Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Хехе..Боки е оут сеа...нека смисли нешто ново.
    Работите се сменети денес. Треба скандали и оговарања за популарност. Социјалните мрежи го популаризираат овој начин... и воопшто интернетот. Колку повеќе прашина зад тебе, толку повеќе слава на твоја сметка. Некои го сфатиле ова убаво и се популарни на сметка на своите т.н. хејтери.

На Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Hello! 8)

Да ви се убацам и јас во муабетов - ништо не ме влече да ја прочитам 50 нијанси сиво, и покрај сите спојлери и трејлери... што знам... за авторот мислам дека вода може да им носи на Хенри Милер или Ерика Јонг :) јас од постариве автори, да не речам класици, си читкам... ама ме заинтересира трилогијата Кросфаер од Силвија Деј, па ја барам веќе некое време... дур се наканам вистински да ја побарам :D во последно време читам книги со теории на заговори, интересни ми се, што знам. Ама треба да ги баталам дефинитивно, мозокот ми чади од нив. Треба Даниела Стил да почнам пак да ја читам (facepalm) бар ќе си го пуштам умот на пасење :P

За струјата - немам зборови - кај поскапува, кај плаќаме отповеќе, и барем еднаш месечно снемува струја баш во недела, се некои дефекти им се случуваат, пак и пак... е кај одат де тие пари што ги плаќаме јбг?:@

Што се тиче популарност, сексот продава, особено секс снимки. Затоа и не ми е чудно што некои навидум празноглави старлети се најпопуларни на планетава ;)

На kukla21, Daleron, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Се слагам потполно
    Ама Боки за да дигне прашина стори се
    Зарем за Северина знаеше некој нешто пред таа да пушти снимки во оптек
    Зарем на темата ,,македонските јавни фаци,, три месеци не ја ,,оцрнуваме,, Мелита Ракичевиќ ??..испадна дека е главна јавна фаца т.е. ние хејтерите ја направивме таква
    Абе се си е тоа во рамките на маркетингот

На Lady Phoenix и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Отварам темава гледам 3-4страни испишани аа реков овде за секс се зборело и почнувам да читам ко гледам са струја заа поскапувања муабети,ама читам понатака ааа сепак интуицијата не ме излажала сепак за секс еротски книги сте муабетеле.Јас сакам да читам лесни книги ама ме испровоциравте сепак да ја земам 50 нијанси сиво Знам библиотекарките ќе ме погледнат чудно демек што сега на овие години мењавам таков жанр ама нема везе ќе го припишат на „криза на средовечните години“
    Туку што ме исплашивте со струјава за џабе таа ќе ја оефтинеле за цеели 0,33% јеее блазе нас
    овчички

На Bozica1980, Lady Phoenix, Val-Dim и 5 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Добар ден жени!
    Сабајлево крстарење по градов ,конечно пасошов на цуркава е готов и таа на велико си се спрема за шетање.Абре осет да се немало еј,што сум родила.Се разбира успеа да измоли фармерки и блузичка ама запнав мора нешто да земеме и за син ми.Од неа никој на ред не може да дојде.|(

Ме изгоревте со веста за поскапување на струјата,аман веќе ,а и 10% не се воопшто малку.И таа ќе си повлече други поскапувања.Искрено не очекувам дека ќе биде од нас, ни средна класа.Полека тонеме секој ден се повеќе и повеќе.А и да излезеш да штрајкуваш зар ќе се направи нешто?Само на трошоци да ме стават да доаѓам за Скопје.

50 нијанси ја читав и цело време се :yawn:.Досадна е некако како љубовно викенд романче да читаш. @nena2010 има право за Силвија Деј,не дека е нешто страшно подобра ама е како да кажам поексплицитна.
    „Работите“ ги нарекува со народен јазик.:D

Подршка за @Gea ,ако треба и фб група ќе направам (y).

Ручек денес летен пинџур и се што станало деновиве недојадено.Ич не ми се фрла храна како низ прозор да сум фрлила сува пара.Смоткав некои колачи ако личат на нешто ќе ги има на ф.инстаграм.

Како комшивката сум а почнам да дрндам нема застанување.:emo:

На Bozica1980, kukla21, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Леле, кога ја спомна Северина...јас на концерт нејзин бев по грешка на одмор на Хвар.Требаше да пее Колонија, ама овие не дојдоа, дојде Севе. Значи тотален антиталент за пеење ! Ама машкиов дел од публикава, се испозапали тотално....јас си отидов, пошо не ме занима. СДК џабе ти таленат, ако незнаеш како со публиката и што се тражи у моментот.

На Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.895
    Допаѓања:
    183.152
    Е што ние нашите ли ке си ги вадиме очите

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ручек утепав кај стринава од мм, едно парче зелник и една чаша јогурт.
    Жената си е во години но годините не се битни. Таа го има тој ведар дух и го негува до ден денес.
    Живее живот по свои правила, никому не смета а и не завидува на туѓата среќа.
    Паѓала, станувела, губела се борела, но човечкото во себе го задржала.
    Вели - никој не ми е крив таква ми била судбина..
    Некоме бог дал а некоме зел... од намќорлук не би умрела.
    Си ручаме она шеговита јас така малку озбилна:)
    Од негде му текна дека нешто треба да ми даде да однесам дома.
    Убиме ќерко не ми текнува кај го ставив
    - А бре ќерко, како се викаше оној Германецот шо ни ги крие работите по дома?
    - Алцхајмер стрино, Алцхајмер:D
    Ја сакам таква налудничава затоа што во неа нема завист и злоба.
    Со текот на годините го докажа тоа:f::f::f:

