Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    проблемот е во цевката, на северен ѕид е, а таму нема како да приклучиме фен :( сепак фала за советот

На Ana Marija 1 и Jas! им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.675
    Допаѓања:
    161.946
    Гоџиво било веќе 5 години... Чекам нови слики од моите за да евидентирам све.
    ВМРО е тука, а и населението ептен си го држат, советниците исто сите си местат како сакаат... И ова местено е. Сега кога видов што во чие е ставено јасно ми беше све. Цела околија ја знам што мустри се и кое чие е.
    А пола фамилија од таму ми е ВМРО кога се кренаа сега по телефон за помош.

Ама ми го "накршиле", се израдував веднаш до моето планиран е парк и зеленило со лулашки.

На Lady Phoenix, Annath, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    @Lilit sega znaci dobra prilika si:rofl:..zemjoposednik:o

На Lady Phoenix, Annath, Ana Marija 1 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дожд, кафенце, цигарче, фемина и мир додека да станат децата, нешто се успаа сабајлево, ако, ако нека си поспијат.:lol:

Леле овој колку е мал, низок, метар и голема желба за растење.:wasntme:
    Се заглавив во лифт со него, ни до раменици не ми стигнуваше а јас во балетанки.:lol:
    Кога го фати паника кога се заглави лифтот, мене дека веќе нормална работа онака ноншалантно се однесував, кул женска, се препоти човечено, симпатичен ама многу низок.:)

Планирав некаде да ги однесам децата денес ама со дождот ми се сменија плаовите, нови планови треба да се прават, нешто ќе смислам, во краен случај ќе ги однесам кај родителите на мм, нека се изнаиграт таму со животите што ги имаат.:)

На Lady Phoenix, Barbie20, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.675
    Допаѓања:
    161.946
    Хациенда и робови сега, ова само на самодоверба ќе ми мавне, не мора ич ништо пари. :rofl: Ко у шпанскине серии што имаа порано. А тоа шо лајнарки на нозе, нема везе, ќе си замишљаме, и копач у рака... све тоа ќе биде имагинарно.

Иам болничка сметка отворена за плаќање, пола плац ќе ме кошта да му се невиди...
    Фала ви жени на муабетов, ќе видиме утре што и како е, ама јас мислев ептен ја оплескале...

На Lady Phoenix, Barbie20, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    42.639
    Денов беше хпл :@
    Легнав со децава , после дотепана бев. Надвор вее ли вее снег. Аман.
    Утре пак ќе се седи дома. Нема градинка |(

Шиев што шиев. Капава душа ми извади. Прв пат шијам такво нешто. Има за поправање ама оставам за утре . :sweat: порабување и сл... утрееее
    И хеланки биднаа , ми останало материјаче :wasntme:
    IMG_20170112_221251.png IMG_20170112_221313.png

На ALISA0000, ines.h, irenna и 32 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добра вечер..

Утрото ми почна со една многу тажна вест, уште не почната годината а веќе изгубив две драги личности :( се надевам тоа ќе биде се.
    Ме осудуваат затоа што не сакам да одам да оддадам последна почит, свесна сум дека не е во ред, ама повеќе сакам да ми остане во сеќавење сликата кога беше насмеана, кога муабетевме преку ограда пиејќи кафе.
    Ќе ја запаметам како најхрабрата жена што сум ја запознала, до последно се бореше со опаката болест.
    Ќе ми фали. :(

После во Ск.. Воглавно се е во ред, следна контрола во Април.
    До тогаш чао Скопје, премногу си ладно за мене
    ИЗМРЗНАВ :worried:
    Тркнав и до џамбо и ништо од списокот не најдов :|таму ладно, ладно.. Уф
    И таман стасав на автобуска ми избегал автобусот :envy: прашувам следен кога има, ми вика дури во 6:30.. Е браво ]:) а саатот едвај два.
    И така дремев таму цеел ден, па и како да е малку се тоа па и добив :envy:

Утре се враќа дм :clap::inlove:

И така..
    Да си легнам најарно ќе биде.
    Добра ноќ..

