Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.969
    Eve i jas gledam...moze ke gi dogledam...kako sum kage prepiena kafe i predozirana dzane umorot oko ne mi se sklopuva...gi sakam site .zal mi e sto ispagaat

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.800
    И мене. Навивам за Трајче ама слабост ми е Павле.

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Не ги следев „Пинковите ѕвездички“, ама сега го гледам финалето... Прекрасни се децава :clap:!!!

Во овие пејачки натпревари - Х Фактор, Пинкови ѕвезди, Пинкови ѕвездички, Ѕвездите на Гранд... се појавија еден куп талентирани млади луѓе... Навистина сум воодушевена од овие нови пејачи... Штета е што многу од нив ке останат само со овие натпреварувања!!! За да изградат кариера не се доволни само харизмата и гласот (n)...

На Mrs.Bass, crazylady, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Оти се си мислев дека Трајче со "Има ли песна" ќе ја запалеше aрената?:dance: "Јано мори" му беше малку побрзо пуштена.:?:
    Имајте пријатна ноќ! Ве поздравувам и се одјавувам.

На Mrs.Bass, Annath и galapce им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    И јас мислам дека на Трајче Јано мори не му легна баш,но со досегашното покажа дека е супер .Ама ова девојчево Марија мислам се вика леле поубаво ја испеа од оригиналот и дефинитивно треба да си оди од сииконска Србија и да си ја бара среќата некаде по светските опери алал да и е

Последна измена: 5 јули 2015
    На Mrs.Bass, friendy, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.721
    Допаѓања:
    126.800
    Трајче и Марија на крај во дуел. Браво Трајче. Секоја чест. Сите имаа професори по пеење аамо тој не. Чиат талент. Браво.

На crazylady, Annath, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Што е со натпреварувањава во регионов??? Пред недела-две во Х Фактор остана Македонец во дуел, а сега и на ѕвездичкиве - исто!!! Изгледа гласовите од публиката „ги местат“ Македонците секогаш во завршницата на супер финалето!!! Со тоа се докажува дека ние Македонците си го сакаме своето и си гласаме за „нашето“ Македонско (y)!!! Браво, така треба :clap:!!!
    Уфф... Трајче е втор :clap:... Марија победи :clap:...

На Mrs.Bass, crazylady, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Убав сончев ден отидов на релаксирање со трската, имјте пријатен ден кој каде и да е.
    Не видов кој победи заспав.

11238269_10205321419087468_2256464287170931033_n.jpg

На LUCERKA, bittersweet, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро дами ! Ви посакувам убава и опуштена недела !
    4936a0ef7b4346f39d587a0e69fc76ff_Extra_Select_Crop.jpg

На Mrs.Bass, crazylady, toogood и 7 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро срцки
    Јас набрзина некој збор да пишам.
    Ве читам, ама немам време пишувалки да правам.
    Само Звезде Гранда гледав.Се е бизнис...оној Саша Поповиќ ми е одвратен до немај каде, ама од друга страна му се дивам на динамиката и ангажирањето.
    Од обична емисија си направи меѓурегионски натпревар кој еве со тек на време стана бренд..
    Од една страна си наоѓа нови млади фаци за во неговата музичка продукција а од друга страна печали пари.
    Оти во Мкд нема нешто вакво ??...па и немора да биде налик на ова ?...оти се што гледам а направено е од нас ми е некако...селско (извиниете, не е ова за сите емисии).Кога ќе им ги видам бините на Цевтници на Макфест-огромна, ама зјае...на неа еден пеач се крши а позади него балерина се чанчи...абе никакво е..нит ефекти нит ништо.Не не бива или нема средтва, незнам, не сум од таа бранша.

Ај сеа да одам да пуштам перална ефтина струја има денес
    upload_2015-7-5_9-22-20.jpeg
    П.С. Така Ве лажам бееее....каква перална, какви бакрачи, на Маркова река ќе одам со бишкин сапун.
    Решив ЕВН да ја фрлам во стечај.

