Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.999
    Допаѓања:
    113.063
    Ако пред 10 дена бета била 4,9 тоа е ептен рано и повеќе од можно е сега да не се види ништо..
    И како мислиш во Систина би виделе?? На ехото мислиш?? Па такви веќе има и кај матичниве, мојот се фали и со подобро :D

Добар ден, маж уште болен :drunk:

На bittersweet, green.eyes, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.207
    Допаѓања:
    329.915
    Нема врска дали е систина или друга болница.И во Систина имаат стари еха како по државните.

Штом тестовите се позитивни бременост веројатно постои.

На bittersweet, simonka93, mariatim и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    178.447
    Спремен сум јас, само чекам погоден момент :D

На simonka93, mareane, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И јас сакам од протеините на Божа.^_^

На green.eyes, simonka93, Роберт 7 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    И јас Жабе ама рибешко јадев. :mm:
    А сакам со праз од Пепа парче :o

На Petar80, bittersweet, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.868
    Допаѓања:
    101.800
    @mal.ecka Види колку имаш сол во машината.Во мојата буквално е до врв полно со сол.Со дрвена лажица ја пробуричкувам солта убаво да налегне и доставам по потреба.И за сјај се става средство за сјај,ама бидејки никогаш не сум сигурна дека добро ги плакне си користам алкохолен оцет.И врши работа.

Новава година некако се ближи.Немам слободен ден,не ми се оди никаде а од друга страна не сакам да сум сама ,а изгледа така ќе биде.Ни на работа не можеме да се изорганизираме за некоја средба пред нг,никако да се составиме сите, а газдава не ни дава ниедно слободно попладне.:envy:
    Си се тешам па што ако е и НГ.Сметките се тие,јас постара,децава повозрасни,ништо битно нема да се смени...ама сепак,криво ми е што не ме фаќа еуфоријата.
    Сакам и природна елка ,ми фали тој мирис од детството.Децава мои немаат поим колку е друга атмосферата во куќата со природна елка.

Ме маваат некои црни мисли,денес цел ден го премолчев на работа,не ми се зборуваше воопшто.Некои црни мисли,некои глупи сценарија,некое мртвило и безнадежност ме обзела...поз @Jean-Baptiste ,не си сам.

На bittersweet, mal.ecka, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    PpppUuuuPpppIiiiCcccAaaaa(fingers)
    Prva li sum:bandit:

Auuu mm za sekunda znae da mi skine zivci koga e vo prasanje malisa:headbang:(lalala):punch:
    Nikako da razbere deka ne smeeme se da mu dozvoluvame:devil:
    Sega lJuta na dvajcata si sedam u Pupi kafe.:coffee::smoke::smoke::smoke::rock:
    I ne mi e ladno,bas mi e ubavo:emo:

На bittersweet, Bozica1980, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Zavrsiv so kozmeticar,rucavme i planirav da kitam elka,da ukrasuvam ama me fati mrza i ne mi se stanuva od krevet
    A mi se prijade i sutlijas so cimer i cokolado,samo koj da stane da napravi :?:

На fallenangel, Petar80, Summerlover и 22 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.464
    Допаѓања:
    260.497
    Со цимер а8-|:D

На buba4e89, Summerlover, Jas! и 13 други им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Cimet de :rofl:
    Za cimer vremeto mi pomina .. :P

На fallenangel, Petar80, monik55 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.207
    Допаѓања:
    329.915
    Mashala 6000 strani
    Tema so najmnogu postovi cinam e tokmu'nashata'

Malata spiese celi 15 min taka da mi propadnaa site planovi za odmor

На Petar80, Jas!, simonka93 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @mariatim i nie cekame odgovor.
    Ke slavime tuka:music:
    Dodeka ne ni kazes ti,nie nema da te gnjavime:).

@MilaP toa cimeRot ako se pogodi,pa vikni...i nie sme dusicki8-|.

Kako terate popladne?

Jas kratok spisok pravam pa "pratenikov" ke go pratam do KAM.

На Petar80, bittersweet, monik55 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.207
    Допаѓања:
    329.915
    Da ne kupuvas od kalapite i tavite vo Kam??

