Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.949
    Добро утро народе
    Фустанчето е готово за приредбата. Уште некои ситни детаљи останаа.
    Сакам да ја викнам @Lady Phoenix да ни направи една фотосесија:wasntme:
    Платен лет и обезбеден смештај . :o
    Хехе

Ах мм се враќа утре на посао. Нема веќе одмор. Декември и јануари ќе бидат долги месеци за мене. Додуша декември е при крај. Ама многу состаноци му се собраа при крај. Па да се навикнам на старото. Деца нема да види пак по цели денови|(

А си се навикнав да си поспивам , да е средено дома. Го навикнав да помага дома. Тоес да ме заменува мене во домаќинство:$

Сеа кафе да праам. Со шлаг со сВе :D
    Кафето го сакам исто како @Ordinary . Само надвор е глупо, влажно и морам со кебенце да се мотам да не се заледам.

На Peco, fallenangel, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.218
    Допаѓања:
    329.996
    Mi javia od mikro
    Bakterija i dvete :^)
    Edna u nos edna u grlo

На Cka, fallenangel, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    З'ш бе Рефи вo пет, витлерите oдвечер ќе си ги стaвиш и нaутрo веќе имaш фЛизурa :DНoкти прaвиш еднaш месечнo, шминкaтa веќе испрaксaнa требa дa ти е и зa 5 минути дa си гoтoвa. Oд oблекa некoлку кoмплетчињa фини кoи знaеш декa дoбрo ти стoјaт и тoлку требa. Туку ти ми се чини и зa oвa кo зa -дебелa сум, сигурнo и ти се пиц пoстoјaнo a туку се жaлиш :D
    Гуд мoрнинг пипл.

На molikaMk, papillonP, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.949
    Јас до сега не сум проверувала ни бактерии нит ништо . Овде кашла кашла, тече нос ... тоа е. Нема брисеви ,крв проверки.
    Мада може и така е подобро. Во мк обавезно им проверувам, вадиме крв ..
    Иако не биле сериозно болни. Обично настинки , кашлица и тоа е то.

На green.eyes, JuLleE, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Pozdrav od doma. Kafe na raat dodeka site spijat :hai:
    IMG_20161031_153331.jpg

На molikaMk, papillonP, kuc и 46 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Џабе свекрва ти и мајка ти го карале маж ти.
    Плотната, џам :rofl:

Добредојде :hug:

И добро утро девојки и момци :*:

На Peco, fallenangel, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @sanjaeva гарант Мила сама го прегланцувала шпоретот. :D

@MacenceEna со задоволство, ама бидејќи е невозможно од повеќе причини, можам да ти дадам совети како сама да го направиш тоа. :)

На Peco, fallenangel, Umbrella22 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Часот е 9 моментално, ама знам дека постот ќе го пуштам во 12 (ако воопшто го пуштам, пу, пу да не чуе Енџела :D), па нема потреба од добро утро :lol:.

Ве читам повремено, не сум баш во тек, ама доволно да знам дека сите сте добри, здрави и живи, а тоа е најбитно нели?

Добра сум и јас, имаше неколку дена нервози кога во глава ми се вртеше мисла да си дојдам во истиот момент, ама поминаа, и дај Боже да не се вратат, оти тогаш сигурен ми е летот за Мк.

Енџела нане, под германски режим е сега, спие од 10 до 10 со повремени прекини :D.
    Кога не спие е жив циркус, во секунда знае да ми дигне нервите од 0 до 100, или да ме насмее од 6ка до 6ка.

Има блиску до нас маркети Реве и Пени и Енџела оти на секој втор збор додава С (освен каде што треба, пример сега Аца ЛукаС го вика Ацето Лукото :^)), оди да пазарува во РевеС и ПЕНИС :rofl:.
    Мм има пријател Германец и пробува да учи македонски, веќе знае по нешто да зуцне, и шетаме заедно на центарот и Енџела гледа еден споменик како огромна опашка во три дела и вика, ее ја га пашкаС и јас му преведувам на Германецот на англиски tale и он, аха ПАШ - KAС :rofl:.
    Доаѓа на гости и седнува до Енџела и она кога се раздрнка на македонски, сто во секунда, а тој се зајдува од смеење, ако не разбира ништо :lol:.
    Енџела вика, ако го фатам зајко апаш (секоја случајност со вистински личности е коинциденција :!: :rofl:), ќе го залепам како таксена марка.
    И тој бара превод од мм :o.
    Пола саат мм се мачеше да преведе на англиски :sweat:, ши сед дет иф ши кеч д робер ребит ши вил стак хим лајк а пост стемп (или така нешто :rofl:).

