Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dust

Dust Game Over

@MilaP

Ми дојде да заплакам од среќа:hug::hug::hug:

2. simonka93

simonka93 Форумски идол

@MilaP :hug: со новата година само убави нешта да ве следат, лошото во оваа да остане. Гушни го лепотанчето од уште една форумска тетка,која не ве знае, ама ви посакува се најубаво :*

3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Е тоа ме вади од такт, да умре некој не дај боже и надвор од државата да е ќе најдат пари и ќе се одите на погреб ама за убава работа се нема време и пари. Па добро бе сигурно не те канат рандом луѓе за кои немаш никаква информација до кај се со животот. Штом се рачунаме ко блиски сигурно знаеш кој е мажен/женет, верен, свадба спрема. Не е тоа канење од денес за утре. Знаеш месеци уназад кој спрема свадба каде би бил поканет. На свеки сестра и сама дојде на свадба, со син и, маж и не можел нови заби имал. Па ќе пукнам бре не јадам ништо цела вечер ама ќе седам таму. И одма тука иде муабетот ќе се ожени и син му, јас не одам. И толку од блискоста...

@MilaP :hug: од сега натаму само убави моменти да си имате
    :hug::hug:

4. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

@MilaP баш ме израдува. Среќен пат до дома, а сето ова нека остане зад вас и никогаш да не се повтори,:hug:

sanjaeva, Lady Phoenix, Dust and 4 others like this.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

ако некој сака кученце ко на @joy1 се продава старо 52 дена

Lady Phoenix, Dust and Jas! like this.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Sreken pat @MilaP ,da nemate veke potreba da se vrakate tamu:hug:

Sekundi me delea da se oprcam na gladno 7.250 den zaradi malisa(facepalm)spasi ziva glava eden Deo Maz:devil:
    Pa i tie pa,nebare e zlaten:rofl:

Kazete da ne lutam,ste videle negde vakvi mali elki,visoki 40-60 cm...i ovie se pristojna cena ama znaejki deka prodavnicava preteruva so ceni...
    20161213_121434.jpg 20161213_121434.jpg

7. Sesil

по пазарите вакви има за смешни цени, па и во кинеските продавници, јас за кај баба ми купив лани 120ден беше

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Во базаро 69денари е најмала елкичка :)

Lady Phoenix, Kitten, PUPICA and 5 others like this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Добар ден!

Читам преубави вести за херојот на Мила.
    Се ова да остане во минатото, да се заборави.
    Уживајте во убавите моменти кои ви претстојат на тројцата. Никогаш повеќе да не се повтори минатото. :hug::hug:

Не ми се пишуваше затоа што политиката беше главна тема. Па сите се ставаат во еден ќош и едни и други.
    А секој е човек пред се со свои гледишта за животот, а после се друго, без разлика дали е СДСМ,ВМРО, ДУИ, БЕСА и останатите.

Деца за подарување на пакетчиња немам многу. Ама тие на кои им подарувам е од се срце. Малите ни се новогодишни деца, па секогаш за роденден им купувам нешто поголемо, а за НГ по нешто ситно да ја обележиме.
    Пакетчиња од ПД веќе им купив на девојчињата, па сега останува да ги видам на Топер и да докупам таму каде што сметам дека треба да подарам.

Инаку во П.Дело има 50% на се. Па имаат сликовници, боенки кои почнуваат од 20-30денари.

Мм е едно големо дете и ќе му направам пакетче со чоколада оти најмногу ќе им се радува.:D

Имајте убав остаток од денот!
    Се надевам ќе се намали тензијата и се ќе си дојде на ред.

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Леле @MilaP душа ми стопли :hug::hug: конечно дома, навистина се израдував :l:

Lady Phoenix, Jas!, Dust and 4 others like this.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

@Sesil не се радува тој веќе на играчки. Ги има еден куп и му помина меракот и за тие на батерии. Бидејќи догодина ќе појде во градинка мислев да дополнам и сликовници нешто со боички да си бои. Нешто од Спајдермен. Ќе видам, чоколадо секако ќе има, кога беше есента на гости бараше чизмички за на дожд и снег, па неможев да му погодам на број, па бевме заедно биравме и пробувавме. Има постелнина со Спајдермен, а му докупив и крзнено ќебенце, од патов му зедов сат. Ова со сликовниците е добра идеа.

