Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.918
    Допаѓања:
    326.617
    Ne sakav
    Za mene beshe dovolno da dojde 1-2 pati u den ,da sirne sto e kako e i tolku
    No mm insistirase on da ostane kaj nas na prespivanje bidejki e ladno pa da ne odi navamu natamu,i jas se soglasiv.I ne mi preci nisto ni sto se banjal ni jadel ni piel..edino sto go zamoliv mm e da mu kaze gosti da ne idat.Tolku bese.No i toa ne mi go ispocituvaa

Za mene se krivi i mm i oni dvajcata
    Mm sto mi otide kontra a mi veti sprotivno
    I drugite sto nemale oset

На Lejla8, Annath, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Изиграна доверба е во прашање. Би се лутела и јас.
    Од вакви постапки на крај страда мирот во бракот. Од трети личности кавгите најмногу ги мразам.

И да не правел ништо во спално и да се чепнати само шминките, пак е нарушена интимата. Се чувствуваш како да ти ровареле секаде. Секој чува интимни работи дома. Макар и пакетче кондоми да е.

Не се нервирај повеќе Џои. Сигурно веќе си променила постелнината. Ќе ти биде ум за друг пат. Не си нарушувај спокојот дома поради други.

На Lejla8, fallenangel, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.918
    Допаѓања:
    326.617
    Vo pravo si @duffi
    I onaka nemozam da go vratam vremeto ,bidnalo

На Lejla8, Annath, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Е бевте таму да видите колку претерале. Се камшикувале.
    Ама да се разбереме ит ис ол абаут д територи.
    Гости, девојка му. Како сега тука некоја да ми доаѓа.
    На гарнитурава можда браќа му и букаке праеле... Све било најдено читаво како што оставено, на здравје нека им е. Женско враплче и машко врапче, надвор снег, внатре топло, ама не, они треба на литургија да одат и да постат за гревовите.
    Да се собрале друштво, да пушеле, да пиеле, да не можеш да излуфтираш. Е тоа и мене би ме налутило станот кафиќ да ми го направат и да се нема осет, ама вака...мееех. Ми внеле малце љубовна енергија у просторот.
    Кај вас па како што ограбуваа, за услугата што ја направил, ова е бакшижот.

Не се нервирај за џабе. Било што било, да се смени не може. А утре јатрва ти ќе те мрази за без врска работа.
    Си го трошиш денот после одмор за џабе.

Бтв шминки роварени сум си наоѓала и во свое присуство. Кога ќе се пикнат во тоалет све пипнато. Посилно е од некои жени и крај.

На Lejla8, DVAANGELA, Bridget и 6 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.780
    Допаѓања:
    323.630
    Barem si znaes na sto si..

Jas BI se lutela.
    Znam deka mm ne e vinoven,ama na nego ke se zbie

На Lejla8, Annath, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Е ако ваш брат/сестра тоа го направи?
    Нема да е исто знам.
    Друго е чувството од внатре. Поблизок по крв ти е и полесно го вариш.
    Остајте ги Џоевци и Рефовци. Да оди да се тепа сега... не иде.

Јао какви тањири си купив. Со мерак ги измив.
    Ама и пмс јак месецов и си поплакав. Сакам да се нервирам у пмс, не да плачам... лигла.

На Lejla8, DVAANGELA, VladeMila и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Epa bas od ova ne sakam , ama bas ne sakam ni vo sminki da mi cepnat , mozi ne e nisto eve Lilitka kako sto tvrdi da ne baeme mnogu demek , ama ne- toa e moja teritorija i tocka .
    Zatoa sto JAS NE BI DOPRELA AMA NISTO .Mozi zato ocekuvam i drugite taka da prat , mozi e moj nacin na kultura ova mozi od druga strna e budalesto vaka so mislam deka treba site da imat doza na kultura i pravilni postapki.

На Lejla8, Annath, VladeMila и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Па прво у туѓ стан не би одела за такви работи.
    Второ, она може не спиела.
    Трето, абе све како од исповед искочени.

Е така кажете, чисто територијални причини. Да бил другар со кој тепал пивце друго ќе било. Дошол си отишол.
    Ама гес уат, дет бич ќе им влезе у фамилија можда... и тоа е реалноста.

Џој не го гњави човекот, речи нека им на здравје, може и стрина ќе станеш после ова, па криво ќе ти биде што си се лутела.

Иии сега ми текна што сонував
    Тропска тесна плажа. Фатија големи бранови и ме стиснаа до карпите. Плажата почна да исчезнува. Можда и ќе се удавев ако не се разбудев.

На Lejla8, VladeMila, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    81.274
    (y):party:

На Lejla8, Ane-Goki1, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.918
    Допаѓања:
    326.617
    @Lilit ,svekrvati da ti preturase po stvarite ke pizdese dosega ti garant.

