Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.464
    Допаѓања:
    175.873
    @sanjaeva

Частам што сакаш :)

На Lejla8, DVAANGELA, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    :hai: ко воз да ме прегазил, се укочив над биро.
    Пауза со чај ќе праам сеа, после ќе раскренам.

Оризот и јас го јадам само во сарма или спанаќ а така не.
    Кога има во тава со копани обавезно го јадам со цвекло.

И кај мене мајка не почитува приватност ]:) милион пати се имам расправано и џабе е.
    Знае и да пребарува по ташни, документи, еднаш сум го заборавила фб уклучен и фатила ги читала пораките со дм :envy:
    Исто и дневник ми има читано.
    Си викам приватност единствено ако набавам од оние банкарските сефови и таму да кријам :lol:

Мила ми текна, ја знам продавницата ама не сум знаела дека се продаваат постелнини.

Последна измена: 24 јануари 2017
    На Lejla8, MilaP, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.659
    Se obiduvav da se setam sega..
    I mi teknaa mnogu monenti..kako flesovi.
    Moite me spiuniraa i mislea deka se nevidlivi(facepalm).
    Ne za se,ama mnogu gi interesirase dali imam decko i koj e.
    Bev diva..ne se doveruvav i koga majka mi sakase da razgovara (ona kao uz kafe..pa slucajno padna zbor:wasntme:) za sex,za odnosi..za zastita,se sveduvase na nejzin monolog a moe vrtenje oci i pokazuvanje otvorena nezainteresiranost.
    Nemase togas mobilni.
    Imase fiksen telefon koj koga zvonese trcase taa da ne ke razbere koj me bara|(.
    Ahhh...moeto dete da e kako mene ke go tepkam]:).
    Mora da sorabotuva so mene.
    Ama pak i jas ke bidam potakticna od moite..

Ne bi sskala nekoj da mi pretura po doma.Ni vo kujna..a ne pa vo spalna..
    Od taa pricina Refce odi vo gradinka i ne ja gleda zena doma.

На Ane-Goki1, Espadrila, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    На Barbie20, Sesil, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.515
    Допаѓања:
    160.396
    :rofl::rofl::rofl:
    Ама зоЖДооооо?

На Lejla8, Annath, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Znaev deka ke e nasmees.

На Lejla8, Petar80, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.659
    Toa ZoZtoo go imam izusteno vo seriozna diskusija.
    Znaes kako zvucev?
    Kako gajle da mi e za cel trud na nekogo.
    Poprimam..vpivam od forumov..

На Ane-Goki1, DVAANGELA, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.515
    Допаѓања:
    160.396
    Леле колку се смеам. :rofl::rofl::rofl:

На Barbie20, Lejla8, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    100.993
    Тука сум за тие што ме спомнаа се уште мрдам на студенилово.И некои работи пак шпартаат по лп и други видови на комуникација,губам желба да пишувам.И не ми се допаѓа искрено.Некои работи ги гледам со други очи.
    Синоќа се вратив премрзната од работа работев две смени за денес да сум слободна,зашто ми требаше да дремам по лекари.Тоа чекалната на железничка,куче да врзеш ќе збесне ...штедат ли на греење што им е?
    Одвај го дочекав автобусот да се стоплам...
    Резултатите , хормоните за тироидната на прв поглед се во рамки на нормалата,ама имам зголемени нодуси и тоа ме секира.
    За душкање ,душкам.Срам не срам сакам да знам со што имаат допир децава.Открив дека ќерка ми пали по некоја цигара,иако одрекува.Нон стоп наоѓам кутии од цигари.Приватност?Кога ќе се осамосталат и ќе имаат свој дом и дури не ги поминат кризниве години.Ги душкам и алиштата еднаш осетив мирис на марихуана и ги здрмав и двајцата.Ми дадоа доказ дека биле во просторија во која се тегнела марихуана.Не ме прашувајте како.:smirk: Што да правам да оставам така ,дека не сум приметила ништо?Секако разговор и се,ама децава не секогаш се отвараат 100% .
    Нека сум проста и глупа и каква сакаат нека ме наречат,нема да дозволам да прават глупости.Барем колку можам ќе спречувам.И колку умеам.Барем малку.
    А тие ако решиле да прават нешто секако дека нема моето душкање да ги спречи.
    @joy1 благодарам за убавиот комплимент.

На Val-Dim, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 27 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    256.435
    Озборувања по лп секогаш имало и ќе има.
    Се шушка за вакви работи постојано.
    Кој сака нека пишува, ама некои членки ја напуштаат темата и форумот баш поради овие работи.
    Некои од нив имаат пишувано за реални проблеми. Ќе кажете дека сами така одбрале. Да, но дали треба да бидат озборувани по лп за тоа?
    Некој едноставно има потреба некаде да се олесни. Тоа не е повод за да се озборува и исмева по лп.
    Срамота.
    Многу е лесно да "продаваш" среќен живот на форум. Тешко е што истиот во реалноста го нема.
    И на секој може да му се случи и развод, и прељуба, и тепање, и да нема пари, работа. Затоа да си молчеме е најдобро. Судии и баби оговорачки не се потребни и овде.

