Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Добро вечер лепотици.
    Машкиве не ги поздравувам, и нека се лутат :P

Не знам бре жени, ама оти до тука ми е од машка популација која скока оти му скока. |( Па ставам се машко во еден кош и ритам надвор. :devil:
    Значи, си реков ќе мрднам настрана малку, географски. Да одморам око, да сменам динамика, да видам како народ живее во некој друг ќош од овој свет. Викаат било добро за ум, разум, психа, како и да е. Дали ја згрешив географијата овој пат, не знам, оти не ми е прв пат, да си кажам. Ми текнало многу пати да се изгубам на некој ден, со рачен багаж со доволно гаќи и чорапи, четка за заби, пасош, фото апарат, а се друго се купува таму мото.

Бог да чува. Што, ти сама патуваш? Да бе, да, сама сум. Па зошто, како, не е можно сигурно, те пушти твојот сама? Не ти е страв? Онака, да не се плашиш јас ќе те чувам. Ај друштво ќе ти правам да не си сама. :?: Ај деф корени се бате, ете така, како сама се раѓам, сама заминувам од овој свет, од оние сум што не им треба друштво да идат по едно мочање, па ега сум кадарна да поминам сама три дена на место кое е ново за овие очи. Не, не сакам пијачка од тебе. Не сакам другар за муабет. Да, слатка ми е вечерата и сама да џвакам а не да зборувам додека ми истине јадењето. Дефинитивно не сакам водич до мојата соба, знам каде е, веќе три пати ја најдев денеска, види богати, сама :shake:
    Мир да нема човек. Ми треба одмор да се одморам од одморот :^)

На ozbilnazena, Lady Phoenix, nena2010 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.860
    Допаѓања:
    101.700
    Те разбирам потполно @Peco само сакав за момент да почувствувам како е да се живее со мозокот на пасење,со свој денар во џеб без на никого да поднесуваш сметка и да бидеш зависен од некого.Признавам се почесто ме фаќаат такви кризни моменти да заебам се.Што знам можеби Бог не ме скроил за фамилијарен живот и за живеење во калап.Сакам само да имам ветар во косава и да си го најдам мирот кој очигледно не е тука кај што сум сега.
    Кога те читам како со тебе да сум,мислам на твое место ако ме разбираш.:D:emo:

На Peco, Lady Phoenix, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.916
    Навистина вистинска релаксација сте ми.Денес не отворив компјутер и вечерва пола саат си поминав во ваше друштво.додека одмарам.Додуша мм е до мене а јас си ве читам и смешкам а тој се чуди.Денес со едни пријатели прошетавме малу до Струга мажите по риба децата се прошлапаа во езерото а ние по женкси кафе сладолед муабет,прошетка покрај Дрим и помина денот.Одамна не сум била Струга и да ви кажам пријатно сум изненадена.Плажите потсредени цените пристојни помалу гужва пријатни разговори на разни јазици и поголемо гостопримство од охридското

На Lady Phoenix, anel, Abrakadabra и 8 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kaj ste koga ve nema? :?:
    Pa duri i Val Dim ja nema a obicno ja ima vo kasnite saati.
    Jas cuvam straza pa si citkam niz temive.
    Denes primivme vakcina,prva doza DTP i od kaj 14h kacivme temperatura,37 dek so 4 de so 7.Tusiranje,mackanje so ocet razreden so voda,pa dva pati veke daleronce po edna tretinka.
    Znam deka ke kazete deka ne e visoka no mene mi se cini izgore deteto.
    Za prv pat mi e cel den kenkavko,i siroto ednoto noze go krevase dur si pretka a drugoto ne.Duri sega vecerta pocna d ago mrda.
    Stavav i oblogi ladni na mestoto kaj sto go bocnaa.
    Sega e po bodi i so polu otvoren prozor sme vo sobata.Valjda ne e loso.

Ah majki zlatni,kojznea se sto pominale so nas.Za onoj period sto ne go pametime de,za ovoj drugiot si znaeme kako dusa
    sme vadele i uste vadime.:tmi:

Se nadevam deka ke e tolku od temperaturava.Za prv pat mu vidov solzicki od ocite.Ne sakam pak.:(

На Lady Phoenix, anel, Abrakadabra и 5 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.916
    @galapce давај му и ноќеска далеронче на 6 часа за секој случај оти температура од вакцина знаат да кребаат по 2 дена.Нема галје од далерончето јас се сеќавам за првата ќерка од лекар ми препишуваа обавезно да и дадам фенобарбитон апче (мислам так с викаше) атое барбитурат ,тежок лек што сега воопшто не верувам дека е во употреба само беспотреба сем ги труеле децата.Не грижисе ќе му помине :)

На Petar80 и galapce им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.827
    Допаѓања:
    182.843
    Еееее ај спиј деееее пуста психа око неми дава да склопам ако ке ве чувам јас уствари темата ке ја чувам

На Lady Phoenix, mareane и girl-miri им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.749
    Dobro utro!
    Vo ocekuvanje na majsorite samo kratko da ve pozdravam.
    @galapce ne se grizi denes ke bide vo red.obicno 24casa ima reakcija od vakcina...
    Jas od taareakcija seustego nemam odneseno sinko na cetvrta revakcina....iako so site dosega lesno minavme...samo blaga nervoza i tolku...otkako pocnav da citamza vakcinite na sekoja so strav go nosam

