Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Леле @Cka гледањето на дете го направи научна фантастика. Некогаш кога ве читам ви се чудам искрено. Ок, мајки сте, детето, мажот се приоритет, и јас сум мајка, и јас одев на работа и доев и дете сама пораснав, без ничија помош, освен понекогаш на татко му. Ама за чудо имав време и да се избањам и средам и коса да исушам и испеглам. На рати можеби ама наоѓав. Некогаш сама барав друштво за да излезам или да дојде некој за да ми смене рутина. Гости исто.
    Така да, ако се има дете и маж не значи дека вие немате време за ништо друго.
    Се има за се време ако се сака.
    А имам дете кое од раѓање е захтевно, не спиеше по цели ноќи, преку ден ич. Темпераментен. И пак успевав некако.
    Од едно дете се жалите како сте преплавени со обврски.

2. joy1

joy1 Форумски идол

@duffi си терала шопинг :clap:
    Има ли добар избор?Во кој мол беше?

3. duffi

duffi Форумски идол

Paradise Mall Џои.

Партали испомешани на сите страни, летно,зимно. Ништо од тоа што барав немаше.
    Среќа немаше некоја голема гужва. Нормално да кажеме.

4. Petar80

Petar80 Форумски идол

А бе тука сум јас каде ме снемало, па ве читкам има ли некој што повеќе клика лајкови односно ми се допаѓа од мене хахахах.

mareane, simonka93, Val-Dim and 14 others like this.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Џули, човек може се да прави и да го прави тоа половично, колку да каже дека го направил. Не знам, може си имала свекрва, може некој друг ти чистел по дома, не знам како со 9м бебе си одела 8 саати на работа, си чистела дома, си одела по кафиња, си била дотерана, си имала квалитетно време со маж поминато, за муабет, секс и планирање на следен ден, како си имала време за кафиња со другарки, и да се ти биде совршено.

Јас не успеав. Јас имам само маж кој наоѓа време за нас иако работи на 2 работни места, а јас одам на работа и чувам дете и чистам дома. Ако имаш рецепт да си успешна на сите полиња, повели кажи. Јас решив да намалам време посветено за себе и за другарки да го минимизарам, за да имам успех на работа, да имам дете кое е задоволено максимално и маж кој е задоволен од бракот. Мојата коса искршена или другарките кои не ме виделе се зијанот. Засега тие три работи ги реализирам, работа дете маж задоволни. Друго јок.

Факт е дека не се снајдов совршено со тоа да имам чиста куќа ко што сакам, дека не одам на шопинг, дека носам исти алишта некогаш 2 дена оти не сум стигнала да испеглам, дека не ми е изџогирано по дома... и наместо да се стегнам и да завршам се како што треба јас се жалам и тоа ми е мана.

Сверква ниту еднаш не ми помогнала, мајка ми освен една недела по пораѓај, дошла само неколку пати да ме види, немам жена да ми чисти по дома, и два пати се селев по кирии. Може звучам ко чување дете дека е научна фантастика, ама ако тебе ти одело многу лесно, дај рецепт, како успеваш да најдеш слободно време толку со доенче за ти да ги бараш другарките за да излегувате?

Можеби кога ќе може детето да седи кај баби, или да седи само без да опасно да се тресне некаде или да лапне нешто, или да плаче по цицка, ќе најдам време и јас да бидам совршена жена, мајка, сопруга, вработена, другарка која излегува редовно, а и ќе имам време да пеглам коса и да ги барам другркаите за кафе, ама сега не сум успешна во тоа поле.

Всушност, целта на темава и тоа беше. Нели?

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Да се вклопам и јас во муабетот за диетите :)

mareane, evangelina.ina, kuc and 25 others like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас цел живот се трудам да се поправам. Цело време бев 65кг на 180 висина. Не иде бе.
    Сега не знам колку сум, ама па сум тука некаде, како ме породија мислам цела килажа ми ја извадија. А многу си бев убава трудна. Таман килажа, малку вишок имав, ама бутче имав бре секси. Па се вратив на старото, ама тоа е. Колку и да јадам таа сум.
    На забар бев, ќе ми го спасат забот со надградба и коронка. Среќа.
    Подој забранет наредните 2 часа. Ми рекоа да се измолзам после 2 , да го фрлам и да дојам слободно после тоа.
    Шубе ми е, па планирам да го држам на ад до вечер.
    Па некако ми олесна. :)

mareane, simonka93, Peco and 12 others like this.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ај не се жалите со по едно дете, стојам пред врата чурам уште една, нозе ми се враќаат назад како на колење да одам, спиена 2.5 саата.:wasntme::hai:

Татко ми само ги чува за спиење, сабајле кога ќе си дојдам од работа пак сите обврски ме чекаат мене, маж 24 на работа.

molikaMk, mareane, Val-Dim and 27 others like this.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

А јас дури ни за спиење да ги почува никој немам

mareane, mal.ecka, simonka93 and 12 others like this.
  10. Cka

Cka Форумски идол

А како стоите со пеглање коси и кафиња со другарки? Само јас ли носам врзана коса и мусбетам на моб со другарките?