На Mrs.Bass, crazylady, ALISA0000 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro peracki,seksacki,domacici,zabolekarki,doktorki,sluzbenicki,ucitelki,trudnici,rodilki,bibliotekarki,balerini,stRindesi,doktorki,babici,laborantki,arhitektki..:sweat: moooore se izmoriv...:!: pekarki,slatkarki,menadjerki,catpat i djabolebarki :rofl:...
    Edna zena moze da bide sevo ova po malku i toa za eden zivot samo.
    Ako recam i lovdjiki ke moram da gi spomnam @vinozito1 i @anina koi se vo taa bransa i za zal nigde gi nema.
    Rano rano stanati i denes..prevrski mrevrski,kafe mafe,dorucek i go isprativ Tarzano na pat.
    Koga e doma ponekogas se doveduvame vo vakva situacija (lalala) ama pa koga ne e epten mi fali.8-|
    Bebus zaspa gledajki pink panter.Duri ne mi se veruva kako uste tolku mali se zagleduvaat vaka vo televizorot.

Koga sme kaj eftinata struja.Majceto od sinoka navaka dve peralni kako uklucuva i se sprema za tretata.Navlaki menuva sekoj den,pere i sto e i sto ne e.
    Peralnata ne mi gi plavi alistata koga e na 60 i nikako da najdeme majstor.Zatoa koga pereme beli,pominuvaat ednas na 60 pa ednas bez detergent,na 40.Epten rabotime za EVN.Djabe eftina struja.
    Za dorucek deneska tarator so malku maslinov zejtin.
    Imajte ubav den i jadete zdravo:!: (jas deka moram,inaceee:tmi:).

На Mrs.Bass, WORRIED.BT, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро и од мене :) гостите нагостени вчера, точакот извозен и јас кома. Мм вети ќе го шетнене татко му денес, а јас се надевам дека ќе откаже во последен момент :) уморна сум, а а излеземе со него нема враќање додека не ги прераскаже (по 100ти пат) сите приказни од 50та наваму. Толку се различни со мм, просто да не ти се верува.

Дилка се надевам се оправи, а и мајка ти, па си му ја здувнала по риба.

Никакви ѕвезди не гледам. Не ми е погоден жанрот за да ги слушам (и гледам).

Ајде кој е за кафе, ќе варам :)

На Mrs.Bass, bittersweet, Val-Dim и 7 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А на 95 еднаш да ги вртиш? :) Јас бело перам на стотче :)

14. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    @referentka Кај нас нема нешто такво затоа што сето тоа кошта пари а ние сме премногу мал пазар.
    Едно е што нема кој да вложи толку пари а друго е што и да вложи неможе да ѓи поврати бидејќи тој производ нема каде да го продаде.
    Србите своите серии, шоу емисии телевизии како и пејачите кои излегуваат од ваквиот натпреварувања ѓи пласира по цела ех Југославија, а каде ние ќе ѓи пласираме, нели нас не не разбираат, кога треба ние нешто да им продадеме нив а совршено добро не разбираат кога ќе треба да ни ѓи земат парите со нивни гостувања тука. Ама ако ништо друго барем се докажавме дека сме одлична публика :)
    Него мене многу ме нервира кога ќе почнат со тоа дека кај нашите кои настапуваат во тие емисии се приметува таа јазичка бариера.... а тие кога пејат македонски песни не приметуваат дека пола текст не го изговараат правилно.
    Него додека има овци ќе има и волна, ќе видите сега дека Борис Трајковски ќе биде полна а нашите најдобри пејачи неможат ни универзална да ја наполнат.
    Не дека овие се поквалитетни, туку ние такви сме како народ се што доаѓа од странство посебно од Србија па макар и шунд ни е помило отколку нашети.
    Се додека не почнеме да си го цениме нашето се дотогаш нема да може да има нешто налик на тоа кај нас, само ние босанците и црногорците сме како тикви без корен и им ѓи полниме џебовите на србите а тие не не рецкаат ни 2 посто, им се воодушевувам на хрватите и словенците кои знаат да си го ценат и заштитат своето а ние сме како ,,Хотел Промаја" кој кога сака влегува, кога сака излегува.

На Val-Dim, Bozica1980, Sunshine.Sunshine и 5 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    E neznam dali ke gi plavi na tolku a i mislam deka ne e ubavo za site alista tolku cesto na tolku vrienje.Ne ti se sobiraat?
    Na 95 epten nesto ako e isprljano ili cat pat cisto kolku za "generalka"na alistata.I na 60 mi se epten beli alistata i peram samo so ariel.Moze e poskap ama mu nema ramen.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас бели алишта исклучиво со ариел перам. Шарени и црни со посебен течен детергент (персил). Бело секогаш пуштам на вриење. Исто и пешкирите.

