Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    хахахаха точно, тогаш ни преостанува да одиме некаде каде што е топло

На Dust, Petar80, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Ајде да одиме во Рио. Сеуште неостварена желба ми е. Копакабана :sun:

На Val-Dim, Dust, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Може зашто да не, кога ке сакаш кажи, одиме одма. И онака ми треба еден убав одмор :D и едно убаво топлење :rofl:и гледаш се вратиме ѓупци :D:D

На Val-Dim, Dust, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Пааа како што е претопло таму, колку и да не се сончаме, боја ќе фатиме :D

5. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Да си се преселиме тамо ако не најубаво :D

6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Хммм не знам баш дали би можела да заминам без луѓето кои ми значат. Ама идејата и не е толку лоша. Замисли спална соба со поглед на океан. Кафе и појадок на тераса а пред тебе песок и прекрасна сина боја. :inlove:

7. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Ќе си ѓи земеме и нив со нас :D И јас не би можела да ѓи оставам. Уште да се решиме сега остана. Убавини има да ни биде тамо

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Доцна е веќе, сега може само да спиеме. А и доста е фантазирање. Лека ноќ :)

На Dust, Petar80, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Добра ноќ и на тебе

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.882
    Допаѓања:
    142.740
    Dobro utro! Da ne znaete kaj ima ednodelni pizami za vozrasni kako na Cadorka slikata? Sum spiela so gola polovina se me boli.Uste u krevet ne mi se stanuva. Nedomakinka.

На Dust, Petar80, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Dobro utro

Gledam zurki imalo:envy:,samo jas umorna.
    Denes Refo so svekor mi zaminaa na kratko do Mavrovo do vikendicata,imalo krazba vo okolnite pa da zirnat.
    Pri vikendica nie pari davame za spienje,sto e i najgolema stavka vo vikenosuvanjeto..
    Ama posle dve odenja tamu,koga vidov "kolku e saat" i dvajcata rekovme NE.
    Odnesovme produkti za jadenje,cisti carsafi,generalk se napravi i tolku bese vikendot,nie umorni se vrativme,ni V od vikend.
    Posle dve nedeli natokmeni od tuka-se ima,cisto e..da odime da diseme malku..sto da vidime-haos,neizmieni sadovi,drvata izoreni,kafe nema,carsavite upotrebeni,na pikavci mirisa..:@
    Koga site vnuci imaat kluc i sekoj si odi koga ke mu tekne,taka e.
    Neka se odi..taa vikendica za toa e,za uzivanje,ama pokraj uzivanjeto i obvrski se ima.
    Refo se iznervira i tolku bese.
    Dodeka se starite zivi neka si tece aranzmanot kako site si sakaat,nas ne ni odgovara rastur i ne odime.
    Plus...za smetki nikoj ne pita.Cesmata (vodata) smrznala,puknala cefka...nekoj zaboravil vodata da ja sredi pred da zamine..
    I svekor mi gledam se nervira,ama vrie i kjuti..

Denes den za domasni raboti.
    Vreme e da zasukam rakavi.
    Kolku prav sobiraat ukrasive auuuu...

На Tajnaotrovna, okcenzi, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Сношти бев сама а кога сум сама мојава подсвест ме напаѓа.Свашта ми паѓа на памет .од тоа да направам невиден мус од чоколада,до да го преуредам дворот.Во зима?:fubar:

Сфаќам , колку лесно потпаѓам под едноличност на животот.Како не умеам да си направам нешто за себе.Онака кога почнав со копање во подсвеста наидов на еден предлог да си помогнеш самиот на себе.Предизвик за 30 дена.Значи секој ден да се обидеш да направиш нешто убаво за себе,за своето тело,
    да го нахраниш квалитетно,да вежбаш,да се облечеш убаво,да си ја нахраниш душата,да се посветиш на медитација ,молитва секако кој тоа го исполнува...

Ако мислите дека е малку егоистично фокусот да ви биде усмерен само на себе,имате право.Ама еве јас почнав да се гушам од тоа да гледаш на другите да удоволиш а на себе да не си посветиш ни минута во денот.На работа даваш максимум од себе а за себе не останува ни ронка.

Имам една пречка која не ми дава да се посветам на предизвиков а тоа е уморот.Пробав да читам кога се враќам од работа или пред да заспијам ,не можам ,очиве се склопуваат како со лепак.Работава не ми дозволува ни да се шминкам ни да се облекувам убаво,единствено е што за 8 сати не седнувам па тоа може да се пикне во подточката за вежбање :devil:, престанав да готвам убави јадења едноставно кубурам со време,
    не сум се видела со пријателките со денови и недели,пак немам време.Единствениот слободен ден од неделата го користам за чистење и тоа ме убива во поим.

Вие како стоите со ова?

На LivingGlam, Tajnaotrovna, okcenzi и 28 други им се допаѓа ова.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Kakvo utro,i malovo so sipanici,e ke si umram,iako ocekuvav potajno se nadevav deka ke ja odminat
    I potesko so nea,ne mi dava da ja mackam,mi bega,mi place,uzas,taman na golemava pominaa sega jovo na novo
    Znaci godinava sranje mi pocna sranje mi zavrsuva,aman neka zavrsi

На Tajnaotrovna, Dust, ALISA0000 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.882
    Допаѓања:
    142.740
    Луничка, колку саати ти е работото време?Среќа децата ти се големи па немаш обврска толку со нив.