Си игра со сестра ми, баци ми окото, баци ми забо, баци ми раката, баци ми пупата...(facepalm)
    И доаѓа една братучетка на мајка ми и и' вика, бркни ми у пупата :o.
    И после јас и' објаснувам, мами срамота е да ти бркат у пупата, а татко и' надополнува, пупата е за мочане до 25 години :^), а за после ќе видеме :lol:.
    И Енџела како топ, а после се' живо и диво :o :o.
    И мм, се надевам нема да е така :worried: :rofl:.

Исто, еднаш мава раце накај сестра ми и јас викам, шо бе мами да не "бацаш чини" (во смисла фрлаш магија) и кога се разжлемба и вика, а баба баци бандерата :rofl:.
    И толку влезе во филм што дури и волшебно стапче има сега да не' претвора кој во куче, маче, лисица, воз :!:...:D.
    Па кога ќе се удри од маса или врата или падне, таман да заплаче ќе кажеме, еее Енџела баци вратта или земјата и одма се смее :D.
    Финти сме полни 8).

А да не расправам оти мојот збор е закон |(.
    Одиме на гости и и' ставија чај и јас го пробувам дали е жежок и викам , оште е жежок мами, и кога рикна да плаче, изгорех си устичкатаа, жежок еее, а не го ни проба таа |(.
    Ако сме излезени и само спомнам, дај да си одеме ќе и' се преспие или премочка, ако ме чуе, одма, ама ОДМА, почнува да плаче, спие ми сеее, мочка ми сееее :@.

На центарот има еден излог пред една галерија во кој има поставено преку 300 плишани играчки кои мрдаат истовремено и сите работат некои работи како луѓе, кое мете, кое чисти, кое чита весник, кое планинар, кое музичар, кое возач, кое селанка, кое директор... Креативност и труд доведено до совршенство, јас толкава магарица бев воодушевена.
    А на Енџела најмногу што ја занимаше беше едно минијатурно кртче како излегува од дупка и зошто траката на прозорецот била излупена и кој ја излупил (facepalm).

Ааа, и да ја пофалам дека почна полека да се мести да станува од рамна подлога :rock: :inlove: :l:, гимнастичарот на мама :ninja:.
    И второ, дека има подобар изговор од мене германски :tmi:.
    На прва го научи зборот КОПФШМЕРЦЕН (главоболка) и го изговара баш како што е напишан :clap:.
    Ја удира тета и' од милост по главата и вика, ти дадех копфшмерцен :D.
    Само со Л мака мачиме уште, па ја заебаваме да каже лалала и она, wawawа :lol:.
    Виде дека ни е смешно и сега кога ќе и' кажеме да каже вика, ништо не кажувам :envy:.
    Знам дека ќе се научи, мала е уште :) :inlove: :l:

Инаку да се пофалам дека мм и официјално стана шеф во фирмата каде работат и му ја зголемија платата, па наредниот месец ќе се опариме повеќе :cash: :cash: :D.
    Само да е здрав и жив и да напредува уште повеќе :inlove: :l:.
    Уште сме во потрага по стан, има термин за гледање на стан во понеделник, па со Господ напред белки ќе биде наскоро :).

Друго да се "пофалам", за три месеци нели бев минус 19 кила, епа сега за шест месеци сум плус 19 и кога ќе видиш салДо 0, a сало до плафон :(. Од главата си патам, глупа (и од стрвниот газ :!:) :@ (facepalm).

И трето да се пофалам, успеав конечно да го намалам првутот кој го имав во изобилство, со само неколку миења со Head and Shoulders ми се намали првутот драстично :clap: (а сум го користела и во Мк и уште повеќе ми се појави :?:).

