Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    @V.odolija Ако седнете во друштво за нова година не значи дека семејството ви е на второ место. Не солев памет на никој од овде, се разбира дека кој што сака ке прави. Сакам семејство, сакам фамилијарен живот ама исто така сакам и да имам друштво кое нема да го одбивам со изговор дека со мажуле дома ке си лежиме, што би било толку страшно ако некој наврати на пола саат? Не знам, само мое гледиште е ова, и да ние жените стануваме намќори и себични кога ке створиме семјство и ги забораваме другарките кои биле со нас и во добро и во лошо. Затоа мажето секој втор ден си иде по кафани со пријатели и се гледаат редовно а ние жените се затупуваме. Нема потреба да ми реплицирате, ова е мое гледиште, доколку не се согласувате, скролајте ме. Едноставно не сакам да станам еден ден таква жена, и секое излегување да ми зависи од мажот, а за седење на празници по дома имаме цел живот. Децата ке пораснат ке фатат на свои страни, со свои пријатели да слават, е тогаш е тој период во кој обично остануваат дома сопружниците. Ама додека сум млада, сакам да шетам без разлика со него или без него, да пијам кафиња, да излегувам, да заглавуваме повремено по дома, ете таква сум, не мора сите да мислат како мене.

На m.i.g, kuc, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Nie go imame pingvinceto-taka go vikame zasto na pingvince ni lici,zadovolni sme,eve nekolku godini go imame i redovno e vo upotreba,ne ni se rasipalo .

На Lady Phoenix, nena2010, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    @manja666 Омажи се прво па после збори :D Да знаеш само колку теории се побиле кога работите ќе треба да се спроведат на дело :D Иако не кажуваш којзнае што, знаеме дека секоја крајност не е ок, но Нова година не е единствена вечер во годината која може да ја поминеш со пријатели и ете ја избегнуваш. Некои луѓе немаат викенди слободни, имаат еден ден или еден во две недели па не се гледаат баш по цел ден со фамилиите, и баш за празници си сакаат мирна домашна атмосфера. Со пријатели можеш да договориш и друг ден. Едно е да си намќор и да не сакаш воопшто друштво и пријатели, друго е да сакаш одредени денови со своите да ги поминеш. Има разлика.

На MilaP, Viktorijaaa5, ines.h и 29 други им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Ме потсетивте дека денес е Св.Игнат, едно станување и цел ред од чоколадото вчера мм што го отворил откако си легнав ]:)
    За да се напијам апче каснав кифла и нутела.Се надевам дека нутела нема да јадам цела година :tmi:
    Значи добар дел од годината ќе си ја поминеме шетајќи и по ручеци.
    Денес на ручек кај свекрва ми , на вечера кај мајка ми 8) другиот дел од денот тек ќе видиме.

Лани на овој ден, скршив чаша, ми испопаѓа се што кренав, ручекот не ми излезе како што треба...Една тетка моја се шегуваше, ај остај се денес молим те и седи си само гледај си Тв :D

Мања,,Токму тоа и сакав да го потенцирам, дека не ми беше изговор - дома ќе сме со мм, за само да не дојде некој или да не не поканат, тоа ми беше намера и желба.
    Со пријатели излегуваме кога ќе осетиме потреба за дружење, ако се јават дека организирале некаде седенка и сл.си одиме на гости со многумина но ете најчесто за викенди јас сум таа која сака да седи дома со убав филм и чај, зошто од премногу обврски често не можеме ни едно кафе на раат да испиеме преку неделата.
    Дали мажот секоја втора вечер е во кафана а жената дома, тоа е индивидуално, не секој маж е поим за во кафани секоја вечер.
    И не сум станата себична ич што не сакам да одам по кафичи.Јас со моите другарки се гледам секогаш кога можам,пиеме кафе, најчесто дома, повеќето се мајки со мали деца и мене тоа не ми смета.

