Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.973
    Допаѓања:
    164.345
    Ова ќе заврши работа многу. Има да те бацам ако е вака!
    Одма упатив човек таму да од утре! :*
    Тенк ју!

На JuLleE, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Незнам дека има здружение на возачи кај стаклара!?
    Има во К.Вода знам.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Регистрација+ зелен картон 6000 денари.
    До лани не чинеше 9000.

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Рефке здружение на возачите има кај топлана во Кисела Вода до пруги а кај стаклара првпат слушам (или поточно кај пунктот на Водовод и канализација за Кисела Вода)

На Lady Phoenix, DVAANGELA и referentka им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Сојуз на возачи на Македонија.
    Се извињавам !

На Lady Phoenix, DVAANGELA, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.973
    Допаѓања:
    164.345
    И зелен? Ова ме радува. :D
    За ова и ќе те частам! :!:
    Будала ме прави дечко ми, предобро му звучело.

На JuLleE, Lady Phoenix, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Вака зелен картон се издава зависно од колку киловати е возилото до 55 киловати е 50 евра над 55 киловати е 95 евра, исто важи и за полиса за осигурување на возилото, а техничкиот преглед и додатините трошоци како партиципација за пат и слично тие може да се на попуст во тој технички. Доколку немаш 3 последователни години активирано полиса односно направено никаков удес ти селдува попуст од 10 до 15 % во било која осигурителна компанија и секоја наредна година по 5% највеќе до 35%.
    Е сега ова Рефка што го кажува можеби е така незнам но 6 000 технички и зелен картон би било само за возило до 55 киловати што е

На Peco, evangelina.ina, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Знам дека секоја година ако немаш беља правено се намалува цената на регистрацијата за некој процент (10-15% можеби, незнам), ама лани истово не чинеше 12 000 денари.
    Тоа сакам да кажам.
    Иначе и кубикажа на кола има влијание, старост на кола....

На Peco, Lady Phoenix, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    92.229
    Не е ич лесно да се игнорира се и да се правиш како да не се замараш.
    Секако не сме сите исти некој постапува како што тој самиот сака ама има и такви на кои им влијаат другите.
    Се подразмислив @LadyC што пиша дека и е преку глава и и влијаат другите со муабетите.
    И јас сум иста,може повеќе правам јас како што сакам ама не ми е сеедно ако некој ми пререче и ми паметува спротивно од тоа што сакам јас.
    Секогаш има по некој кој што не се сложува со нашето мислење,секогаш постои некој што цело време паметува и се прави дека знае се.
    Гледам таквите луѓе навистина да ги игнорирам ама тешко е понекогаш да се издржи и да се помине преку нив.

Се искажав добро е :$:D

Лејди некој спомена и јас колку што знам дека до 40дена се седи дома со бебе ама знам дека навечер треба да не се излегува а не и преку ден.Не дека ќе одиш којзнае каде ама излези макар и пола саат од дома додека бебка спие излуфтирај се малку.И сама кажа дека без бебе не ти се шета така да ќе ти фали и ќе си се врати бргу.

Немам искуство со бебиња знаете и несакам да коментирам нешто за кое немам искуство,ама си кажувам мислење како јас би постапила :tmi:

На anel, bittersweet, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    142.868
    Сега ко што е загадено и ладно мислам дека не е за бебе толку мало надвор... А за мајка да се прошета е :) АКо има некое бабиште да почува пола саат, да си излезеш. Јас излегував, ама бебе не шетав, оти дуваше и врнеше скоро цело време додека направи 40 дена.

