Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Добар ден на вас, мене не ми е... Со премногу лоши вести се разбудив, тешко ми е. Животов навистина е премногу суров. Затоа, сакајте се, дружете се, не се нервирајте, се' е минливо, само смртта не...

На Lady Phoenix, slobodka, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Побрзо да си одиш од таму,ако треба некаква помош кажи секоја од нас би ти помогнала.
    Кажиим дома да ти стават кредит,морс да имаш додека си во болница барем за титкање и они нек се јавуваат.

На Cka, Lady Phoenix, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Па нели е Дунда сервис? хаххаха

На Lady Phoenix, Petar80, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.175

некаде на ФБ ми излезе деновиве една мисла (ова за малку да те расположам а не е баш конкретен лек и решение, мада пробај, може до тоа ќе е ), во стилот
    Пред да се самопрогласите за депримирани, без самопочит, кога ви паѓа самоувереноста, едноставно размислете дека тоа не од вас, не е до вас, ами поради глупаците (есхолс), со кои сте опружени...
    ...едит- еве го у оригинал
    Before you diagnose yourself with depression or low self esteem, first make sure you are not, in fact, just surrounded by assholes!-Sigmund Freud.
    Има вистина во ова нели?Па започни со некоја чиста од опкружувањето....

@promeneta женска,..ју мејд мај деј. леле колку се смеам со тебе. ме расположи, ми ги тргна облаците од небото :D:D:D:D:D:D:D:D:D
    За дотераните колешки....обично јас сум дотераната...али луѓе влезена сум во зимски филм, ми студи, нит фустан, нит хулахопки, нит кошула ми се става. Наутро ми е кочан ладно...:drunk::drunk:.

@MilaP мило ми е што сте дома. Во добро здравје да си дочекате и празници и уште многу други во иднина :hug: :hug:
    За мајката со фустанчето за претставата- @MacenceEna , мислам беше. Браво. Мислам и порано имаше пишувано дека шиеш. Тоа е ко некоја моја притаена желба....за некогаш кога ќе сум послободна.

За хороскопот...со сликичките. Џабе сте некој хороскопски знам, гледајте и шо сте во подзнак, во кој знак ви е месечината, па Јупитер во која куќа...така да ..ќе имате простор за комбинации :drunk:
    :drunk::D:D:D8)

Женски, и по некој маж. Имајте убав ден...

На papillonP, Peco, Lejla8 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.213
    Допаѓања:
    329.963
    Колку и да не прифаќаме смртта е дел од животот.Незнам за кого се работи ...но жал ми е .

На Peco, Lejla8, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    :hug: pobrzo da si bidis doma dusicke

На Umbrella22, Petar80 и Jas! им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    se izvinuvam greska-se odnesuvase na cadorce

На Umbrella22, Petar80, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Јас да ви кажам внукот мој паметно дете. Сега е малку поголемко и уште верува во Дедо Мраз.
    Деновиве ми раскажуваше братучедками дека кител елка и секое гранче мора да биде накитено.
    Не смее да недостасува лампионче:lol:
    Така тргнале во град да купува и некоја баба во автобус му дала 100 динари и ми рекла "mnogo si ljep kupisi cokolado".:inlove:

Во кинескиот трговски центар продавачката му поклонила играчка. Неговиот одговор бил "jao mamo svi me vole."

Ми стојат честитки под елката,едното е за него.:inlove:

На Val-Dim, cooll, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    не многу блиска, но млада личност...Снаа на кумот, најдобриот другар на мм.Пред се' мајка на девојче кое за 2 недели треба да наполни 7 годинки ;(

На Lady Phoenix, Viktorijaaa5, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  10. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Добро утро.
    Да ми речеше некој пред некоја година дека сама ќе правам вариво за ручек немаше да му верувам. Го мразев од дното на душата и секогаш имаше расправии дома, се карав затоа што целата куќа потоа мирисаше на зелка. Од вчера наполнив цело тенџере и го ставив да крчка сега. Едвај чекам да јадам.
    Еден куп работи по дома завршив утрово, другарки ќе ми дојдат на кафе попладне така да ќе си го исполнам денот а за нив ќе варам шпагети.
    Ми се оди на планина, ми се бега од овде.

На evangelina.ina, Peco, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.174
    Допаѓања:
    43.938
    Треба да најдам работа под итно.
    Како се разработев со шиењево :wasntme: мислам дека е период и ќе пројде. :D
    Ја завршив на малото блузичката. Материјалот е мекан премекан.
    IMG_20161215_114805.png
    Еве слика од фустанчето. Возбудена сум како ќе изгледа на крај. Кога ќе го облече малата :inlove:
    IMG_20161215_115109.png

Денес нема ручек. Ќе има пица
    :D
    Едвај чекам

На molikaMk, papillonP, kuc и 36 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Многу си талентирана.
    Не си размислувала за сопствено производство ?
    Нека биде уникат, од убав материјал и убава изработка и нека се продава поскапо...
    Таму кај што си има луѓе кои ценат рачна изработка и уникатност.
    Алал да ти е...и ташнички..и ова...перниче мислам имам гледано..

