Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    81.274
    Реално и можела да претпостави дали ќе има или не гостинка
    1,Го познава деверот шо човек е
    2,Знае дали е у веза или не
    3,Знае со кој е у веза
    4,Знае дали е у веза са обавеза или без
    Затоа и е потенцирано БЕЗ ГОСТИ
    Може грешам,којзнае

На Lejla8, fallenangel, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.061
    Допаѓања:
    91.055
    Ќе гледате ракомет, леле додека трае химната ежење ми е, не дека наша ама некако најубава мелодија ми има:lol::angel:

На Lejla8, fallenangel, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Ај ќе ви оставам сандаче за поплаки. Не знаев дека сум сервис кој треба да ви удостојува.
    Кога ви треба поддршка ма супер е све. Ама кога ќе ви се каже спротивноста...
    Сум поддржувала кај што требало да има поддршка. И тебе лично, ама нема да се сетиш или ќе се правиш дека не се сеќаваш.
    Коледарските песни? Па тоа не беше мој проблем, беше факт и глупост. И мајка ми да го направеше истиот став ќе го имав. Пиша потоа една членка дека некоја таква избркала дете.
    Што да пишам сега кога јас сум била во истата ситуација и вака сум реагирала како што пишав? Да одглумам за да удоволам? Да ви го бакнувам гзот? Извини ама нема.
    А особено зошто па контекстот на тоа е друг од она што наводно е. Убаво пиша Ординари.
    Имам да допишам уште ама нема поента. Тука си кажуваме само бајки.

Што се однесува до филмот. Дали си нормална со реакцијава?
    Имав 50 нотификации и ниту една никогаш не читам ако се повеќе од 10. Сега кога спомна отворив да видам за што плачеш.
    На крајот од денот и да сум видела, некој е должен сервис да изигрува? Те молам преслушај се.
    Ама да ти удоволам, го има на замунда со задоволителна кино снимка.

Помалодушна реакција од оваа за глупост? Амин. Оди преслушај се.
    Со ваквиве глупости тука што ги правите тешко на сопрузите. Она извади заклучок од све зошто јас не сум и кажала за филмот? Не, стварно се смеам.

Ај поддржувајте ја да ср кара со маж и и ништо да не се реши, ама на долг рок да се гледа попреку со јатрва и и да ја доживљаваат ко бабарога кога нема никаква потреба.

Последна измена: 21 јануари 2017
    На evangelina.ina, Lejla8, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    136.429
    Мене па не ми е страшно ако сестра ми или брат му ми се плеснат на спална. Ами ако ми се гости на спиење, кај би ми се плеснале. Нормално на креветот што ќе му го отстапам. Еве и јас не легнувам секаде, и кај шо одам носам јоргански чаршафи и навлаки за перници ама некој би секаде. Мене ми е поопасно повозрасна персона да дозволам да влези дома него млади луѓе. Младите ќе се осеќаат ко на викенд, не верувам да готват, не верувам дека им е гајле дали плакарот ми е среден, дали плочките ми се бришани во купатилото. Ама за старите ми е поголема веројатноста. Од лично искуство кажувам. Коа одеше тетка ми на одмор со баба ми одев да и го полеваме цвеќињата. Ама баба ми душкало, бар така ја доживував, можда се осеќаше ко дома дека кај ќерка и влегуваше. И наместо таа јас полевав цвеќиња она проверуваше дали на тетка ми долниот веш и е у посебна фиока или го пикнала кај стигнала, дали го оставила чист шпоретот, дали ги сметила ронките во кујна, дали ќебињата и се омотани во најлони или така ги пикнала, дали документација чува во посебна фиока или пика документи кај стигне. Не ни сакам да знам што правела кај нас коа ние одевме на одмор со моите. :tmi: Мајка ми коа би влегла кај мене гарант би отворила во плакар да виде дали ми е среден, пошто ко помлада не ми беше нешто за пофалба, не беше ништо под конец. Нема да ровари сигурна сум ама ќе отвори секаде. И во кујна ќе ми провери тостерот дали ми е чист.