На Petar80, Jas!, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.912
    Допаѓања:
    142.965
    Да ви кажам има еден хороскоп на кој му верувам.... и ич е ми се допадна што пишува.Ако сакате читајте
    Оваа Полна Месечина во Близнаци е последната полна Месечина во следните 27 години во квадрат со Сатурн во Стрелец.
    Дефинитиво најлудата енергија како круна на оваа 2016-та, најлудата од постоењето на човештвото.
    Таа енегија денес е уште пострашна од причина што Месечината е во Рак во опозиција на разумот (Меркур) и Плутон. Квадрат со Уран и Јупитер.
    Од променлив крст, влезе параноична од Близнак во емотивниот Рак, кој има одбивност од емо уцени. Оваа месечиан си игра со емоционалните уцени.
    Цела енергија закочува со Меркур ретрограден во Јарец во конјункција со Плутон. Меркур застанува. Енергијата застанува.

Мора да верувате сега на инстинктот. Разумот ќе го нема. Инстинктот на акцијата ќе биде она што треба да го следите.
    Бидете подготвени во недела и понеделник да се изненадите многу. Не се потпирате на никого! Ќе се изненадите многу. Да се случи некој голем бенг. Тешка транзиција. Јарецот ќе се бори за нас, но Марс во Риби ќе не води кон илузија.
    Цела голема жештина, цел говор на омраза, цела омраза кон најблиските за жал, цела омраза на светот се собра во оваа Полна Месечина во Близнаци.

Следи тежок период, драматична енергија, За време на Меркур статичен во Јарец, Марс ќе влезе во Риба, најлошиот хотел за Марс од можни два за него.
    Тој мрази да е во хотелот на Рибите. Таму е океанот, длабочината, конфузијата, ладното, измамата (Нептун/Кету) го чекаат со задоволство да го измамат Марс- енергијата наша, амбицијата, движењето. Исклучително тежок период за жал за време од сабота вечер па следните 5 дена, но и преку НГ до Божиќ нема да е најубавото време и најзабавното.

Од сабота вечер, следните 4 до 5 дена предвидувам тешки моменти во кои судбината ќе ни се крчка, но под сомнителни услови на Марс во Риби. Ужасен хотел, каде ги има сите бои на светот, а кои бои се замаглени од илузијата на Нептун, хотел со многу влага по зидовите, смрдеа, хотел од кој Марс нема да излезе 40 дена, а може да се чувствува залутан и така заскитан да удри во сантата мраз. Затоа реков во кусиот пост дека ќе има опасност од Титаник синдромот.
    Ќе бидеме изгубени, како да ја немаме силата.
    Што можам да ви кажам повеќе?

Бродот ќе се удри со сантата мраз на Рибата. Марс е бродот. Ќе бидеме совладани од предизвикот или не?
    Марс ќе прави квадрат со лошите Еклипси од Септември и ќе активира променлив крст. Очекувајте терор на душата и умот, но и тероризам во буквална смисла.

За тоа време Месечината 3/4 од Девица во сабота вечер ќе го направи квадратот со Сонцето во Стрелец, а потоа во ист час Сонцето ќе влезе БУМ во Јарец, а Месечината БУМ во Вага, цели 4 и пол дена квадрат, војна на двете светлосни најважни тела- Сонцето и Месечината.

Многу нестабилна енергија која наеднаш во ист миг ќе го активира кардиналниот крст. БУМ.

Драги мои, како што и сите мои колеги рекоа за Нова Година кај и да си дома да си. Останете дома, во домашна атмосфера. Не прифаќајте емоционални уцени (Меркур конјункција со Плутон и тоа Мерк Ретро)
    Не ја губите надежта. 31-ви посебно тежок ден. За тоа ќе следи текст подолг, сега сум од мобилен.

Но, овој текст е наменет да бидете подготвени на се од сабота вечер следите 4 дена. Бидејќи кога Сонцето ќе влезе во војна со Месечината и ќе го премине кардиналниот крст, тоа ќе биде во борба со Меркур и Плутон, квадрат со Јупитер и Уран. Сешто е можно.
    Од вечерва до сабота наутро, завршувајте се што има да завршите со фајловите, компјутерите, мобилните, автомобилите, сервисите и сл.

Ќе гледаме го гледаме шоуто на Рибата (Ова не се однесува на Рибите, туку на астро метеоролоштата космологија, на квалитетите на Нептун и Кету во Риби). Сигурна сум дека веќе почнавте да ме разбирате [​IMG]:) .
    Квалитетот на Рибите е конфузија. Нептун/Кету во Риби голема измама во конјункција со МАРС ДРАГИ МОИ !!!!!!
    Ќе одиме лево десно, напред назад. Ќе ни се врти. Ќе ни се гади. Ќе се нишаме на брановите на океанот, ќе има олуи кои ќе сакаат да го скршат бродот, да го уништат и да се најдеме на дното без кислород. Ќе ни треба многу резерва на кислород. Јупитер ќе ни обезбедува од Вага и Венера од Водолија, но тие нема да го допрат позитивно овој Марс, напротив во инконјункица ќе снемува кислород.
    Останете будни. Марс во Риби ќе биде долга анестезија на телото и свеста. Марс е свеста, но и совеста!!!!!!!!!!!!!

