Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Кај нас нема снег. Се е расшлакано.

Бев да пазарам, сама!8-|
    Тоа ептен ретко се случува, ама маж на пат, па се мораше.

160ден краставици. Златни се изгледа. Ќе видам до вечер дали ќе почнат златници од уста да ми паѓаат.:D

На bittersweet, Peco, papillonP и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    81.279
    У туле-то?:?:

На Peco, Lady Phoenix, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    81.279
    @duffi руската со шунка или со посебна ќе ја спремаш?:D
    Ако си платила краставици солено,заштеди бар на нешто

На bittersweet, Peco, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.023
    Допаѓања:
    256.631
    Убав е филмот?
    Глумци за мерак.

Инаку и јас ставам посебна, купувам една српска поквалитетна демек и не мириса толку. Руска со шунка не ми е убава. Финтава е со посебна да е:D. И со Томи е многу тешка, па ставам на Витаминка мајонез.
    Годинава за име на син ми цела ја изедоа од шо била убава:emo:.
    Јас за такви денови спремам колку што имам.

За родендени темава стана ко за чеизот, еднаш у месец мора да се спомне, да не остане некој неискажан:rofl:.

На bittersweet, Peco, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.534
    Допаѓања:
    160.571
    Па штом го постирав...

Абе се фативте за рускатаааа. А лепчињата, а не е детски роденден?
    Еее ама ме нервирате сеа.

На Lady Phoenix, Lejla8, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Со посебна @Ordinary .
    Па ние по дома сите сме си посебни. :emo:

Без зафрканција ама мм по дома секогаш си чува посебна или стисната шунка на Меин. Слатки му се што да му правам. Плус буџетот ни го штеди. Прав домаќин.:rofl:

На bittersweet, Peco, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Ко бајче се осеќам покрај снегов - ме смирува. Ја обожавам зимава.
    Зелката преживеа едно смрзнување и испадна најубавата сарма у цел свет. А посна. Со празе и ким. :mm:
    Руска салата и јас правам со посебна. :) И не оти е ефтина,демек да заштедам. А оти поубава ми е таква. Полесно ми се спојува посебната со се' друго во салата. Шунката ми двои. Нејќам ја таму.:) Ко посебна што не ми оди на пица, туку шунка. И тоа свинска, оти пилешката ми е пресува па ко гума е.. ко свинската шунка што не ми оди на лепче со путер, ама пилешката и посебната ми се мљац. Кој има замерки на тоа и мисли дека со тоа што сум ставила посебна во салатата не сум го испоштовала, као... сум била стипса, сум сакала да зашпарам.. ич нека не ми доаѓа во иднина.:) Кога се канат и чекаат гости се чекаат со отворени раце.И се' што се прави се прави со саати и со огромен ќеиф. Правење на г'зари, а голи гзови... глумење господа, а малограѓанско оговарање зад грб... брррр.
    Не знаев дека почнале да го даваат филмот со Вил Смит. И јас со душа чекав да го гледам. Ете, на една сцена од трејлерот во кино, прошлиот месец, се разлигавив.
    Книги за самопомош не читам. Имам три кои „ги читам“ веќе неколку години и сум на истата страница. Ми ги подари пријател кој мислеше дека ќе ми се од помош. Не можев ни да се концентрирам не па да ги исчитам до крај. Ко што и не сум човек за јога, за медитирање, за позитивистичко-опстимистично размислување, за... приказни од типот, law of attraction, дека се има смисла, дека се' се случува со причина...дека после едно лошо следи добро. :) Кому тоа му помага..нека. Мене не ми.

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.023
    Допаѓања:
    256.631
    Жабо ти кај мене на гости, јас руска со посебна само. Ете и објасни зошто, и мама вака вели:P. Ама и повкусна е.
    Филмот за вечерва спремен.

Внуци на гости, куќава хаос, се обрнаа:D.
    Син ми гледа на ју туб на клиповите кокошка печена, па побара чикен(facepalm). Купи мајка ми чикен и син ми возбуден ја зел кокошката, пресреќен ја гушка(facepalm):rofl:.
    Ете го стои пред рерна и чека да се испече:rofl:.

На bittersweet, Peco, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Руска со печено коковче (ако ви остане, го претворате во крем салатче). Се друго останува исто, со тоа што се става повеќе павлака а помалку мајонез.
    Пробајте. :nod:

Мене и од посебни и од шунки ми е брррр.

Едит: на темава... Дека има луѓе кои за гости ќе ја земат најефтината и најсмрдената салама, има. Не дека немаат пари, за нив не зборуваме, да се разбереме. Туку дека не им е важно, не е за нив. А тие што немаат обично и последното ќе го дадат за гостинот да биде убаво пречекан и кај нив се чувствуваш најпријатно, кој парадокс.

Дека има такви на кои баш им е гајле како ќе те пречекаат и прават да се чувствуваш неудобно што си им пошол а те викнале, има. Не беше муабетот ни за посебната ни за лепчињата, туку за тоа како прават да се чувствуваш ти ко гостин.

