Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Јаааа така добро. Ќе добиетее.
    Ќе викате после напрај бубо уште едно.

На LadyC, Jas!, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977

На LadyC, Barbie20, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  3. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    (facepalm):^)(facepalm):hug::!::rofl::rofl:

Лежaм,цел ден ми е денoв тaпa,све ме бoли кaкo бaбетинa некoјa сум стaнaлa.Денoиве немaм силa.

Не сум пo пoлитикa,нити пoлитички oпределенa,aмa oвoј пaт глaсaв зa прoмени,дoстa веќе беше.Не декa нештo пoaрни ќе беa истa бaгрa се и едните и другите,никoј не гледa зa нaрoдoт,oсвен зa блиските дo нив.

Бaш сегa јa пуштив Лилa,кoј јa средил вaкa? Јa излaжaл декa е мoдернo.

Дa ви кaжaм декa гo чекaм 2 дел oд К-15,кaј нaс нa двa пaти гo делaт,пoлoвинa летoскa,пoлoвинaтa сегa пред Н.Г.
    Вo плaн сум нoвa јaкнa.Инaче oдиме нa преднoвoгoдишни прoслaви сo кoлеги,иaкo сме мнoгу луѓе oдиме oдбрaнo друштвo,секoјa гoд истoтo и секoгaш денски.

Се мислaм штo дa кaснaм aмa oсвен чoкoлaдo др.немaм ништo дoмa,a тaкa би кркнaлa некoјa грицкa.

На LadyC, julie77, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.497
    Да одиме и ние во дик да поброиме малку, од помош да бидеме, некој ќар од нас да се види :smirk:

На LadyC, Dust, green.eyes и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    @buba4e89 Ние сме малку постари тука, олапени, со попуштени нерви и такви работи, па млади и прилично живчани личности знаат да ни влијаат на расположение па и здравје :D Како што гледаш една по една се откажуваат, па нови жарчиња уште повеќе ќе ја влошат состојбата. Али пробај, којзнае :D

На LadyC, Dust, MilaP и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.497
    ^Зависи што кафе праи :!:

На LadyC, Dust, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.498
    Не ја видов Лила, не е кај мене даљинското и не смеам да менувам програми ]:) Во последно време многу е извештачена Лила, па како ја врти устата, па се претерува... Порано беше поприродна, понормална

@buba4e89 кафе и благо за добронајде, а ние ќе видиме што за добродошла:lol:

На LadyC, Barbie20, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Не ја лажи Божо, кафето веќе одамна небитно е на темава :D

На Barbie20, Dust, LivingGlam и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.497
    Точно! Од која партија е, да каже ]:)

На Dust, kukla21, sanjaeva и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Денес прочитав еден твит, нешто околу тоа како од детството до зрелоста (читај трето доба), ни се стеснува кругот на пријатели.

Пред неколку дена една блиска пријателка ми покажа слики како со нејзината ќеркичка подготвуваат чајни колачиња, оние во форма на снегулки, Снешко. Многу симпатични, фино украсени-желба на ќерка и.
    После дома, бидејќи омилена релаксација ми е разгледување блогови поврзани со кулинарството, најдов многу интересни идеи за куќички од чајни колачиња, со детално упатство за подготовка. И испратив линк на пријателката, со назнака да и ги покаже сликите на ќеркичката како идеја.
    Како одговор нема да поверувате што добив-Дека ќерката кога ги видела сликите почнала да плаче. Биле многу тешки за правење, а таа била мала. Дека цела недела имала тестови, па немала време. Дека таа како мајка вработена, како да најде време за такви работи. Последните зборови и беа -Ми останува само да му се јавам на директорот и да дадам отказ...
    Уште да ми напишеше дека маж и бара развод заради колачите.

Не можев да поверувам, ко да и ставив нож под грло да ги прави колачите. Сто пати се покајав што го пратив линкот.
    Уште се чудам-што се случува со луѓево. Уживаат да драматизираат, да наметнуваат чувство на вина...па и да било така, се прашувам дали така се пишува на пријателка...

Одамна престанав да давам совети (освен оние за кои сум платена). Знаете околу оние женски дилеми-да му кажам или не, да си одам или не....После неколку непријатни искуства сфатив дека "советувачот" пак на крај ќе испадне крив, а дотичната пак ќе си постапи по свој памет.

Но, остануваат оние, не совети, туку еве препораки - филм, козметика...
    И повторно оние падавичарења-Леле филмот што ми го кажа, глуп, за џабе изгубено време. Леле кремата ужас, за џабе фрлени пари...

