Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.447
    Фрижидер замрзнувач да не имаш оние како кутија?? Моите кога го исфрлија почнаа да плаќаат за 500ден помалку :o
    Исто доста троши бољерче во кујна, претходно цело време ни работеше, кога ставивме проточни на двата спрата приметивме разлика. Исто и за бољер во купатило ако ти е цело време уклучен, откако имаме соларно сигурно за минус 1.000ден ни е сметка.

И нели се грееш на систем за палети?? И тоа троши малку струја ама сепак влече :)

А и се зачудив кога видов дека машина за садови троши струја многу повеќе од многу други апарати, жимити фрижидер повеќе што троши!

Јас готвам и на индукциско решо, го тестирав кога бев на одмор, комшиите за 7дена платија 1.100 сметка, ние 570ден.

На Dust, Val-Dim, papillonP и 23 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    За поручек денес кафе + чипс + чоколадни бомбончиња + чокоплазма + кока кола + кафе :wasntme:
    Сега на ред кафе ново :drunk:

На Dust, Lejla8, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.888
    12 saati sum spiela i pak se osekam nenaspano i odmoreno ko sto treba.
    Poposle odam da se vidam so instruktorkata, da uplatam i da go zavrsam teoretskiot del, pa casovite vozenje ke mi javi koga ke ima podobri vremenski uslovi za da pocneme.
    Sakam da polagam pred da pocne djunglata vo gradov so motori. Ke vidime kako ke bide.
    Naredniot period ke mi bide dosta ispolnet. I rodendenot na sinko se blizi pa ke se pripremame poleka.

На Dust, Val-Dim, papillonP и 24 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Дека фалат на темава неколку членови кои се квалитетни вистина е,да признаеме.
    Ама ова за оние кои останале:x
    И јас трагам по добар чај,освен онај на Виталиа 60%друг кој ги задоволува моите потреби и мириса на чај не сум сретнала.
    Дали е возможно се да замирзни,овошјето,кремовите,ролоните:envy:за чешмите да не зборувам и алиштата кои неможам да ги извадам од тераса.Што барав таму да ги спростирам(facepalm)

На Dust, Lejla8, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.447
    Е и не сум споделила откако го ставивме соларното за струја ни иде сметка -30% од претходно и тоа во овие зимски кратки денови без многу сончеви денови (poolparty)

Уште да го усвојат законот за пребивање на вишокот или за складирање ќе имаме и за комшиите :rock:

На Dust, papillonP, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.546
    Допаѓања:
    139.754
    Добар ден, само да ве поздравам. Сабајлево смрзнав пешки до работа. Глава не се крева од работа и трчање.

Не можам да читам наназад, се надевам сте добри.

На Dust, Lejla8, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    81.452
    Ко татко ми Рени си
    Совет ми дава-Запишувај си секој месец
    Аха,му викам и што?
    Бројките со пенкало на А4 лист запишани ко ДОКАЗ у приилог ќе ги ставам?
    Е да,ми вика
    Повод беше една чудна сметка во која имав ХХХ kwh во ноќна тарифа,а во дневна 0 кwh.
    Ко во дневна тарифа јас и сијалица да не уклучувам(нон сенс)
    Ко се јавив објаснување-порамнувале
    Како беше таа тепаниот си е тепан
    Е.аниот-е.ан

На Dust, Lejla8, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    :hai::hai:Добр ден друштво, се јави натрапникот(facepalm)

Сега читнав, гледам се отвориле и категории кој каде припаѓа(facepalm)(facepalm)
    Не се замарајте,сум кажала, никој и ништо не може да ми го поремети денот, а и животот,:!: за сите овде, нај биден фактор во животот ние семејството, фамилијата..... ама читам има луѓе кои се замараат со анонимен форум, а не си го гледаат тоа што е 24 часа до нив(facepalm)(facepalm)

Убав ден друштво:hai::hai:

На Dust, Val-Dim, Lejla8 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.270
    poremeteni imalo i ke ima

dobar den
    sum spiela do 11 casot ama so mm do 3 nautro film gledavme.Sosem slucajno go najdovme koga pocnuva.Nekoja limonadka od 90 te bese

vreme e do dukjan da pojdam nemam nisto za doma.I momite mi e vo plan so po edna sitnica da gi izraduvam.Za rucek pica

На Dust, Val-Dim, papillonP и 28 други им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Te molam objasni mi go ovoj del. Koj visok? Kako se skladira?
    I porano imase pisuvano za SS, ama jas kolku sto gi gledam lugjevo okolu mene, osven za topla voda, za nisto drugo ne go koristat.
    Ima li razlicni sistemi?
    Kakov e tvojot?
    Kolku kosta?

