Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Децата најмногу се радуваат на играчки. Ако е доволно големо да разбира дека некој му дал пакетче, на облека баш и нема да биде воодушевено. Освен ако не е тоа некој штосен комплет шалче, капа и нараквици, со мечиња, зајчиња и 300чуда. Јас на внук ми му стаив кола со даљинско и пикачу оти ептен ги сакаше, плус работи што сака да ги јаде. Внука ми е ептен малечка, па и купив голем Дедо Мраз што пее плус некои ствари Бекутан.
    Не. Порано си подарувавме за секоја пригода, родендени, годишници, валентајн, нова година, откако сме во брак ништо, едино што за годишнина одиме на вечера или ако е викенд некаде надвор од градот прошетуваме.

На green.eyes, Lady Phoenix, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Јас дека тазе невеста, инаку и ние после најверојатно нема да си подаруваме, или ќе бираме нешто практично. :)
    Планирам да му купам некоја интересна шолја за кафе со новогодишен мотив (иако има една од челзи и само од неа пие) :D, можеби пижами, а ми се чини дека најмногу ќе го израдува пакетче со многуу чоколади бидејќи е голем обожавател на чоколадо и се што е благо.
    Тој веќе ми купи фустан/туника.

На green.eyes, Lady Phoenix, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    До лани да, годинава се договоривме да си купиме едно поголемо заедничко пакетче, нешто за дома.. :)

Барби јас лани од почетокот на Декември купував чоколада и му ги спакував во голема украсна кутија :lol: никогаш посреќен го немав видено :D

На green.eyes, mal.ecka, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Јас на внуциве и внукиве оваа година ништо не им давам!
    Можеби звучи ептен себично, ама веќе ми се смачи..
    Јас купувај, давај... тие преку цела година еднаш слушалка не креваат.. А јас сум толерантна до небо и назад, само кога ќе пресечам - толку е.
    Епа сега реков - доста е..
    Оваа година само на малиот што го посвои братучетка ми нешто ќе му купам, прва година е кај нив а и ептен сме блиски :)

Кој од вас беше по Милка чоколадни чудесии?
    Да знаете што најдов...:lol:

Инаку со било кој партнер и да бев, јас купував подароче за н.г ама ретко добивав(facepalm):rofl:

На green.eyes, Lady Phoenix, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    И во право си @Dust .
    Jас инсистирам оваа година на девојчињата на кои сме кумови да им однесеме само обични пакетчиња.Родителите ниту се јавуваат да прашат како сме, да дојдат на кафе, од празник на празник само, а живееме на 10 мин. одење пешки.Деца ќе се израдуваат на било какво пакетче,ама родителите ќе забележат разлика.
    И за лани така планирав, ама мм не можам да го убедам, секогаш мора екстра подароци да има и за нова година и за родендени.
    Ќе сменам и јас нешто, не ќе да е вака и понатаму.

На green.eyes, Lady Phoenix, Jas! и 10 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.253
    Пакетче од Краш му купувам. И сама си ги јадам чоколадите. :wasntme:

Жени, ај не ги казнувајте дечињата зашто родителите не ви се јавувале. Ако сте им носеле секоја година, и сега ќе ве чекаат. Дечињата сигурно ве сакаат, не барајте за возврат од родителите.

На green.eyes, MacenceEna, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    92.319
    Порано си купувавме обавезно,не којзнае што ама некои ситници чаша,благо,парфем,дуксер некои такви работи последните 2години не сме купиле стрикно за Н.Г туку заедно кога сме во можност си се частиме така пред празник и тоа е нешто што навистина ни треба.

