Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ние дежураме над водата, некоја година им замрзнала на моите, па два дена глава не можеле да дигнат од работа. Ама било толку студено што водата течејќи замрзнала. Дури и ќумбе имаме во купатило, запалено е цел ден, ете колку е ладно кај нас.
    Недела е, гледам на инста, некои девојки се стокмиле за излегување. Сега мене од дома може да ме извадат само ако е живот или смрт во прашање. Вака - шанси нема, се бањав, се облеков во нови 4 џемпера и пак до огнот. Едно мое бањање=една машина. :whew: :tmi:

На Lady Phoenix, simonka93, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.826
    Kaj mene samo so sopre vodata taman samo so pustiv peralna da vrie beli
    Jas sum u zgrada moze zatoa porano sopre Ana IMA I javno soopstenie pusteno deks ke nema voda

На Lady Phoenix, Petar80, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne e isto koga odes po rid ili po ramno :D
    Nema ni edna cista ulica,a bea neli spremni....sramota.

Nemam procitano...E togas i kaj mene ke nema...ne doagaj na banjanje :D

На Lady Phoenix, simonka93, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Имате ли емотивни/психички кризи??
    Јас вечерва имав една таква, сега сум добра.
    Се сметам како психички јака личност ама вечерва пукнав, почнав да плачам, да липам на глас, цела се тресев, мислам срцето ќе ми пукнеше од толкава болка и неправда.
    Едноставно премногу ми дојде, болници, домашни проблеми, неуспеси еден куп ;(
    Цел живот јас сум била таа што мора да преживее, да истрпи нешто, секогаш ми викале: Уште ова и ќе помине и така цел живот, уште ова, уште ова и.. Едноставно уморна сум од животов.

Срцето мало на @♡BuBaLe♡ е најслаткото бебе што го запознав летото, колку само ни се смешкаше, како секојднево да сме со него :inlove:
    Бубале мила нека му е најсреќен роденденот, да е жив и здрав и секогаш да ја има таа прекрасна насмевка на лицето.. :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Хелло(highfive)

Да ве поздравам наминав а на Бубале нека е среќен роденденот на најмалото, да е живо, здраво и среќно.:l::l::l:

Сакам да ми кажете како подготвувате какао? (ова не е зафрканција :tmi: )
    Гледам често го пиете па ме фати мерак и мене за какао, арно ама освен неколку пати одамна што сум пиела(направено од друг) јас досега какао немам варено.:$
    Исто како кафето ли се прави? Се полни вода цела чаша со една лажичка какао и да чекам да завре или се додава плус уште нешто за подобар шмек?
    Кое какао е поубаво? Секако ќе сварам сега од тоа дома што го имам но муабетот ми е има разлика од какао до какао или на вкус се сите исти?

И за салеп сакам начин на подготовка.:$ Никогаш досега не сум пиела салеп а да бидам искрена до пред некоја година не ни знаев дека постои таков напиток.

Рефа скоро пиша дека пиела салеп па ако сака да ми каже.
    За какаото знам дека ве има многу од овде што секојдневно си го пиете па се надевам ќе ми кажете.

И моето име може да иде у демунитив и помило звучи, но освен моите и плус уште неколку близки кога друг ми се обраќа така, не ми е баш така милиЧко и убавиЧко. :devil::devil:

Од дома не сум излегла хмм... веќе пет дена :@:@

Настинка број еден у оваа година. :drunk:
    Секој пат кога сум со болни мали деца наредни денови одма и јас болен дојчин.:@
    Аман веќе.
    Со возрастни болни немам проблем таков, ама со мали деца не знам зошто одма ме фаќа и мене.
    Па така кога другарки ме викаат а децата им се болни или малку болни,грипосани,или оно ништо не му е веќе му поминува- не одам.

Ајде чекам рецепт за какао.:rofl::rofl:

На Lady Phoenix, simonka93, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    @papillonP Исто како кафе се прави, само не чекај да преврие. Јас по желба си додавам и коцка црно чоколадо или млеко отпосле. Иако може и без тоа, стандардно какао, вода и шекер.

На Lady Phoenix, Petar80, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @papillonP јас само што го испив моето какао. Јас првин мешам лажиче какао со две лажици шеќер а потоа додавам млака вода, бидејќи со ладна вода од какаото се прават "грутки" или топчиња кои не можеш да ги измешаш. Ставаш на оган, шпорет и вариш. Само гледај го постојано, оти ултра-супер-брзо се дига кога е сварено. По вкус можеш и млеко, шлаг и цимет одозгора да дадеш.

