Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Оваа сликичката- гиф од погоре ме потсети на една ситуација. Пред повеќе години работев во една фирма. Во нашиот град немаше снег и си идам јас со штиклосана чизма на работа. у 9 саат стига факс со кој јас сум ти у некоја комисија за увид на лице место, ни помалку ни повеќе у едно планинско место.Искрено ич не помислив дека ќе има снег, (за да одам до дома да се преоблекувам) ами се израдував шо нема да утепам ден у канцеларија. И...кд ќе стигнам шо да виду..Снег, а јас тенка штикла...:(:(:(. Али шта чеш. И тука Еспадрила- професионалец. Излегува надвор очно - визуелно испитува терен. И...се разбира имаше два-три замава како во Том И џери кога се бркаат и клизат у исто место...Но, откако се стабилизирав (без паѓање- морам да напоменам), се увиде дека стратегијава со штиклосана чизма на снег и не е лоша. Одиш џоа да коваш шајки у снег и за разлика од останатите од комисијата, јас бев најстабилната :nod::nod::D:D:D.
    Кафе испиено, но некако неефективно.За уште едно да мавнам- премногу ќе ми е.
    Имајте убав ден. Внимавајте како одите и како возите по снеговите и мразовите.
    :coffee::coffee::coffee::coffee:

2. Bridget

Bridget Форумски идол

Нa нaс принцезите тoa ни е рaбoтa, дa сме убaви, рoмaнтични и спoсoбни зa фaнтaзирaње. Ќе те мoлaм немoј лoпaти и тaкви рaбoти дa спoмнувaш, брррр :D
    Гуд мoрнинг. Јaс ниту зa лoпaтa се фaќaм, ниту гледaм низ прoзoр сo чaј вo рaкa. Врнелo или не сееднo ми е, снегoт веќе ниту ме рaдувa ниту ме нервирa. Успешнo гo игнoрирaм. Пoз

Lejla8, papillonP, Peco and 22 others like this.
  3. fila

fila Популарен член

Снегов колку што го сакам исто толку и не го сакам заради тоа што се е во хаос ,да си седам дома и од прозор да гледам како вее супер е ,ама вака кога треба сабјле да излезам за на работа и возам 40 минути да стигнам здрава и права без некој да те собере со се кола е успех.

Бил ли некој од вас во одморалиштето на МВР на Пониква да ми каже како е таму со едни пријатели се договараме за следниот викенд да одиме па да знам што не чека.

Lejla8, Peco, Sesil and 14 others like this.
  4. mami blue

mami blue Форумски идол

Добро утро
    Прво се радувавме, јеее снегче, сега веќе ,аман овој снег, смрзнав, ладно, кога ќе затопли???:D
    што вика колешка ми, нај незадоволни се оние што живеат во куќи и што возат коли:D
    Рефке убаво инфо ми даде, после работа идам накај Сити мол, рано е уште ама имам замисла за поголемата што да носи за нејзиниот роденден,и на страната на Зара баш видов таква сукњичка. така да ако имам среќа ќе ја купам

Lejla8, Peco, Sesil and 15 others like this.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

:bandit::xКој сакаше снег]:):rofl:

Добро утро радни народе, снегов е добар :?: само дома да сум ]:)
    Ред солзи, ред мрсули, смрзнав не се вози, нема каде да се паркира ]:)
    Ај да шмркнам кафе, па да се фатам за работа IMG_2191.JPG

Lejla8, papillonP, Peco and 26 others like this.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

добро утро на сите....уште стариот снег не ми е исчистен од двор, наврна нов...односно уште врне новиот...|(

од пред неколку години е реновирано цело одморалиште....супер е...
    има уште еден-два објекта во близина што се исто така добри....