Нејчу Кафе пиена су какао:) Пријатна вечер дами и господа:hai:

На anel, Abrakadabra, Mrs.Bass и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Здраво девојки :f: :f: :f:
    Два дена ме нема, а Вие веќе со читање на „сивите“ нијанси сте почнале :D??? Јас, оддамна реков НЕ за книгава!!! Слушајки ги коментарите од колешките додека беше „актуелна“ за читање, решив да не си го губам времето читајки ја!!! А за Силвија Деј и нејзината трилогија Кросфајр поодамна напишав свое мислење во соодветната тема на форумов... Ја прочитав „Соголена пред тебе“ и решив повеќе да не читам „секс“ во книги :D, не го бива 8)...
    @lunicka среќна годишнина од брак :d: :music: :d:... Да Ви се множат годините на заеднички живот со среќа, внуци и правнуци...
    @nena2010 добредојде во нај темата, со нај шизли на целиот форум 8)...
    Не!!! Не се „правиме“ важни и не се фалиме без потреба... Такви сме ние од околу и преку 40... 8)
    Вистината е дека не има доста и околу 50!!! :D
    Кога ја видовте 50-ката на претходниот спојлер помисливте за секс ке пишувам??? :D
    Не пишувам, не читам... Ама знајте ние од околу и преку 40 сме во најубавите години за секс (poolparty)...
    Поздрав до сите :hug:... Од задутре времето ке се стоплува... Јееее лето, конечно...

eda+koktejli+shejki+sok+cocktails+leto+vkusno+fon+palma+okean+frukti+70606880521.jpg

На Annath, anel, Daleron и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Респект за ова. Нема што да се чита за секс, треба да се практикува.

Поздрав

На Annath, Val-Dim и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.725
    Допаѓања:
    126.815
    Апропо муабетот за струјата. Не сваќате дека финтата им е на тој начин на зголемат наталитет. Место сијалици ќе користиме свеќи па ово оно. И одма галење 50 нијасни бла бла и оп секое летенце детенце :lol:

На Annath, Umbrella22, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @nena2010 кај мене ефтина е струјата па пак секое летенце детенце, имаме време и за ово летенце да има детенце.:wasntme::rofl:

Најубаво ми е кога ќе станам на сабајле и си пијам кафенце во тишина:coffee:, полнам батерии за целодневната лудница.(lalala):lol:

Еве и од мене кафенце за добра ноќ.:)

На Annath, anel, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Добро (тмурно)утро ,кај сте се успале никој нема?!И дома сама и овде ќе треба сама да го пијам кафево Ајде повелете едно утринско од мене ретко имам чест прва да варам
    download.jpg

На Annath, anel, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Добро утро и од мене и само толку...не сум денес нешто мн мн за прикажвање ......have a nice day:hug:

На anel, Lady Phoenix, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    И јас ставам кафе за сите, без шеќер,
    Трк сите по цигарите и се наоѓаме на зборното место
    upload_2015-7-1_9-3-10.jpeg

На Annath, anel, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Јас сакам експресо, шеќер обавезно......зафатена бев со цедење витамински сокчиња. Рано сум станата, само не правам бука тука, нормални луѓе си спијат у тоа време. Плус ви набавив и овошје.
    Добро утро ^_^ FruitJuice.jpg fruit-juice-powder.jpg

На Annath, mareane, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.528
    Е ја касно станав, заглавив со мајсторите до 11 синоќа, па да зачистам, да потсредам, ме фати два. Сега турам кафе, без шеќер, ајде, и овошна салата ;)

На Annath, anel, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro zencinja..

Ne ne,nema da zboram veke za moive trcenja po doktori..Mose cini deka ako nekoj prasa vo temata 'Koj clen?...Koj clen e postojano bolen?...-site ke znaat i ke napisat deka jas.:tmi:
    Ova za posledno(demek)...Nemozamd a gi razberam doktorive,toj so e operisa ne spomna za na kontrola.Ne mi napisa nisto da pijam.Ovoj kade sto odam na prevrska,prviot den mi veli,abe banjaj so go deteto sama,se mozes da rabotis.Duri utre denta me prasuva a kolku dena ima pominato od operacija?
    Velam dve nedeli..Nikako krevanje,nemoj.Aman be doktore,aj odluci se.
    Deneska tret den me prasuva,od koga ti e herpesov?Velam uste odma koga izlegov od bolnica..Duri denes mi go primeti.
    Abe daj naprate asalen pregled i prasajte se so treba use prviot den,pa davajte dijagnozi i soveti.
    Jas mu kazuvam deka pocnav da pijam vitamin C 1000,sum procitala deka godi za ranata..aaaaa da da ,pij dobro e..
    Pa jas li treba da kazam so da pijam?
    Greota e moze da gi napagam,ama neznam so se slucuva so doktorive.
    Se nadevam ova ke mi e posleden post za niv.I bez niv ne biva.
    Mameto mi svari kafe,pa go pijam us vas.Maloto malku e kenkavo utrovo ama neka mi go cuva gospod,ne smeam da se pozalam.

Prijaten i zdrav den zenicki..dusava mi saka i cigarce ama ne i udovoluvam seuste.

На LUCERKA, bittersweet, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    5.940
    Првoтo утринскo кaфе мoрa дa биде кaкo секси мaж, жешкo, силнo и слaткo. Дoбрo утрo.:D

На Annath, Umbrella22, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    upload_2015-7-1_10-39-22.jpeg
    вака нешто или....

На bittersweet, Annath, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.