Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Мутав денов, ништо не ми се работи,чекам да пројде време и да си одам дома
    Ручек денес ништо, децава се кај моите, јас после право дома, остатоци од НГ ќе поткаснам,или нешто салатичка,доволно е
    Гледам прогноза викенвов баш ладно ќе биде, -18 дури

На mareane, Peco, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добар ви ден во новава прв пат од мене.
    Уште еднаш ви посакувам здравје, радости и успеси. Среќа што ве читав редовно деновиве, многу вредни бевте :D

Диети не сум држела, немам ни што да слабеам сеуште, ама и кога би држела сигурно тоа би биле две оти една не ме најадува :rofl::rofl: се шегувам. Практикувам да се хранам здраво, а порано и вежбав. Сега останав само со ролерите преку лето, зимава додуша желба немам за вежбање, а потребата од тоа настрана (facepalm)

Додека ми беа мали децата имав помош од двете баби и сестра ми. Гревота е да се пожалам. А и сеуште ми помагаат. Татко им не помагаше многу, оти работеше многу, ама јас сепак не осетив мака оти кога и да имав потреба имав на кој да се обратам. Сепак мајката никој не може да ја замени, на пример кога им треба разговор, совет, имаат желби, потреби, болни се и слично - се знае кој треба да е покрај нив! Е сега да бидам искрена после разводот татко им навистина помага повеќе - се јавува да се понуди да ги носи и зема од тренинзи и други активности, кога беа болни беше тука, кога е слободен ги зема цел ден или повеќе кај него и така. Сума сумарум секогаш сум имала помош во обврските околу домот и децата.

Денес да и честитам именденот на @JuLleE , да и посакам здравје, среќа и многу успех :hug:

До следно читање :hai:

На evangelina.ina, mareane, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.116
    Допаѓања:
    43.541
    Абе сами си правиме стрес и притисок. Па косава ја немам пеглано со месеци. Пошо и така природно сушена ми е убава . Дека долга де:wasntme:
    Мислам ако ми е убаво не е ни битно дали фатена коса (стандардно) или пеглана и нокти лакирани. Јас па не уживам да имам нокти средени и коса а дома да ми е лом. Секој со своето .

На mareane, simonka93, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.138
    Јас не викам дека е тешко, туку дека немам време за кафиња и другарки. Очигледно е дека до 18 месеци не си работела, па затоа можеби и ти е чудно како немам време, а јас па не можам да сфатам како е да имам толку време па дури и коса да пеглам. Ќе порасне и моето, па ќе зборуваме.

На simonka93, DVAANGELA, Viktorijaaa5 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Samo edno mi e najbitno,a toa e Refce.
    Bidejki ragjav na 20 i nemav vreme za svoite deca,na 42 mi bese i mi e vazna samo taa.
    Dali sum peglana vo glavata ili dali nadvor ima trista zabavi,ne me zanima.Taa sto saka, toa pravime.
    Ako mozam da ja ukomponiram so nekoja desavka a i nejze da i e intresno,togas moze da se zabavljam ama so nea.
    Poinaku-ne.
    Ke recat-babite najmnogu si gi sakale vnucite.
    Ne.
    Vozrasta go pravi toa.
    Da e zdrava,sita,vesela, naguskana...samo toa mi e vazno.Taka sum najsrekjna.

A doma?....ako saka i bomba neka padne,gajle mi e.
    Sega se galat deca.Koga ke se osamostalat, zaminal vozot vekje.

На PUPICA, mareane, kuc и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    После толку слободни денови, денов ептен тежок ми се виде.
    Добро е што сум втора смена, па барем се наспав. Да не ми заѕвонеше мобилниот може и уште ќе спиев.
    Со колешкава бараме филм со новогодишна содржина за вечер ко ќе си заминеме од работа. :)
    A Cinderella Christmas го има некој гледано?

На mareane, simonka93, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    Погрешно се разбираме.
    Детето е приоритет. Јас доев 2 години. Никаде не мрднав без него подолго од 1 час.
    Секогаш е бил на прво место. Исто и маж ми.
    Ама наоѓав време за некои работи за кои чуствував потреба. Имам коса шишана боб, неможам да ја соберам. Мора пегла.
    Сакам да прошетам, ставам дете во количка и излегувам. Пиеме кафе со другарка. Или ја викам кај мене.
    Не е ова секој ден.
    @Cka децата како што растат, барем до 3 години се позахтевни и бараат внимание поголемо.
    Кога почнав со работа он сеуште цицаше, не спиеше ноќе. Од работа го зимав од градинка, спремав ручек, да потсредам дома и да шетам дете.
    Обврските се тие, муабетов ми е дека време еднаш месечно се наоѓа за било што.

