Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    И јас мислам дека во случајот на зека, кафето и не е толкав проблем колку што е на емоционална база.

На Annath, Lady Phoenix, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Јас сум со низок исто, цела бременост ми стои притисокот 90/50 отприлика и супер се осеќам. А кога ќе се унормализира малку на пример да дојде 120 тогаш неможам да функционирам, глава ме боли, се ми е матно, мрзоволна сум, спијам, едвај се движам. Кога ќе приметам дека се покачил одма пијам кисело да се спушти за да се осеќам по нормално. Така што, има и до тоа, немора да ти биде притисокот нормален за да се осеќаш нормално. Не има нас кои функционираме со низок притисок, така сме навикнати.

На Espadrila, Annath, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.674
    Божиќ во лето и Божиќ во зима... Ај, да ти кажам кој е поубаФ?:wasntme: Тој во зима, разбира се(mooning):P. ЧАР друга има, неописливо е и толку:D.

Туку, ти мене за хот грл ли ме мислЕш?:envy: Е, не сум:!:. Ако треба тој бизМис од мене да процвета, нека пишат банкрот газдите:D. А тие што би ми се јавиле па...ич да не се јавуват...не би знаела многу да им кажам:rofl:.

Како викате вие у Острелија... ДИЛАМ со странска фирма:D. Добро да си се сетила на оваа опција, иначе собирав парталите од катчево и ИГНОР:devil: .
    :D

На Kaetana, bittersweet, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    262.350
    Бетер од маж сум, ќе се умира од настинкава :drunk:

На bittersweet, MacenceEna, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.993
    Допаѓања:
    112.934
    Еве ме :whew: :emo:

Почнав демек да читам пропуштеното ама се откажав, па да си кажам за тоа што дојдов :wasntme:

Конечно поарна, вирусот и мене ме стигна, најголем проблем ми беше што ушите ми беа затнати, приглува си бев некој ден, се си слушав како низ ехо :| лев крајник ме уби болејќи па се изнапив кршен мраз со лимон и Пепси, а да и крпата со ракија околу врат ми беше акцесорис 2дена :$ носов ала чешма, битно Т нема и грло не боли!

На мажево демек Плејстејшн му купив ама изгледа за себе сум го купила, деновиве не го испуштам од рака по цел ден се дружам со Том Рајдер - Лара Крафт :ninja: дури и Кенди ја запоставив 8-|

Мажево изрази желба јакна да ми купи, сам ја избра, оние како крзна, кратка од Зара, пробав, ОК беше ама не ми треба, не ми е до неа, што знам, реков несакам :^) ме тераше еден светкав фустан испоразголен да пробам :shake: ајде едни целосни со деколте до пупак :worried: и сега уште сум без поклон за Нова :doh:

Имам тон алишта за средување ама уште денес ништо не пофаќам, куќа ќе прооди баш ме гајле (lalala)
    Свеки китела влезот како цигански храм го направила :lol: ме прашува ти се свиѓа, аууу викам ептен убаво се со стил :rofl:

Прееска пазарев за пакетчиња, дома по кесите најдов сва и свашта, не знам ни како доспеале до корпа стварите, а се чудев што толку високи сметки :smirk:
    Недела Божиќ па ако не ме мрзи утре ќе бидам креативна со пакување на подароци, ако не во кеса.
    ^^ и да ќе јадеме купечки млинци, кори потопени во вода и мрсно |( и шатор :angel:

Одам да јадам сега супа..

На evangelina.ina, bittersweet, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    И јас сум од тие со низок притисок.
    Како функционирам само јас си знам.. Сега некои лекови го снижуваат, некои го креваат и нон стоп сум ко пијана кокошка :drunk::drunk:

И викендот ќе си останам овде.. :drunk::envy:

Значи болницава е ХАОС, како и цело наше здраство уствари.
    Насабајле со сестрата идат по 2-3 девојчиња од по 15-16 год., Албанки, учат средно, си чачкаат во телефонот, се кикотат, разгледуваат наоколу.
    Два дена со ред сестрата ги остава сами да напраат едно екг..Абе катастрофа, едната става пипки, другата се кикоти, па не знаат како да го вклучат тоа апаратот, јас ги научив отприлика, која како оди..
    И сабајле ми доаѓа едно, да ми ја извадела канилата... Аа извини ама шанси нема, попрво сама ќе се средам, отколку ти да ми напраиш некоја беља |( па и сестрата се налути, морале и тие да научат.. Извини, легни ти па нека се учат на тебе :|

За храната и другите услови не коментирам, ќе испишам 20 страни така, само посакувам никој, никогаш да не заглави овде..

@Val-Dim Среќен нека е, се најдобро :hug::^::f:

На Val-Dim, Annath, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Денов ХПЛ:@
    Некој/а да работи или да може да помогне во Топлификација:worried:

П.С.Ме мрзи да тапкам,се возам накај домче и раат да ве исчитам:|

На Yowannty, Annath, Ana Marija 1 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.902
    Допаѓања:
    173.532
    I jas istovo go rekov vcera(facepalm)
    A ne bev vakva za nastinki...:wasntme:

На Annath, Lejla8, Ana Marija 1 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    142.866
    Кај го зачитав ова астрологов упм. Вика ужасен денов. И ставрно жив ужас ми е. А од врата не сум излегла уште.
    Па ми се сврте у глава за тоа што предвидуваше опасности вечерта на 31ви, па дека сите градоначалници откажуваат настани, и си помислив упм, има најава за некој напад... и еве ме се мислам дали да си одам кај мајка. Забегуам некои денови.

