Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добар ден!
    Карантинов интересна работа е, ни ден ни ноќ ни се знае...... (facepalm)
    Второ кафе на репертоар и после тоа две -три партии твистер со големиот.
    Најјак момент од играта - врти малото и му се паѓа по избор негов, а него мува не го лази десет минути се мисли како да ме исплетка уште повеќе :lol:
    Ќе стигнам и да ја претресам библиотеката, да најдам некоја непрочитана книга, па ако се заиграат сами да прочитам нешто.
    За ручек денес сармите од славата на мајка и по некое рипче - татко ми професионалец е за подготвување добра риба.
    Не обожавам риба, ниту било кое друго месо, без разлика од кое животно потекнува и во која форма доаѓа. Сум пробала секакво, освен јагнешко. Готвам исто така секакво, ама ретко го јадам.
    Мило ми е што не се најдов на листата на Сања :$ кај нова тука уште да изнервирам некој :angel:

Ај бидете ми поздравени сега, се читаме покасно :hug:

На Val-Dim, duffi, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро.

Кога сме надвор јадам што ми се јаде и воопшто не размислувам што и како јадам, ако ми е вкусно уживам во јадењето.

За дома купуваме јунешко мелено, пилешки стек/гради свеж едни словенечки/хрватски, свински ребра и сланина. :D
    Исто и од јунешки/телешки (кога наидеме тука во Веро) бут земаме за манџи.
    Не ретко и чајна и кулен, од тие сечените во пакувањата мали, да се најдат. :D

Денес и деновиве морам строго да ве избегнувам инаку не ја бива ваа работа.

А да, @zhap4e ма, најпровокатор?:D
    Ако, јас лично не го сметам тоа во негативен контекст, мада не мислам дека сум свесно провокаторка. Тогаш тек мм да го запознаете, сарказам до бола. Сега е каде каде подобар ама неретко луѓето ги оставаше зачудени дали се шали за нешто или мисли стварно, дури и јас некогаш се прашав.

За директна, морам да признаам дека сум подиректна во реален живот, не сметам дека тоа е лошо, тоа сум јас, само се здобивам со малку повеќе тактичност во текот на годините.
    Еднаш еден Англичанец ми кажа дека сум изненадувачки директна за нашата култура. Не знам дал мислеше добро или лошо само :D

На форумот и на фб се контролирам бидејќи повеќе сакам "конфронтирање" во живо, подобро се разбираме, се гледаме и се познаваме, подобро се најде решение.
    Кога треба нешто важно да се зборува со некого а заедно со мм, првин тој почнува и врти ко киша околу крагујевца, потоа јас продолжувам со директна поента, а мм поткашљува :rofl: ко непријатно да му станува, ама не ми се меша оти знае дека тоа е потребно. И затоа сме тим. Се надополнуваме во слабостите и силни страни. Си правиме баланс.
    Всушност, интересно е колку се менуваме со текот на годините: каква бев порано, каква сум сега, каква ќе бидам. Се е тоа делот и процесот од ментален и емотивен растеж и се додека човекот расте и напредува на добар пат е.

На Val-Dim, duffi, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Добар ден.
    Ме испоразбудија од сабајле небитни луѓе.
    Прво поштарот се растропал, пошта за некоја Татјана, му викам нема тука Татјана, вика па каде е (facepalm)
    После ми се јави една жена што држи салон за венчаници. Некогаш околу Велигден и однесов примероци китенки и сега се сетила баш денес во 9 часот наутро да ми се јави да дојдам да си ги земам (facepalm) Предходно никогаш ни трага ни глас, баш денес се сети.(facepalm)

На Dust, mareane, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Ке ти кажам после избори, мила;)

На Dust, Esmeralda-MD, Petar80 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас изгледа не сум интересна во ниеден список не се прочитав :rofl:

На simonka93, Dust, Роберт 7 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Шмркам какао, треба да појдам кај матичната ама ич не ми се излегува.. Ладно е :worried:

Денес еден од тројцата важни мажи слави роденден и именден.. Убавиот на дада полни 22 :inlove:

На Val-Dim, kuc, duffi и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Ц ц ц, за Божји верник вака да се пишува, преиспитај се каде грешиш.

Како почна уште од Ноември, до 25-ти луѓево ќе се наситат од Божиќната атмосфера па ќе остане само формалноста. А Божиќ, Нова година и денот потоа за викенд се паѓаат? Значи ништо од некој ден плус одмор, нема ни да го осетиме. За наш Божиќ и Бадник обично гледам ден да си земам, сега и тие за викенд така? Милина |(

На JuLleE, Dust, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    183.433
    знам дека имаше опција од една сметка да се префрлат пари он лине на друга сметка ова за тутунска банка зборам
    требаше на пп30 или со пп50 ?