На simonka93, referentka, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ама не може секогаш репликата да е, не знаеш ти немаш дете, или не знаеш не си омажена. Може не сум била во брак ама две години живеев со дечко и верувај ми беше исто како да сме во брак. Во ред @Bridget ти ја сфаќам поентата ама не се согласувам.
    Не е само нова година како таква, туку себичноста после влегување во брак. Пак повторувам по петти пат, семејството е на прво место и никој не може да го замени, ама јас искрено ни животот не си го замислувам без некои пријатели што ми се станати семејство. И точно дека не е само овој празник, ама верувај ми кој не е за дружба на убав ден не е за дружба и во останатите. И не сакам да сум фластер на маж ми, сакам и да сум самостојна, да излегувам и без него и да имам и свои пријатели а не само наши. Кога ке се омажам еден ден и кога ке почнам да редам такви себични мислења тука, не знам еве плукајте ме. Ама не значи секогаш дека ако нешто не си почуствувал не знаеш како сакаш да биде.

На Роберт 7 и nena2010 им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    Koga ke pocnete da tupite so toa mazot vo kafana ta vo kafana a zenata zatupela doma :^).....

Od kade vi e dobien Toj vpecatok? Od domasnite vashi ili navodno od drugarkite?

На Viktorijaaa5, MacenceEna, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Џои, од милион мислења од жени затупавени на овој форум. Не на темава, туку на форумот. Од мои блиски другарки што немаат време во цел месец за едно кафе а мажот редовно си излегува со другарите. Милион примери имам навистина. Ретко знам за случај во кој мажот не се гледа со неговото друштво, додека кај жените тоа е стандардно.

На mila89 и Sesil им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Еве тебе ќе ти верувам оти јас лични искуства немам, или не знам што правам и што чувствувам :^) Од едно седење дома за Нова година ти помеша независност на жената, дружба со пријатели, фластер за мажот, затупување...уште мирисот на запршка што не го спомна и мрсната коса. Има вакви работи кој вели дека не, ама ти многу испомеша и изгенерализира непотребно.

На simonka93, MacenceEna, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    Mozebi ti veke ne si I'm prioritet na drugarkite sto ne znaci deka se zatupeni.
    Si se zaprasala li dali ima koj da im gi cuva decata makar i ednas mesecno za da izlezat na kafe

Ubavo vika @Bridget omazi se,rodi si pa zbori si :)

На Viktorijaaa5, simonka93, ALISA0000 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    ама работата е во тоа што овие мислења кои ти ги сметаш за себични во оваа тема, не се такви.
    На членките кои ги пишуваат ни оддалеку не им изгледаат онака како ти што ги доживуваш, едноставно различни приоритети во животот.
    Сакала ти или не, животот се менува со маж и дете.А тоа не значи дека мора да ги запоставиш тие излегувања за кои толку зборуваш.За други и различни аспекти кажувам.

И за пријателите без кои не можеш како што велиш, искрено се надевам дека ќе ти останат пријатели за долго , ама еве и да имаш на ум дека многу можеш да се изненадиш токму од нив кога нема да им бидат приоритет излегувањата и гледањата со тебе и со друштвото.

Последна измена: 2 јануари 2017
    На simonka93, MacenceEna, ALISA0000 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Уште ова и прекинувам. Нова година како таква беше повод за мојот револт кој е од лични причини и искуства и не е поврзано со никој од овде. Леле @joy1 зарем мислиш дека јас сметам дека треба да сум приоритет на другарка? Не ми се ни мене они, не ми беше тоа поентата воопшто. Само не ми е јасно како не може некој еве на петто место да ги стави другарките со кои до вчера беше неразделна. Маж и дете се најбитни точно, ама не знам како некој може да функционира без пријатели и да ги одбегнува истите само затоа што е во брак па сега друштвото мора да го сведе на минимум.

@Bridget Точно е испомешав се од едно обично мислење за нова година. На страна прзникот како таков, се што кажав си стојам на тоа, само очигледно на погрешна тема се изразив. За мене жените стануваат себични после стапувањето во брак и спрема своите пријатели и спрема своите блиски. Ова се мои лични искуства и гледишта на кои навистина не мора да реплицирате. Ок е да имам став со кој не се согласувате?
    Скролајте ме ве молам, зашто на оваа тема ретко кој може да ме убеди во спротивното.

