Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Se soglasuvamso tebe,da taga me faka,i toa mnogu.Denes na pazar site nie koi bevme,kupuvame na malku-kolku da se ima,90% od lugeto po pola kilo samo od poevtinoto,a neli za sekoj se praznici,pa i koga ke se rece,se nema ama malku kolku da obelezime.Ne e kako sto bese,a i gi nema nasmevkite na licata kako porano,barem vo mojov grad.

На Lady Phoenix, PUPICA, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Пазарев прееска во маркет. Една бабичка ме прашува за цената на урмите. На цената ставена цена со клуб картичка и без. Разликата беше мислам 5 денари.
    И кажувам јас колку е , вели немам јас толку. Да беа 52(цената со клуб к.) ќе ги земев. И велам земи ги, имам јас картичка ќе платиме заедно.

Ми подава точно изброени пари. Ми падна жал, не ги земав. Нека се урмите од мене.

Си велам во која беда живеат луѓето. Да немаш да си го приуштиш основното.

Крив е системот во кој живееме. Лош и никаков.

На Espadrila, mal.ecka, Lady Phoenix и 38 други им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    :u:
    ;(

На Lady Phoenix, JuLleE, sanjaeva и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Mnogu ubava postapka,ne rekle za dzabe-raka koja dava ne se susi,ako praznici se ,a i da ne se,sebap si storila golem,malo vnimanie a od srce.Retki se mladi luge kako tebe.:hug:

На Lady Phoenix, PUPICA, monik55 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.700
    @Ordinary Среќен роденден

Поздрав до сите :)

На Lady Phoenix, Ordinary, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ме прaшувa мм зoштo плaчеш, велaм oти луѓетo немaaт чизми, гуми зa кoли и урми дa си купaт . Ми вели - немaвме и ние еднo време пa не сaкaвме никoј дa плaче зa нaс. Имaвме гoрдoст и никoгaш не се жaлевме, кoлку тoлку си ќутевме и терaвме и пoзитивни бевме. И вo живo никoгaш мислaм декa вaкa oтвoренo не би сoжaлувaлa сo сoлзи ни сo збoрoви ни сo oчигледни гестoви oти тaкa гo бoли другиoт пoвеќе. Нo кoгa читaш и гледaш, a мoже декa и вo пмс или се пoтсетувaш нa нештo, еднoстaвнo се тркaлaaт...дo нaредниoт мoмент кoгa ќе се изнервирaш oти немaш чевли штo ќе oдгoвaрaaт сo нoвaтa кoшулa. Луѓе.

На Espadrila, mal.ecka, Lady Phoenix и 29 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    85.143
    Pisuvam ponekogas ,a ve citam redovno pa redno e da ve pocestam nesto pozz do site imajte ubava i prijatna vecer kade i da ste !!!! image.jpg

На Lady Phoenix, Val-Dim, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    img1483644542280.jpg
    Повелеле бадникови колачиња. Кукли и момчиња :)
    Сега ги правев, тазе префкусни ми испаднаа :)

На mal.ecka, Lady Phoenix, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Трчкам како мало дете на секој пола саат на тераса. Па ме врне па со снегулките на блузата внатре се радувам. Да ја трчам мецана моја надвор, ќе се намокри, па проблеми па коските па... а ова не прекинува да паѓа. Снешко? Нече снешко со грипосаниве дома. Кај ги најде, таман мислев се оправивме (facepalm)
    Кај нас на улица последниве две години многу малку дечиња. Лани две три дали беа, а така тажен период ми беше, ми стана тешко што и деца немаше на коледе. Што ќе праиш кога ќе западнеш во некои такви емо состојби :wasntme: И еве сеа се мислам дали некој ќе дојде. Елајте бре деца, запејте и кај нас пред врата :D

Среќен роденден на Ординари, што убав ден за роденден.
    Празници + пмс оффф, торба наместо стомак имам. Уста да не се затварало, уста. Да се збори и да се јаде. :fubar:

На Lady Phoenix, julie77, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.449
    @Ordinary среќен нека е!!![​IMG]
    Само што испеков баклава со кикирики.Да се олади па да ја попарам.
    За утре гравче,(сарма не правам,од причина што ми се натрупува јадење),зелник со праз,вечерник и лепче со паричка,божиќни колачиња,суво овошје,свежо овошје,малку туршија,риба....и доволно е.И така ќе се натапаниме.
    Уште утре па 2 дена сум слободна.Љељеее,колку сум среќна...[​IMG]

Натрупа снег надвор ,се плашам како утре на работа ќе се оди.Се сеќавам кога бев дете колку јаки зими имаше,снегот и студот држеа со недели и месеци,па кога имаше голомразица,...искрено убав е само да го гледаш низ прозорец,да се изиграш и да пиеш чај,евентуално да ловиш снегулки со јазик.[​IMG]

На stetoskop, Espadrila, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.847
    Допаѓања:
    163.366
    Ооох Ливинг, редовно ми е мака.
    Затоа сум и политички гневна.
    Се трудам да помогнам кога можам и како можам, ама кога не можам признавам затворам очи.
    Стари луѓе ми се особена слабост...
    На каса кога ќе ги видам туткаат парички па и едвај облечени, па ако се деси да нема доволно пари за нешто...
    Моите од тие причини пишав еднаш за празнициве се плус тројца. Ама болката е што не можеш на сите, а нема систем кој ќе го среди тоа и се губиш сам со себе...и ти останува да профатиш и пуштиш, да помогнеш таму кај што можеш.