За крај да ве поздравам сите, посебно тие кои издвоија време да и' честитаат роденден на Енџела или ме спомнале воопшто тука или во СП, а и до сите кои ме спомнале во форумџики кои на некој начин ја одбележиле годината (ептен неочекувано и пријатно изненадување за мене :$) :* :* :hug: :hug:.
    Посебен поздрав до @sanjaeva која со нејзиниот коментар дека сум ја нервирала успеа да ме насмее во момент кога ама баш ич не ми беше до смеење :* :*.

Иако не пишувам често и не читам и лајкувам редовно (и изгледа како да идам само да се пофалам нешто, ама во момент на нервоза нема шанси да седнам да пишам на форум, оти може да ги искорнам пипките на лаптопот :devil:), сепак да знаете дека не сум ве заборавила и ви посакувам се најдобро :).

П.С. Последниот дел од постот го пишувам со Енџела до мене, ја лажам дека му пишувам на Чејс (кучето полицаец од Папс) дека била послушна и наспиена :D.

П.П.С. Нема 12 часот уште :clap:.

Имајте убав ден, се надевам да имам и јас, и да го поминам во шетање како кажи речи секој ден тука :D.

:hai: :hai:

Последна измена: 15 декември 2016
    На slatkii4, papillonP, evangelina.ina и 40 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Кога некој ќе објави слика, јас одма гледам дали е средено (оти кај мене постојано е хаос):doh:

Друг гледа на масата што има (пр. @DVAANGELA постојано чоколатциња некои) оти кај некои не ,,виреат,, чоколади ни 3 минути а не на маса да стојат изложени :P

Некој си гледа прекривка дали е испеглана ]:)

НекојА мефциња брои..:?:

:rofl::rofl::rofl:
    На која што и фали, тоа си загледува

На DVAANGELA, molikaMk, kuc и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.490
    Завршив работа!!!! Што пие кафана!!!

На kuc, Val-Dim, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @promeneta :hug:
    Имате ЛидлС во близина? Купи ни по една јакна :lol:

На papillonP, Umbrella22, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Добре дојде ,Мила,само здравје да ве следи понатака.
    Машала си го накрцкала филџанот,а и така е голем.Имам и јас два такви и пијам во нив кога ептен ми се пие кафе.
    @referentka и јас им се восхитувам на секогаш средените жени иако кај мене веќе се помалку ги има ,сите сме едноставни и скромни со исклучок на помладите албанки,нив капа им симнувам за среденост,дотерани во најубаво и најскапо, нашминкани до перфекција...
    Инаку едвај во 10 станав,синојка до 3 си се заиграв на тв си вртев по програмиве од Магентава(конечно се профункционира),ништо посебно,ама ај,све за љубов (на мм).;)Битно сега имам 8 гб интернет на тел,да можам од секаде да ве читам.:hai:
    Денес големата става фиксни протези,ќе одам да се договориме околку плаќањето и ќе ја оставам сама ,на работа сум попладне.

Последна измена: 15 декември 2016
    На evangelina.ina, Val-Dim, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  13. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    ПашкаС е баш пред Лидл точно и кога другите одат во ЛидлС јас дремам пред пашкаС додека Енџела го гали и бакнува споменикот |(.
    А јакни од следната плата на мм, поголемата, таа ојде да дојде :P :*.

На papillonP, Viktorijaaa5, Umbrella22 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
  15. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Луге, доста време сум депримиран дури се плашам за себе искрено...дајте ми мала подршка како би се средил :(

На Dust, sanjaeva, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313

Која е причината? Размисли што те мачи и што можеш да направиш за да го смениш тоа. Ако веќе долго се мачиш вака, ти препорачувам со време на лекар да одиш.

На Tajnaotrovna, Barbie20, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    :hai:

Еве ме во соба, се сместив.
    Начекав слободно вифи иначе нит со кредит, нит со нет, нит со ништо сум :|

Се надевам ќе можам да излегувам до надвор на воздух оти ќе се угушам тука..

И така.. Да се јавам само да не ме мислите..
    После ќе ве читкам..

На mila89, Val-Dim, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Добро утро!
    Кафе и чај за добро утро и денес на дневен ред преглед кај Дунда сервис :sweat:

На Peco, Cka, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    57.250
    :tmi:

На fallenangel, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.