ako ne drugo pat kon penzija

@Lilit nema logika tvojot post
    Sto mesas deteto od Mila so site deca na drzavno nivo
    Ednoto e dete so zdravstven prob i soocuvstvuvam so edna majka bidejki i samata imam dete so zdravstven problem

Drugoto e sosem treto
    Bog da cuva
    Ne sum jas Gospod pa da gi spasuvam site

На Glasna, Petar80, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Kафе, цигара и фемина и после продолувам со дневните обврски, малку душа да земам.:lol:

Кој ме препознал, ме препознал, не му се мислам, домашните не ни знаат дека постој форумот, мм не знае македонски, ќе си пишувам додека ми е ќеиф.:lol:
    Не шпијунирам други форумџики, не ни сакам да знам како изгледаат, си имам слика во главата и доволна ми е таа.:)

Доаѓајте, ќе ве чекам на аеродром, нема да викам дека сум БИЗИ и да чекате до утре дентта.:rofl::rofl:

Вчера сум се распеала на цел глас Енџелс, музика трешти и дечките ми викаат дека кога сум пејала сум била многу убав.(facepalm):lol:
    Уште мешаат машки, женски род.:lol:

Константин вика имал куре, бато има куре, закључок- само brothers имале куриња.(facepalm):rofl:

На anel, Kitten, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.