Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.172
    Осеќам дека ќе ја решите политичката и економската криза во Македонија :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Annath, Barbie20, AngelOfArh и 20 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Само ме интересираше мислење.
    Јас не сум компенентна да зборам за вработување во државна администрација дали не или партиски а истото и да се борам бидејки немам диплома а допломата колку толку значи лице.

На ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и sanjaeva им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Оди купи си диплома бе срце.
    За пари што сакаш можеш да бидеш.
    Ни тоа не ни чини веќе, тоа ми е муабетот, за соодветна сума... ехе.

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Работава е што до толку го направија мизерен народот, сиромашен и беден, што мора да ги гласа и да трча за нив. Тоа и беше целта.
    Да знаете колку сум ги убедувала работниците да си ги бараат правата кај работодавачот, ама не сакаа. Велеа, што ако останеме и без оваа плата, како ќе се прехранеме. Така и со партијата.

На Annath, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Lele Zabo @zhap4e me iznasmea...kuklata e postara od mene,tatkomi na vremeto od Libija ja kupil i mi e drag spomen.Gi ima site delovi od teloto,samo vo slucajov e rastavena:D

Nekako posebno polno mi e srcevo...jas,sinko,mama i bratmi sme doma.Kako nekogas,plus malisa.Celo popladno si igravme,smeevme...momenti koi nemaat cena.

Ke zaboravev deka sledat izbori.Znam so sigurnost za kogo nema da glasam]:):!:dvata dena minati vo bolnica samo mi ja potvrdija odamna jasnata slika za drzavicevo i sistemot vo nego...
    Uste da imase treta opcija:?:

На anel, Annath, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @joy1 Поттекнувам од такво семејство, каде примерите биле безброј што ги набројавте за понудите, па биле секогаш фино одбиени :) Воспитувањето и потеклото и случувањата и тоа баш низ сиромаштијата, баш ми биле причина да си го зацврстам таквото мислење, а не обратно :) А и лично сум човек што секогаш ја гледа поголемата слика :) Инаку, секако не е ова предмет на убедување или вреѓање, само си искажуваме мислења од наш аспект :)

На anel, Annath, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Не се тoлку мaлку oние штo вaкa рaзмислувaaт џoј, гoлем дел oд нив зaтoa и се зaминaти oд држaвaтa, oти сaкaaт мирнo, чеснo и без лижење гaзoви дa живеaт a вo Мк тoa не е мoжнo, или aј дa речеме не сме биле дoвoлнo спoсoбни дa успееме без пoддршкa oд пaртијa. Некa не е држaвaтa кривa, еве ние неспoсoбни сме. А ти не верувaш декa вaкви луѓе имa oти изгледa веќе прoгрaмирaнa си сaмo тaкa дa рaзмислувaш и тoa нaјнoрмaлнo дa ти е.

На Mishela, Annath, Barbie20 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.901
    Допаѓања:
    183.180
    има стојанче и брат љубе :?:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Јас практично одбив, да трчав, како што и сум симпатизер на другиве, ќе имав работа. Ама ете јас така не можам. Но не ги осудувам другите што тоа го прават. Некои од нив за кои знам дека им е за егзистенција и ги сфаќам.

На Lady Phoenix и joy1 им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    И мојата е од таму Пупице само мини верзија :)))

На Annath, Lady Phoenix, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Рaсист! Дa беше белa куклaтa не знaм дaли тaкa гoлa и рaсклoпенa ќе лежеше.

На irenna, Lady Phoenix, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Како која судска постапка?
    Онаа на која 16 пати не се појавува лидерот затоа што кивнал/не е во МКД/ се успал/ бла блаа и на која се појави пред избори за да покаже дека не се плаши, верувајќи дека ќе добие на избори и ќе го замафта случајот...но види чудо адвокатот кивнал, а другиот останал без автомобил. Ете чуда се дешаваат.
    Мене се марица дојдоа да ме земат од дома затоа што не сум се јавила по добиено судско известување (кое никогаш не го добив) за да сведочам против едно момче кое не удри со кола и да побарувам отштета :?:

Кој имот?
    Заедничкиот, мојот, твојот, нашиот.
    Канцеларијата на претседателот (не битно дали го подржуваме или не, претседател е институција), фонтаната, фасади на Х згради, споменици (не битно дали некому не му се свиѓаат и дали го одобруваат правењето на истите; направени се веќе и никој не смее да уништува)

На Barbie20, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    Ne ne sum programirana za nisto nitu sum maloumna.Tuka nikogas ne sum spomnala nitu partija nitu glasanje nitu me zanimava.Mojot zivot e sreden ne blagodarenie na partija tuku na trudot koj maz mi go vlozuva.Sam sebe si si plaka pridonesi,sam sebe si plata si pusta,sam svoja firma si ima.Ne zavisime od nicie ime