На promeneta, Peco, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.272
    Акo збoриме зa излегувaње сo бебе, aкo имa кoј дa гo чувa првите двa месецa е леснo, сaмo цицa и спие (aкo немa грчеви). Искренo, мене ми се пoгoди, си шеткaв пoвеќе без бебе тoгaш, сегa сaкaлa нејќелa мoрaм сo бебе oти флaстер ми стaнa, a не сaкaм дa гo вaдaм нa oвoј вoздух честo, пa кoгa ќе видиш, oкaпев дoмa зимaвa :( Мoевo грчеви немaше кoјзнaе кoлку јaки нa пoчетoкoт, aмa сегa знaaт дa гo фaтaт периoдичнo. Тaкa штo, дoмa си седиме и чекaме прoлет. Пo гoсти не ми се oди рaди бoлести, пекaм зa сoцијaлизaцијa, aмa спoред тoa штo гледaм кoлку се пoлни aмбулaнтиве и клиникиве :worried: мoже и тoa дa пoчекa.

Си ги симнувaм трите делa oд Great Barrier Reef дoкументaрецoт... уште не сум се oткaжaлa oд сoништaтa, сaкaм дa гo истрaжувaм еден ден... aј ќе биде :?:

На anel, bittersweet, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Денов е катастрофа,фала богу дома ми е мирно оти ќе спобудалам.
    На работа умрев сама на смена рацеве не ги осеќам.
    Се вратив на работа да се договорам за смена со колегата и гледам шефовите обезбедување а он плаче,го нападнал муштерија наркоман колегава не го слушнал и му рекол уште еднаш кажете не ве слушнал и почнал да го вреѓа и влегол го фатил ножот среќа одма се реагиралои среќа што не бев јас таму.
    Колку сме ние заштитени од вакви будали?
    После 2 недели утре сум слободна кој крај да го фатам незнам.

На Dust, mal.ecka, promeneta и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Пред да напишам пост тука за било што поврзано за болницата доста размислувам за тоа дали е во ред ама не можам да молчам, ова ми е единственото место кај што можам да си ја олеснам душичкава..

Утрово донесоа една бабичка, неподвижна, со катетар, плус пелени :( физички многу личи на баба ми (на мајка ми, мајка) која е почината одамна..
    Сама не може да јаде, не може да функционира, утрово кога ја донесоа побара да и се сменат чаршафите затоа што и биле мокри, тоа беше во 11, сега е скоро 5 а никој жив не дојде да ја ѕирни женава.
    Ручек даваат во 1 и сестрата до вчера ја ранела еве денес залак нема ставено во уста :(
    ручекот дреми на масата.

Сеа викнаа по сестриве и дојде една па и се развика, не била само таа пациент :^)

За оваа работа треба човечност, треба да чука срце во градите, за човечки живот се работи...

Ете и јас се олеснав, цел ден така г'ка ми стои :(

На Dust, promeneta, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Конечно кафе од домче:inlove: IMG_2108.JPG

Едни сијалички од накитената тераса ми прегореле]:), сега е штуро ме мрзи да палам кола да одам до Вучко|(неа свети сега вака па утре ќе ја докирам, незнам колку пари фрлив за тие сијалички]:)

Почна реално шоу Парови на happy tv ,искрено ги гледам многу ми се интересни а и има што глупост да се гледа, |(малку глупости гледаме во реален живот па и на телевизија:D

На anel, Petar80, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.251
    Допаѓања:
    111.554
    Исто сакав да и пишам @LadyC ако го прашаш и Гого истото ќе ти го каже, не мрдај од дома со бебе, премногу е загадено, премногу е виросано. Еден и единствен пат бевме до молот и еве не со Опструктивен бронхит, една недела мака мачиме, море десет дена не фати. Ич да немаш грижа на совест, бебе со тато или бабите и излези малце, за негово добро е. Знам сега си мислиш што им е на овие, само ломотат, делат совети, а не знаат колку е тешко... Знам верувај, ти бев у кондурите чред 8 месеци и исто мислевме, ама ете не било така. Од гз ќе си кснам што не го оставив на баба му тој ден и што не одолеав и го качив кај братучетка му да си поиграат, ама тоа е. Па така денес тато на врата мара за врата, ќе одам сама да испазарам, сакам и за Гого нешто ситно да земам, за сестрите некое благо и кафе, за Виктор кога ќе одиме на контрола. 6:00 нацртана во молот ќе сум, која ќе види мајка ко поулавена да шета да се јави.