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Џули со оглед на тоа што нашиве се веќе самостојни тоес сами се занимаваат друго е да се споредува со бебе од 9месеци. И јас во тој период не бев средена нешто посебно. Време за себе немав скоро ич. И сама бев по цели денови. Положено немав па бев заглавена дома. Другарки ептен една што имав . Со оглед на тоа што бев нова во оваа земја. И се на се дружењата ни де сведуваа со децава. Муабети за деца, пелени и свашта. Со моиве другарки на скајп само се слушавме. Ептен депре период.
    Па после и второ бебе.
    Тек сеа коа пркнаа и одат во градинка имам време да се средам и да си посветам време на себе и мои задоволства. А и најчесто уморот е поголем од желбата. И еве денес наместо да легнам и одморам земав ручек да спремам , додека децава спиеја. Приоритети пред се.

mareane, Val-Dim, simonka93 and 21 others like this.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Пеглање коси?? За мојава коса шампонирање е луксуз бре, а пеглање чак ни алишта не пеглам јас, среќа сушарата

Eli23, mareane, simonka93 and 17 others like this.
  13. manja666

manja666 Популарен член

И јас со новогодишни резолуции да ослабам.
    Како некој кој што на времето има изгубено повеќе од 10 кг и пробано сите можни диети, да ви кажам ниедна не е успешна. Клучот е во балансот. Јадете се, само умерено. Од ништо не се лишив, ни од сувомеснато ни од сладолед, само што ако обично јадев благо секој ден го сведов на еднаш неделно. Газирано исфрлив скроз и секое утро пиев топла вода со лимон. Јадев бурек еднаш во месец или сендвичи, па и кока кола кога ми бараше организмот знаев да се напијам една чаша. Ама се сведуваше само на толку, минимално, колку да си задоволам желба и глад и да не мислам постојано дека ми се јаде тоа. Леб не јадев воопшто а тестетнини многу ретко. Не ослабев за брз период ама не ги ни вратив килограмите, сега мака мачам за некое килце да симнам иако сите велат дека не ми треба, ама ете жена, мене ми боде очи.
    И пак планирам да се вратам на истово, да балансирам. Дури и да се прејадам некој ден, наредните два ке гледам да внесувам овошје зеленчук и месо па исто му доаѓа. И најдобро од се е што таквиот режим всушност е здрав, исфрлам се што е штетно и полека килограмите сами се топат.

mareane, Sesil, Lady Phoenix and 11 others like this.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Кој сака слабеење, ун диета докажано

mareane, Lady Phoenix, Lejla8 and 4 others like this.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Cka кажав дека сама чував и уште чувам дете. Немав помош од никого. Не чистев секој ден, не пеглав секој ден, само на детето. Не сум совршена и не барам совршенство. Секој ден не одев на кафе. Зборам за 2-3 месечно. Дете од 9 месеци и дете од 18 е друга работа. Што ќе правеш кога ќе почне да оди? Јас почнав да работам кога имаше 18 месеци, во приватна фирма. Сум останувала до 18 часот на работа од 7 сабајле. Кога сум се враќала дома син ме чекал на врата за да го шетам. Успевав некако. И да средам дома, не секогаш, да зготвам за наредниот ден, да се средам за работа и да прошетам дете. Па може и да се видам со другарка или таа да ми дојде на гости.
    Значи не си единствена. Секој од нас ова го прави и да, тврдам време се наоѓа.
    Ќе чистеш еднаш неделно, ќе пеглаш по потреба. Не мора се да е совршено под конец. Треба баланс.
    Еве земи пример од @bittersweet која има три деца.

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

За диетиве немам искуство . Тоес во средно бев на една диета . Имав план на јадење за цела недела. Се исушив буквално. До 48се дотерав. Додека сите коски не ми се познаваа. :x
    Денес имам 51 кг. Јадам умерено. Имам самоконтрола. Не се прејадувам . А може и цигарите си го праат своето. Ама и на тоа имам контрола. Вчера бев само на две цигари.

17. Cka

Cka Форумски идол

Може е друго дете од 18 месеци и мама на работа, а друго од 6 и пол месеци и мама доилка на работа. Не знам, ќе видам кога ќе биде 18 месеци. Тогаш може и ќе одам на кафе и ќе станам совршена.

И мојата мајка како Битер беше со 3 мали деца, и на работа во болница на смени, ама не кога сме биле толку мали, на 6, 7 месеци. Плус и за она да преспие имаше свекрва да не причува, како на Битер татко и. Ние неаме никој.

Може едноставно и не ми значи многу кафесување и убава коса у животов, па и затоа не наоѓам време.

Eli23, mareane, simonka93 and 14 others like this.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Секогаш ми е пеглана косата, сушам и пеглам. Нема шанси таква да ја носам. Сум пеглала и по 2 часа, у меѓувреме доев дете. Успевав велам.

И правосуден спремав сама, одев на работа плус и гледав дете. Никој не ми помогна.

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Жени, ај пофалете се, за ручек денес шо??
    Кој е за кафе?
    Ми спие бебе в раце и ве дружам

mareane, simonka93, Peco and 10 others like this.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ок Ска, јас сум со други приоритети. Дете од 9 месеци го држеш во раце, на 18 оди. Плус доев до 2 години.
    Не ми е приоритет кафето, велам време се наоѓа.
    И не, не е научна фантастика гледање на дете и одење на работа.
    Ниту пак е толку тешко како што опишувате.
    Некој и повеќе обврски имал па успевал.
    Ти имаш помош од маж ти. Јас најчесто се сама правев.

Sesil, Sky-butterfly, Lejla8 and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.