Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Хааај грлс:hai:.

Конечно се натокмив во кревет, ве исчитав па да пишам некој збор.
    Денес практично после цела недела боледување:D мрднав од дома прв пат, не за друго ами храна да се пазари. Маркетите се ХПЛ:sweat:. Штом во мал град е вакво, во поголеми којзнае какво е...не сакам ни да знам. Се пазари, се пазари, мислиш евакуација се спрема(facepalm). Само трупав во корпа, едно време изгубив осет и што купив а што не од што ме фати нервоза и с'клет:doh:. Арно што не оставив за утре како што ме советуваше мајка, уште по - хпл ќе биде сигурно.

Во однос на муабетот за баби и дедовци, и мене не ме чуди недавање и не само тоа, туку и непокажување НИКАКОВ интерес за внук/а, затоа што и јас си имам такви.
    Тие што се тресеа над мене, што даваа, што ме гледаа и уште милион други работи, отидоа и двајцата, овие ни ме видуваат, ни даваат, ни ги занима...а мене па ич за нив.
    Додуша, нив за нивното дете не ги занима, па за внуката нема потреба, тоа е далечна рода:D.

Кафето е сварено пред два часа, две голтки не се напив(facepalm). Во меѓувреме ми се пријаде и сега му се мислам конечно...ако го биде воопшто:$.

Одвај чекам три слободни денови и се друго што следува на почетокот од месецов:sun:. Не ми се верува, од тоа и не можам да се израдувам како човек:|.

bittersweet, Annath, Val-Dim and 16 others like this.
  2. Peco

Peco Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Offspring, fallenangel, Dust and 7 others like this.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Некој ако нема руска салата да дојде да му дадам ако сака :|
    Има малку повеќе,ама нека има :rofl: Ќе оставам за сестра ми,тука ќе се па на 1ви нека јадат, ќе носам и кај свеки веќе и се јавив да не прави :D
    И топчиња со сирење направив за утре вечер за мезе :mm:

4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Drobam i jas.
    Pileska i ruska.
    Bevme so dvete mali (edno moe edno negovo)i so Refce vo SportM.
    Se podnovija decata.
    Skromni..edniot patiki,drugiot dva duksa.
    Da se umni kako dosega,pak ke im kupime.
    Sega mir imam.

Vaka relax odamna ne sum bila.
    Planiram specijalitet da pravam.
    Ako se pogodi,so zurli i tapani ke objavam slika.Ako ne,mutava ke se pravam.

Aj..oam da drobam

5. Cka

Cka Форумски идол

250 квадрати за 15 000 евра се, сите се вработени :) Можеле комотно свадба да не прават, ама мора нели, шо ке речат сватовите....

Annath, Offspring, Lilit and 10 others like this.
  6. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас уште немам испазарено, чекам маж да стане, он коа ме молеше јас од кревет не можев да се дигнам. Сеа ќе си почекам, ама ќе го седнам и него после да сецка со мене :D

7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Во кој дел од градот?

referentka and Lady Phoenix like this.
  8. Sesil

свадба ... ами златни ѓердани, ами венчаници потешки од невестата, ами фешти, музика, декорации ... е после тесно е

9. kukla21

Мислам есапот им го правиме на луѓево непотребно. Може станот им е под хипотека, нерешени имотно-правни прашања па станот не може да се продаде. Плац во скопско преградие е скапо, освен ако не решат некаде во околните села. Може овој кпментар не ми е меродацен, одамна не сум гледала плацови, ама во Волково цената беше 60еур/м2 само плацот. Е сега, секој не сака таму да живее, а плац во градско подрачје кошта многу. Некогаш и коцките треба да се наредат и може нешто поволно да се најде (ако се бара).

Annath, Val-Dim, PUPICA and 15 others like this.
  10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Колку и да сме помирени со отсуството на блискиот, секогаш овие празници, а посебно мене затоа што тогаш е периодот кога ја загубив мајка ми, ќе ни текне и ќе не пецне јако... една грутка во грлото еј 5 години да не го кажеш зборот "Мамо"... посебно со сите промени во животот,душа давам да знам што би ми кажала :) иако знам, знам дека е многу среќна :* животот е сив бел црн тоа е.... сите нијанси се опфатени
    СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ ви посакувам на сите, највеќе здравје љубов слога со домашните сакајте си ги и ценете дур се со вас жени :*

11. referentka

Posteno se narabotuvame nie zenite.
    Denes si go potvrduvam toa po milioniti pat.
    Koleski od rabota kiflicki si naracaa,jas -domasnite poubavi bile.Po 250 den /kg ruskA kupija,jas- doma ke si seckam najubava mi e.
    Pamet nemam vo glavata.