Сонцето во Јарец е тежок период.
    Нема да видиме оган уште 3 месеци. Следува Јарецот, Водолијата и Рибата. Таму нема оган. Таму Сонцето не е моќно. Таму е безнадежноста, губењето на умот, а наместо тоа ќе треба да газиме по длабокиот лед на зимата.
    Ќе ви откријам уште една древна техника која ја проучив. Од оваа зима, Сатурн ќе изгрева на Источното небо следните 6 години. Ќе имаме 6 ладни зими , слични на зимите од 1990-та до 1996-та. Опремете се за долга и ексртремно ладна зима.

Опремете се со нерви за искачување на планината. нели ви кажав дека на планината Мерккур и Плутон ќе се договорат нешто.
    Што ќе биде тоа? Што ли ќе се договорат кога Марс ќе биде под длабок анестетик.
    Се плашам да не изгубите вера. За сега избегнувајте емоционални уцени. Бидете храбри. Ова од сабота вечер до среда вечер ќе мора да се голтне или да се изгори. Последниот жар ви го нуди Универзумот.
    Ќе горите од љубов или ќе голтате пилули на омраза и предавство од најблиските (Нептун?=/Марс/Кету ви квадрат со обете Еклипси од Септември.
    Откачете ги оние кои ви приредуваат уцени.
    Гледајте да ви работи сега инстинктот, зошто разумот е во сон исто така. Ладно му е до Темниот Плутон. И он снемува киислород, а треба да му реферира на Плутон, а му ја реферира конјункцијата на Меркур и Сонцето во Стрелец минатиот месец.
    Нож во грб од најблиските, но и од подалечните.
    Не губите надеж. Инстинктот следете го !
    Очите отворени !

Убаво она од кам. Ми се готви.
    Треба да си купам чизми, капут, костум, 5-6 хулахопки, дебел шал елегатен, кошули неколку. И очајно ми треба прслук. И се ми се чини дека нема да имам време да купувам, и плус скржавост, и ќе купам некој прслук...

Од она хороскопскине знаци што се кексаат... ја би. Сите знаци и подзнаци. Ама нема кога. Џој, тебе децата изгледа цврсто ти спијат :)

На fallenangel, bittersweet, Jas! и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Ја накитив елката. Одма друга атмосфера по дома. :)
    Пијам чај од брусница и се излежавам.
    Потоа на ред туширање, маски, средување и конечно да се налакирам.

Нон стоп гладна сум. Многу невообичаено за мене. Се чудам и сама. :wasntme:

Колку сум се смеела прееска на работа со Енџела. Најмногу со ПениС. :rofl: :rofl:

На bittersweet, Jas!, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Unofficial: Astrology. :)

Можеби баш риба треба да јадам и јас Божо:D Цел ден јадам и цел ден сум гладна. Не е ПМС. Нешто утињам со витамините и минералите. :| Ме изморуваат сите тие глупости. Аман веќе.
    Сутлијаш со цимет, :mm: кој не го мрзи.... нека направи и прати. А и парена торта една:mm: после она мачмелоу на Мариангел во готвачката тема.. само на парена торта мислам.
    Ништо поубаво од електрична печка. Сто пати легнав на неа - сто пати заспав. :bug:

На bittersweet, Jas!, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.464
    Допаѓања:
    260.497
    Каква е таа парена торта?

На Jas! и Dust им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.906
    Допаѓања:
    173.560
    На изглед како пандишпан:D
    Се зезам..
    Тортуле, само тесто е..
    Можеш да биде со ореви, јаболка и сл..
    Само што не е сува како на пример колачот со јаболка :)

Барем јас таква ја знам (и сум ја правела во неколку наврати)

На fallenangel, Petar80, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Обичен пандишпан полеан со шербет.

На Jas!, Lady Phoenix, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.679
    Пандишпан попарен со шербет, Јуле. Може да се додаде тоа што пишала Даст, а и не мора.
    Мене ми е вкусно.

На Jas!, Lady Phoenix, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.