На mareane, papillonP, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Земете во обзир дека и на секој човек различно му ,,стало,, да излага и да се гледа...различно му се драги пријателките...
    Не е секогаш до приоритетот.Зарем на некоја ода нас очекувате пеглањето на коса да и е пред детето ?
    Различни сме.
    Некои сме подруштвени.
    Некои сме посамотнички.

Еве јас лично избегнувам дружба ако нема деца.Од кога ми се родеи детето шеткам и се дружам таму каде што ми ,,оди,, муабетот...

На mareane, simonka93, BlackNight и 22 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    Рефке не ми е приоритет пеглањето на коса пред детето. Мислам како може.
    Некогаш како ги сфаќате работите.
    Или пак пријателките.
    Кога сакам и кога имам потреба за се наоѓам време.

На evangelina.ina, mareane, papillonP и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да се надоврзам за татковскиве муабети искрено и јас без синко никаде не би отишол ако гледам дека има простор место и вклопување на него со мене, па и никогаш не гледам да ми е пеглањето (на коса хахах) пред него-ова е на шега.
    Дури во последно време и во кафана си го носам со разумно друштво и време, а за по кафиња попладне редовно кога искачам (не е фалба искрен сум). Ова е кога си се чуваме јас и тој мајка кога има нешто работа.
    А и реално ми годи кога е со мене и со пријатели поготово на кафе а бре келнеркиве триста занимаци ни наоѓаат и само околу нас си се врткаат па така ќе исплакнеме и ние некој поглед хахах.

Последна измена: 3 јануари 2017
    На evangelina.ina, mareane, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Секој си знае дома како му е
    тешко е да се балансира на сите страни да биде се стокмено
    Гледам колку можам да ги организирам работите за да никој не страда ама на крај трпам само јас

ама здравје само де
    Ке порасне малата знам подруго ке е

На mareane, simonka93, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    по празнично облекување

На Kitten, mareane, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Јао ама сте досадни.
    :wasntme:
    Више кога се лафат тешки теми може пак да си кажам дека не разбирам родители кои одат да слават нова година, а деца оставаат сами со баба и дедо?
    И тоа е ПРЕСЕБИЧНО!
    Да време за себе у други денови, оди на викенд. Ама Нова година? О рили? Кога создаде дете ваљда ти беше јасно дека од сега па натака си одговорен да создаваш прекрасни спомени на тоа мало душе, него ли да одиш со жена ти у Солун и да гледаш огномет, или бетер - у кафана со Благица Павловска.

А на темава... да ви кажам... секој со своето колку е способен да се носи или да не се носи со работите. Неам дете, иам мачка... па колку сум релевантна не знам, ама сум гледала и онакви и овакви родители. Гледам деца кои напспроти убавите намери на родителот растат во стресот на родителот, хаосот на родителот, трката на родителот и живот проџе... Примери 1000. Нема писправно и подобро, ама една е подлогата - се е како сам ќе си ставиш во глава дека е. Ако е за некого стресно родителството за некого не е, ама суштината е една - се е до мајндсетот.
    Можеш да имаш и средена глава и среќно дете, ама моеш и да имаш бушава глава и навидум сега среќно дете, моеш да имаш и средна глава и навидум сега среќно дете... Сега може и да се смеат и да гугаат и кикотат, ама стресот од трката на родителот ќе го живеат на 20 години кога ќе си го постават прашањето, а кој сум јас и дали ова срање чувство е мое или на мајка ми? И едно е сигурно - на мајка ти е бе срце. Тинк уајс. А како дете чија амбиција на родителите да му обезбедат добар живот можам да ви раскажувам и од прво лице. Мирот во душата морав сама да си го заработам. Кога на 21 година застанав и се запрашав, а каде брзам кога ми искочија можности за ЛИЧЕН развој и кога се гледаш себе си како под микроскоп. И си дадов одговор - Ууу па татко ми брзаше цело време. А зошто се плашам за успехот? Уууу па мајка ми цел живот се плашеше да успее за да успеам јас. Уууу а зошто се плашам за финансии? Ау па да бе... ова е кредитот на моите за подобар дом.
    Муабетот ми е, прајте шо ќе правите, ама пазете на емоциите. Дете лови све и кога ви се смее низ трите штотуку никнати запчиња... и оно не знае што е, ама осеќа. Сега све што постигнаа би сакала да го мењам за нивниот мир у душа, јас ќе бев помирна и многу работи ќе беа поинакви и плус СЕ ќе се постигнеше. А клопчето може да се одмотува и ним од кого им е, ама тоа не е моја работа, јас работата во однос на нив си ја сработив, ама за ум да не им пренесам бљувотини на своите деца еден ден.
    Децата ви прават баланс за секоја ебана емоција и ментална или физичка болест. Хранете ги и со најздрава храна и облекувајте ги во најубава облека, па и вие правете све за да бидете топ, еден е резултатот - џабе е, ако животот ви е трка за да го постигнете се тоа и живеете во стрес.