Lejla8, papillonP, Peco and 20 others like this.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Добро утро.
    Сабајле наврнало снег. Ние дека на угорница сме , писта за возење е.
    Другаркава сабајле ми пишува дека е невозможно да се вози а јас само што ги испратив децава со татко им.
    И после некое време се враќа он со се деца :^)
    Патот до градинката бил лизгав. За малку да не се удрил со една кола која се излизгала во негов правец. Угорницата не ја искачил, пробал кај другата и таму не средено и ги врати дома . Сега си седиме , мирна ми е душата. На сигурно се.
    За 3,4часа градинка е неисплатливо да ги ставам во несигурност. Колку и да се чисти, нов снег паѓа ко лудо. И сега уживаме дома гледајки како врне снег. :inlove:

*Amethyst*, Lejla8, Val-Dim and 23 others like this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден! 8)
    Ладно? Е ладно е, шо е право, уште некој месец ќе издржиме.
    Ова времево е никаде да не одиш, само дома да седиш, оти неспособни се јавните служби, а богами и луѓево си чекаат на готово. Не дај Боже да треба да патуваш на вакво време :doh: исто вакво беше тој јануари 2005 што нема да го заборавам...

@sanjaeva, како не успевате да се згреете со пелетите? Јас еве да кажам, фала му на Бога, оваа година се згреавме ко што треба, и тоа цела куќа плус бојлер, до лани со дрвата цело време до камин бев залепена. Цело време една иста константна температура е, што многу значи, две вреќи пелети трошиме за 24 часа. Најтопло го препорачувам овој начин на греење. Вистина еднократно трошоците се огромни, ама долгорочно се исплатува.

Малово ми кашла, сакам на лекар да го носам. Ем не ми се оди, поради грипов, што и поради времево. Ем сакам да го однесам, да го слушнат на гради. Не верувам дека има нешто, ама лаик сум, јбг, сакам сигурна да бидам.

За свинската маст (y) готвам со неа, правам колачи, мачкам на гради кај деца. Секако е поздрава од маслото. А путерот исто го конзумираме, само малку ми е дискутабилно колку е навистина путер. Само Осоговскиот го признавам, дека има специфичен мирис, а за колачи баш и не е.

Честито слави и имендени на сите што славеа изминативе денови!

Убав ден!

Barbie20, Val-Dim, lunicka and 21 others like this.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро. :)
    Како сте ? Денес топ, пак снегче, искрено се радувам и иако е замрзнато,воздухот е топ!
    Излагам по пижами надвор на тераса и не е ѕивра ко што е кога дува само ладен воздух. :)
    Кафе пиено, едно ко ниедно. Морам да си набавам безкофеинско... Тешко иде инаку.

Идам да ја шишнам мајка ми. Цела фамилија ја шишам, се мислам да мењам професија, и онака ме бива и со восок и со ножици. :)

да се редактирам : @Petar80 ми треба! Вратите се испрскани ама имам друга мака, не е централно и не можам воопшто да ги отклучам задните врати за да ги отворам. И тој механизам е замрзнат. Шах Мат :D

Убав ден

Lejla8, Barbie20, Rebecca_R and 11 others like this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Јас готово замрзнав,стомакот ме боли што е ладно.

Lejla8, Lady Phoenix, LadyC and 4 others like this.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Dobar den vreme za kafence , a potoa da go iskoristime snegov i da se posankame.
    Detevo so netrpenie ceka duri e na raspust pa da ima i so da napise ,,kako go pominav zimskiot raspust,,toa mu e domasna .Eh sto bese ubavo koga bevme deca ama repriza nema .Imajte ubav den :)

Lejla8, Barbie20, Peco and 13 others like this.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

На работа си,немате греење? :|

Имам роднини кои работат во конфекција,тоа е жално како се однесуваат со нив и деновиве во какви услови работат за никаква плата...не смееш ни да кажеш ни да се пожалиш на некој :|

Снегот е убав ако седиш дома ама тие што секојдневно мораат да се движат и патуваат на такво време е страшно.

Почнуваат да ми се мотат негативни мисли во глава,уште е многу рано само што почна годинава ама се надевам дека дел од посакуваните желби ќе почнат да се остваруваат.
    Само да се почне од некаде и коцките да почнат да се редат.