Ic gajle ne mi e dali the bitch(ko sto vikas) ke mi vleze u familija ili ne.Toa ne i dava za pravo da mi pretura niz stan i tocka

На Lejla8, Annath, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Со право се лутиш Џој.
    И јас би се налутила. Ако претходно си била известена или те прашале дали може да поминат неколку ноќи во твојот стан, а ти си се согласила, тогаш ќе беше во ред. Ама вака... Си поиграле со твојата доверба.
    Најмногу што мразам е некој да ми чепка по лични работи, дури и кога се работи за моите најблиски, а не пак некој кој сум го видела два пати во животот.
    Како и да е, поминало. Смири си се со маж ти и друг пат не оставајте клуч на никој.

Туку, кога ја читам @ines.h како јас да сум пишала. Мојава свеки не е толку лоша. Мене ми фали таа слобода, што и тебе ти фали. И јас ко мало дете се радувам кога ќе заминат негде, а јас ќе останам сама.
    Ретки се тие моменти. А кога по цел ден си опкружен со луѓе не можеш да бидеш она што си.
    Те разбирам потполно. И да знаеш дека не си сама. :D :hug:

На Lejla8, DVAANGELA, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.438
    Допаѓања:
    138.612
    Jaс мислам машка солидарност е тука :) ЗНаел маж ти ама мислм не е ништо сериозно. Ако оставаш клуч на млад маж со девојка кој не живее сам па грев е да му замериш секс што имал :) Ретко зимово има каде :) Јас дури и без да прашам ќе знам дека ќе донесе девојка.

Знам мнооогу што си давале позајмувале клучеви не на ноќ, туку на неколку саати. Млади се, смени си постелнина :)

На Lejla8, DVAANGELA, VladeMila и 6 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.105
    Допаѓања:
    275.657
    @joy1 потполно те разбирам што се лутиш.
    Не се во право што без твое знаење биле во друштво и ти ја нарушиле приватноста иако очекувано е од млади особи таков грев.
    Но,не стварај дополнителни кавги со мажти.Ете ,си му кажала дека згрешиле,дена не сакаш да се повтори тоа и толку.Едноставно мажите се такви,па кога се работи за нивна блиска особа се би дозволиле.
    Не дозволувајте за други да си ја нарушувате хармонијата во бракот...

На Lejla8, Annath, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    136.429
    Да не разглабам детално зошто... ради причини како пукање на цевки, спојки што ти ја знам, имаат и моите и неговите клуч ама не знаат дека имаат. :lol: Ако дое ,,нож до коска,, ќе им кажеме кај е да влезат да видат шо се дешава. Моите чуваат резервни клучеви во една фиока, неговите во една вазна, без да знаат пикнав клуч на двете места. Одбележан е за од прва да го познаат кој е во итна ситуација. Ама пошто не знаат и да го видат ќе се чудат за кај е клучот, нема ваљда сите врати дома да ги проверат додека не најдат од кај им е клучот.
    #паранојалевел100

За конкретната ситуација, штом ви е ептен блиска персона, сигурно знаете и дека девојка има. Епа не би очекувала цела недела да седи во станот, да ми го чува, а девојка му да не стапне таму пошто он е чуварот. Свесна сум дека за 15тина минути по излегувањето мое ќе дое девојката. Побитни ствари ќе скријам. Постелнина ќе сменам после. Во купатило да ми стојат шминки свесна сум дека некој гостин ќе зирне во нив, а не пак во празен стан.

Последна измена: 21 јануари 2017
    На Lejla8, Annath, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Дa улетaм и јaс вo муaбетoв 8)
    @joy1 лутинaтa сo прaвo јa истурaш нa мт. Гaрaнтирaм декa штoм сегa ти е гнaснo, тoa ќе те прoгoнувa дoлгo време кoгa ќе легнеш нa спaлнa. И oк е. Тoa се мисли и не мoже некoј сo вoлшебнo стaпче дa ти ги избрише, без рaзликa дaли билo или ништo не билo.
    Јaс би му oдржaлa лекцијa нa имaтелoт нa клучoт, без рoнкa срaм...пa не дa се лути, aкo сaкa веќе нa врaтa дa не дoјде.
    И истo би реaгирaлa и зa сестрa ми и зa брaт му.

На Annath, Rebecca_R, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Џој не го убивај поштарот само затоа што ти си нервозна и не ти се допаѓа пораката.
    Ок?
    Јас не ти претурав и немој да ја истураш нервозата на мене. Адресирај ја ма девер ти и јатрвата, кај мене нема да ти помогне. А ако сакаш поддршка и не ја добиваш, ова е нискиот начин да ја добиеш, знаеш? А си ја добивала кога требало и сама знаеш.

