Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Ај да се потпишам и овде.
    Пијам кока кола, мезам руска, си гледаме цртани и чат пат ѕирнувам и тука. :D

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ја по гости ќе акам цела година |(

Шу прајте?! Друштва, време, семејството, за се иам став ама ме мрзи да го тупам.

Гладна сум!!!

3. monik55

monik55 Форумски идол

И моите другарки мислат дека сум затупена и дека мм неме пушта.
    А јас немам време една машина да пуштам а не па кафе да одам да пијам.
    Пешки си доаѓав од Државна болница и за џабе отидов хормони се испитувале до 12 саат и си фатив пешанката накај дома.
    Сега лежам до слушалки да не слушам кикотења и зборење зетот е на гости па чуда се случуваат.
    Ми кажаа да искочам од кујна ваљда сметав ами тоа што сум дојдена од работа и сум гладна што правиме?
    Нели јас и зетот сме исто?

4. zivo

zivo Активен член

Da bese vo Ohrid qe te kanef na vecera ali mi e zal sto si tolku daleku

Lejla8 likes this.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

6. promeneta

promeneta Популарен член

Добар ден :hai:

Среќна нова 2017 уште еднаш и исполнување на сите желби оваа година :).

@sanjaeva, вчера читав и заспав читајќи :lol:, па ајде денес еден постновогодишен пост :D.

Новата година ја поминавме фамилијарно, шетајќи од соба во соба барајќи место каде не се слушаат огнометите, петардите и ракетите за да може да заспие принцезата Енџела |(.
    Цел ден не заспа, за да заспие од умор во 23.00, па со неа и ние сите купа |-) |-).
    Во 23.45 кога почнаа огномети, сите станавме како надвор војна да има (во еден момент помислив да нема терористички напад :worried:), и Енџела одма стана да види што се дешава ^_^.
    Штом стана шерифот Енџела, тоа значи дека треба сите на нозе да сме :lol:.
    Влегува кај моите како каубоец и ни две, ни три, видејте вонка има војна, тепат се Том и Џери, маат се со топки од краставици и френки :rofl: (а јас си мислам, како не ми текна цел ден да го спомнам Џери :fubar:).
    Си честитавме сите Нова година и роденден на мм, а татко ми беше најјак со коментарот: E саа да бееме у Мк ќе га преспијааме Нова година (демек тука не, фала му на огнометот:rofl:).

На 01.01 е роденден на мм, да е здрав, жив и среќен, па цел ден подготовки за роденденот, а они работеа за екстра кеш :cash: :D.
    Роденденот помина супер, тортата отиде цела ;( (нели домашна :D), Енџела пресреќна дека ќе дува свеќи, нејзина била 3ката, на татко и' 1цата :!: :lol: и то 8).

Кога сум кај Енџела, овие денови пее еден хит од Дурмиш Сербезовски :tmi:, Да је срце дијамант (сестра ми на заебанција и' ја кажала) и пее, дијасрце, дијамант, дијаџери...:rofl:, пола мени, пола на Џери...:rofl:.
    И' пуштам видео од Енџела на една феминка :*, како ме забавува додека сум во ВЦ, вика, коткодаак, коткодаак, ела петел :rofl: (јас сум била петел, она кокошка, и требало да се гушкаме :inlove: :l:).
    И во еден момент вика, ќе си земам раци од кланицата :lol:.
    Феминката ме пита, дали кажа кланица на видеото??
    Викам, да, еднч почна да говоре, мамо извади ми ги нозете, нејќам да одам, и јас викам, ако сакаш од кланицата после бишкови да ти земам |( (и сега си зема раце, нозе, глава од кланицата по потреба :rofl:).

Туку, и Маца знае да не' насмее како Енџела.
    Енџела има балон како рака и доаѓа Маца на гости и Енџела вика, Мацо стави раката на елката, и Маца си ја става нејзината рака на елката, ја гали и пее, елкичко миличка... и Eнџела :^), а мама и' вика, Мацо балоно да го ставаш на елката :fubar: :rofl: :rofl:.

А и јас да не сум покусо, го земам телефонот на мм и гледам порака од LIZA Koleska и викам, која е таа Лиза Колеска бе носе, и он :^) колешка, и мајка ми, кој, кој?? Викам, Лиза Колеска некоја :^).
    И мм пак, колешка, а татко ми, што се мешаш па ти која е, и викам оти не знам која е Лиза Колеска и мм, КОЛЕШКА бе теле (нагалено :lol:) не КОЛЕСКА :o :rofl: :rofl:.