@V.odolija Луѓе, дај читајте ме па не пишувам кинески побогу. НЕ очекувам да сум приоритет на никој, и мојот став не е побуден од членки овде и нивни мислења туку од ЛИЧНО ИСКУСТВО. Како више да ви објаснам ?

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    @manja666 џабе се дообјаснуваме,не се разбираме...

Мене само не ми се свига епитетот затупени.Навреда е тоа

На Viktorijaaa5, simonka93, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Игнaт некa види декa се нaспaв, некa не гледa декa мaвнaв тoст и декa кoсaвa ми е кaкo пoсле пoплaвa.
    Вo еднa успешнa трaнспoртнa фирмa, нa Игнaт сите кaмиoни пoaѓaaт нa пaт.
    Дoбaр ден :sun:

На Viktorijaaa5, simonka93, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Мене не ми се допадна епитетот намќорки :o
    Многумина од оваа тема се изјаснивме дека сакаме да сме дома сами, па се навредив :doh:

Поздрав девојчици, сепак во оваа тема повеќето членки се разбираат зошто и како.

На Viktorijaaa5, simonka93, LadyC и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не мешајте поими. Не е себичност ако некој сака да го поминува времето со своето семејство, а пријателите ги става во втор план.
    И мене пред извесно време ми беа поважни дружењата со друштво, ама го сменив мислењето откако видов дека истите тие другарки си имаат свое семејство и сакаат времето да го поминуваат со него, а не со мене. Сега и јас сум како нив и можеби на другите не им чинам, ама секој ќе си види како е кога ќе осети на своја кожа.
    Иако сум "себична" и семејството ми е на прво место, сепак барем еднаш неделно наоѓам време за кафе со другарки.
    Ако се сака за се` се наоѓа време. И за семејството и за пријателите.

На Viktorijaaa5, simonka93, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    @manja666 Кога ке се омажиш тогаш ке бидеш компететна за да влегуваш во дебата со членки кои веке се омажени и си имаат свое семејство,јас не би се впуштила во таква дебата,тоа ти е мој совет добронамерен.

На ALISA0000, WORRIED.BT и V.odolija им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    @manja666 од вакви муабети од 20 и кусур годишни немажени без деца кои обожаваат теории за бракот да смислуваат ни е малку преку глава. Сите сме биле во таа фаза, позната ни е, и сега малку повеќе досадна ни е. Ок, кажи си што сакаш, само сите сме имале периоди кога сме мислеле дека без другарите денот нема да можеме да го поминеме, и види чудо, и нас, и нив, ни е сосем ок да се гледаме далеку поретко. Не гледам некој да пати и е несреќен заради тоа. Па зошто форсирање ако сите сме среќни таму кај што сме?

На Viktorijaaa5, simonka93, MacenceEna и 20 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.602
    Допаѓања:
    126.195
    Jas vikam sekoja kukja si e posebna drzava. Ne znaci deka ako primer drugarka ti ima promasen brak deka i tvojot kje bide. Sekoj so svojata prikazna.
    @veteruska znaci ovde samo so vencalen list se komentira?

На Viktorijaaa5, simonka93, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  19. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Нена повеке мислев на искуството,Едно е да го искусиш бракот,а сосема трето е да филозифираш и да си го идеализираш каков брак би сакала да имам.

20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ме терате да реплицирам, и осеќам дека цел ден ке се врти темава, ама разберете ме дека е мој став и гледиште, не мора никој да се согласи.
    @joy1 Да, за мене е затупавеност ако некој нема свое друштво и смета дека мажот може да излегува а таа само да чува деца.
    @Barbie20 Не си себична штом наоѓаш време за другарки.
    @V.odolija Намќор е да, затоа што се јавивме да поминеме и да честитаме и не не прими, а лежат сами дома. Лично искуство е ама ти не ме читаш, туку само она што ти одговара за да ми реплицираш.

Сите останати цитирајте ме до утре, барем мрдна темава. Јас пишав овде каде што сите се омажени и очекував вакви критики. И 50 години да имам и 20 никој не може да ми забрани да имам свој став и да коментирам. И дај престанете не ми се реплицира цел ден, кој се сложува ок, кој не не знам зошто толку го погодува нечиј личен став.

На emkaemka, Bozica1980, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.