Јас истово си го имав како мака, или уште го имам. И решив со намалени очекувања, симнав критериуми и желби. Ама со 9м бебе и реално немам опција за нешто повеќе. Одам на работа, по пола саат до таму и назад. Ноќе дојам, неспиена сум крш. Кога си идам од работа маж ми ми го дава бебето и он трга на работа. До вечерта сме сами, а бебе ко бебе, не можам да го оставам само да седи оти ќе падне, ќе лапне нешто... Успевам само кашичка да направам. Кога заспива, а спие максимум до пола саат, јадам сендвиче некое или кисло млеко, нешто експресно. Единствен ден кога сме дома двајцата со маж ми и кога можам да го видам, е недела. А недела се чисти, он думка, јас чистам, правам кашички, перам, пеглам, метам... Плус и да прошетаме бебе, плус и до маркет да се оди, плус и ако му текне на некој да дојде, и толку е :( Пак иде понеделник, пак истиот круг.

Затоа решив да си наоѓам мали задоволства. Купив убав гел за туширање, и во тие 3мин туширање (оти ако е повеќе влегуваат со мене у веце) ми мириса убаво. Кога ке заспие бебе повеќе насабајле, читам на форум и уживам во тоа време. Можно е да изгледам и некоја епизода од сериски филм додека ја успивам, 20 минути и уживам во тоа. Кога одам да фрлам ѓубре, поминувам до продавница и си купувам крем бананче и си стојам пред влез и јадам :) Уживам. Во овие 9м еднаш бев на кафе со пријателка, додуша со најдобрата другарка, со која можам една година без прекин да зборувам... тие 2 саати со неа уште ги раскажувам како тинејџерка која зборува за прво пијанство. Ама морав дома за да дојам.
    Се си мислам дека со поголеми деца е полесно. Правиш јадење и сами јадат, не им буташ у уста. Не им бришеш газе по какање, не ги шеташ ти, не стануваш 3 пати ноќе... и некако едвај чекам да порасне за да одморам. Ама па тогаш ќе чекам кога ќе си дојде...

Од читач кој читаше најмалце 1 книга неделно, веќе 9м немам ништо прочитано освен упатсво за употреба. Следна цел ми е тоа, да си дадам ново задоволство, и решив да читам лајт литература, нешто безвеза за кое не треба мислење, како Пауло Коељо, или 50 нијанси, или некој американски бестселер... Ама барем да почнам.

Помош од баби нема никаква, освен што имам обврска да праќам слики и да информирам. Ама многу подобро е вака отколку, ладно му е на бебето, трба вака, треба така, не знаеш ти, ние на времето... Иако модерни се бабаиве и не се забегани, подобро е вака.

А да, ќе заборавев... бев 2 пати на фризер. Еднаш на шишање оти ми падна цела коса, после на шатирање. Ете, така се справувам со времето.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LivingGlam, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Дoбрo утрo нaрoде....
    Сaбaјлевo нa пaзaр сaмo јaс, некoлку пензиoнери, oние штo нoсaт леб и тoлку....и смрзнaв, не ми дoaѓa пaмет дa се oблечaм кaкo чoвек...|(
    Дежурен сум нa рaбoтa.. Штo знaчи цел ден нa штрек...:envy:

На Tajnaotrovna, Dust, ALISA0000 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Добро утро и од мене..

Заспав едвај кај 5, у 6 бабево се разбуди и пушти светла, па јадеше, па си чистеше шкафот :drunk::drunk:

Едвај чекам да дадат зелено светло па да си одам, од тука правец во ДМ да се подновам со некој лосион, крем за тело, нешто со убав мирис, после и во џамбо, ќе свртам психички да се одморам и да заборавам на болницава :lol:

После ќе бројам денови до НГ, за да го видам либето ^_^:inlove:

Последна измена: 18 декември 2016
    На Tajnaotrovna, Val-Dim, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Апасиев да не ми го чепкате. Ја и на интелект се палам. Вака поише за мене ќе има. :D

Туку, вчера турбо ден. Исчистивме низ дома, ја украсивме и кујната. Купив многу интересни сијалички од Базаро. Чистење, кај свеки на ручек, бањање, гости... Убаво ми беше.

Денес лабаво, кај свеки пак на ручек. Денес и прасвеки се враќа. Па вечер интензивна дружба.

Има чувство дека сакав да кажам нешто, ама заборавив што.

Убав ден!

На okcenzi, Val-Dim, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.204
    Добро утро на сите!
    Денес ден за кај свеки, таму ручек,малку средување и така.Од вечер ми почнува маратонот за одење по гости.Имаме 6-7 куќи за одење ,ама нешто морам да скратам.Ај барем ќе го облечам новото зимско фустанче.;)
    @lunicka мораш да си најдеш време за себе кое ќе те исполнува,иако знам дека си уморна.Проблем е што и саботите работите.Јас имам доволно време ама често чувствувам монотонија,некако се потесен ми е кругот на пријателки со кои можам да се релаксирам...
    Ајде по едно кафе за разбистрување на умот!
    kafe1.jpg

На Tajnaotrovna, Val-Dim, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Denes na meni nisto kaj mene.
    Ama ke odam kaj majka na pita i crveno vino:mm:
    Samo prvo ke odam do grobista,se cuvstvuvam loso sto nemam pojdeno 3meseci iako znam deka ne bese toa vozmozno pak se osekam vinovno:(
    Ovaa nedela sum po 12h na rabota a na 1januar sum 1 smena,znaci za N.G. domce so sinko..poubavo nema .
    Samo uste mm da ne mi gi pobrka planovite da se osiguram da ne pokani nekoj.
    T.e. toj ne pokanuva tuku negovite drugari sami se kanat a toj ne znae da rece ne.
    Imajte ubava den :hai:

На Tajnaotrovna, kuc, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.220
    Исто како тебе :|

Ај добро утро

На Tajnaotrovna, lunicka, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.