На Lady Phoenix, Annath, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро девојки
    Во врска со вакцините....
    На една од темиве напишав пост дека секоја вакцина на детево е стрес за мене и дека се пореметувам од страв....и знаете што ми одговорија ?????....дека требало уште пред да се роди детето да бидам спремна , начитана и да знам што ме очекува со дете и требало да си донесам одлука дали ќе ставам вакцини...!!!??!
    Мислам ...АЛООО....има секаков народ...
    Некои мислат дека ќе родат едно дете, ќе го израснат до кај 3 месеци и мислат дека се најголеми најспремни и најдобри мајки.
    Ај..баталете ги

Одам кафе да ставам, вие доаѓајте

На artemidis, Lady Phoenix, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро и од мене

Ај да ставам кафе

На MacenceEna, Lady Phoenix, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами и господа како сте утрово, еден срдечен поздрав од мене

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    178.060
    919381.jpg

На Lady Phoenix, anel, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Како си другар Пецо те читав неколку поста погоре и сакам да ти кажам дека среќата ќе си дојде само ловек да не се продлабочува во маките и некој неуспеси животот е трнлив но знаат коцките да се наредат. Некогаш е потребно да се потурнат малку позз убав ден

На Peco и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    upload_2015-7-16_8-48-54.jpeg
    Еј сега на вести кажаа дека некоја жена уловила сом и дека го влече на мотор накај Скопје..

ОВА МОРА ДА Е ДАЛКА НАША !!!!

На DVAANGELA, Lady Phoenix, imelda и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :D Добро утро.
    Немав намера да пишувам денес. ама ме провоцираш.[​IMG]

Утре сабајле деф фаќам. И брат ми ме направи вчера мрдната кога реков сама ќе одам (се навикнав веќе на зборот мрдната).
    Јас како @imelda сакам самаааааааааааааааа, нејќам да слушам за расипана техника, за болници, за мотор што не пали, ќе зеам цели 3 дена во трската и ќе кулирам.

Понеделник ќе има рибарски муабети. Ако не фатам крап ќе фатам стап, важно нешто да се фати.

На DVAANGELA, Lady Phoenix, do-re-mi и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Вчера ме искаравте многу млади сум пуштала па ај сега овие да видам дали ќе ве бендисаат

и еден од моите омилени

На ozbilnazena, MacenceEna, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.055
    Здраво Феминки и Феминци од +/- 40 :f:
    Уууу што читам... Вчера пак интересно било...

izvinite-me-na-trenutak-idem-da-vrisnem.jpg

Галапче, грижна мамичке и јас како и ти синока со температура се расправав!!! Ама добро е сабајлево го бакнав синко во челцето и нема температура, мирно си спие!!! За температурите кај децата од вакцина неможам многу да ти кажам, оддамна го поминав тоа, но мислам дека беа краткотрајни ден-два...

@Peco со фотката сабајлево ми го разубави денот :)... Колку убави беа времињата кога ги гледавме филмчињата со „ликов“!!! А, со твојот вчерашен пост и фотката длабоко ме трогна... Зошто секогаш вакви луѓе како ти, со вакви убави и чисти мисли немаат среќа??? Нема правда!!! Ама биди со позитивна мисла, таму некаде или можеби и овде, до тебе, има некоја слична душичка која го сака истото што и ти... Па дај боже да си се пронајдете!!! Од се срце ти го посакувам тоа, зошто мислам дека ти заслужуваш семејство, кое искрено ќе го сакаш и ќе те сака!!!
    Сите, баш сите од +/- 40 имајте убав ден :hug:...

На Peco, Lady Phoenix, imelda и 13 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.749
    @referentka prvoto dete so rafost go nosev na vakcina ama drugovo so site informacii na internet i po mediumi se rebram od samata pomisla..golemata informiranost ne e sekpgas dobra...sekogas maximalno odlozuvam.
    Gospod da gi cuva...

На Abrakadabra, Annath, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Поентата ми е - и да знаеш СЕ, сепак може нешто неочекувано и лошо да се деси
    Нема врска тука знаење-незнаење, информираност-неифомираност
    А да не го вакцинирам детето не е човечки.
    Наназад генерации се вакцинирале, сеа јас нешто таму изводам , као најголема мајка од сите ете демек си го штиттам детето !!...ГЛУПОСТИ !!!
    Овие што ставаат вакцини се глупи мајки...така ??

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Вакцинацијава е стварно страшна работа или пак так се презентира во јавност не може човек да биде умен но како што вика референтка и ако не го вакцинираш ќе те јаде јанза Само господ да ги чуваа. Пријатели од Грчка купуваа сами цакцини оа детето доби контра ефекти некој едвај го спасија дури во словенија на лекари така да мислам нема некој правила

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro..

Zaspi stani rakata postojano na celo.Vo tri saat pievme sirupce posledno a neeemase temp.Sega isto nema i neznam dali pak da dadam.Siroto ne saka da jade.Me raduva sto se smee.
    Cela nok i gasovi ima,vaka ne bilo.
    Petar,od novite vakcini ne bi trebalo da ima neubavi efekti osven ako ne se transportirani soodvetno.
    Utre sme na ortoped konecno.
    Nema nisto poubavo od dete,ama ni postresno :D (ova ne zameruvajte,izleguva od majka koja i e prvo pa i trimesecno,so bi rekla @referentka ).
    Lani ova vreme se prcevme so TarzanO od plaza na plaza,od grad vo grad kaj juzniot ni sosed mil,bez vakcini,bez operacii,no sepak ova leto ne go menuvam za niedno.Bez razlika sto ne sum izlezena od cetiri zida.Ama dvete ocinja..:l:

На artemidis, Lady Phoenix, imelda и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.