На Dust, Lejla8, Jas! и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.280
    Допаѓања:
    260.881
    Коњче не најдов III светска војна дома ќе почнеше, среќа баба спаси ситуација...уште коњот да дојде кај нас, или ние кај коњот |(

Одвај чекам да мрднам од дома, времево ме зароби. Поклон за јарецов домашен да најдам да купам со време :party:

На Dust, Val-Dim, Lejla8 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Сакам пролет, по цена очи да не отворам од полен, ама времево веќе не се издржува. Не памтам кога последен пат имам излезено асално, ко еским некој замотана цела, ниту гледам нешто пред мене, функционирам по шаблон.
    На работа повторно кочан лед. Луѓе со ракавици работат, парното одамна ни е исклучено. Каков човек нечовек треба да си да оставиш на вакви температури луѓе без греење? Вчера ме настрвивте со топеното сирење, и јас ке го правам денес по рецептот на @LivingGlam , диетата ке чека некои подобри и потопли денови.

На m.i.g, Ana Marija 1, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    не-ве-ру-вам

На Lejla8, Peco, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.679
    Допаѓања:
    161.982
    Ме интересира колку трошите на родендените на вашите деца?
    Гледам на фб на женската група муабетат. Роденден 500 евра и смешно - овде не спаѓа гардеробата за мене и син ми... ај што звучи така из висине, мислам глупости, ај детето, ама ти во кој филм си... ама ми оди да прашам - а гардеробата за таткото или он е небитен?

Последна измена: 12 јануари 2017
    На Lejla8, Sesil, LadyC и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    За сметките не зборувам, чинам највисоки се. Инвертер не се исклучува, панелки, каминчето, и пак е ладно.
    Имаме парно на струја, може и на нафта, ама не се осмелуваме да го вклучиме.
    На луѓето што беа во куќата пред нас им видовме сметки за парно, преку 30 илјади беа за месец :x
    Кој знае што правиле тие.

Годинава мислевме нафта да грееме, ама не се исплаќа ни тоа сега.
    И така. Стан е закон. Се надевам следната зима ќе ја дочекаме во стан и тоа наш.

Бојлерот е нон стоп вклучен, ама тој е пак во подрумот, не е баш достапен за вклучи - исклучи, претпоставувам на ова ладно време колку влече струја, ама тоа е. Демек е и соларен ама не видовме некое подобрување ниту во летните сметки. Во летото не ни стигна сметка под 4500.

Чаеви многу пијам зимно време.
    Купувам само Good nature, филтер и тие сушените, Franck, Lipton.
    Не сум љубител на овошните чаеви, освен оние сушените, тие единствено вредат и се вкусни, а најмногу сакам планински, мајчина душица, нане, камилица...

Денес за ручек ставив пилешко месо во некој сос, стои во фрижидерот, па после ќе ги ваљам во презли и во тепсија во рерна. Експериментално јадење ќе биде :)

На papillonP, Lejla8, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.082

На Val-Dim, papillonP, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.118
    Допаѓања:
    257.735
    Мене роденденот ме кошташе околу 7.500 со торта и игротека. И кошула му купив претходно за 10 евра. Дали имаше се вкупно 8000 ден. Значи толку.
    Лани ме кошташе најмногу 9000 ден. Прв роденден 12 000 и нешто. Облекувањето ми е речеси секогаш поколон од моите или тетки или вујко. За прв и трет сами украсувавме. За втор ми украсуваа ама ме кошташе 750 ден.
    Во Скопје центите се до плафон. Струмица исто.
    Многу е. Детските родендени станаа натпревари на мајките.

На Val-Dim, papillonP, Lejla8 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.955
    Допаѓања:
    327.270
    @Lilit 500 evra? Wtf?

Za malata poise po od 100 evra ne dadov posto doma se sobravme samo najbliskite.Od dekoracija imav najobicni baloni i toa e toa

Golemata slavese po igroteki dosega kade za 15 decinja poveke od 2000 ne plakavme so vkluceno pienje i animator.Od doma si nosis nesto sitno za grickanje ,kifli ako sakas i tolku.Edino za torta sum davala poveke pari (3000 bila najskapata) posto bese zamok na dva kata i so eden kup figuri po nejzina zelba bese toa.

P.s sirni ja Kolisev so detskiot rodenden da vidis sto e feshta :rofl:

На papillonP, Val-Dim, Lejla8 и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.101
    Допаѓања:
    91.282
    Добар ден и од мене друштво,почнува пак да ме напаѓа депресивен период и да ми идат негативни мисли,нервозна сум...

Ручек свинско во грил тава и компир,за мене само компир :)

Ми фалат моите,ми фали сестра ми и мајка ми да ме наполнат со позитивна енергија,ми фалат зборовите на татко ми,ми фалат кумашинките мои кои едвај чекам да ги видам,ми фали старата дома...пукнав овде сама незнам уште колку ќе можам да го издржам оваа :|

Имајте убав ден и уживајте ако вашите најмили се близу до вас :)

На Val-Dim, Lejla8, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    :hug::hug::hug:Издржа повеќе од мене.....п.с кога ви е годишнина од веридба,после мене беше мислам???

На Lejla8, Ane-Goki1, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.