Мешаш баби и жаби. А за воља на вистината - ми претурала. Тоа бил најмалиот проблем. Еве и сега нека оди нека претура. Се помислив прееска да го дадам ко пример, ама зошто веќе го знам менталитетот на темава живо ме занимаше дали ќе испаднам во право. И испаднав. Не само што претурала, туку и ме праша - тоа ти е ново? Не ти го знам, не си го пријавила. Се изнасмеав. И тоа беше на почетокот пред да се запознаеме убаво и се повтори и пак ќе се случи. И кажано и е. Тоа е, јбг, никогаш не се налутив, ме лутат други работи, а точно знам зошто буричка и го сфаќам ко комплимент. И девојки ми седеле од браќа и сега тоа е. Ако сакаш некој да ти чува куќа ризиците се тие. Со млади луѓе особено, јасно ми е што можам да очекувам.

Од сега па натака ќе те замолам да не си ми се обратила повеќе со овој тон само затоа што ти си нервозна од свои причини.

На Lejla8, Bozica1980, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    81.274
    Сега на џој и е гадно од помислата дека некоја се е.авала на нејзина постелнина(претпоставка)
    Претпоставка дека и таа што и била неканета гостинка го има истиот став спрема туѓа постелнина
    Значи не е спорна постелнината

На Lejla8, Annath, VladeMila и 6 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Моите деца сакаат, не ги јадат, само ги отвараат и по цела куќа ги растураат.(facepalm):@

Ово е основата разлика меѓу "странците" и македонците, тие не мислат дека дошле до некакво дереџе( демек немаат) за тоа што детето им работи од 15 години туку се гордеат со него/неа, се учи на самосталност, да ја цени парата и својот труд.:)
    Затоа на 18 години се иселуваат од дома, не зошто ги бркаат туку се спремни за самостален живот, не чекаат од мама, тато, туку сами се грижаат за себе.

Имам јас од кај моите и тие од кај мене.
    Клучот го користам кога се на одмор, некогаш влегувам дома, некогаш само ги вадам цвеќињата и си одам, во спална кај брат ми и снаа ми не влегував ни кога живеев дома, не па сега.
    Што знам ете жена сум ама немам никаква желба да буричкам по туѓи шминки, гардероби, за мене е тоа врв на некултура, невоспитаност..........сељачизам левеч 1.0000000000.

Факт е дека сите би се чуствувале неубаво некој да им се е*авал на спалната кај што спијат, јас сум толку гадлива што би го терала мм да ми купи нов душек е до таму ми е гадно.
    Не само тоа, во семејство со мали деца треба да се внимава кој влегува дома, не па секс да ти имаат, да се бањаат, вц да користат, од кај да знам каква е таа што ја донел тој во мојот дом, мене до немајкаде би ми било после шубе, како @kukla21 со алкохол 100% се би пребришала и пак онака неубаво ќе ми биде.:wasntme:

Не кажувајте на никого, јас на работа бев, потполував смена, ме викнаа, си викам ај за 6 саата ќе ми платат 9 дека сабота и си отидов, ниедна не се породи, по досадна смена не сум имала од кога почнав да работам, клати врата, земи плата.:P:rofl::rofl:

На tina-63, Lejla8, Lady Phoenix и 24 други им се допаѓа ова.
  19. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Za Lilit imam mislenje deka koj i da napisi nesto ,ona odma sprotivnoto demek ona se izdvojuva posebna i razlicna e.
    Da bese svekrvata so koledarskit pesni ke bese poinaku,za filmot utrovo ja prasav najkulturno me izignorira.
    no offense ali to e.

На MacenceEna, monik55, Glasna и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.679
    Допаѓања:
    98.297
    'Ден лепотици!

Сончева саботава, а какво е реално надвор немам идеја. Вака преку прозор изгледа фино, ако се занемарат улиците и во каква состојба се истите. Реки течат по средина, од страните планини снег. Локална власт, превземање мерки во врска со ситуацијата... пардон, тропам глупости|(.

Станав, апнав, пивнав и ќе се работЕ:doh:. Стапи на сила и постпразнична рестрикција на храна. Досега прилично успешно, се надевам така и ќе тера.
    Јануари летна! Не ми се верува! Времево ме гази. Страв ме фаќа како само се тркалаат денови, месеци, години...

Во врска со ситуацијата на Џој... Дошла девојката - нека. Спиела таму - ај и тоа нека:^).
    Ама претурање... ЗОШТО и со кое право?! Врв на безобразлук и невоспитание. Па они ако сакаа претрес редовен немаше да се одделуваат и стан да купуваат, туку кај неговите ќе си живееја. Јас на мајка ми и и се лутам кога ќе се дрзне на такво нешто, а на туѓинка во око би и брцнала.
    И можеби и не би била толку бесна Џој да знаела дека ќе има тие денови гостинка. Ама вака, со право е бесна.
    Јас на твое место би му рекла на деверот се што мислам без тронка срам и грижа на совест. Не се тинејџери па да извољеваат на туѓ простор кај што некој местел, тие да разместуваат.

Не знам како така можете да размислувате - ај, како можеш да правиш замерки, па станот го варделе, зашто да не го искористат:^). Епа ај нека се посерат на среде ем ако не за услугата(facepalm).

На Lady Phoenix, MacenceEna, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.