На Boleyn.7, evangelina.ina, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Немој да не ми се потресеш и ти, важно ми е да ме сакаш.
    Ако не ти се чека, не е лоша и кино снимката, глеј го.

На Lejla8, JuLleE и Ordinary им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.061
    Допаѓања:
    91.055
    Повторно се оди во крајности од една на друга страна примери, примери еден куп... совети како,што, зошто.

На крај ќе излезе дека @joy1 е крива за се дека лошо се понаша затоа што тоа сепак е брат на маж и.

Друштво да се смириме малку нема да е лошо...едно е изнесување на свое мислење,друго е да анализираме со часови проблем на друг.Кажавме што кажавме сите и океј е.
    Како и повеќе пати пак ќе кажам,сите сме различни сите имаме различна граница на толеранција,мислење... ако сакаме да го почитуваат нашето мислење да го почитуваме и ние мислењето на другите.

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.780
    Допаѓања:
    323.630
    Odete site vo DM prisuten na forumov so podaroci..
    Po greska postirav i neznam ni da izbrisam nit da prefrlam.
    Toa e od tugj telefon koga pisuvam.

Lajk da ne zaboravite:!:

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.072
    Допаѓања:
    136.429
    Даааа ... туку Столе брат шо имал и од него поубав, позгоден (facepalm):lol::lol: али се шушка дека на Лила и е дечко. |(|(Ова демек ако не и беше дечко на Лила мене швалер ке ми беше (facepalm)(facepalm)

Се највија двајца другари на мм да дојдат. Бога молам да не дојдат со се жени, ич не ми е до гости.

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.918
    Допаѓања:
    326.617
    @Lilit apsolutno ne isturam bes mi na tebe mi nikogo tuka.Duri i na dever mi nisto me prerekov iako mozev.Se se desavase pomegu mene i mm.Situacijata tuka ja postaviv cisto da vidam koj kako reagira pa moze podobro ke 'progledam ' i jas.

Citajki te tebe cesto si navredena od svekrva ti i prevrtuvas oci za rodnini na decko ti zatoa tvojot liberalen stav na situacijava me iznenadi.Eve da receme mislev deka bas ti ke recese deka bi bila navredena vo vakov slucaj.Zatoa ja spomnav svekrva ti...da dolovam moment ama ocigledno ne me svati dobro

I kraj kraeva site sme so razlicni svakjana
    Za mene e navreda preturanje po licni stvari za tebe ne e .Ok

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    81.274
    На Lejla8, Rebecca_R, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    81.274
    :handshake::rofl:

На Lejla8, Lilit и referentka им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.780
    Допаѓања:
    323.630
    Sdk deka pravam proja so cvarki i praz
    20170121_160839.jpg
    Arno nekoja druga slika ne tropnav(facepalm)

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857

На galapce и Dust им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ne sum se nasla vo situacija ko joy ,da mi se deselo takvo nesto samo ke mi bide pamet za drug pat,ednas zeznata i nikad vise.mometalno bi se lutela na mm,ama pa i on neznael kako ke se odvivaat rabotite.
    So mm koga bevme vo vrska,imase edna situacija da ja ostavi kukjava na nekolku casa za kolega koj ne bese od skopje,da se videl so devojka mu,ne se sekjavam sega tocno kakva bese situacijata,mi se krena kosata,vikam ti normalen si?? nit gi znam lugeto da vrsat rabota na spalnava kaj sto spieme?? ama mazite takvi se,da se solidariziraat,da pomognat:)
    Koga ne sme na podugacko doma,ostavam kluc kaj komsiite,lepenki sme,pa za nedaj boze vednas da se reagira
    Se prejadov musaka,mi se pogodi epten:)

На Lady Phoenix, Annath, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    72.725
    Добар ден!
    Досега не сме биле во ситуација да мора да оставиме клуч некому. А и јас би се лутела да сум на местото на Џој. Впрочем и во старата дома се случуваше да се рчнам со сестра ми, бидејќи ќе земеше нешто мое без прашање. Сфаќам како се чувствува,тоа ти е исто како кога крадец ќе ти влезе и ќе има се' претурено

Гледам ракомет и се нервирам со Гоцевците
    убав ден :*

На Lady Phoenix, Annath, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Викторија освен профаќање на ситуацијата што останува друго?
    Ќе се кара со маж и цел ден и?
    Како направивте, па нека оди нека пријави провала ако не.
    Ако ја буцкате тука ептен арно и правите.
    Релативизирање на ситуацијата. Ако ставот и е тој дека и пречи. Нека си каже културно и ај чао. Сега епопеи колку било тоа трагично, големо, на другата страна прави само да расте бесот и ете колку сум во право.