На papillonP, evangelina.ina, alica keys и 22 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.174
    Допаѓања:
    43.938
    Не сум размислувала да продавам мои изработки. Ова е повеќе за нас лично. За подароци.
    Материјалите се скапи овде . И да ставам работно време скап ќе испадне производот. Плус има многу значи многу што шијат сами. Ако сакам да продавам треба да имам лиценца за шнитмустерот. Ако сакам да шијам по тоа и да продавам треба да ја купам лиценцата . Без тоа е забранета продажба. Треба данок да плаќам итн итн. Така да си останува да си пијам за децава. За мене уште не сум почнала. Се чека подобро време :D

На Espadrila, alica keys, Lady Phoenix и 17 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Да ве поздравам..
    Викендов слава и кај нас,јас 2 смена на работа и двата дена,мм ќе биде главен домаќин:D
    Уште да ми направеше генералка и се ќе беше во ред.Се шалам,уживам во генералките,пуштив машина да мие(facepalm)вчера ја пробав ми остави флеки на некои чаши,причина????Некој совет,не сум искусна на оваа тема.
    @Umbrella22 Поброзо да излезеш од таму,да си славиш празници со либето од:l:ти посакувам.
    @MilaP Добре дојде дома со мали...уживајте,дома си е дома.

На Peco, alica keys, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.966
    @referentka што ти требаше сега муабетот за колешките... после треба кај тебе на работа да одам... подочњаци до земја, нелакирани нокти (имам тука лак, ќе завршам работа колку-толку), фармерки...

На Peco, Lady Phoenix, simonka93 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @Umbrella22 Cadorke bre aman,ke ispadnime li nekogas od tie bolnici i da ne se vratime poveke ..
    Ti posakuvam pobrzo ozdravuvanje :hug:

Inaku kaj mene kujnata sekogas e cista,toa skolo od majka mi e,dodeka se pravi kafeto se prebrisuva rabotnata masa,plotnata i cisto e.
    Zenata iscistila se,prozorcite pocisti nikogas ne bile,jas najcesto poveke gi zamackuvam otkolku sto gi cistam (facepalm)
    Zadovolna sum...mislev mirna ke sum 1 nedela od cistenje ama mm i sin mi stanaa i odma se poznava deka ima mazi vo kuka...samo za nered se ]:)
    Sega ostanuvame so sinko sami,mm ke odi vo Sk da ja zemi terapijata pa da pustam peralna,susara...eden kup za peglanje i majka mi i sveki mi se najavija za rucek.
    Taman ke gi iskoristam da pojdam na kozmeticar,utre pa na flizer da zalicam na covek :rofl:

На molikaMk, kuc, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Малку оф топик, зошто Дани повеќе не пишува на темава? Што се случи, не сум често тука па не сум запознаена. Штета, баш сакав да ја читам секојдневно, среќа барем што не си заминала целосно од форумот.

На Lady Phoenix, irenna, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.907
    Допаѓања:
    173.577
    Ден никаков..
    Мигренава ме уништи..
    Притисок (за мене) пред онесвестување имам 48/91
    Колата ја однесов на редовен сервис, на враќање едвај се вратив - ми се стемни пред очи..
    Сама сум, моите отидоа бизниси да бркаат, па немаше на кого да се јавам да дојде да ме собере со се кола...
    За ручек вчера @Aleksandar1212 и @Winter Lady ме настрвија со поховани зденки, кашкавал и сирење на скара, па ај погодете што ќе јадам:D И закажав на една пријателка ручек после работа во едно кафанче што е кај неа до работа:lol:

На Чадорка и посакувам брзо опоравување и да не се враќа веќе таму..
    Туку, ме фаќа и мене некој депресивен период..пак..
    Не знам што со себе.. ама ќе помине, да не се жалам ;)

:hug:

На Val-Dim, evangelina.ina, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    ми остава и мене, ставај оцет во делот за сјај

Јас со гости уште сабајле, свеки ме ,,освежи,, малце, ме расони побрзо. Ај го преживеав муабетот кој, што, како од роднините, пошто мене ,,многу,, ми беше гајле па она да ме информира. |(

На Peco, Lady Phoenix, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.468
    Допаѓања:
    260.552
    Син ми фалстер ми стана. Ја разбирам @promeneta и изгледа до возраста е]:).
    Откога почна да мочка на нокшир, јас буквално мир немам.
    Земам да јадам, „мама моча се“, земам ручек да правам „мама моча се“, идам јас до тоалет и ете го „мама моча се“:@. Или ќе стои на врата и ќе навива „ајде мама напни“(facepalm).
    Сега пост пишувам и пак „мама моча се“. И не секогаш моча, ама тогаш постојано му се премочува:envy:.
    Гледам и Енџела убаво збори англиски, син ми повеќето од муабетите му се на англиски, па јас преведувам само(facepalm). Па и кога вреска или кога сака или се кара го слушам „Ноуу, го алаеј“:^). А буквата Л ја изговара подобро од мене:tmi:. И така, цел ден само нешто прави или зборува.
    Ама на крајот од денот се смееш на глупостите им, и интересни се:).

Туку ДИК има јавна седница, а јас Маша гледам:envy:.

На evangelina.ina, Peco, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.