Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    178.411
    Добро утро :)

На Jas!, Val-Dim, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Рефи држ се.. Нека поминува побрзо...

Добро утро
    Денес нема сонце, овде тивко.. Неам ништо посебно за кажување..

:hai:

На Jas!, mareane, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добро утро :hai:

Секој ден се канам да пишам или да лајкувам и секој ден излегува по нешто (читај: излегува Енџела :devil:).
    Еве ја, јас пишам, а она ми вика, мамо удри ми чврга по носо :^) :lol:.
    И' удрив, па да продолжам 8).

Ние добри, го користиме убавото време да шетаме нон стоп (фала Богу што Енџела поверува дека центарот е украсен од Џери за неа :rock:, инаку неколку пати се возевме со трамвајот до таму и пак назад оти се плашеше од украсеното (facepalm))
    Многу убаво е украсено, да не знае човек на каде да се заврти, штом јас земав да сликам (што мразам :!:), значи воодушевена сум.

б.jpg Божиќ.jpg д.jpg елени.jpg елка.jpg з.jpg ѕвезда.jpg кафич.jpg милки.jpg панделка.jpg

Туку, какви другарки сте вие да ме пуштите во Немачка без збор да знам да зуцнам, да се пезам тука, а??

Еднаш отидов сама да купам едни обични јајца и цел саат отепав во РевеС со Енџела.
    А и она ми е од огромна помош, јас и' викам мами гледи јајца дека има, и таа гледаше и во еден момент ја слушам, ја ги јајцата мамо... ги нашла киндер јајцата (facepalm).
    Откако три пати го извртев маркетот, му се јавувам на мм да прашам каде стојат тие фамозни јајца и не ми дига :@.
    Ајде се јавив на Маца (братучетка на мајка ми што живее до нас, а осеќам оти често ќе ја спомнувам :lol:) и ми рече каде стојат.
    Ама нели на мене треба детално :!: да ми се нацрта, пак не ги најдов |(.
    На крај одам кај еден вработен како шизик на ризик, си викам ај да си пробам среќата на англиски.
    Викам, екскјуз ми, ду ју спик инглиш?
    Он, а литл бит :D.
    Јас, аха, кен ју тел ми уер ар д егс.
    Он, егс???
    Јас, ЕИ (така се пише на германски, а не знам како се чита, така е кога учиш од апликација без глас :!: (facepalm))
    Он, еи?????
    И го вадам киндерот на Енџела (сепак ми се најде :lol:) и го покажувам и вика, ааа ееегг :fubar:.
    И ме носи на два метри од мене :o :x.
    Се вртам како чингел цел саат, а јајцата до мене цело време(facepalm).
    И ајде, тенк ју вери мач и одам таму, што да видам..
    Такви јајца, онакви јајца, био јајца, а јас врска немам кои се обични кокошкови јајца.
    Ајде земам некакви, за чудо сум ги погодила, и окуражена :muscle: одам да барам брашно.
    Иста песна со јајцата, милион видови :drunk: и земам едно кога читам картофел (за чудо знаев дека е компир) и го оставив, па земав друго, па дома го преведував на гугл транслејт дали е пченично.
    Истото и со пецивото, по логика до ванилин шеќер го најдов и одам на касата, не знам да побарам ќесе :?:.
    Видов, не видов, грабнав две кутии јајца, пециво, ванилин шеќер, брашно во едната рака, на другата фатена Енџела и шупотејќи си отидовме дома.
    Мисија успешна :rock:.

Ама има и попези од мене, Маца е тука повеќе од две години, па уште со раце и нозе се разбира :D.

На роденденот на Енџела седи со Германецот кој им е колега и ја гледам пишува со прстот на креветот 2, 0, 0 и со раката надига нагоре и вика, И ОХОХО.
    И ја питам, шо му расправаш бе Мацо и она вика, ме пите колку биле платите у Мк, па јас му одговарам од 200 евра нагоре :rofl: :rofl:.

А НАЈПЕЗА е што вчера стигна договор за еден стан што го гледавме и сега не знаеме дали тоа значи дека сме го добиле или дека влегуваме во тие што ќе го добијат?
    На мм викам, туу бе, мош саа треба да скокам од среќа или да рикам од тага, а јас седам и политанки јадам, лед не ме леде :rofl:.