Денес имавме гости, две втори братучетки и нивниот братучед од другата страна и тоа беше ептен модерно гости.
    Пет души на телефонот (они 3цата, сестра ми и јас) и Енџела на компјутерот (facepalm).
    Пробав неколку пати да започнам муабет, ама они си дрнкат на германски и баталив, земав и јас телефонот и си пишав со сестра ми.
    И во еден момент тропнавме нешто смешно и кога почнавме да се смееме како неарни, не можевме да се сопреме, и јас да спасам ситуација викам, аман бе Енџела ти ако не ме насмееш, а Енџела мртва озбилна не знае зошто и' се смеам, си гледаше песни на компјутерот, а сестра ми вика, ее таа Палето (братучетка од Ср) как ме насмеа :^) :rofl:.
    Германците само се погледнаа меѓусебе и во Енџела и фаци нисмо одавде и си продолжија со муабет :whew: 8).

@sanjaeva, за тоа дека дојдовме да останеме, едноставно коцките така се вклопија да можеме да останеме, инаку да не најдевме стан ќе се вратевме :).
    Ама од декември му ја покачија платата на мм, плус со нас овде ќе му се смени даночната класа (ќе му сопираат помалку), плус детски додаток и на основа на се' тоа ни дадоа стан :rock:.
    Ако вие не ме предомисливте да соберам храброст да дојдам сама со Енџела, работите далеку повеќе ќе се одолговлекуваа, или некој ќе требаше да си дојде во Мк, за да дојдеме заедно :).
    Така да, фала ви уште еднаш :hug: :hug:.

@zhap4e, среќен роденден и секоја неостварена желба да ти стане реалност :*.
    А филмот што го гледаше да не беше Shelley :^)?
    Ако е, и ти се заебала како мене :lol: (имам пишано рецензија за него :!:).

Туку да ги прашам феминките кои се во Германија или и другите ако знаете, дали можете да ми препорачате кафе во Пени, Реве, Лидл, Алди (тие ни се блиску) кое не е толку јако, да е слично со македонското Браво на пример? (болдирано е за да не мора да се чита целиот пост :!: :lol:).
    Фала однапред :).

За денешната тема, само ќе кажам, Још се браним чутањем :lol: :lol: (шетам и јас, шета и мм, умерено, без забрани и барање дозволи, се знае семејството е на прво место, ама и со другите е исто како што беше, никој не е запоставен).

За крај, поздрав до сите кои ме спомнаа овде по повод станот, исто и во другата тема за новогодишните желби, да ви се враќа што сакате :* :hug:.
    Поздрав и до @Ordinary :*, а и до сите на темата, ви посакувам убав ден :hai: :hai:

ЕДИТ: @joy1 честитки за Форумџика на годината, иако не гласав за тебе, заслужено си е заслужено :handshake: :*.

Last edited: Jan 2, 2017
  7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

@monik55 леле моник бе мила, како ги трпиш? Како тоа те избркале од кујна? Нели е тоа твоја куќа?
    Јас да сум ни секунда не седам со такви луѓе.
    Барајте си чаре со маж ти дури не е касно.

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Прoверувaм oд време нa време штo се дешaвa тукa и бaш кoгa бaтеријaвa е нa 4% , пишaлa @promeneta , a јa чекaм oд вчерa и ме фaти пaникa дaли ќе издржи бaтеричевo, ми прелетa вo глaвa декa мoждa пoстoт е Анa Кaренинa 3 дел...пa милa душa, ризик јaк се зaлепив нa пуњaч и прoчитaв ;)
    Oсoбенo сум гoрдa штo првa те искaрaв дa не кенкaш и дa фaтиш aвиoнoт...пa и првa имaм прaвo нa престој вo твoјaтa дoмa.
    А кaкo тoa дoбивте стaн? Мислaм..јaснo ми е пoд киријa, туку кaкви се тие стaнoви - држaвни? привaтни? Кaквa е пoстaпкaтa?
    Другaркa ми вo Брисел кoгa бaрaa дa купaт плaц, мислам декa уште крaлoт штo не требaше дa им дaде блaгoслoв.
    Штo прaвите??

mareane, Espadrila, Val-Dim and 18 others like this.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

За @manja666 ...
    Си пробала за промена да ги викнеш кај тебе дома?
    Мислам...имам и јас неколку такви пријателки и сите се на тоа да дојдам да дојдам...А мене душава ми гори да излезам од дома,па макар и во друга дома...:D.И тогаш најчесто ги одбивам или оставам неодредено,до моментот кога ќе бидам расположена за кај мене дома.
    :tmi::fubar:
    Знам,не сум нормална,ама во моменти кога ми биле потребни сите тие имале поважни работи од мене.Е па сега,кога налегна прашината кога сум во можност ќе бирам место и време за дружба.Што знам,со текот на годиниве станувам себична бре...за моето слободно време.

