Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мајка жи никогаш неми чепкала ама затоа сега друг ми чепка:devil:
    @Dust Истото го мислам како Рефка седни и разговарај со неа.

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    98.298
    @Dust ела да се дружиме, имам иста дома:@. Сега пред пола саат држев пак лекција по милионити пат и и јас како тебе лежам и не можам да се смирам од бес!!!

Кај мене разговор не пали. Сум разговарала и разговарала и разговарала...Жената се ја занима и крај!

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Kako majka so veke vozrasno dete,bi ti rekla isto sto i Refi,sedni i porazgovaraj so majkati.Nie roditelite nekogas od pregolema zelba da si gi zastitime decata,znaeme i glupost da napravime.

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, Petar80 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.243
    Допаѓања:
    148.701
    ...
    Леле ме изнасмеа! Така ли глупо звучеше ко „се мажила мома да не седи дома?“ :rofl:

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Da ne zaboravam da se pofalam,se vrativ od flizer,prezadovolna.Sum zaboravila sto znaci tintranje,feniranje,abre so eden zbor milina.Pa duri i sminka mi tekna da si stavam,skroz druga,ubava sum bila bre,seuste:makeup:,sam ako ne si se pofalis(facepalm).Se nadevam deka vaka ke prodolzam,mada crvceto ,,na vina sto sum ziva,,me gricka.Prekinuvam,si vetuvam na sebesi sama:!:,a i na deckive toa im go dolzam.

На Val-Dim, Ane-Goki1, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.919
    Допаѓања:
    326.622
    I na uste nekomu drug toa mu go dolzis :hug:

Ako si ti srekna i toj/taa ke bide spokoen tamu gore

На Ane-Goki1, Sesil, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    :hug::hug::hug:

На m.i.g, Lady Phoenix, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    index.jpg

:hug:.....(hollest)

На Ane-Goki1, Sesil, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.107
    Допаѓања:
    275.718
    Иако не ја оправдувам постапката на мајката на Даст ама донекаде и ја разбирам.
    Едноставно преголемата грижа за децата и за нивното добро често знае да не направи мајките и параноични па да ги преминеме границите.
    Ај со маната да си кажам:како растат децава јас станувам позагрижена мајка,постојано ги следам ,ги прашувам,се нервирам кога се тажни,нерасположени,се плашам за нивната иднина,незнам ама искрено не бев ваква кога беа мали ,доста релаксирано ги израснав а сега каков страв ме фаќа,какви мисли ми се мотаат низ главата чудо едно...
    @Lejla8 :hug:

На Ane-Goki1, bittersweet, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Uste ne vlezena doma sin mi so vintijaga,kapa ceka nadvor da sme odele da mu kupam nesto.
    Cel pat objasnuva sakal vakva kocka,vaka se vrtela,taka..so racete objasnuva ..
    Jas prasalnici...kakva e taa kocka si vikam..
    Za na kraj rubik kocka da ispadne...
    I normalno koga ke vlezes so nego ne mozes so edno da ispadnes...ova nemal,ona nemal...

Toa rozevoto e topka na duvanje...za skokanje .. ke skokalo deteto ama samo rozevi i crveni imase pa oti zenski bile boite me terase da barame druga ama nemase ..:wasntme:
    Na kraj se ubedime deka i rozevata e maska boja...za mir vo kuka se ke pravis]:)

На Ane-Goki1, bittersweet, PUPICA и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Во склоп на денешната тема :)
    IMG_20170124_174629.jpg IMG_20170124_172459.jpg
    :hai:
    Дастино изненадуваш :| :rofl:

На Ane-Goki1, PUPICA, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Колку и да се сомнева мајката, копање по приватни документи не е во ред. Штедните книшки, посебно, па и распрашување... @Dust, малку бурно си изреагирала со бркањето од соба и викањето, ама сепак, не било во ред. Можела да праша.
    Многу е глупаво да немаш своја приватност, да треба да криеш нешто по дома за некој да не ти најде... се осеќаш ко да не си дома едноставно.

@Winter Lady, не ми се допаѓа ориз со 1:3 мера, кашест ми изгледа. :?: Од што е запеченото одозгора? Некаков прелив му стави? Уште еднаш се потврдува старото добро правило: секоја кујна своја приказна.

На Lejla8, m.i.g, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.107
    Допаѓања:
    275.718
    Трето кафе пијам денеска,сама,немам друштво.
    Е ова барем со вас да го поделам!

IMG_20170124_174851.jpg
    И јас на моите денес им купив „играчки“(#мифали времетокогабеамали#)
    16244100_1607038075979983_241549479_n.jpg

На Val-Dim, Ane-Goki1, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @LivingGlam свински мрФки се тоа кафеното.
    Не е прелив :D
    Не ми е со мери правен реков не мерам јас си ставам откутура :rofl:
    Зависи кога како го сакаме сум ставала и повеќе испечен а сепак сочен :mm:
    Ти мислеше изгорен ми е :rofl:

Последна измена: 24 јануари 2017
    На bittersweet, Lejla8, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.759
    Допаѓања:
    202.607
    Се залетав Ројал да ги пробам... Сега ми е тешко на стомакот, а не го ни изедов целиот... Пак да ме потсети зошто не јадам фаст фуд :fubar:

Уште за оризот? Јас не правам, мм не јаде, па свеки кога прави за нив ми дава колку да го пробам. Ама ко мајка ми никој не го прави :angel:

На Ane-Goki1, bittersweet, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Oризoв денес тoп темa :D
    Јaс зa ручек сo свински ребрa тaвa прaвев.Зa убaв oриз дa испaдне пржење пoвеќе сo крoмидoт,зрнцaтa,и убaв цел пoсле нее кaшест,нити пресув тaмaн.
    И јaс вoдa и oриз oд oкo стaвaм.