На Lady Phoenix, Dust, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    2.725
    Hi,
    My name is Slobodka, I am Femina addict!!!
    Ова да си се преставам за оние што не се врткаат околу темите за трудници и мајки на бебиња таму сум најактивна.
    Инаку и вас ве читкам ама не сум пишала до сега. Од сега и на тема поактивна ваљда.
    Позз

На Annath, duffi, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Кој беше по моловите?
    Јас.

Во Капитол има 50% во Flair,за тие што не знаат,тоа е продавница за спортска опрема и има интересни парчиња.Памукот е преубав,пред неколку години од Бугарија им земав тренерки на децата и уште го носи син ми дуксерот.Ни боја не сменија ни на квалитет мрднаа.И ми текна да влезам,кога видов налепници -50%.
    Цените се повеќе од пристојни,тренерки комплет ко за нас околу 1300 ден.Само со бројчиња слабо стојат Ѕ или ХL има останато.
    Јас хеланки памучни (@Lilit )и маички со кратки ракави земав,по околу 400-500 ден се,за вежбање,и таму да сум пиц пец (hollest):nod:.

На Annath, green.eyes, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    92.230
    Колку неможам да го поднесам мирисот во месара тоа е чудо :| Толку тешко ми мириса живото месо неможам 1минута да издржам внатре.
    Чекав ред 5минути абе мислам ќе припаднев (facepalm)
    Мелено јадеме и стек :|
    За деца утре друг ден ќе внимавам ама сега јадам се што мислам дека е добро.
    Во кафана најчесто салата и некое парче чисто месо,а се случува и шарска да нарачам.
    Мм најмногу мелено месо јаде :|само на проверени места ама секогаш тоа нарачува.

Многу мирни денес,или уживате во сонцето кое го има надвор :):?:

На Annath, green.eyes, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Па и Исус беше сметан за провокатор од делот на своите сонародници на времето, затоа и сакаа да го распнат.
    Го следам примерот на водачот мој :D

Ај не биди провокатор, односно провокативна :D

Читам на фб еден статус против семејно насилство. И еден се вклучува со коментар: "па сигурно не си во брак штом така зборуваш, некогаш ти иде ѕвезди да и симнеш, а некогаш да и плеснеш една сама да ги види".
    Ми идеше да му ставам лајк оти ми беше смешен коментарот, ама онда се запрашав дали воопшто се шалеше. :?:

Ајде одам сега, ни отварам, ни пишувам.
    Патем се смрзнав, изгледа под стрес сум, ладна пот ме облева.

На Annath, green.eyes, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас така бев порано, као ги сакам, сум симпатизер на нивните мислења, ама извини, далеку сум од будала они да имаат корист од мене а јас не. Така размислував порано и не ме доведе на поарно. Вака, мојот глас за услуга. Инаку ноу уеј . :D

Последна измена: 9 декември 2016
    На Peco, Lady Phoenix, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Me fati nekoja mrza se piknav pod kebe.Bebo nana golemoto na ucilishte.Drzete srekja da pospie beba. :) :).
    Mn mi se jadi ama povekje mi se dremi.

На Annath, green.eyes, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Еден од оние денови кога си направил грешен избор со тоа што си станал сабајле од кревет

На Annath, green.eyes, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Sky-butterfly , тоа сум заприметила. А, гледам и повеќе од она што ќе напишам. Ко и сите.:D
    И мене некогаш и некаде ми рекле провокатор, манипулатор... И уште да не бидам, аман. Ама, за се' си има и место и време и.. професионалните деформации и фрустрации, гледам да не си ги носам секаде и со секого.
    Лоша конотација во најпровокатор категоријата... не гледам. Имало лоши дискусии тука (на форумот), имало лични пресметки, злобни коментари, подбуцнувања, празнење фрустрации.. ама категоријата не ми е за тоа.За другово, придонеле повеќемина.

Здраво патем.

На Annath, green.eyes, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Дечки денес Петок нели, ден пред викенд и една нога во викенд навлезена. Зш се замарате со политика, кој каков бил .Дај бре кажете ќе шеткате ли некаде викендов ќе биде убав, ќе има ли некој шопиг. Дружба безслужба.

На Annath, kuc, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Така бе друже, (y)каде секој ден едно исто гледаме, они и на темава за релаксација се замараат за политика(facepalm)

На kuc, green.eyes, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Одложено за наредната недела Петар
    Мислам дека тоа е една од причините за фрустрации до небо:|

На Lady Phoenix, Dust, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Па да, преокупирани сме во живо со политика дај тука барем малку релакс. @referentka ја нема да извести од Берово да каже лапнала ли врел качамак утрово, Рефо чварче

На green.eyes, Lady Phoenix, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.