Jas!, Dust and fallenangel like this.
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

@buba4e89 во Топер и Просветно дело имаш дост избор на сликовници, исто имаш и веќе направени пакетчиња..
    На фб можиш да ѕирниш :)

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Сега го гледам мислењево...

Амбрела, за мали дечиња правевме муабет. Некое се срами. На некое му е одвлечено вниманието. Нема ваљда да очекувам да застануваат да не’ поздравуваат на улица ко возрасни? И да ти изгледа ко непочитување, знаеш дека не е од злоба. Мали деца, не се стигнати до левел расипаност со умисла за да тргаме кусури и да возвраќаме на ист начин.

Што знам, никогаш не би разочарала дете поради постапки на неговите родители. Едно чоколадо е повеќе од доволно за да го израдуваш, не мора големи трошоци.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да знам за нив, но сакав сама да го направам. Мое дело, а не готово. Секако ќе ги посетам Топер и Просветно дело, ти благодарам на предлогот.

15. mami blue

mami blue Форумски идол

Стигнаа резултатите од систематски, добро е:whew:, освен што ќе треба да си проверам уште еднаш камењава на жолчка, се мислев околу тироидата ама е супер
    Денов убав,на работа супер расположени, ваљда временцево ни делуваше убаво, па си купив и цвекло и краставички,има во ДМ цвекло преубаво за 29 ден тегла, кој е љубител слободно зимајте,јас не бев по цвеклото ама ова ме воодушеви
    Подароци, внуците за жал не ми се тука за да имам шанса да им спремам пакетчиња, ама секогаш се наоѓа некој на кого подарувам, дали комшиското дете,дали другаркиве на ќерка ми,обавезно симболично нешто подаруваме
    Денес баш за поголемата докупував книгички,бидејќи обожава книги, па има на просветно дело книга со дедо мраз и + и земав за нејзина возраст нешто во стилот броење, букви пишување, и сл.
    и купив и две едукативни игрички, ракавици, касичка за пари,бидејќи сестра и и ја скрши:(, а за малата земав едни дрвени коцки и уште нешто ќе доземам,доволно е
    Сакам и јас подарок:D, веќе неколку дена од сабајле пекам онака дека ми се потроши парфемот, не велам дека ќе купам,ама пак си пекам, се надевам дека ќе добијам, за мм немам идеја,сакав новчаник, ама немам време да одам да купувам,пошто сум куча посо, ама секако сакам со нешто да го изненадам,под елката

16. Sesil

си игра ли со пластелин, сака ли сам да изработува нешто? ако си игра можеш да му земеш некој сет за торти, сладоледи, имаш повеќе модели во џамбо

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Добра идеја, можам да пробам и тоа. Не ми текна за пластелин. Заборавив да напоменам дека не е од Мкд па во странство покасно почнуваат во школо.

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

19. monik55

monik55 Форумски идол

Многу сте тивки,темава пак заспа,се заради беспотребни препукувања.
    Ми се јаде,ручек има некоја манџа ама неби тоа неми фаќа око,фрижидерот празен и ме мрзи да одам до тинекс да испазарам.
    Другата недела ќе одам на предновогодишна забава од работа,сите ќе одат нема кој нема да оди во дискотека ќе биде малце постарите колешки се бунеа ама сега имаат желба за журка.
    Сите жени дента ќе одат прва смена на работа а мажите втора за да се спремат,освен касиерките .
    Мене ми е првпат ваков догаѓај и затоа ми е интересно.
    Си уклучив сијалички во соба,малце од малце добивам желба ама слабо оди.

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Денес не сум ручана.
    Поручав три кафиња :tmi:
    @MilaP со убави вести :hug: Убаво да си патувате кон дома и најубаво да си ги поминете празниците :party:
    За новогодишни подароци, за децата сега му пишуваат писмо на дедо мраз што сакаат, и дедо мраз (односно мама) на полноќ дури спијат станува, остава подароците, јаде колачињата и млекото и тропка да се разбудат децата и да го пропуштат за малкуцка ама битно го виделе :D
    Ми се врти..да јадам..со сила :(

Thread Status:
Not open for further replies.