Му се ближи роденден ќе правам торта и сакам да му купам паричник,затоа што тоа му треба :) со тешко срце ќе се одвои од стариот ама мора,ќе се распадне кај и да е :D

И со блиски луѓе порано си подарував ама веќе не,сега на мајка и земав една убава новогодишна кутија и колачи и криво ми е што не најдов за сестра ми нешто интересно.За скапи работи не сум во можност.
    На девојчињата што сум им кума пакетчиња со по некоја играчка внатре и чоколади,уште се радуваат на тоа :)

На green.eyes, Lady Phoenix, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Така е @LivingGlam , претпоставувам на мене се однесува.И јас знам дека децата не се виновни и ако нешто најмногу сакам, е да се израдуват на нешто што ќе им однесам, и затоа секоја година со големо внимание одбирам се што сум купила. (на сите деца каде што носам подароци, не само на нив)
    Но сепак, децата едвај и да знаат кои им се кумови.
    Така да, и обично пакетче да им однесам, деца се- ќе се израдуват.И не мислам дека ги казнувам децата што ќе им однесам само пакетче :)

На green.eyes, Lady Phoenix, Kitten и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Не бараме многу за возврат, еднаш да се јават а не само јас да ѕвонам:^)
    Јас немам браќа и сестри ама од братучеди сме огромна фамилија. Треба да направам 14-15 пакетчиња.. ако земеме во предвид дека кај блиски не можеш да отидеш со нискобуџетно пакетче(барем јас не сум отишла до сега така)..богами ниту нерви имам да поминам кај 8-9 фамилии, ниту желба имам да правам пакетчиња, а богами во моментов немам ни желба пари да фрлам..

Не се децата криви за ништо, ама како да одам кај некој на гости и да однесам пакетче, што очигледно нема желба да ме слушне дали сум жива, а не па ме види..

Летово татко ми кога имаше излив, истите негови сестри и брат слушалка не кренаа, а сите беа известени..
    Толку ми се одмилија што да не се внуците, очи нема да сакам да им видам :)

На green.eyes, Lady Phoenix, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ливинг понекогаш не се само родителите, туку и децата нит почитуваат нит па те поздравуваат на улица.

На green.eyes, Lady Phoenix, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Zatoa ke si razgranicite koi vi se bliski koi nametnato bliski. Ako zemam na site ,,bliski,, po rodninska linija da Im nosam paketcinja edna minimalna mk plata nema da mi stasa.

На green.eyes, Lady Phoenix, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Сесил, моите се сите деца од први братучеди..
    Племе големо:rofl::rofl:

На green.eyes, Lady Phoenix, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Е затоа го поставив прашањево.
    Секогаш бирам нешто практично и корисно, и многу време посветувам на тоа. Мм купува веднаш и не гледа што колку вреди, но јас гледам, бидејќи секогаш подарувам од срце и не сакам кога ми враќаат само колку да се подари нешто...

На green.eyes, Lady Phoenix, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Скоро имав случај каде што детето ќе страдаше ради родителите.

Цела година никаде ги нема и недела-две пред роденденот на детето еве ги на вајбер ,,:mp:арни ли сте,,
    Оваа година реков - ако проба пак да ме кани по вајбер на роденден, нема да одам (lalala)
    Нека се јави човечки и културно - итам...сакам детето да го видам, оно ми е мило и драго.

И навистина - неколку дена ПРЕД на вајбер ми стига ,,во сабота ....родендеееен,,(facepalm)
    Не ја ставив пораката на ,,сеен,,
    Виде-невиде се јави:fubar:

Прво, детето не заслужило така да ги каниш гостите, зарем не ти е мило и драго и чест ради него да се јавиш човечки.
    Второ, некултурно е ИЧ:!:
    Трето, еве ако не го користам вајберот ???

Ама...да е према мене само таква (мајката, па и таткото) аљкава , па да и се лутам.
    Со сите е таква.