Od druga strana pak ic nesakam gotovi raboti,ne gi bendisuvam a i gnasliva sum mnogu.Denes cel kolektiv jadevme sendvic od 7-mica.I jas jadev...prvo cel go rasturiv pa del po del go jadev..da me gledas,da ti se odjadi:doh:,ama ete,posilno e od mene.

Zenite se odmoreni...

bittersweet, Jas!, Annath and 23 others like this.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.:hai:

Се оптегнав на кревет,завршив со спремање.Дури стигнав и да исчистам,жената што ми чисти се разболела и куќава беше решена да прооди,ама цакум пакум ја направив,да не се срамам утре пред гостите.

Секој ден пазарев по маркетиве и со тоа завршив.Салати,кифли и благо спремни,сарми мајка ми и свекрва ми ќе ми дадат,а месото утре преку ден,додека шетаме по кафиќите,ќе си се пече на тивко.

Подароци под елка,синко веќе направи попис,а ќерче мати нешто,шуш буш,спрема нешто дискретно да не изненади.:nod:

Моите баби освен што на мене ми даваат се уште,сега и на правнуците,исто и на моите деца им даваат,за родендени,за Нова Година.Колку можат,толку.Едната баба дури и ни даде по 20 евра и на мене и на маж ми,да сме си купеле по нешто кога одевме на одмор,а зетково прво што направи,на баба поклон и купи.Многу си ги сакам и двете,малку ги гледам заради брзото темпо на живот,ама кога ќе ги видам секогаш ми е убаво на душата.И децава многу ги сакаат.Дедовците ги немам повеќе.Имав преубаво детство во кои сите тие заедно имаа голем удел.:l:

Вечер решив да одмарам пред тв,ме викаа на шетање,ама ако излегувам,само со маж ми ако има желба,може до некаде на кратко.

bittersweet, Jas!, Annath and 28 others like this.
  13. Sesil

мрзливи се они :emo:а и бојата на тие купечките салата коа ќе ја видам ми се одјадува

Annath, MilaP, Dust and 7 others like this.
  14. referentka

Da ne mislis poarni salati imaat probano??
    Bitno e na masa nesto da stoi i da fakja mesto..a kakvo e,koj go pravel,od kakvi sostojki...ne zagleduvaat

Jas!, Annath, MilaP and 4 others like this.
  15. kukla21

јас за да не купам, мм ќе го терам да сецка од сабајле :) купи денес се, ама мислам уште не знае што го чека :rofl:

bittersweet, Jas!, Annath and 13 others like this.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Ве читам за пакетчиња со денови зборите, и никако да ми текне дека моето нема ниту едно пакетче добиено. За католичкиот Божиќ си доби играчка и нешто облека под елка, благо и грицки има стално нешто дома, па не гледам потреба :D А и не се радува на чоколади и бонбони, пакетчето ќе е ради реда. За баби и дедовци не зборам, ќе излезе дека само моите ги фалам оти мои се.
    Исецкав и јас руска набрзина, три дена вртам на нет и ништо не ми се виде поегзотично од неа (facepalm) :D Има и готови, руска, пилешка и разни варијации нивни ама не ми се убави. Благото купено, виното исто, уште месото утре да се спреми (обврска на мм) и до пекара да се оди. Моите обврски денес завршија.
    Уште да се научам да мезам на раат, со саати, полека, умерено...Јас нурнувам на маса и за пола саат завршена сум со јадење, после само пијам. И то.

Jas!, Annath, Val-Dim and 24 others like this.
  17. referentka

Takticki ti a?
    Nalozi mu nesto tesko da raboti doma pa seckanjeto da mu dojde kako odmor:rofl:
    Da te blagoslovuva sto si mu "dozvolila"da secka:rofl:

Jas!, Annath, MilaP and 11 others like this.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Јас не сум ич за да купам на готово мислам дека најпротив сум,оваа од мајка ми ми е останато :) Таа колку и да има работа никогаш не купила нешто на готово се е дома направено средено и затоа многу ме потсеќа @Val-Dim на неа,кога ја читам исто како мајка ми :lol::angel:

Имам пријателки кои за во кујна не ги бива ич ниту се трудат да направат нешто,па велат дека купеното им е најубаво ама кога сме некаде заедно и ќе пробаат домашно направено неможат да се изнајадат :D

Тоа што сакам да готвам ми е уште поголемо задоволство да направам дома се :)
    Веќе научив и со тесто да работам готово ,усовршено ми е,како Шенка се си знам :rofl:

bittersweet, Espadrila, Jas! and 13 others like this.
  19. kukla21

море кутриот се ненаспан е. Грев е да се жалам. Деновиве само трча наваму-натаму.

Annath, MilaP, Dust and 3 others like this.
  20. referentka

Za 15 gr zelatin kolku voda treba?
    Ne pisuva na kesenceto

Thread Status:
Not open for further replies.