На Lady Phoenix, julie77, LadyC и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Овој период од годинава ми е најубав од Нова Година, па се до крај на Јануари,едни од најубавите празници ми се Бадник,Божиќ.
    За Бадник традиционално дома собрани сите на посна трпеза.Обично имаме посно гравче,сарма,риба,лепче со паричка,оревчиња,костени,печена тиква и некое друго посно благо(бајадера...)
    Утре сабајле ги пречекуваме коледарчињата и најчесто ги даруваме со јаболко,мандарина или портокал,бонбони,крем банани,ореви,костени и по некое денарче.Последниве неколку години многу малку дечиња доаѓаат,за разлика од порано ние кога сме иделе по цели групи и дома сме доаѓале по 3-4 пати да ги истуриме торбите и да одиме пак до доцна навечер.
    Денес ни е во план да направиме како мали пакетчиња за дечињата за утре и посната сарма да се свитка.
    Иначе премногу сакам снег и на него се радувам како мало дете,денес додека патував накај дома направив неколку фотки па еве ви оставам една во спојлер за тие што сакаат а кај нив нема.
    15935944_1883803105186244_1672424680_n.jpg
    И еве едно видео од мене ме потсетивте кога спомнавте чистење коли,повеќето може го знаат, ама малку да ве расположи нема да е на одмет :rofl:

Нека ви се среќни божиќните празници да ги поминете во мир и спокој со вашите семејства.
    И најсреќен нека е @Ordinary :party::f:

Последна измена: 5 јануари 2017
    На Lady Phoenix, Val-Dim, LadyC и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.345
    Допаѓања:
    261.631
    Денов ко за три ми се гледа. Одвај чекам да си легнам а си измислив допрва обврски.

На Lady Phoenix, LadyC, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Se pribrav sega.
    Izludevme nadvor.
    Kup deca se tepaa so sneg.Moevo prvpat gleda,se cudi,i toa kako nekoe glufce se pika vo guzvata.
    Na drugiot kraj od igralisteto ogan i masi so hrana i pijaloci i silna muzika so makedonsko orce.
    Dusa mi se stopli vo tolpata.
    Ubavo e da gi vidis makedoncite site zaedno nepodeleni.

Inace pripremite za Badnik se vo tek.
    @Ordinary srekjen da ti e...site zelbi da ti se ispolnat

На Lady Phoenix, LadyC, ines.h и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Sneg-e masala go ima,asolno go naredi a i uste vrni....

На Lady Phoenix, LadyC, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Снегот ме ,,извади,, од дома, речиси пола ден надвор го поминав, ама убаво е, чист воздух. Дури и надвор од градот отидовме со мм да шетаме по снегот. Да не ни се смеат ако не види некој дека си играме, а возрасни и внук ми го земавме, демек со детето си играме :lol: Он радосен ние уште порадосни за снегот
    s1.jpg s3.jpg

Спремив и за коледарчињата, ако дојде некое. Ако ни едно друго бар внуците ќе дојдат.

За огин имаше неколку обиди со другарите на мм да се пали огин, па лепче со паричка да се дели, кај кого ќе падне наредна година кај тој огинот. Првата година еден доброволно се пријави за кај него, паричката кај тој шо падна наредната година не можеше да организира, мало дете имал. Следната друг се понуди, пак кај истиот падна, еве го пак не може да организира. Нивно си е. Да паднеше кај некој од нас на време ќе си организирав, во 5 до 12 и јас не му дозволив на мм да понуди кај нас.

@Ordinary Среќен роденден, се најдобро.

Последна измена: 5 јануари 2017
    На Lady Phoenix, referentka, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле се пресмеав!!! :rofl::rofl::rofl:
    Добро вечер на сите!
    Гледам сите сте подготвени за утре. И јас сум.:sun: Јас како пакетчиња направив за коледарчиња. Ставив костени, ореви, бонбони, крем банани, мандарини, портокали, јаболчиња, сокчиња и парички. :inlove:
    Возбудена сум. Оваа година сум најсреќна, го имам најголемото богатство до мене, и тоа ќе порасне и тоа ќе оди на Коледе. :inlove::l:

@Ordinary да си вечно среќна, весела, здрава и жива! Среќен роденден! :*

На Lady Phoenix, referentka, ines.h и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    11.367
    @Ordinary среќен роденден! На улица има оган, па се распукале само ме вадат од памет. Ги користат огновите да се начукаат.

На Lady Phoenix, referentka, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    И ние сега се прибравме дома.Се изнаоблековме и бевме да шетаме.Завршивме,ние на оган,децата си најдоа нивно друштво.
    Кај нас во населба на повеќе места се палат коледарски огнови.Многу убава атмосфера,иако е многу ладно и дува.

На Lady Phoenix, referentka, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Снегот не ги изненади годинава, ама повторно градовите, патиштата се хендикепирани. Саат ипол патував до Куманово, непроодно е се, за овде па и да не зборам, една улица нема исчистено, а снегот си вее и вее, не знам дали нешто воопшто ке е проодно до сабајле.
    И луѓето немаат осет, пред зграда треба да си чистат станарите, а со оглед на тоа што морам да поминам преку згради за да стигнам до мојата куќа ситуацијата беше страшна. Сфаќам дека уште врне ама ова не е чистено од сабајле. Треба и граѓанска свест да се разбуди а за општинската подобро и да не зборам.

На Lady Phoenix, duffi, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.