На Lejla8, promeneta, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Проблемот мили мои е што нема кој да го почува... Мајка ми работа 12ка, свеки е од друг град, мм работи мн лошо работно време (најчесто од 10 до 18 и немам кога да прошетам ни да фрлам ѓубре.
    Значи скроз сум сама ( ми е најарно така ама сакам со бебо да излезам малку) .
    Не дека ако го држам дома во стаклено ѕвоно е најубаво...
    Ќе издржам до недела, ама не ветувам дека нема викенд да фаќам по моловите ( не дека секој ден ќе шетаме на ладново, али бар еднаш неделно е луфтиранција).

@Umbrella22 кај те прочитав у пм, баба ми е неподвижна, со пелени и е во дом... ;(

На mareane, Barbie20, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.454
    Медицинска сестра ми има речено дека после неколку години работа пациентите не ги гледала како луѓе туку како предмети со кои работи. |(Не можам вика да се притресувам за секој што ќе умре, нит е прв нит последен. Е ама ќерка на млади години тежок мозочен удар доживеа, не знам дали и беше сеедно што ќерка и нит е прва нит последна со таков удар. Ама тогаш од другата страна беше, па самата плукаше по персоналот што до тогаш и беа мили колешки.

За бабините деветини, штом слушнам некоја од инат го правам тоа што ,,не треба,,. ]:) И еве уште сум жива. Од вируси, грипови, ако детето има слаб имунитет нема да го заштитите и под стаклено ѕвоно ако го стаите. Така да и неизлегувањето баш и не е некоја добра опција.

Вчера напна екипата список за нова година за јадење да сме направеле. Де бре не сме тинејџери, не се гледаме прв пат, не седнуваме на маса заедно прв пат. Знаеме што јадеме секогаш ќе купам, ќе наместам, дојдете и ич не се замарајте. Па терет да не ми било. Ако ми беше зар ќе се понудам да средам се ;)

На Petar80, bittersweet, galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    142.868
    Уф, лејди па уште у мол... подобро одете на Водно. У моловите само вируси е полно. И јас неам баби ама маж ми ја чува кога морам. И јас у веро пред некој ден 2 саато слобода, ко Ализа у земјата на чудата, ко луда трчав се да стасам.

На Petar80, MacenceEna, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.734
    Добровечер друштво...
    Се натажив многу од постот на Чадорче :( како можат бе луѓето така? Многу ме погодуваат неправди кон стари луѓе...Колку и да биле лоши, заслужуваат убаво да ги поминат последните години од животот...
    @LadyC и јас низ истото минував, бидејќи се породив на сред лето. Кога можев користев да излеземе со бебе, не гледав 40 дена ниту пак ноќ, ама не беше загадено :!:
    Затоа и јас не ти препорачувам да излегувате,после 40 дена на чист воздух само :) и пак прекини да се замараш за све и свашта :*

Сама без бебе ретко излегувам, до маркет само, ама маркетот ми е 5 мин од дома. И дома кога сум немам голема помош,не па да излезам на подолго...
    Имајте убаво попладне

На Petar80, bittersweet, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Еее @Sesil туѓото кој го шиша, ама за свое боли.
    Еве го речиси 6 и уште никој не е дојден да и даде на женичкава да поткасни, си се смешкаат у сестринска соба :@
    Дојдоа и сменија чаршаф, пелена и издими..

Мојата Докторка цела недела ја нема да се качи, а другите доктори не ми даваат никакви информации :envy: и случајно дознав дека денес е втора смена, сега да јадам и ќе и се симнам :envy:
    Давале дозвола иле не, ич не ме интересира..:|

На Petar80, mal.ecka, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.