На green.eyes, Lady Phoenix, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Нас ни се родендените околу НГ, нели коза и козорог :lol: јас купувам парфем строго пошто мојов е манијак за парфеми а јас имам и од пред 2-3 год сеуште. Он вика еве ти купи си што сакаш, романтика на нивоУ. А годинава сакам накит 8-|

На green.eyes, Lady Phoenix, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Не ги рачунам за блиски тие што ги гледам или слушам еднаш годишно, туку тие со кои секојдневно комуницирам. Моите први братучеди (дури двајца) последниве неколку години живеат во друг град, учат децата ;) ама секој викенд се гледаме коа си идат, обавезно еднаш се слушаме, за некоја глупост, некоја баналност, што сме ја зобреле претходно па на некој од нас некоја ситуација го потсетила на тоа и се јавувавме.Како да не однесиш пакетче на нивно дете коа би имале. Од братучедите на мм, 8 вкупно, со 2ца сме блиски и комуницираме, 2ца од нив и јас не ги знам, а заедно сме вкупно 7 години, епа како да им се избацам на нивните деца и за НГ пакетче да им однесам ко од марс падната ќе ме гледаат. А послето би имало муабети на брат ми децата повеќе ги сакаат им однесија пакетче на моите не. Затоа на никој од таа страна.

На green.eyes, Lady Phoenix, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobar den ..
    Znaete sto ?
    Si se pakuvame ... si odime utre ^_^ :party:

Za kupuvanje na paketcinja samo na decata od drugarite i najbliskite.
    Zolva mi vo ovie 2ipol meseci ni ednas ne mi se javi da prasa kako e sin mi..neka i sluzi na cest
    No jas zaradi nejzinite postapki ne gi dvojam vnucite,tie nisto ne mi se vinovni.
    So mm si kupuvavme porano kako decko-devojka.Sega ne..no so ogromno vnimanie i ljubov birame zaedno za sinko nas :l:

Aj da si se dospremam (poolparty)

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, sanjaeva и 41 други им се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    92.319
    Ќе обрнам друг муабет.
    Луѓе не ми е јасно како може браќа сестри со тек на години да се заборават,тоа никогаш нема да ми биде јасно.
    Ни скарани ни ништо,ги нема ни за убаво ни за лошо ни за кафе ни за ручек.
    Немаат време,немаат пари,немаат живци...
    Се почесто се среќавам со вакви случаеви и сега Дуст кога спомена се присетив пак.
    Немам некое лично искуство ама имам примери со блиски луѓе кои сум ги сметала дека се секогаш тука.
    За свадба кога правев каневме 1ви братучеди на моите и пак ќе кажеш најблиски.Имаше такви кои што се двоумеа,пари немале не им било згодно,а најмногу ми беше криво кога ќе кажеа дека многу им е далеку (facepalm) Недајбоже да се случи нешто лошо сите се за секунда тука ама за убаво кога е се нема време,пари и незнам што.
    Леле овие работи ич не ги оправдувам.
    Имаше и такви кои им кажав за убаво ако не ми дојдете,за лошо нема да ми требате.

Некој близок кога ќе ме викне абе ќејф ми е што ете радост сака да сподели,ме смета во живи што се вели.
    Ама тоа е разни луѓе разни карактерк, и да кажам дека се шета по светов иако тоа сите го знаеме.

@MilaP убави вести од вас,нека ви е среќен патот,да сте живи и здрави и дома да се радувате заедно сите :hug:

На green.eyes, sanjaeva, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.502
    Допаѓања:
    260.697
    Најубавата вест денес:hug::hug::hug:

На green.eyes, sanjaeva, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    На темава, пред некој ден ми стигна подарок од сега веќе бившиот дечко. Додека бевме заедно му се качив на глава за едни шољи за чај што искрено не си ги купив поради недостаток од време. Остнавме во ок односи но само 2 пати се слушнавме откако раскинавме и тоа само заради неговото преселување и земањето на личните работи. Се изненадив кога ми стигна подарокот пред 2 дена, и може е некултурно ама сеуште не се јавив да се заблагодарам. Не знам како да постапам, не сакам да му давам лажна надеж затоа што за него верувам и најмалото внимание е причина за да почнеме да комуницираме пак. Од друга страна се чувствувам непријатно вака, сметам дека заслужува барем еден повик, но не сакам да го разгорувам стариот огин, веќе ми е подоро вака. Другарка ми ми вика да го вратам подарокот, навистина не знам што да правам.

На green.eyes, sanjaeva, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.