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Preeska mi se smeevte sto fudbal sledam.
    Gledajte Vie rakomet..navivajte..
    Jas so 600 den vo dzeb ke si legnam:hai:.
    Da ne pitate posle od Deka RENI pari ima8)

На Lejla8, ines.h, Lady Phoenix и 24 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Добро само мене не ми е јасно зошто е ладно во шопинг центар?
    Нели имаат парно, ако немаат тогаш нели треба да се затвори?
    Ја читам и @monik55 немаат греење, нели треба ако немаш основни услови за работа да се затвори додека да се створат? и @manja666 ми се чини пишуваше како со ракавици и изнаоблечеи работат, не постигнува парното или што е работата.

Кај мене ако нема основни услови за работа (греење, ладење, струја, вода ) не смееш да работиш, плус сите ионака ќе излезат од работа додека не се створаат услови за истата.

На Lejla8, Lady Phoenix, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Се е можно кај нас Битерке,што те чуди?
    Беше скоро,знаеш како стојат работите.
    И ова препораките што ги издадоа од владата,за неодење на работа на трудници и постари лица ги почитува ли некој?Јас не знам дека некој е ослободен од работа.
    Греота се луѓево на овие ниски температури,па уште и ако работат во ненормални услови.

На Lejla8, Lady Phoenix, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    139.689
    Lilit patot za Stip sega sto go pravat onoj golemiot... faka del od nasa zemja. Ni dadoa 270 denari za 7 kvadrati *ne ti kupivaat cela niva samo toa sto im treba. Tatko mi se silese ke baral pari mnogu ili ke kocel gradba. Vaka ni kaza advokat. Eksproprijacija ke ima, ovlasten procenitel izlegol na lice mesto i ja utvrdil taa suma. Ako ne sakate togas ke ve tuzime ili tuzete ne (ne se sekavam) i drzavata ke prasa pak procenitel koj pak ke kaze takva suma. Znaci ke izgubite plus sudaki trosoci. Otidoa moite do Sv.Nikole potpisaa i potrosija 500 den za pat. Bea u zaguba ama polesno im bese da izgubat 200 denari otkolku da se tuzat. Imase nesto sadeno ama imaa dokaz deka ne se raboti i ne presnetuvaa plus pari. Komsiite sto ja rabotea zemjata im dasoa nesto poveke.
    E sega placot moze da stane benziska pumpa.

Znaci ako ti zemat 10kv po 50 evra 500 ke ti dadat. Ako e toa proceneta vrednost od vestak ili procenitel.

Smrznav deneska. Mi treba razgaluvanje.

На Lejla8, Lady Phoenix, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Поради ниските температури не достигнувало греењето ама затоа кај главните греалката е запалена.
    Јајнициве неги осеќам од ладно.

На Lejla8, Lady Phoenix, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    @bittersweet Кај нас се три канцеларии, ние што работиме со странки канцеларијата е најголема, сметководителот е во помала, иако не доаѓа секој ден, и шефот исто така е во помала канцеларија. Парното не е пуштено со изговор дека не работи, имаме клими кои што ги гаси со изговор дека многу бил сув воздухот и му пречело а значи само повремено наминува кај нас да земе документи, не е цело време во иста просторија со останатите вработени. Денеска најново беше, дека и така нема една клима да постигне да стопли таков простор па зошто само да се плаќа струја. |(
    Има и постари луѓе, премрзнавме, со 3 блузи одам на работа и седам со шал и капут. Резултат на тоа се еден куп грешки кои денес ги забележал, ама не сме способни да функционираме на такви ниски температури па нормално дека ке има неефикасност. Многу сум револтирана само не ми се ни зборува, мизерно е во ова време да нема греење, измачување е ова, срам да им е, греота е.
    А кај господинот климата е пуштена, грејалка плус до нозете, очигледно таму не е сув воздухот. Ех во оваа наша Македонија некои работи никогаш нема да се сменат, уживај таму кај што си, овде нема ни основни услови за живот а уште помалку пак за работа. :)