11. manja666

manja666 Популарен член

Да @lunicka , јас се водам според тоа правило дека кога сакаш да идеш ке сакаш и да ти дојдат. Кога се дружевме одевме најизменично, плус кога живеев со дечко ми они немажени беа уште, празен стан без родители без сестри секој ден се собиравме кај нас буквално. Затоа и ми е криво што се одалечивме само затоа што имаат маж. На долго и на широко е темава, јас си ги знам сите детали затоа си бев револтирана, нејсе, завршена тема, ке го разрешам тоа со нив, овде никој не посочив и затоа сметам дека никого не треба да гоо тангира моето мислење и да се пронаоѓа во него.

kuc, ninja35, mal.ecka and 2 others like this.
  12. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се заборавив ама ај сега да честитам.
    @zhap4e среќен роденден. Сите желби реалност. :hug:
    @promeneta честитки за станот. Да ја гушнеш Енџела од мене. :hug:

mareane, simonka93, ninja35 and 6 others like this.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Не лути се,само разменуваме мислење.:handshake:

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Жени, имаме вести од @Offspring ??

Jas! and Lady Phoenix like this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Ја немажена, но исто ко да да, да си кажам дека на убави денови ретко имам желба за тривијалности и тривијални ради реда дружења. Ми помина меракот. Ако ми дојде желба ок, ако не не се форсирам. Помина тоа време.
    Он има мушка екипа ретко женета и многу верна, но секогаш има начин за неа.

Денов саде поклони сум. Ми тргна обострано.
    Уморна сум, ама многу ми е убаво. Се сеќавам како со срцебиење некогаш одамна се молев да се сретнеме скучајно во врвулицата и не ми беше јасно зошто.
    Ако е ко денов цела година, може! Нема да се приберам од шетање

16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Спремај ти мекици, да бидеме на готовс :)

mareane, simonka93, Annath and 10 others like this.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Среќна Нова на сите до еден!
    Да сте здрави, бериќетни, успешни на секое поле... :party::d:

П.С не се карајте, викаат шо ќе праите денес, така ќе се силело цела год. ^_^
    Цел ден се смеам како удрена, сите ги сакам, сите ги гушка ... :D
    Мене ми тргна, со една нога дома, со друга кај Петре натоварена со парталите. :D
    Идам да си пивнам кафе со мајка. Една е.:l:
    Наминав да ве позз само, останете во добро расположение. :hai:

Val-Dim, simonka93, Barbie20 and 15 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ignat veli deka cela godina od kafane do kafane ke bideme.
    Dete zrelo za na masa.
    Prvo,mnogu ubava igrotekata vo BTrajkovski..ama mnogu skapa.Se naigra Refce.Pa vo kafance vo Leptokaria cucnavme.
    Ej...tolku gi sakam praznicive za sekoja sekynda da ja pominam so familijata sto NIKOJ ne mi padna na pamet.
    Sekoj si ima svoe mesto koe si go zasluzil vo necij zivot.
    Toa e zrelo razmisluvanje.
    Ama sekoj eden den ke dojde na istoto,kolku i da saka da e slobodnjak.

Naredni praznici se Bozikjnite..ahhh..edvaj gi cekam.

P.s.Ovaa godina meso nemav za NG...e..narednata i ruska ke nemam..:!:..dovolno e ordever i kiflicki.

Viktorijaaa5, Ane-Goki1, kuc and 30 others like this.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се оболев малце ама чекам уште малце да реши мм ако не секој со своето.
    Си влегов пак јадев си направив кафе колку има он право толку имам и јас и плус тука живеам.

kuc, mareane, simonka93 and 14 others like this.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се моли Игнат да не гледа дека МиуМиу со дечко дома дојде :!:

Thread Status:
Not open for further replies.