На manja666, Val-Dim, Ane-Goki1 и 34 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.061
    Допаѓања:
    91.055
    Мајка ми пребаруваше секогаш,и оправдување и беше :мое дете си и морам да знам се!
    Не дека криев нешто којзнае што ама тогаш пред 10 години,трагично беше да најде цигара и запалка,карти од некое диско каде што не ми било дозволено да одам и некои такви ситници :D
    Штедев пари од џепарлакот за да се опуштам за викенд и криејќи ги во соба секогаш од прва ги наоѓаше,како да знаеше и гледаше каде ги кријам.

Јас да сум и јас ќе сакам да пребарам да видам да дознаам нешто плус :$

Убавата вест што ја чекав денеска како да се одложува за утре,абе ситница е ама толку многу мислам,да се среди камен од срце ќе ми падне и мене а богами и од него.
    Муабетот е мое недавам туѓо несакам :D

На Val-Dim, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    220.365
    Темава беше супер, беше баш тема за лаф муабет и рилекс.. кога човек баш онака посака да побегне од секојдневие и луѓе и муабети и тако даље. Па доаѓаше овде да се искаже, да тресне некоја зелена и да се посмее со виртуелниве луѓе што не ги познава.
    Баш таа виртуелност и непознатите луѓе во нејзе ја правеше посебна и интересна. Просто човек да посака со трчање после долг работен и турболентен ден да прочита по некоја лајт забава и реченичка па да се насмее онака од срце.
    Тука лежи зајакот, односно тука лежи проблемот на оваа тема, што повеќе никој не е анонимен, виртуелен, секој се секој се знае, па и да не се знае онаа едната на другата и праќа лп па све дознава и за тие што ги знае и што не ги знае. Па пуштање муабети па тракатанци, па тргање на фамилијарните анонимности, па барање на фејс кој која е, па опет лп оваа вака и таа онака. Па цинизам ... ироничност а поготово сарказам до даска.
    Па некоја ќе напише нешто за друга па не се докажува па пак исмејување онака од срце од душа и се тако даље...
    И сакате да темава живне, т.е да дојдат сите некогашни ликови. Епа нормално дека не и е стало до вакви проблеми и вакви мааларства што и онака во животот ги имаат за жал против своја воља.
    Се беше убаво.. се додека виртуелноста и анонимноста постоеја а посебно не постоеше полното сандаче и надмудрувањето.

... што знам. Жени...

Дур некој се свести поминал возот.

На Val-Dim, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    81.274
    Пак дилема
    Како некој знае за оговарање по ЛП,фејбуци или слично ако и самиот тој не бил дел од тоа:^)

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.061
    Допаѓања:
    91.055
    Како трето лице дознава ако двајца оговараат,некој и тоа да ми го објасни :|

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    А бе женцки ве почестив по повод годишнина? :wasntme:
    Не а, срам да ми е :$

Еве повелете, слободно напијте се, не се срамите :D[​IMG]

На Val-Dim, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас незнам што еднаш веќе не ги кажат јавно оговарачкиве овде.
    И како може да знаеш дека се оговара ако не учествуваш и ти сам :wasntme:

На Barbie20, Petar80, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Многу притисок и ставате на темава, на луѓето кои пишуваат тука...сте се фатиле ко слеп за стап -порано беше ваква, сакам па така и крај, тоа па тоа. Работите се менуваат, темава ќе се смени, форумот ќе се смени, нови тема или нови личности ќе се појават, и секогаш ќе се збори -форумот порано поарен беше. Вие зошто не пишувате по други теми? Порано имаше дискусии насекаде, зошто тука само заглавивте? На многу тоа им сметаше ама вас убО ви беше и не ви се слушаше. Епа сега на некој му е убаво да не пишува тука туку по други теми, или воопшто да не пишува. Испочитувајте како што е редот и остајте работите да си течат по свој тек. Со сила убавина не бидува, искулирајте.

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, DVAANGELA и 18 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    256.435
    @vitamina не е толку проблем анонимноста колку озборувањето и буквално исмевањето на членки по лп.
    Има неколку девојки кои ги знаеме со години и со име и презиме, па одлично функционираат.
    Јас се згрозив ете кога дознав дека постојат членки кои преку лп озборувале и се исмевале на членки кои само споделиле проблем овде.
    Никој не очекува тапшење по рамо, да тргнам од себе, ако ме читате ќе видете колку сум самокритична. Исто и за случајот кој бил актуелен овде. Едно е да слушнеш поинакви мислења и ставови, а друго некој да те озборува по лп и да фаќа сеир.
    Не се работи за мене инаку ќе кажев за што и за кој се работи. Уште да знам и кој озборувал.
    Срамота.

На manja666, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    256.435
    Не е работата кој сака нека пишува.
    Точно, никој на сила не можеш да го присилиш на нешто.
    Проблемот е во озборувањето и тоа за лица кои стварно имале проблем и пишале за тоа.

На Lady Phoenix, Petar80, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    72.725
    Па дајте вистина, нека се каже кој оговара нека се банира од форумов. Колку членки се банираа за лажни мислења и слики,ова мислам дека е пострашно. Не мора јавно, ама барем на администраторите да се каже да реагираат. Овде секој споделува дел од животот, и да, вистина, секој избира што и до каде ќе сподели, ама тоа не е причина да биде оговаран и исмеван зад грб.
    А за тоа зошто некој не пишува е негово право. Како што е и правото да пишува.

На Lady Phoenix, DVAANGELA, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.