Ama znam sto e siromastija mn dobro
    I od iskustvo na moite i od licno moe koga se omaziv.Sum barala rab nasekade po butici,restoranti,sendvicari....Znaea zosto?Bidejki bev vo situacija eden period koga ne sum imala pari za naredniot den ad mleko da kupam na bebeto.I togas sum bila tolku ocajna sto si velev se ke napravam samo od ovaa beda da izlezam

Zatoa mi e nesvatlivo koga nekoj veli gladen ke sedam ama po partii ne molam.Jas ke molev samo da ne go prezuvav toa od togas uste ednas

На Kitten, Barbie20, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 13 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Блиски си заминаа од државата поради тоа што немаа работа и не сакаа да добијат партиски работа.
    Они отидоа ќерката остана тука и партиски ја вработија и тоа на убаво место.
    Сега "Американците" се чукаат во гради за Груевски.

На Barbie20, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Да работи кај сите исто свеста нема ни да се купуваат гласови, ни да се нудат партиски вработувања, ништо, еден нема да прифати работно место од партијата ама 1000 ќе прифатат, а једна ласта не чини пролече.

@joy1 Нинче твој т.е оној што му ја уредува страната ме блокнал, ми оневозможил да коментирам и постирам. Како да гласам за него? Јас нему коментари и сликички он мене блокЧе?

На Annath, kukla21, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Епа Џој, тука ќе сврземе еден куп теми тогаш... и немаат врска со партијата и државата, туку личните избори. Не може државата да ти е крива ако ти си решил да создаваш семејство, а не си спремен за тоа. А од друга страна државата е крива што си се нашол во таква ситуација, а нема поддршка од државата. Од друга страна на друга тема ќе ми пишете, ПОДОБРО РОДИ ПОРАНО, најубаво нешто у свет, а оно вода у очи немам.И место тоа да ти укаже дека нешто не чини, се случува обратна психологија.
    А и синдромот на жртва во Македонија е многу силен и тој е што не ебе во здрав памет и не прави да не мислиме за сите. Кога се осеќаш загрозен, сите ти се криви и гризеш, проработува себичноста.

А среденоста на здравството на Нинче твој, годинава ме однесе во длабока несреќа.
    Ако не кукам јавно на форумов, како што е навиката, не значи дека душата не ми се кине на милијарда парчиња.
    Ми се збра од сто страни, ама можда и ќе ме скрпеа ако не почукав на државни врати. Вака плати па клати...а и тоа е труло ко што гледам.

Да не дужам, мислам дека и порано имам пишано, имам гласано за ВМРО и не само еднаш, пред да добијам колец у срце. Ако не е доволно уверливо дека стварно ме заболе тасе за партија, ама ме заболе за иднината и тоа јако.
    Ама која гадост ни ја направија. Дедо ми беше сенилен последните години и си збореше против вмро секаде, еднаш во штаб им беше отишол... За инает, не доби нега од трето лице кога беше потребна, се влечеше со месеци и месеци, можда и година. Ја доби еден ден откако почина. Мислам... јасна беше причата. Документите и условите беа непроменети и исти... до таму оди човечката гадост и бескруполозност.

Последна измена: 7 декември 2016
    На Kitten, Mishela, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    @Sesil,da urgiram da te odbloknat? :D

Inace postovite ke ni gi premestat
    Neznam zaso uopste ovde za politika zboruvame

@Lilit prioriteti ne sebicnost
    Tebe ti bilo/e prioritet sama da se boris,princip i stav da zadrzis
    Ok pocitivam

Mene mi bilo prioritet familija da nahranam
    Pocituvaj

На Lady Phoenix, baba Rada, Glasna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Е сега ко вмровциве звучиш.
    Судска постапка смислена од власта во коромпирано судство каде што судат по наредба.
    За имотот, колку пари украдоа, колку животи згасна заради нивните провизии? Ги фарбаа само. Малце е дури. Толку штета има овие 10 години што требаше да ги запалат у влада. После се она што го слушнавме у бомбите.

На Eshlii, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Вo ниту еднa сендвичaрa не бaрaa рaбoтник?

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Да знаев дека ќе се појави @ph.orhideja немаше да измислувам рецепт за супа од карфиол (мислам дека она имаше споделено еднаш како се прави).
    Иначе не да излезе убавооо, мх мх мх
    @Bozica1980 ако немаш вакво нешто на репертоар, да го убациш под хитно :)

На Barbie20, Annath, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.