Туку, гласав за форумџика на годината и не се сложувам дека машки член не треба да биде номиниран.
    Иако е женски форум, факт е дека има квалитетни машки членови кои не треба да се дискриминираат и кои придонесуваат форумот да биде поубаво катче за сите.
    Ако не, требало некако да се забрани да учествуваат машки членови во дискусии, па да не може да се гласа за нив.
    Јас секако си гласав за @Bender Rodriguez и заслужено би победил според мене :bow:.

Мм седи до мене во моментот кога гласав за Форумџика на годината и гледа дека гласам за @Bender Rodriguez и одма, ццц, нем да го испушташ Бендер ти, нешто ного со него... :^).
    Викам, па пише во сите теми постови подолги од моите (јес 8)), со аргументи, факти, линкови, се сложувам со него за се', зашо да не гласам за него :^)?
    Вика, а зашо гласаш, за форумџиКА, аaa и следува :rofl: :rofl:, може да гласаш за него |(.
    И после следува најјакото прашање, а зашо не си ти номинирана (смајли шо се смее со солзи три дена :rofl: :rofl: :rofl:).
    Си размислувам во себе, пишам два пати месечно лимонатки постови за згодите и незгодите на Енџела, во другите теми еднч годишно ме има, за совети не ме бива, за криви дрини да исправувам немам време...:^)
    И изговарам гласно, па немам 500 мислења, иначе...]:) :rofl:.

За тоа дали некој лаже на форумот, битно ми е дека јас не лажам, ако сум мислела да лажам нема да ставам слики од себе, од Енџела и да имам пријатели на фб од фемина (плус домашен мониторинг :!:).
    Постовите ми се најчесто "розови" оти само кога ми е розево можам да седнам да пишам на форум, во спротивно не ми е ни до форум, ни до песна, ни до филм...
    Фала Богу цел живот пливам во мирни води, немам некои трауми, ни лоши моменти на кои би се сеќавала.
    Од друга страна, ни сум богата, ни лепотица, ни мајка Тереза, не сум совршена ни јас, ни мојот живот...
    Oтворен буквар сум за секој што сака да ме прочита.
    Затоа, за да не морам да реплицирам после секој мој пост, го пишам така да е недвосмислен и најчесто е за Енџела :inlove: :l:, таа ми е секојдневие и обожавам да "давам" со неа :devil:.

Арно се потсетив :!:, ај збор, два :angel: и за неа :lol::

Морам прво да се пофалам дека Енџела не е веќе 100 посто фластер, сега можам да се движам без неа во радиус од 10 метри :rock: (80 посто фластер е сега :lol:).
    Можам ДУРИ да мочам и да се бањам сама (иако ме проверува во меѓувреме дали стварно се бањам со насилен упад во купатило :^)).

Секоја вечер пред спиење учи со татко и' германски, сама си прашува како се вика на шнола, на нос, на кашкавал, на ќоше, на се' што ќе и' падне на памет :sweat: (игра чичко Гугл секоја вечер).
    Секој ден си го зголемува фондот на зборови и фрази на германски :clap:.

Кога мочка, за да не стане одма од шолја, броевме до 5 на германски и после стануваше.
    И доаѓа роднина на мајка ми и почнува да и' брои, да ја учи демек, и жената ајн, цвај, драј.. и Енџела вика, ее така се броо ко се мочка 8-|. И се завртува накај мене и вика, а как се броо ко се кака, мамо :o?
    Сега броиме до 10 без проблем (за повеќе не знам ни јас :lol:).

Тртнува сношти и татко и' ја пита, кој тртна бе, и она вика, јас и завртува се и вика, ИХ (јас) и не се карајте повеќе (демек скарааме се кој е прднал :rofl:).

И' кажуваме дека на дедо се вика опа и сега на деде вика ОПА иха :!:, а на баба ОМА иха :rofl:.

