1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Оваа сликичката- гиф од погоре ме потсети на една ситуација. Пред повеќе години работев во една фирма. Во нашиот град немаше снег и си идам јас со штиклосана чизма на работа. у 9 саат стига факс со кој јас сум ти у некоја комисија за увид на лице место, ни помалку ни повеќе у едно планинско место.Искрено ич не помислив дека ќе има снег, (за да одам до дома да се преоблекувам) ами се израдував шо нема да утепам ден у канцеларија. И...кд ќе стигнам шо да виду..Снег, а јас тенка штикла...:(:(:(. Али шта чеш. И тука Еспадрила- професионалец. Излегува надвор очно - визуелно испитува терен. И...се разбира имаше два-три замава како во Том И џери кога се бркаат и клизат у исто место...Но, откако се стабилизирав (без паѓање- морам да напоменам), се увиде дека стратегијава со штиклосана чизма на снег и не е лоша. Одиш џоа да коваш шајки у снег и за разлика од останатите од комисијата, јас бев најстабилната :nod::nod::D:D:D.
    Кафе испиено, но некако неефективно.За уште едно да мавнам- премногу ќе ми е.
    Имајте убав ден. Внимавајте како одите и како возите по снеговите и мразовите.
    :coffee::coffee::coffee::coffee:

На Lejla8, Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Нa нaс принцезите тoa ни е рaбoтa, дa сме убaви, рoмaнтични и спoсoбни зa фaнтaзирaње. Ќе те мoлaм немoј лoпaти и тaкви рaбoти дa спoмнувaш, брррр :D
    Гуд мoрнинг. Јaс ниту зa лoпaтa се фaќaм, ниту гледaм низ прoзoр сo чaј вo рaкa. Врнелo или не сееднo ми е, снегoт веќе ниту ме рaдувa ниту ме нервирa. Успешнo гo игнoрирaм. Пoз

На Lejla8, papillonP, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  3. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.515
    Снегов колку што го сакам исто толку и не го сакам заради тоа што се е во хаос ,да си седам дома и од прозор да гледам како вее супер е ,ама вака кога треба сабјле да излезам за на работа и возам 40 минути да стигнам здрава и права без некој да те собере со се кола е успех.

Бил ли некој од вас во одморалиштето на МВР на Пониква да ми каже како е таму со едни пријатели се договараме за следниот викенд да одиме па да знам што не чека.

На Lejla8, Peco, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Прво се радувавме, јеее снегче, сега веќе ,аман овој снег, смрзнав, ладно, кога ќе затопли???:D
    што вика колешка ми, нај незадоволни се оние што живеат во куќи и што возат коли:D
    Рефке убаво инфо ми даде, после работа идам накај Сити мол, рано е уште ама имам замисла за поголемата што да носи за нејзиниот роденден,и на страната на Зара баш видов таква сукњичка. така да ако имам среќа ќе ја купам

На Lejla8, Peco, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :bandit::xКој сакаше снег]:):rofl:

Добро утро радни народе, снегов е добар :?: само дома да сум ]:)
    Ред солзи, ред мрсули, смрзнав не се вози, нема каде да се паркира ]:)
    Ај да шмркнам кафе, па да се фатам за работа IMG_2191.JPG

На Lejla8, papillonP, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    добро утро на сите....уште стариот снег не ми е исчистен од двор, наврна нов...односно уште врне новиот...|(

од пред неколку години е реновирано цело одморалиште....супер е...
    има уште еден-два објекта во близина што се исто така добри....

На Lejla8, papillonP, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.068
    Допаѓања:
    43.093
    Добро утро.
    Сабајле наврнало снег. Ние дека на угорница сме , писта за возење е.
    Другаркава сабајле ми пишува дека е невозможно да се вози а јас само што ги испратив децава со татко им.
    И после некое време се враќа он со се деца :^)
    Патот до градинката бил лизгав. За малку да не се удрил со една кола која се излизгала во негов правец. Угорницата не ја искачил, пробал кај другата и таму не средено и ги врати дома . Сега си седиме , мирна ми е душата. На сигурно се.
    За 3,4часа градинка е неисплатливо да ги ставам во несигурност. Колку и да се чисти, нов снег паѓа ко лудо. И сега уживаме дома гледајки како врне снег. :inlove:

На *Amethyst*, Lejla8, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.025
    Добар ден! 8)
    Ладно? Е ладно е, шо е право, уште некој месец ќе издржиме.
    Ова времево е никаде да не одиш, само дома да седиш, оти неспособни се јавните служби, а богами и луѓево си чекаат на готово. Не дај Боже да треба да патуваш на вакво време :doh: исто вакво беше тој јануари 2005 што нема да го заборавам...

@sanjaeva, како не успевате да се згреете со пелетите? Јас еве да кажам, фала му на Бога, оваа година се згреавме ко што треба, и тоа цела куќа плус бојлер, до лани со дрвата цело време до камин бев залепена. Цело време една иста константна температура е, што многу значи, две вреќи пелети трошиме за 24 часа. Најтопло го препорачувам овој начин на греење. Вистина еднократно трошоците се огромни, ама долгорочно се исплатува.

Малово ми кашла, сакам на лекар да го носам. Ем не ми се оди, поради грипов, што и поради времево. Ем сакам да го однесам, да го слушнат на гради. Не верувам дека има нешто, ама лаик сум, јбг, сакам сигурна да бидам.

За свинската маст (y) готвам со неа, правам колачи, мачкам на гради кај деца. Секако е поздрава од маслото. А путерот исто го конзумираме, само малку ми е дискутабилно колку е навистина путер. Само Осоговскиот го признавам, дека има специфичен мирис, а за колачи баш и не е.

Честито слави и имендени на сите што славеа изминативе денови!