Значи мора ли така. Никогаш така не сум одговорила, поготово на пријателка, и покрај тоа што сум имала ете и јас лошо искуство, со нешто со што друг имал добро искуство.

Или јас сум преосетлива не знам, превнимателна и очекувам и другите да бидат такви.
    Како и да е, мислам дека наскоро ќе останам без пријателки. За глупости, нели...

На Glasna, galapce, LadyC и 33 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    @Peppermint Можно е да сакала да се пофали или едноставно се гордее со сликите од колачите на ќерка и', па кога ти си и пратила други слики далеку поубави да помисли дека нејзините ете не се доволно добри, па како да им кажуваш да се потрудат повеќе. Затоа и почнала со изговори де немаме време, де мала е...веројатно така го разбрала. Делот што следи потоа -реакцијата, е она што емотивно зрели особи без комплекси би знаеле како да одговорат одмерено дури и да се посомневаат дека со "лоша" намера си ги пратила сликите, односно дури и да си и' брцнала во его. За жал се помалку се има трпение или волја да се погледне подалеку од нашите чувства. Do not believe everything you think понекогаш добро би ни дошло на сите.

На LadyC, Barbie20, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Што се случува со мене??
    Ми се случува нешто,гарант.Или е пмс,или е биоритам,или политика,живот, или се на куп.Се замерувам,фаќам мимики,тонови на глас не ми се допаѓаат,се нешто ми пречи,ме нервира,вртам со очи,мрчам,зборам..

И форумов не е одминат за жал.Се прашувам дали само јас приметувам групирања,фалење со материјален статус,тапкање по рамо,кланови,ласкања ,упикувања...

Се самопрогласувам за луда и сериозен кандидат за бела кошула.]:):drunk:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, galapce, LadyC и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    можно е, затоа и впрочем пишав, за да слушнам и друга перспектива, оти навистина бев збунета и изненадена од реакцијата

На LadyC, Dust, LivingGlam и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.498
    Го имам и јас тоа приметено кај луѓето, дека имаат неверојатна желба кај некого да предизвикаат грижа на совест. У крвта им е да се лигават, да цимолат за нешто. Ако сеуште се лигави за колачите прати и линк за Марко Чаласан, па стварно да има за што да плаче, да виде колку небитна ствар се колачите.

На LadyC, bittersweet, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @Bozica1980 многу убав капутот, со здравје да си го носиш и со маж ти да си го искинеш, па да ти купи поубав! :P

На LadyC, Dust, MilaP и 11 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Такво време дојде, секој се' си зема здраво за готово. Сите мислат дека не се доволно добри за ништо. И јас сум меѓу таквите, за жал. Но, што не' направи такви? Се' ми е депресивно и монотоно, мрзоволна сум ама гледам не сум единствена...Дури ни овде не го наоѓам своето место, никаде не припаѓам, се чувствувам неприфатено...
    Се извинувам за негативноста, но мора да се олеснам.
    Убава вечер дами, не дозволувајте ништо да ја наруши дружбата во ова катче

На LadyC, Peco, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Во вакви денови ми фали дм, имам ужасна потреба да му се сокријам во прегратки и да се изнаплачам :u:
    Имам потреба да ме гушне, да му погледнам во очи, да ми се насмевне, да ме смири..

Навидум се е во ред, денес насмеана пред моите "јака сум јас" можам, ќе го издржам и ова..ама боли.. Упм многу боли.. :(
    Сакам празниците да бидам со него, во нашето топло собче, со филмче и топло чоколадо, а не во ладна и студена соба, со бабички со бела коса и збрчкани лица :doh::doh:

Како одминува времето, така се помалку имам сила.. Мора ли јас да бидам таа што цел живот плаќа за туѓите грешки.. :u:

На galapce, Doozy, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Баш што сте постари ми се допаѓа, за кафе муабети. Не бидете лошки до 40 сте, не верувам дека жена од 50 години би се замарала за тема на форум.:!:

Ако кафето е небитно, топлото чоколадо е секогаш добродојдено.
    Ќе одам да си направам, ќе направам и за вас дамици :coffee:

На LadyC, Dust, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.489
    Допаѓања:
    260.632
    @Umbrella22 :hug::hug::hug:
    Ќе бидеш добро. Не плаќаш ничии гревови. Пиши ако треба помош, каква и да е.

На Doozy, Umbrella22, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    чадорке, не сум дт, ама по втор пат денес :hug::hug:
    ова да ти биде последен престој во болница :* @Umbrella22

На Umbrella22, Dust, VladeMila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.