Едит. Не памтам нешто да ми се собрало.

На sesilija, Bozica1980 и Annath им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    Добар ви ден на сите.Јас првово кафе одкасно го пијам касно станав па заглавив во купатило тужирање средување машина пуштање зачистување 1 саат Синојка ги догледав звездчките и браво за нашиот Трајче ама браво и за победничкта потполно заслужено.Вистина можеби е шунд и овие разно разни звезди од Србија ама кај нас па ништо нема освен може да почнат да прават избор за најдобар титлувач на турски серии
    @galapce со гледањето на тв на бебето ме потсети на мојата помала ќерка таа навистина од мноогу мала сакаше да гледа тв.„ двд прегоревме кога беше мала.Не беше проодена кога почна и да ги разбира содржински:Често ја гледавме Снежана и во моментот кога требаше ловецот да ја заколе таа почнуваше да писка и плаче Нас неколку пати ни требаше да поверуваме дека таа тоа го разбрала.И сега еве ја 10 год. има и обожава да гледа тв разни цртани детски емисии...

На Mrs.Bass, WORRIED.BT, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @referentka , не се прчи толку на река, ќе го оставиш луѓето по нивите без работа:lol:
    Вчера го изморив мм од вежбање, си легна во 11 ч., јас едвај ги догледав ѕвездичкиве. Секоја чест и пеат прекрасно и бираат квалитетни песни, да ти е мерак да ги слушаш. А овие другиве шоуа, не гледам, само на you tube ги ѕиркав нашиве пеачи и ми е мило што дури и на звезде гранда тие пеат квалитетна забавна музика, а не турбо фолк.
    Сега го испратив мм на некоја си генерациска средба, па ја ќе бидам вредна домачица.

Да зачистам

0sexy.jpg

Исперам

0983007.42.jpg

И го пречекам мм со десерт:D

19.jpg

А бе, да се прошетам уште денес дома по гаќи, утре син ми си доаѓа:lol:

Убав ден имајте и немој да се преработите;)

На Mrs.Bass, crazylady, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Здраво лепотици :f:
    Недела ми е најчесто ден за готвење, перење, пеглање... А, ако остане време од сето тоа и ден за самата себе 8)!!! Гледам дека и Вие истиве „активности“ ги практикувате 8)... Ееее, што домакинки сме, сите сакаме евтината струја до максимум да ја искористиме :clap:... Колку ни се високи сметките за струја (facepalm), ако не внимаваме ништо од „домакинлукот“!!!
    За музичкиве натпреварувања во регионов... Ние сме мал пазар, со малку „консументи“, па мислам дека не е исплатливо да се организираат поголеми натпреварувања од типот на Х Фактор и разните Ѕвезди...
    И фестивалите што ги имаме се многу за наши услови... И на тие фестивали нон-стоп се „вртат“ истите наши музички „ѕвезди“ (n)... Не дека немаме таленти - тоа се „поби“ во сите регионални натпреварувања, каде нашите натпреварувачи се во самиот врв, туку за учество на еден наш фестивал требаат многу „евриња“!!! Една песна кошта многу!!! А талентираниот млад човек и неговото семејство немаат толку многу пари... А ако некој и успее да „собере“ средства и да се појави на фестивал, обично од композиторите „добива“ некоја второстепена песна, која нема никогаш да стане хит!!! А, штом нема хит, нема ни кариера... И така се завршува, па талентираниот пејач нема да стане нова ѕвезда (n)... Така ние си остануваме со нашите стари ѕвезди... За дел од нив браво и секоја чест (Калиопи, Елена, Лозано...:clap:), но некои се самопреценети и „умислени“, па иако се добри пејачи, заради нивното однесување иритираат (n)...
    Убаво е што нашите талентирани деца учествуваат на регионалниве натпреварувања!!! Даниел, Боби, Трајче, Ален, Филип се актуелни деновиве... Прекрасни се :clap:... Да не се појавеа на овие „странски“ натпревари сигурно ние никогаш немаше да ги видиме!!!
    Уфф... Колку се размуабетив... А, навратив само со попладневно кафе да Ве понудам...

68514a6397ab0c661602aa85f10c617b.jpg

На Mrs.Bass, referentka, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    11694797_967094530000900_5422563328263309895_n.png

На tessie, crazylady, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.