Убав ден!

На Barbie20, Val-Dim, lunicka и 21 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро. :)
    Како сте ? Денес топ, пак снегче, искрено се радувам и иако е замрзнато,воздухот е топ!
    Излагам по пижами надвор на тераса и не е ѕивра ко што е кога дува само ладен воздух. :)
    Кафе пиено, едно ко ниедно. Морам да си набавам безкофеинско... Тешко иде инаку.

Идам да ја шишнам мајка ми. Цела фамилија ја шишам, се мислам да мењам професија, и онака ме бива и со восок и со ножици. :)

да се редактирам : @Petar80 ми треба! Вратите се испрскани ама имам друга мака, не е централно и не можам воопшто да ги отклучам задните врати за да ги отворам. И тој механизам е замрзнат. Шах Мат :D

Убав ден

На Lejla8, Barbie20, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас готово замрзнав,стомакот ме боли што е ладно.

На Lejla8, Lady Phoenix, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    84.990
    Dobar den vreme za kafence , a potoa da go iskoristime snegov i da se posankame.
    Detevo so netrpenie ceka duri e na raspust pa da ima i so da napise ,,kako go pominav zimskiot raspust,,toa mu e domasna .Eh sto bese ubavo koga bevme deca ama repriza nema .Imajte ubav den :)

На Lejla8, Barbie20, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.194
    Допаѓања:
    91.694
    На работа си,немате греење? :|

Имам роднини кои работат во конфекција,тоа е жално како се однесуваат со нив и деновиве во какви услови работат за никаква плата...не смееш ни да кажеш ни да се пожалиш на некој :|

Снегот е убав ако седиш дома ама тие што секојдневно мораат да се движат и патуваат на такво време е страшно.

Почнуваат да ми се мотат негативни мисли во глава,уште е многу рано само што почна годинава ама се надевам дека дел од посакуваните желби ќе почнат да се остваруваат.
    Само да се почне од некаде и коцките да почнат да се редат.

Последна измена: 10 јануари 2017
    На Lejla8, Barbie20, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добар ден луѓе..

Капучино и цедевита пијам.
    Имам малку работа во чаршија ама ич не ми се мрда од дома, ладно ми е.
    Уште вее надвор.

На Lejla8, simonka93, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.771
    Допаѓања:
    145.280
    Добар ден!:coffee:

Вее ли вее.:rain:

Собираме искуства за пелетите. На дрва е супер, ама цел стан не е топол. Плус зграда, мкнење нагоре, плус многу се нечисти.
    Ама топлината е незаменлива.
    Имаме време да одлучиме дали да биде систем на дрва или пелети. А предноста пак на пелетите е што ги има во секое време.

Се топлам дома и само ја подавам главата да видам како е ситуацијата надвор. Имав планирано да завршам некои обврски, ама изгледа ништо од тоа.
    Ќе видиме.

Денес сите некако тивки, темата празна.

На Lejla8, Barbie20, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    images (4).jpg download (1).jpg download.jpg

Ајде кој е за греано вино??

На Lejla8, Barbie20, simonka93 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ние со фен дувавме во вратите да се одмрзнат. (y)
    Функционира за 5 мин најмногу.
    Домаќинки чешмите како ги одмрзнувате ?
    Трет ден како ни е заледена.

На Lejla8, Petar80, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.265
    Допаѓања:
    277.753
    Еве јас прва да се послужам од куваново вино на Бубале.Како ќе ми легне после бурекот и јоуртот,како шамар на будала...|(
    Инаку појдов,дојдов на работа,снег не врне,или малку омекна студов или јас се навикнав веќе.
    Синојка децата изгледа седеле цел ноќ и цело време доставале дрва ,утрово што убаво топло:деновиве дење ние ложиме тие спијат ,ноќе обратно.
    10 дена печката не е изгасена ,ама цел стан е пријатно топол.

На Lejla8, Barbie20, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    Во последниве 24 часа имам примено 2 х Кетонали,2 х Диазепами,2 х Дексазони,2 х Вентор,1 х Блокмакс ,свинска маст сум премачкана едно 3-4 пати,Коњски балзам,Кантр пеин, Волтарен гел.
    Болест нема,ама болкава не се трпи.
    Нерв приклештен имам на вратот,фацава ми е изобличена од болка.

Деца работат по дома,маж колку постигнува,толку.

Малку кренав глава и се фатив за усисивач.

Ептен се испофалив...

На Lejla8, simonka93, papillonP и 17 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.460
    Уште е зима, ладно, студи, коските ми се заледени, навечер пред спиење за да се загреам си дрмнувам по едно коњаче или ликерче :tmi:
    Убаво било во куќа да живееш, аха на лето тоа, златно станче од 30тина квадрати како би ми се нашло сега :$ мм нека збори што сака, здравје да се средат првин некои сегашни приоритети па ќе си купам некое станче со гратско парно и во зима не ме гледа ]:)

@duffi со се е убаво да се грееш и ќе затоплиш ако имаш убава изолација и не ти бега топлината, голема предност е на палети што нема многу ѓубре, палење, чистење, го палиш на дугме и за 5мин имаш огин и ти иде топлина, има опција и за тајмер во толку и толку да се запали. Ако имаш и прашање што е поевтино дрвата се најевтини, ама па тука не влага постојаното чистење, прашината, црните ѕидови и малтретирањето околу лули, оџаци, не може да се запали, мокри дрва, па дрва кој да донесе..

Колата здравје во петок ќе ја прават, ако и тогаш стигне делот од БГ + 300е чек :envy: аман од честиткиве, аман, ми се плаче, ми се вришти :headbang:

На Lejla8, Barbie20, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И Пецо го пиша истото ама немам како со фен... :/

На Petar80 и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.