На Lejla8, Lady Phoenix, mila89 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.168
    Допаѓања:
    276.641
    Овде во училиштата децата мрзнеат скоро без парно а не по маркетите....
    И требаше да умрат две деца па да почне дезинфекции на градинки и училишта(facepalm)

На Lejla8, Lady Phoenix, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.675
    Допаѓања:
    161.946
    Сега и друг момент разбрав, не е голем дел од плацот и да е така, не го сече, само го проширува тро постоечкиот (24м2, што не е престрашно). Ова се обработува и тоа на големо (ко што кажав цел погон за земјоделска култура е, со ангажирани лица)...тоа е целата работа. И да не се продаде, има нешто инсталирано, ако го откинат целата мрежа пропаѓа, а тоа е голема инвестиција, некаде околу 5000 евра дадоа за тоа. Се чува цела документација и фактури како е плаќано, а е местено буквално до милиметар и опфатени биле насадите со гоџи исто така.
    Сега и друг момент излезе, откако се развртевме по телефони и нешто друго сакале, ама тоа веќе евн е во прашање, на комшијата веќе нешто финко си го средил и си добил пари, ама нели тие работи се ќутат, само јас и никој друг да не искористи...
    Ќе видам утре што и како ќе испадне, ама не е така страшно, дури и супер излегува.
    Тенкју! :hug:

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Доста фирми се што работат без греење.Поготово конфекциите.Лето на жешко зимо на ладно.
    Никакви работнички права да се немаат.
    Срамота.

Ми звони син ми и плаче да си одам дома...
    Му викам утре мама ке си дојде на работа сум,сега со тато гушкај се.
    Ми вика не сакам со него,паднав и си го удрив газето а он не сака да ме бакне .
    Во фаза сме каде ке се удре,па и да се чепне само мора да се бакне тоа место :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lejla8, irenna и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добра ви вечер девојки, како сте ми?
    Ве канам на честенка, добив унапредување на работа :sun:
    Многу сум возбудена и по малку исплашена, ама сепак одвај чекам да се справувам со новите предизвици :D Повелете, почестете се :party::party::party::party:

На I I, Lejla8, ALISA0000 и 29 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Честито @Jas! :hug:
    Биди успешна и задоволна.
    Браво :)

На Lejla8, Lady Phoenix, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    А нема некаде каде може да се пријават такви работодавци или и од тоа нема фајде?

Ај овие вака по канцеларии као штедат ама која е поентата на Џамбо да штеди, контрапродуктивно му е, нема греење, нема народ, нема пари.

Во училиштата ако нема греење, не би пуштила дете, нека си седи дома, барем на топло ќе е.

Пробувам да разберам, сфаќам екстремно ниски температури ама повеќето пишувате од Скопје каде барем има парно па затоа не ми е јасно зошто нема греење, ако е до парното нели тие се одговорни и треба да се поправи нешто ако не функционира.

А да не им се појави никој на работа каде нема греење, ќе го пуштат ли?

Јас кога бев на подолго, кога начекав прв пат зима, не беше како сега ладно ама имаше минусни температури и парното не се исклучуваше цела ноќ, ние во станот го имаме исклучено, плаќаме само за цевките ама пак и тие го затоплуваа станот, пуштав повремено и клима, седев по кратки ракави по дома.

На Dust, Lejla8, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Денеска било петок 13-ти:devil::wasntme::rock:
    И полна месечина.
    И Василица.
    И ден пред викенд.
    И уште еден ден од типот "купи ден,продај"...

Аман од зимава:headbang::headbang::headbang:

На Dust, Lejla8, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.