Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Изгледа на сите животот како така не' гази и стануваме сурови...Ете не сум била само јас...А незнам што ме смени толку. Изгледа созреав. Или пак многуте лоши случки периодов ме мавнаа од земја и ме освестија ..Баш ко што велите, живот
    Добра ноќ убави луѓе :hug:

На Peco, Tajnaotrovna, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    @Bridget Ова се чоукери Бриџи. За околу врат. :D

8997_140116114915965_480x623.jpg
    Гости испратени, средено сѐ. Легнувам и јас. :)

На Peco, Tajnaotrovna, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Не бoли сaмo шaмaрoт кoј живoтoт ти гo дaвa, туку негрижaтa нa другите кoи не пoмислувaaт декa сегa тие гo пoвтoрувaaт...a нa веќе удренo местo, пoвеќе бoли.
    Тaкa некoјa груткa ми тежи вo грaдиве, штo ми иде дa пукнaм.
    Мoждa требaше дa пишaм вo Нa срце ми лежи...нo тoa би знaчелo декa се пoвлекувaм oд бoрбaтa и сaмa нa себе си кaжувaм нештo.
    Не, јaс сaкaв вaс дa ви кaжaм... зoштo пред други ни вoлку не пaѓaм.

На mal.ecka, Peco, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Нoрмaлнa рaбoтa е кaкo стaрееш дa дoбивaш нa циничнoст пo мaлку. Зaтoa млaдите вo 20тите честo кoгa oпишувaaт пoстaри ги кoристaт збoрoвите -искoмплексирaни, исфрустрирaни, зaвидливи и сличнo. Не, туку еднoстaвнo знaеш пoдoбрo и тешкo ти е секoгaш дa ги гледaш рaбoтите сo рoзoви oчилa кaкo некoгaш. Зaтoa и сите избегнувaме рaзгoвoри сo приличнo пoстaри или пoмлaди oд себе. Првите не пoлнaт сo негaтивa или песимизaм, другите ни се премнoгу нaивни. Тaкa некaкo.

На Abeja, Peco, Ariel и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    А ко ќе се сретнат двајца сјебани у живот,знаете што прават?
    Не се докажуваат на кој му било потешко,ниту кој е поголем борец.
    Продолжуваат да живеат НОРМАЛНО

На Abeja, Peco, Ariel и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Тие чоукери беа модерни кога јас бев мала, супер се сеќавам на оние пластичните како цик-цак на пазар, сите беа зајамчени со нив.
    Мене ич не ми изгледаат убаво, па плус и кога идат во комплет со уште неколку подолги ланчиња обесени на врат:|.
    Моменталниот тренд ич, ама ич не ми е по ќеиф. Кратки блузи, реси, блузи со расечени кругови на рамења, чоукери, облека од тој материјалот ко плиш што е...

На Peco, PUPICA, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Добро е научив нешто вечерва,врска немав дека овие врвки така се викаат(facepalm)

На PUPICA, Lady Phoenix, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Мислев декa две сјебaни судбини не мoже дa бидaт дoбрa oснoвa зa не сјебaн живoт...нo ме нaтерa дa рaзмислувaм. Мoжеби и си вo прaвo, зoштo сегa тие две судбини се пoпaметни зa еднo искуствo, пa ќе знaaт пoвеќе дa дaдaт, земaт, ценaт.

На Abeja, Peco, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Јас имам фобија од такво нешто на врат! Ролка единствено, но само од мек материјал кој не пецка. А овие чоукерите како што се залепени за кожа си правам лоши филмови дека ќе ми задават, баш онака спонтано.

Инаку @Offspring според мене доволно е да изрази сочуство вечерва. Останата фамилија нека оди, маж ти баш и нема потреба, штом ти ќе одиш во болница. Во такви ситуации е прилично тешко, ама пак жената не му е родена тетка, а тој ќе стане татко. Бабини деветини не, ама самата помисла дека тоа е сахрана а ова другово нов живот е безврска.

На Abeja, Lady Phoenix, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Здраво!
    Слави, имендени поминато.
    Честитки на сите тука кои славевте.
    После разводот речиси и да немав вака опуштена вечер, како вечерва.
    Официјално добив и понуда за дочек на НГ. На многу убаво место, кое одамна не сум го посетила.
    Ми се оди и не ми се оди.
    Ми се оди - убаво друштво, забава, сакам да се опуштам....
    Не ми се оди - за празниците децата ќе се дома, не сакам да ги оставам по бабите.....
    Се тешам има време, не мора одма да одлучам...
    Добра ноќ!

На Abeja, Peco, PUPICA и 17 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    @Offspring не дека е суеверие или нешто на тоа слично ,но на таков ден местото на мажот е покрај жената,а кај тетката има сигурно доволно други кои ќе ја испратат.Доволно е почитта вечерва која ќе и ја оддаде.
    @lunicka јас од толку што немам исти вкус со ќерка ми во последно ја пуштам сама да си купи.
    Овој пат сама си одбрала,купила и после пак беше незадоволна,Мојата пак не е храбра за вакви светликави и деколтирани фустанчиња,се црни и едноставни носи и тоа ме нервира,сега се млади и треба се да пробаат и искусат,нормално во границите на пристојноста.
    Леле пак во Берлин напади,уф какво време дојде.
    Мислам дека @danichap i @MacenceEna а и @Esmeralda-MD не се во Берлин,ама сепак не е лошо абер да пуштат дека се добро:hug:

Последна измена: 20 декември 2016
    На mal.ecka, Peco, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Од прва ќе речам too much е, ама вакво нешто купив за Нова Година кога јас бев втора средно, значи приближно колку ќерка ти, сега од џемпер и ролка/кошула зависно од пригода немам поразголено облечено. Моето беше маица, блуза како да ја наречам на горниот дел иста ко фустанот доле панталони некои сатенски од тоа време, мајка ми малце го потстеснуваше деколтето ама пак беше разголено. Остај ај ќе и помине меракот за вакви ствари. Сеа да ме утепаш вакво нешто не облекувам.