Ама себични родители кои оставаат дома деца на празници ... не можам бре!!! Све друго пеки, ама оно со баба и дедо дур ти имаш секс у некоја хотелска соба као у млади дани... не варам и крај.

Ај сега кажете каде има убави тефтери и нотеси, не оние баш деловни, туку нешто посимпатично и интересно, а да не е Мунус? Мене годината ми зависи од убавината на мојот тефтер...:wasntme:

Последна измена: 3 јануари 2017
    На Espadrila, nena2010, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Туку се прибравНе.
    Какви јатрви имам од пошироко семејство на господин дечко, лечат запек. Треба на рецепт да одат.
    Толку лицемерие немам видено.
    Сеа седам со децата и гледам... слушам и се чудам, сакам салфетчиња да им подадам лигите да ги забришат. А интересно е што знам се за сите... за сите ќутам и ги нервира кога ќе дојдат да се оговараат. Дечко ми се смее - у мал прст ги држиш. И фрлам само по некое окце...у стилом, не ме јеби или абе ај или ноу шит бич?!
    И све гледаш дека им се битни ПАРИ. Имај пари и ќе ги купиш ко евтин партал.
    Ми оди од забава да фатам да зборам кој за кого што јаде трици. И можам, пошо за никого немам зуцнато ни лош збор, па дури и да сум мислела нешто, лесни се за контање како функционираат оговарачки. Туку нека потрае забавава...па на клоци некој ден све по список.
    У просторијава сме вкупно 20 луѓе, од сите возрасни само децата се најискрени, па затоа ми се задолжително друштво. До душа самите ме примаат у екипа и се осеќам ко цар зошто душава ми е бавча во нивно присуство, косата ми ја испокубаа од фризури што ми прават, ама ако. Толку возрасни да сакаат да се центар пажња, па кој колку пари имал, па кој што ќе направел за фамилија. Врска нема... И тоа помладите се натпреваруваат со помладите за да ги освојат старциве. Старциве Буда ме опрости што би рекол Марио, кај и да е сенилност ќе ги фати, па имињата ќе ни ги забораваат, овие ко 5 години да имаат - мамо, мамо види меее... Море мрш! Или манипулација со внуци, бабоооо, дедоооо види го ХХХХХ, аааа баба тебе не ти обрнува внимание, повеќе го сака ХХХХХХ... да фатиш и по еден жежок шамар...да го памтат до година ова време.
    Од денес мојот однос према секого ќе се дефинира према нивниот, ако има прашања зошто, лесен е одговорот.

На nena2010, simonka93, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ако е за тебе, јас ќе ти поклонам и тефтер и нотес а и календарче (мало...знаеш за што :!:)
    Календарче за на маса ќе ти дам и пенкало од рециклирана хартија.
    И чад'р исто.

На simonka93, Peco, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Зашо само на неа?
    Ние црнци ли сме |(

На PUPICA, Eli23, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Не другарка оваа Рефка :(

На Petar80, Dust, simonka93 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    И јас сакам
    Ако нешто обожавам,тоа се тефтерчиња,пенкала....:)

На Petar80, Dust, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    На работа ми даваат странки.
    Репрезентејшн, тоа што го викаат во културните земји, а кај нас е еден вид мито.
    Очекува пипиревка да му играш цела година за еден тефтер |(
    Ама има лек и за тоа...ем тефтерот ќе го земам, ем ќе го блокирам на мобилниот да неможе да ме бара после 16 часот :!:

На Petar80, Dust, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    На Фб кружи петиција за промена на работно време од 7-15, гледам доста луѓе шернале,и јас исто
    не сум фатила тоа време кога се работело од 7-15, ама од 8-16 да, иако би работела и од 6 ако треба со цел порано да си се приберам дома
    Ова од 7-15 одговара и те како

На Petar80, Dust, Роберт 7 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.