Последна измена: 18 јануари 2017
    На bittersweet, anel, Petar80 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Kako si vrni sneg neprekinato,a toplicko e-ne kako vo leto de,ama posle mrznenjeto toplo bi rekla,pa koga sum se raspesacila,polojna grad si go zavrtev,onaka za kef po snegot,milina.Sekako ulici nema koj da iscisti,pa kako na planina,na zimovanje da sme si.Otkako se vrativ,lopatata v race,e tuka problem,nemam kade da go skladiram snegot (facepalm),polojna dvor-planina snezna.Gosti poveke sakam da mi doagaat,od kolku jas da odam,so kef si spremam toa sto sum zamislila,i kolku sto dozvoluva dzebot,i da sakam da si pominat ubavo i opusteno,kako sto sme site so obvrski i retko se gledame,bas so dusa cekam da se vidime.

На bittersweet, Peco, Petar80 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Баш напротив, ние кои збориме за руската, збориме за муабетот на Сесил:

Муабетот ни е... за вкус се работи, не за штедење. Чисто домаќинска тема. Кај Сесил идеме на руска со шунка, кај нас идете на руска со посебна, кај Ливинг на руска со печено пиле.:D
    А, друга е темата какви се луѓето кои те пречекуваат и како те дочекуваат што сте ја развиле потоа..не ни исчитав се.

Јуле, би ви дошла на гости..:nod::D не толку за руската со посебна колку за малиот :D

На Peco, Petar80, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    136.477
    Ама ситните колачи не ги праам со милка чоколадо да си знајте, со кухинско ги праам. Јас на чоколадото штедам :rofl:

На bittersweet, Peco, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    По прашањето за руска сум ни правел ни јадел. Па и за саламите општо.
    Си правам кафенце, па ќе се бориме со снегот. Во дворов може да се потоне во снег. Лепи новиов што паѓа.
    Туку ми се јаде некоја кремаста чоколадна торта. Ми се јадат многу чуда сега, изгледа сум малце гладна.
    На сред мост во Долно Лисиче застанува у колона, вади од багаж цела вреќа и ја фрла во Вардар. Мве :x:swear:

На bittersweet, Petar80, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Баш и тоа сакав да пишам. :D За тортите со милка или орео... vs тортите со чоколадо за готвење:rofl:
    Не знам каде беше , на кој канал се збореше, во некоја емисија од тие утринските, за како на времето било статус као, да направиш торта со 10 јајца пример, као богата, скапа била:D па ме потсети со муабетов:D

На Peco, Ane-Goki1, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    E bas taka,sekoj so svoj vkus,ama poslednata recenica me bendisa,ne odime nitu za jadenje i pienje,tuku bas za druzenje.

На Peco, Annath, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.061
    Допаѓања:
    91.057
    Да се пријавам и јас дека сум од тие што прават руска со посебна салама :) Свинска Меин или пилешка на Птуј.
    Џабе шунка ако е со жили а вака посебата си е мазничка :D

Сакам да сум и во близина на @duffi и да и помогнам при спремање за утре :lol:

Денот убавини ...
    Позитивно расположение конечно,некогаш доволно е муабет со вистински луѓе за да се осеќаш како што треба.

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Оо Вики баш добро би ми дошла помошта.
    Многу ти благодарам. :hug:

Така лезетски си ја терам работата, што утре кога ќе станам нема да знам главата каде ми е. :tmi:
    Ќе трчкам да стасам се.

На bittersweet, Viktorijaaa5, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.449
    Допаѓања:
    138.740
    Abe gostoprimlivost po salamata ocenuvate? Arno znam jas nikoj ne vikam :) nit salama kupuam.

Od anglicani polosi nema u hotel. Ednas imav prilika da bidam na predavanje na eden advokat na kralicata. Ziveel vo nekoe gradce so 2% nevrabotenost. Mnogu bilo ubavo go ispofali. I jas normalno rekov sigurno ne zivees u rajot. Sto imate loso. Vika decata na 20 godini ni se bolni od alkoholizam. Bolnicata e polna mladi deca. Pijat zaspivaat po ulici. Imaat se i trosat na alkohol.

Oва пред еден саат почнав да пишувам. Утре не се работи, јеј. Бебе јаде макарони, јеј. Надвор снегови, дома топло, причини за радост многу.

На bittersweet, Viktorijaaa5, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.139
    Допаѓања:
    33.886
    Kaj nas vcera i denes samo dozd. Rasipuvac na zabava.
    Moz ke stasa docna vo nokta.
    A sto ubavo si se sankavme do nekna.
    Aj iznesi dete na dozd.
    Se iznauzivavme na snegot, placki koga se pribiravme doma. Da go ostavis cel den ke se zabavuva nadvor na snegot, cel na majka i tatko:lol:
    Deca na ulica ne mozes da sretnes inaku ama do nekna bese polno, ulicata ni e taka dobra za sankanje od site maala tuka se.
    Ovaa godina zimovanjeto ni e pred porta.
    Neka natrupa vecer pak...cekame.:party:

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.874
    Допаѓања:
    81.279
    Да ја цитирам мајка со муабет кога и барав рецепт за роденденската торта на Ординари
    -Абе мајка просто е"Што ќе ставиш,тоа ќе јадеш,тоа ќе с.реш"
    :D

На Viktorijaaa5, bittersweet, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.