На Lady Phoenix, Petar80, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @papillonP јас го варам на ист начин како и турското кафе. Во ѓезве ставам вода, две лажички какао, две лаж. шеќер и го варам додека не се подигне :D
    Овие мерки се за една чаша од оние за чај :wasntme:

9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    177.562
    Секогаш сум фин, ако треба и Мерцедес ќе ѝ подарам на Рени, нов неотпакуван :D

На Lady Phoenix, simonka93, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @MilaP jas gledam od druga strana. Da pogresea meteorolozite so prognoza i nemavme snezna pokrivka od nekolku cm ke ispadnea javno da kazat kako bile spremni no snegot sepak ne odmina :D

Kako sto funkcionirame podobro i da nema, realno....

На Lady Phoenix, simonka93, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Море ќутете на топло сте биле цел ден,јас 7 саати на работа без греење замрзанв готово на секои 5 мин одев до тоалет.

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    А да, моето е мерка за филџан за кафе, од оние средна големина што се. Јас кафето појако го пијам, па за 150 мл вода (одприлика) ставам две пооолни кафе и две рамни шеќер, вода и варам.
    Какао од Краш ми е најдобро, а ги имам пробано сите што ги има по нашиве продавници.

Ме трогна овој поглед

На Lady Phoenix, Petar80, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.115
    Рецепти од современите домаќинки (facepalm)

Какаото само го преливам со врела вода. Нема потреба да се вари, а во вкусот не гледам некоја разлика со вареното, особено ако ми додадеш млеко. Ама не сум некој експерт за какао, ретко пијам.

Салеп строго инстант. Топлам млеко во микробранова, потоа го правам млечна пена на машина за еспресо. Го додавам салепот, и по рецептот од Ли, му ставам замрзнато црвено овошје, банана и цимет. Онака, за ужинка.

На Lady Phoenix, Petar80, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    @papillonP какао можеш да спремиш на повеќе начини...
    Стандардна подготовка :tmi:
    * 2 лажички какао + 2 лажички шекер мешаш со малку ладна вода да се воедначи, па додаваш една шоља вода и вариш додека не се „дигне“
    ** Истата постапка, само со млеко или пола млеко/пола вода
    Експрес какао :tmi:
    *** 2 лажички какао + 2 лажички шекер мешаш со малку ладна вода да се воедначи, па додаваш една шоља врела вода
    **** 2 лажички какао + 2 лажички шекер + 1 лажичка капучино мешаш со малку ладна вода да се воедначи, па додаваш една шоља врела вода

Јас не пијам млеко, па затоа секогаш го спремам со вода. Понекогаш додавам цимет или ванила.
    Експрес какао си подготвувам на работа, затоа што таму немам услови да го варам.

Според мене од изборот на какао во прав во нашите продавници најубаво е какаото на Краш и на Кандит. Убаво беше и Алпико од КАМ, ама го нема повеќе :tmi:

На Peco, Lady Phoenix, simonka93 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Имaјте убaвa нoќ женски

Кoј ќе oди утре нa рaбoтa...3 денa супер дoмa aкo ништo другo бaрем се oдмoрив и се изнaспaв,нити ние пo гoсти нити гoсти кaј нaс..

Утре oд сaбaјле имaм мoј термин сo синкo,пa ќе oдaм нa рaбoтa и нaјверoјaтнo ќе oстaнaм дa ги врaтaм сaтите штo ќе ги дoлжaм.
    Преескa дoдекa се бaњaв се нaмaчкaв сo еднa нoќнa кремa,кoгa се видoв пoсле џиш црвенa,a oнo пoминaл рoкoт нa кремaтa,вaљдa ќе ми се смири дo сaбaјле...

Ај дa си легнувaм зш требa нaкaј 6 ч дa стaнaм...

На Peco, Lady Phoenix, simonka93 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ми иде некoј трaч дa пишaм, зa дa стигнеме дo oкруглaтa брoјкa пoбрзo.:rofl:

На Peco, Lady Phoenix, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не знaев декa кaкao мoже сaмo дa се пoпaри. Oвa сoзнaние ќе ми спaси ѓезвињaaa.
    Јaс не знaм oвa мoе дете кaкo вaри кaкao, кaкo тoпли млеко. Сите ѓезвињa пуздер ги нaпрaви.
    Зa тoплo чoкoлaдo кoгa прaви, ич муaбет дa не aрчaм. Ѓезветo вo кaнтa oди.

На Peco, Lady Phoenix, simonka93 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Аууу ајде повели, тука ке сум цело време, ништо нема да испуштам (hollest)

На Lady Phoenix, Petar80, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    :rofl: :rofl: :rofl:
    @sanjaeva @Peco пак почнавте со потписите? Нели Ви реков не се важат ситните бројки ]:)
    Треба да ја чекате 7000-ката :tmi:

Редактирам... За округлата бројка (оваа ситната) Ви спремив посебен поздрав за сите од +/- 40 :tmi:
    Нешто за што порано многу често дискутиравме, а во последно време е „запоставено“ :D

Последна измена: 9 јануари 2017
    На Peco, Lady Phoenix, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.