На Annath, Ana Marija 1, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Непланирано бев до Џамбо,оти наменски мм ме собра од работа да сме иделе до ВИП нешто да потпишам.Серверот им падна,не им се ни дигна:rofl:у меѓувреме кажаа пу пу,грешка наша,не можеме да завршиме работа.Операторката нешто се збунила...и мајки и шајки летаа,полудевме.Во Џамбо страв ме фати од гужва,чиниш толпа народ те гази и тоа у 14 часот.:tmi:

Мм го теретат за долг парно плус извршител +-500 евра.Стан продаден 2000,за сметка 2008 год(facepalm)регулар и купопродажен договор и се по ред:headbang:

На работа сакаа да ме сместат со дежурство.Дури една кокошка се дрзна да ми кажува кој и кога да ми го чувал малиша.
    Ееее нече мочи,Пупи веќе не е наивна будала.Сега и јас имам семејство,а не до лани преклани кога им бев ко џокер у покер.

Да не редам,ми се посра денов:drunk:

На evangelina.ina, bittersweet, kukla21 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не се нервирај. Поспиј уште малку. Со едно е тешко ( убаво е ама и тешко поготово почетокот) а не па со две. Ќе биде, нема нешто што не било. :)

На Annath, Lejla8, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Уште да можам да спијам. Синоќа ми се приспа рано, околу 10 ипол може и си легнав среќна конечно ќе спијам ко човек. Кога се разбудив околу 1 ноќта око не склопив до 4 ипол. Нема повеќе спиење за мене во овој живот...;(

На Lejla8, Ana Marija 1, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    142.866
    Офи, жалам, ама нема веќе спиење. А најглупо е кога ќе успиеш бебе и не можеш да заспиеш а веќе 22 саати си на нога.

На bittersweet, Annath, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ајде не се секирај... И јас не спиев асално од 8ми месец, сега спијам повеќе.:rofl: Мали ми станува само 2пати навечер, ама верувај тешко е. Како швајцарски се буди околу 2 и околу 5. Нема утка. Ама се навикнав. Но мн ми беше тешко од почеток.
    Инаку дали дозна што е другото ? Знам за едното дека е машко, а за другото не (тоа што се крие девојче е сигурно. :lol: Срам и е да се покаже. :D )

На Annath, Lejla8, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Да ти кажам право последниот пат на преглед не ни прашав што е ова другото. Претпоследниот рече оти и изгледа за женско, ама дека не е скроз сигурна.
    А иначе за станување ко швајцарски саат и на тоа сум навикната, мачоров се буди негде пред зори и трча по станот ко луд по ламинатот дека немам теписи поради него и интересно му е кога ќе се затрча да зашлајфува и да се лизга и прави полицајски, секое утро така, во исто време. Последните денови почнав да ја затварам вратата од спалната, го оставам во дневна да спие, многу е досаден уште он ми фали на сета мака да ме буди..

На Kaetana, evangelina.ina, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    Добар ден друштво!:f:

Средив дома цакум-пакум.
    Се си е на свое место. Оваа е последната чистка годинава.
    Е прозори не пребришав, ладно ми е да ги отварам-затварам.
    Мириса на чисто.

Си правам планови за Бадниковата вечера. Прва година ќе бидеме со мажето во нашиот дом.:inlove:
    Размислувам што да имаме на трпезата. Го замислувам крашникот на баба во мини верзија за нас двајцата.
    Препекав по тој вкус кој на Бадник е многу посебен.

Свеки може да инсистира да бидеме кај нив на Бадник, ама си одлучивме дека ние сме си посебно семејство иако сеушто многу мало и ќе си вечераме дома.
    И онака препекавме за малку време за двајцата и мир.

Имајте убав викенд!

@Val-Dim Среќен Роденден!
    Остани тоа што си, со вечно млад дух.:l:

На bittersweet, kukla21, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    @duffi i jas bi igrala taka.
    Vie ste si familija.Sami doma.
    Narednata vecer- kaj niv.
    Ova od predostroznost..oti starite ako gi razgalis,posle nemaat sopiracka.Pocituvanje,ama pred se tvoeto doma da si go gledas.Neka ne se sfati kako neprijatelstvo,tuku kako den za najbliskite.

На Annath, Lejla8, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.260
    Заборавив роденден да честитам...

Да и се множат среќни и успешни години на @Val-Dim која е со помлад дух од многу од нас овде на форумов...
    Ние отепавме два часа низ град со синко... Ручавме и сега очи ни капат за спиење....

На Val-Dim, Annath, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai::hai::hai:

Здраво друштво,им благодарам на сите што ме спомнаа и помислија.

Јас сум добра а и сите мој сакани се добри, многу убави работи ми се случија ама тоа во друга прилика ..многи не смеам да се фалам ;)
    Поздрав :hai:

На Cka, bittersweet, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    Баш така Рефи.
    Иако се трудиме да се задоволени сите страни, да постигнеме компромис, секогаш со мм се ставаме на прво место.
    Добро е што се разбрливи луѓе, па сигурна сум дека нема да не разберат погрешно.
    Не сакам и мм да го ставам во непријатни ситуации и на средина.

На Annath, Sesil, ines.h и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.