После секое капење одржува концерт во бањарка, само за да не се облекува :lol:.
    Излегува и одма чека да ја "опашам" со бањарката и магично се претвора во Бандини и почнува да пее балада на "англиски", па ја слушаме дрн, дрн ПРИНЦЕС, дрн, дрн МАНИ, дрн, дрн ХОУП...:rofl:.
    И кога ќе види дека зимам алишта да и' облечам, веднаш следува, неее, ГОЛИЧКА ќе сум, сакам да сум РАСКОМОТЕНКА...
    Ќе и облечам гаќи, и она, ама само гаштичките, сакам да сум РАСКОМОТЕНКА...:^)
    После боди, и она, ама само бодито, мамо, сакам да сум РАСКОМОТЕНКА...(y)
    После хулахопките, само оште хулахопас мамо, сакам да сум РАСКОМОТЕНКА...:nod:
    На крај пиџамките, нејќам друго ништо мамо, сакам да сум РАСКОМОТЕНКА...:clap:
    И така од гола раскомотенка, преминува во облечена раскомотенка... и концертот завршува :bow:.
    Значи после СЕКОЕ капење истото :!: :rofl:.

Туку, има еден многу интересен аспект од нејзиниот карактер, а тоа е што мрази да греши, ако каже грешка некој збор, одма ее, згреших и могуче е и да се расцимоле |(, а како што сме сега во фаза на лазење и станување сами од рамна подлога, може да замислете колку е весело кај нас (facepalm).
    Ќе тргне и ако не успее на прва, мамооо, не можаам, ааааа....патетики :rofl:.
    Се обидува да стане на креветот, и така, вака, стана некако и вика, неее, главата не требаше така наведнана, аааа...и почна да плаче :@.
    Мислиш на Олимписки игри ќе ја пуштаме, па до детал мора истото секој пат да го прави (facepalm).
    Ако и' кажеш, пази да не паднеш кога си сама, после нема шанси пак да проба и да има некој со неа, оти нели сме кажале дека ќе падне и толку, тоа се зема здраво за готово.
    Најдобар пример за тоа е кога во летото бевме на бибите во Ср, стоиме на едно место, а пред нас камен, и јас и' викам, стави си мами ногичката на каменот за да се доближиш напред, и ја стави, потоа одиме на друго место каде нема камен, а она пак си дига ногата да ја стави на каменот, оти тоа е правило нели, не е битно оти камен нема :lol:.

И после сите нејзини заврзлами, откако ќе те насмее со солзи, секогаш прашува, шо се смееш мамо, шо паметно кажах саа :rofl: (оти нон стоп и' викам, паметнио газ на мама :inlove: :l:).

Туку, на мм му е роденден на 01.01 и се мислам да му купам вага за роденден :D, оти ако чекам до мојот може да дојдам до трицифрен број :worried: (пу, пу да не чуе ѓавол :().

И јас како Енџела се питам саа, шо паметно кажах у тај километарски пост :wasntme: :rofl:.

Инаку постот го пишам уште кога @LivingGlam ме спомна вчера, па поздрав до неа :*, до @mareane :* , @Umbrella22 :hug: :*, @papillonP :* (која ме зарази со една руска серија Кујна :D) и @JuLleE (ако сакаш да се осватиме, интересно ќе им е на двајцата мали Енглези и педантерии што мразат дедо Мраз, можам да ги замислам :rofl: :*).

Поздрав до сите, имајте убав неделен ден :hai: :hai:

На ALISA0000, Kitten, evangelina.ina и 50 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @promeneta по лајковите знаев дека се влижи твој пост. Освежување :inlove:

На Jas!, Annath, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Добро утро |-) :drunk:

Мене не ми е баш добро, се осеќам ко воз да ме прегазил, мали збесна синоќа, 1 саат сон не сврзав. Во право се старите кога ќе речат, денешната работа не се остава за утре.
    Променета ме расположиа
    со постот :rofl:
    Рефи, get well soon
    Ве поздравувам лепотици, убав ден,последна недела во годинава :*

На Jas!, mareane, joy1 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски.

@promeneta :rofl:,колку сликовито ни ја доловуваш Енџела.Да ја поздравиш од теткиве овде:*.
    И да те прашам,што е ПЕЗА:?:?

Раскревам по дома,хаос е,после гости и деца на возраст од 3 до 13 год.,секое со свои играчки и закуски на сите страни.

Се расправам со син ми од сабајле.Запнал баскет да игра надвор,јас не давам,воздухот гребе,тој сакал да игра(facepalm).

Сите кои имате вирус или грип,побрзо оздравување.Слушнав дека амбулантите и клиниките биле преполни,одете само ако е сериозна работата,подобро лечете си се по дома,таму само повеќе ќе се доразболите.