На крајот од денот, и да и расте бесот ќе и отиде кај маж и а не кај шо треба. И ептен другарки сте.

@joy1 и за мене е некултура. Ама исто така знам од кого што и зошто да очекувам. Од фамилија блиска ете него му се блиски па ич. А за млади па ептен знам што да очекувам. Ама да се карам со него за други кога и он не е крив? Ма како не. Башка брат му е и нема ништо лично во сето тоа освен поголемо љубопитство. Шерлок се разбудил малце.

Само реално дали ти претурала по друго или само козметика на ачик? Да не преувеличуваме. И да е друго се дур ништо не ми фали, ми е гајле. Ама ако тебе ти пречи размисли дали стварно било до толку? Зошто исто така толку навредува кога си обвинет за нешто што реално не си го направил.
    Да ти недостигаат предмети, да си сигурна дека се чепкало тоооолку многу...па ајде ако тебе ти значи... ама сигурна сум дека не било така. Она и да е таква, девер ти немало да дозволи сигурно.
    Имале секс чудо големо, сам бил.
    Чепкала по шминки, е ако де.
    Ко шо кажав и од јабанџии имам приметено дека ми чепкале во купатило...гости, жени и шминки.
    Јас не би чепкала по туѓо, ама си има такви. Кога ќе ми рече некој брцни ми во ташна земи тоа и тоа, не се осмелувам, не па друго. Е тука ќе бидам искрена, еднаш си пробав Џими Чу оставени во ходник...мислам Џими Чу...ах....

Муабетот е реално да си видиш што те гаѓа во ситуацијата и дали е до толку работата или нешто друго е во прашање.

А либералноста ја мериме поинаку изгледа.Личните односи се друго и би било прелиберално да ми биде супер да ми се пушта братучед му и да ми е ок да си закопуваат ножеви во грб едни со други, не им учествувам во подлите работи, ама можам да си истиштам душа колку ме згадува. Не ги мешајте работите, а друга работа е што ваквите работи кога ги поврзувате се уценувачки и лоши. Ако јас те поддржав тогаш, поддржи ме ти сега, врати ми, нема смисла кога играте така.

Мислев да пеглам.
    Дур пишував мачето легнало на даската. Ете тоа е, друг ден...

На evangelina.ina, Lejla8, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Ај прошетај не ме масирај со глупости. Ај те молам.
    Кај маж ти дома манипулацииве и гилти триповиве.

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.512
    Допаѓања:
    160.371
    Така де Орде... да не има после не ме сака више оти филм не гледала. Немој и Жабето да си го товарам после шо ќе праам? Она со Бриџа е, ќе го е*ам ежот.

А кога треба поддршка ехе ЛП и драга тетка Саветка, тогаш све е супер.
    На форумов научив колку се луѓето користољубиви, превртливи и плитки.

На Lejla8, Lady Phoenix и Ordinary им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Мислам дека повеќе нервира фактот што станува збор за непозната личност. Да ја знае девојката може и нема толку да се замара, овде не знае ни која е ни каква е ни ништо. Сепак кога имаш семејство со дечиња мислам дека повеќе внимание посветуваш на тоа кој све ти влегува дома. Или не?:?:
    Ме потсетивте на една ситуација пред години, бевме на гости со дечкото кај негова другарка. И таа од нигде никаде ни ја понуди спалната :o Што бидна бре каква спална :rofl: Само се подзамислив тогашниот ми дечко дали таму ги носел бившите негови (facepalm) Млади луди

На Lady Phoenix, Annath, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.780
    Допаѓања:
    323.630
    Ne Savetka..
    Draga Mileva e:!:

На Lejla8, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.