Last edited: Jan 10, 2017
    Lejla8, Barbie20, mal.ecka and 21 others like this.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добар ден луѓе..

Капучино и цедевита пијам.
    Имам малку работа во чаршија ама ич не ми се мрда од дома, ладно ми е.
    Уште вее надвор.

14. duffi

duffi Форумски идол

Добар ден!:coffee:

Вее ли вее.:rain:

Собираме искуства за пелетите. На дрва е супер, ама цел стан не е топол. Плус зграда, мкнење нагоре, плус многу се нечисти.
    Ама топлината е незаменлива.
    Имаме време да одлучиме дали да биде систем на дрва или пелети. А предноста пак на пелетите е што ги има во секое време.

Се топлам дома и само ја подавам главата да видам како е ситуацијата надвор. Имав планирано да завршам некои обврски, ама изгледа ништо од тоа.
    Ќе видиме.

Денес сите некако тивки, темата празна.

Lejla8, Barbie20, Val-Dim and 23 others like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

images (4).jpg download (1).jpg download.jpg

Ајде кој е за греано вино??

Lejla8, Barbie20, simonka93 and 24 others like this.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Ние со фен дувавме во вратите да се одмрзнат. (y)
    Функционира за 5 мин најмногу.
    Домаќинки чешмите како ги одмрзнувате ?
    Трет ден како ни е заледена.

Lejla8, Petar80, Annath and 2 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Еве јас прва да се послужам од куваново вино на Бубале.Како ќе ми легне после бурекот и јоуртот,како шамар на будала...|(
    Инаку појдов,дојдов на работа,снег не врне,или малку омекна студов или јас се навикнав веќе.
    Синојка децата изгледа седеле цел ноќ и цело време доставале дрва ,утрово што убаво топло:деновиве дење ние ложиме тие спијат ,ноќе обратно.
    10 дена печката не е изгасена ,ама цел стан е пријатно топол.

Lejla8, Barbie20, Val-Dim and 24 others like this.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.
    Во последниве 24 часа имам примено 2 х Кетонали,2 х Диазепами,2 х Дексазони,2 х Вентор,1 х Блокмакс ,свинска маст сум премачкана едно 3-4 пати,Коњски балзам,Кантр пеин, Волтарен гел.
    Болест нема,ама болкава не се трпи.
    Нерв приклештен имам на вратот,фацава ми е изобличена од болка.

Деца работат по дома,маж колку постигнува,толку.

Малку кренав глава и се фатив за усисивач.

Ептен се испофалив...

Lejla8, simonka93, papillonP and 17 others like this.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Уште е зима, ладно, студи, коските ми се заледени, навечер пред спиење за да се загреам си дрмнувам по едно коњаче или ликерче :tmi:
    Убаво било во куќа да живееш, аха на лето тоа, златно станче од 30тина квадрати како би ми се нашло сега :$ мм нека збори што сака, здравје да се средат првин некои сегашни приоритети па ќе си купам некое станче со гратско парно и во зима не ме гледа ]:)

@duffi со се е убаво да се грееш и ќе затоплиш ако имаш убава изолација и не ти бега топлината, голема предност е на палети што нема многу ѓубре, палење, чистење, го палиш на дугме и за 5мин имаш огин и ти иде топлина, има опција и за тајмер во толку и толку да се запали. Ако имаш и прашање што е поевтино дрвата се најевтини, ама па тука не влага постојаното чистење, прашината, црните ѕидови и малтретирањето околу лули, оџаци, не може да се запали, мокри дрва, па дрва кој да донесе..

Колата здравје во петок ќе ја прават, ако и тогаш стигне делот од БГ + 300е чек :envy: аман од честиткиве, аман, ми се плаче, ми се вришти :headbang:

Lejla8, Barbie20, Val-Dim and 20 others like this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

И Пецо го пиша истото ама немам како со фен... :/

Petar80 and Annath like this.
Thread Status:
Not open for further replies.