На papillonP, Jas!, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    262.466
    Променета капа доле за постов, се изнасмеав.
    100кг мрза има у мене денес, дека недела тоа.
    Пеза е срам колку што знам јас :)

На papillonP, Jas!, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.456
    Допаѓања:
    260.382
    @promeneta во Мк бевме толку близу, а не се сетивме на дружба. Блиску живееме. А и син ми многу сака девојчиња:wasntme:. Па и ќе спикат инглиш:rofl:. Ние броиме до 10, почнуваме до 20, азбуката цела ја знае на англиски(facepalm). На луѓево им ја пее Џони џони јес папа и Тлинкл тлинкл јелол стар:rofl:.
    Радости се, во моментот само тој ме смее:).

@ph.orhideja пеза е ко ќе де засрамеш :D.

На papillonP, Jas!, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.689
    На Jas!, joy1, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Само да се чекирам уште сум дома, да не ме мислите :rofl:

На papillonP, Jas!, irenna и 21 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    додека прочитам јас другаркиве послужија . :rofl:

На Jas!, DVAANGELA, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Утро!
    Вчера испив малку повеќе од што треба. Мислам дека од средно школо немам почувствувано мамурлак. Ставив и кафе и зелен чај и топла вода со лимон. Резултатот сигурно ќе е повраќање.
    На предновогодишната прослава од работа не отидов оти е нешто кое што најмногу ме нервира. Цела година се оговараат си прават местенки и тој еден ден сите се сакаат сите се дружат. Лицемерно ми е, не сакав. Наместо тоа си излегов со другарки и си поминав одлично само што сега цел ден ќе болувам.
    Планирав чистење па шетање ама чинам дека ништо од тоа нема да реализирам. Софата е тука, и телевизорот, ќе биде филмско-серииски маратон, неделен хо хо.

На Kitten, Jas!, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Гуд мoрнинг. Слaбo пoстoви утрoвo пa зa првпaт прoчитaв еден oд дoлгите пoстoви нa прoменетa :D
    Денес зaтвoренo секaде a јaс бaш тoгaш имaм желбa зa шетaње и купувaње. Се клaдaм декa и нaредниoт ќе ми е тaкa oти Нoвa гoдинa нели, a пoсле немa дa ми се излегувa oд дoмa. Нештo кaкo - јaс кoгa сaкaв дa трoшaм вие зaтвoрени бевте, е сегa немa! :D
    Фигури oд чoкoлaдo ќе прaвaм, мaлoтo сaкa дa гo нaпoлни кaлендaрoт сo чoкoлaдни фигури, пa aкo знaе некoјa дaли ќе излезaт фигурите oк сaмo сo рaстoпенo чoкoлaдo или уште нештo дa стaвaм?

На papillonP, Jas!, MacenceEna и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.689
    Силиконски калапи имаш Бриџи?

На Jas!, Lady Phoenix и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.456
    Допаѓања:
    260.382
    Знаеш дека денес е се затворено па затоа ти се оди на шопинг:rofl:.

На Jas!, mareane, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Сaкa вo кaлендaр, сaмo тoa плaстичнo е не знaм дaли ќе издржи дa не се рaстoпи, иaкo ќе јa излaдaм чoкoлaдaтa мaлку.

На Jas!, Lady Phoenix, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Bridget ако котистиш силиконски калапи ќе ти успеат чоколатцата, ама гледај убаво да се стегнат во фрижидер.
    Јас обично купувам чоко плочки и тие само се топат.

На Jas!, mareane, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Леле како паничам и јас од тој вирус :worried:
    Уште само вирус ми треба, јас ко што сум свилена, три месеци нема да се опраам. Се надевам овој пат ќе ме одмине :sweat:
    Овде е се виросано од Доктори, сестри, пациенти, нема некој што не кашла..

На Jas!, mareane и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    81.689
    Којзнае што разбрав како календар
    Ваљда од тие на зид или за на биро што се стават
    Затоа се избацив со прашањето
    Ко лик од Глуп и поглуп(facepalm):rofl:
    Кога користам силиконски калапи,премачкувам со четка неколку слоја со растопено чоколадо,наизменично слој чоколадо,замрзнување,слој-замрзнување
    Па полнам по желба
    Успешно е дури и за домачица како мене

На Jas!, mareane, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    178.411
    Расолница.

На Barbie20, ph.orhideja, manja666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.