На Sesil, Lejla8, DVAANGELA и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.515
    Допаѓања:
    160.396
    Моите не ми чепкале, ама имаа други тактики на дознавање штп ги употребуваат и денес.
    Пффф татко ми па у крв му е тоа.
    Ама у суштина никогаш ништо не сум криела од нив. Ни болест, ни пари, ни работа, ништо, ништо.
    Во нив ја наоѓав и уште ја наоѓам најголемата потпора и поддршка. Здраворазумни и модерни луѓе се.
    Имам криено само долен веш... ете до толку. Друго се ама баш се знаат и знаеа. Денес ги штедам за здравје и не кажувам се дур не помине. Ама ме осеќаат.
    Татко ми колку е поврзан со мене, кога се враќам од пат само што ќе поминам граница он веќе ѕвони во истата минута. И да сакаш да скриеш не можеш.

Да ги начекам така, не би ме погодило зошто јас ништо не кријам. А ако веќе така прават ќе се навредам зошто немаат доверба бидејќи се е кажано.

Се додека родителите се грижат за вас бидете благодарни и среќни.

Прашај ја што ја мачи и што сака да знае? И објаснете се. Излишно е да го трошиш времето на ова. Родители...секогаш имаат родителска грижа во себе.

Се комирав попладнево...се разбудив со залепени очи и огромни меури ко изгореници на нозете. Се чудам што може да се...страшно изгледаат, не знам дали сум за на лекар.

На Lejla8, Sesil, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ствaрнo @Dust oд кaде ти тoлку пaри нa oвие гoдини? :D Тaквa бурнa реaкцијa aкo ништo не кријaм не би имaлa, дури би јa прaшaлa уште некoј дoкумент дa не и фaли дa и дaдaм дa прегледa :D Мoјaтa беше прoфесиoнaлец, сигурнo се ми имa прегледaнo, вo тoa сум сигурнa, aмa никoгaш не сум јa фaтилa. Интимнoст тaквa чувaм oд стрaни лицa, oд oние сo кoи живеaм немa штo дo тoлку дa кријaм. Не е убaвo чувствoтo некoј дa не ти верувa, нo aкo вooбичaенo рaбoтите се oк пa некoј дoбил нaпaд нa пaникa еднaш, штo знaм, јa рaзбирaм, i feel you bro :D

На Ane-Goki1, Barbie20, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Моите не знаат баш се’ се’, и би ме навредило да ми расчепкуваат. За плата не ме прашуваат, знаат од прилика и се грижат за да остане доволно за мене кога сакам да им дадам пари, ама не ме прашуваат и не осеќам потреба да споделувам. Не е дека кријам и секако знаат од прилика. Некогаш кога ќе се надминам себеси им кажувам еееј овој месец знаете колку заработив? :D И се радуваат.

Во работниот дневник си запишувам се’ - колку ми е платено за секоја задача секој ден. Плус таргети што сакам да ги остварам во текот на месецот, а тоа се често лични работи. Не дека е нешто страшно да ми прочитаат, ама ете не би сакала да разберам дека ми расчепкуваат така. Одма се замислив како би ми било да ја видам мајка ми да ми го чита тој дневник кој не го ни кријам зашто никогаш не сум помислила дека може да ми чепка, и чувството не беше пријатно. Не дека ќе дознае нешто што не треба, туку дека љубопитноста отишла предалеку. Сигурно не би реагирала така бурно и би разговарала, ама би се чувствувала навредено. Во тоа тетратче не сакам никој да ми чепка, и имам впечаток дека @Dust слично ги третира своите документи. Приватност ми треба и тој личен простор си го чувам од сите.

Последна измена: 24 јануари 2017
    На Barbie20, Lejla8, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.789
    Допаѓања:
    173.157
    Така нешто @LivingGlam ... како со твојот дневник. Важни настани, работни обврски, проекти, буквално се. И тоа неколку години наназад..
    Некој да ти го соголи животот за безврска е баш..безврска|(
    Штедните книшки се најмалото гајле..знаат дека имам пари, кај нас никогаш не биле проблем моите пари, туку туѓите хаха

Само што јас си имам дијагноза од гинеколог на која што работам да ја подобрам.. Имам спомнато еднаш наназад..
    Осетлива тема ми е и си го имам зачувано тоа за себе. Иако е мајка, сепак тоа е мое интимно здравје и не се чувствувам ниту обврзана да кажам, ниту чувствувам потреба да споделам со некого :)
    И за таа дијагноза и за било која што не е животно загрозувачка во иднина..
    Неа после 40год работа во болница, јасно ќе и биде се ако земе да ги прочита..
    Искрено се надевам, не стигнала до таа папка. Додека не се извини, збор не изустувам. Имавме договор пред да се вратам во МК.. и имавме договор пред да си го напуштам станот и да се вратам да живеам со нив. Договорот е прекршен. Затоа и така изреагирав. Бурно или не, мене ме погоди ете кажав зошто погоре..
    Па сега..што е тоа е..

Фала на внимание...
    :)

На Ane-Goki1, Barbie20, PUPICA и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.