@Offspring замисли да работи маж ти во мртовечница, да вози погребална кола, да е гробар... мислиш ќе го пуштат од работа оти ти си во болница или имаш бебе... I don't think so

@Dust Среќен роденден, се најдобро :hug:

На Peco, lunicka, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Сесил ме потсети, на @Dust веќе и е роденден. Нека ти е среќен Дасти и нека следнава година ти донесе се што душа ќе ти посака!:l: И песна сум ти нашла за приликава:D.

На Peco, Tajnaotrovna, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @lunicka да кажам мое мислење за фустанот, како помлада од тебе, а малку постара од ќерка ти.

Фустанот ми се допаѓа, добар вкус има ќерка ти. За мој вкус е премногу краток, а и деколтето е премногу отворено. Јас би го одбрала едното или другото. Но тоа значи дека јас лично не би го облекла. Јас сум од оние девојки кои носат фустан под колена, ама тесен за да се истакнат облини, газот (со извинување), струкот. Или кожни хеланки и обична кошула. А не дека тоа е пристојно облекување.
    Доколку таа е доволно самоуверена да го носи тој фустан, тогаш ништо не е too much. Се додека една личност, а особено млада девојка знае како изгледа и како да го истакне тоа, тогаш нема потреба од рестрикции.
    Крај краева, кој, што добил од скромност?

На lunicka, Lady Phoenix, evangelina.ina и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Само јас можам Брчко да го прочитам Берлин.

А има некој скроз несјебан, ако смеам вака да прашам?! Ако да, да знам кај да честитам.
    Никој никому не му должи ништо, а најмалку своето минато и објаснување околу истото. Најмалку од неубавините што му се случиле и причините зошто.
    Двајца сјебани можат да направат убавини.
    Не знам дали ја ставив сликата - ај гоу ту терапист бикоз оф д пипл ху нид ту го ту терапист.

Секој мисли дека неговата животна приказна е најтешка, ама тоа не е изговор да не останеш да бидеш човек. На крајот од денот никој не е виновен за твојот живот. А од друга страна знае да попречи кога некој за своите животни битки се чувствува како херој.

Да, сум повлекла линии за нешта кои не биле повеќе добри за мене. Ми се случија поприлично грозни работи, ситуации живот или смрт, ситуации ќе задржиш разум или не, буквално и форумов не е место кое тоа некогаш би излегло. Ама тоа не е изговор да станам крута и несочувствителна.

Себичноста ќе не уништи.
    Драма квин, не, ама подадена рака и рационализација, сочувство, поддршка, секогаш колку можам, па и остра критика за освестување ама од желба за помош. Потсмев за нечие паднато влакно не брка работа, ама да му кажеш да се освести за минорната глупост е исто така помоп.
    Мојот цинизам, иронија, се моментален израз на моето доживеано, често и неодредено и ненасочено, тој што ќе си се пронајде, негов проблем.
    Така што...не се согласувам со моментот позиција јас и моите случувања како единица мерка за нечиј живот.
    А годините како такви не се мерило, јас ќе замолам да ме олабави животов, зошто за 27 години ми даде прилично набиена агенда.

Сите прочитале за чоукерите ц ц ц ц ц ц... Гласајте за кого сакате, ама од увек сум ви била фаворит. Сакале да признаете или не те лајкнете или не, знам дека ме сакате дури и кога мислите дека ме мразите. :D Не е Лилит од вчера си знам, си ги сакам сите свои 300 и кусур следачи, бакнежи до сите вас мај дирс.

На PUPICA, Annath, Johny и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Убави девојки, жени, мажи, дечки..

Почастете се..
    Од срце би ве частела и во реалност..

На hunter26, PUPICA, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Ич нејќам кога ќе заспие, а јас не можам да заспијам зошто имам нешто да му кажам за кое се лутам и ме изнервирало.
    Еве ко сега.
    Таква сум. Ми треба време, се случува нештото, ок го гледам и терам и после кога ќе се стишам оп, ми легнува чувството, чекај бе бате, не може така...
    И сега... цврц, дежурна.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, PUPICA, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Lilit знaеш декa сaбaјле лутинaтa ќе биде пoмaлa..пa кoгa црвoт рaбoти, пиши јa лутинaтa нa лист...a сaбaјле ќе знaеш дaли ќе требa дa му гo дaдеш.

Јaс кoнечнo срaбoтив пoгoлем дел oд тoa штo требaше....пoвтoрнo сo пoмoш нa другaрките oд тукa :)
    Дoбрa нoќ

На Peco, Lilit, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @Dust среќен роденден! Сите желби - реалност! :party::makeup::hug:

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.