Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Добро утро народе Форумски, денес себично само за мене кафенце [​IMG]

На Dust, Peco, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Морнинг
    Од мене чајче, ко воли нек изволи
    Синојка одам да пазарам со мм, почна да вее снег, се намуртив, ми здосади више, што е доста доста е :D
    Неисчистени улици, до школо дур ја однесам ќерка ми, 5 саата ми треба а на 5 мин ни е
    images.jpg kamilica.jpg

На Dust, Peco, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.110
    Допаѓања:
    275.752
    Утрово многу ладно нема снег ама студи едвај дојдов до работа.Не можам да дочекам пауза ми се пие кафе.
    Вчера го одлежав денот ама денес ме чека работа.

На Ane-Goki1, Dust, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    48.032
    :hai:
    Здраво женски.
    Не сум ви во тек со муабетите,набрзина прелетав низ синоќешните дискусии и сфатив дека некои работи не се промениле:D.
    Не ме уби сида,да не се секирате,антитела доволно имам:muscle: за да пливам низ темиве.
    Обврски и реалноста ме надвјасаа,тешко било да се вратиш во реалноста после одмор.

Имам многу да пишувам,па ај да пробам да ја заменам @promeneta ,поздрав до неа.
    Сакам зима,ама под услов да сум на планина,да има сонце,да нема магла,да има исчистени патишта и еден куп удобности,да скијам итн...,по можност во Швајцарија да сум:wasntme:или било каде,каде што тековните обврски се завршуваат нормално.
    Не може институции,пешачките зони на болници и училишта,да не се исчистени од пластови мраз.Вчера три пати летнав во кругот на Клинички Центар.:@Одам од мака што имам,не за да шетам.Споредни фрекфентни улички се заборавени и направени се само да успееш со лизгалки да ги поминеш.Да не зборувам дека сме заѕидани од ѓубре,никој не проаѓа да го собере,зошто не може камионот да пројде од паркирани коли и глечери пред дворовите.
    Ја му викам да си оди,тој се залепил за мене како слеп за стап.Вчера вага купив да ми ја каже реалната состојба и да ме освести,ама ништо.Пак две кифли од сабајле.:pizza:
    Убавини,што да ви кажувам.Колку се напред со се.Се уморивме,зошто зимски одмор,активен си цело време,ама преубаво ни беше Снег на тони,ама се чисти,ски центар е ,со сите услови.
    Враќањето во реалноста тешко ни падна,ама тоа е.Пак со обврски,активности,работа еден куп.

Многу тешки соништа сонувам во последно време.Сонував ноќеска дека мајка ми била многу болна,операција правела,јас од сите сум криела,да не се секираат.Срцево ме стега се уште од сонот.Сакам после да и закажам и да ја носам на лекар,до толку се потресов,ама ќе ми се изнасмее и нема да отиде.
    И други вакви слични соништа,поврзани со моите блиски,болести и страшни состојби.Толку ми се реални што ме плашат.Имате ли идеја што ова би можело да значи?:worried:

И помалку ако ве дружам,не ме мислите,купив еден куп книги,едвај чекам да ги фатам во рака.

На Val-Dim, Ane-Goki1, Dust и 30 други им се допаѓа ова.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    А бе ноќеска нит сте спиеле нит сте се докажале а нит пак сте се измафетисале по сето она што гопрочитав, еден саат ве читам. Толку да не се сакало кока кола во овие ладни деновии да се удрело на муабет кој нема цел не е сватливо. Некој праша а да @joy1 зошто ние маживе не сме уговарале или не сме уговарани, ние ако почнеме да уговараме ќе бидеме бетер од вас ќути што си молчиме хахаха. А за уговарани верувам дека сме по ЛП некоја со некоја зш не сме мирни знам.
    Бидете умни и не се оптеретувајте која за која пишува велат позади добар коњ голема прашина се дига Вие преиначете го во Женски род коњот од поговорката а има и уште една ама ќе си ја премолчам вулгарна ми е па ќе испаднам Вулгарен а ич не сум
    Од мене до дамите

На Val-Dim, Ane-Goki1, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Добро утро.

Ова од синоќа - much better than песнички од Јутјуб. :D Ми дадовте материјал за читање од сабајле. Вака отпосле, немам коментар. Не дека љубопитност не ми се разбуди да знам кој е што е, ама ај си викам - подобро што не знаеш.

Сте јаделе печено мисиркино филе? :o Во саботата направив и пробав прв пат, го мислам оттогаш и денес пак ќе е на мени. :inlove:

Ај, поздрав.

На Val-Dim, Dust, Barbie20 и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гуд мoрнинг. Денес сум кo нaвиенa, не знaм штo ми е, кoлешкaтa не мoже дo збoр дa дoјде, a гледaм пoчнa и знaци нa незaинтересирaнoст дa пoкaжувa :rofl: Дa види кaкo ми е мене. Пa тaкa не сетив кoгa минaлo времетo. Дa oдaм уште мaлку дa јa измaлтретирaм пa дa зaврши рaбoтнoтo време.

На Ane-Goki1, Dust, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Od kade go kupi fileto Living? Epten ubavo i socno izgleda

На Dust, Lejla8, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Дами и дечки собирајтесе на темава јас честам денес, денов и така ми беше убав а сега уште поубав а поводот е @Bridget МИ ЛАЈКНА ПОСТ БРЕ СВИТЕ ТУКА Н МАСА И МУЗИКА ВИКНЕТЕ ДА СЕ ВЕСЕЛИМЕ
    upload_2017-1-25_10-39-36.jpeg

На Kitten, Barbie20, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.660
    :music::music::music::dance::dance::dance::dance::dance::rock::rock:

Мишел му лајкна на Питер

На Barbie20, Dust, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Ами него што

На Dust, Lejla8, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Стварно друже што збориш? па ти титула си добил:rofl:

На Barbie20, Dust, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.776
    Хип хип хурааааа за Петар

На Dust, Peco, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Тинекс. Од Виндија е, замрзнато во розево пакетче. Има и стек и филе, ова е филе. Сличето не е мое, ама исто изгледаше. И беше пресочно.

овие од Тинекс се ненормални.
    Сега ја проверувам сметката. Зедов две вакви, едното двеста и нешто, другото триста и нешто грама. Убаво ја видов цената - мисиркино филе 400+ денари. На сметката наплатено ко сет ножеви на сталак, 978 денари, и тоа земено ко цена за килограм. Не се малку пари, доаѓа околу 300 денари повеќе за двете. Минатата недела исто зедов, и тогаш ме украле а не проверив. :@ Тогаш поголема грамажа, значи 500 денари на здравје. Веќе не пазарам неделно со повеќе продукти, губам претстава за сметката вака.
    Истово ми се има случено со свеќа дупло наплатена од тоа што пишува, а претходната недела и со течниот сапун - пишува на акција 90 денари, со огромни букви, читаш тој сапун од бадем, значи за него е цената. Наплатено по редовна на сметката. Ај си викам, 50 денари не е страшно, не се вратив. Ама сега чадам!

Колку се движи цената на ова? Над 900 денари, па напишале по грешка 400 и нешто кај фрижидерите? Или едноставно на кодот им дава погрешен производ на компјутер? Ех, имам работа не можам да се враќам и сега цел ден ќе се нервирам. Ми го расипаа ручекот, а му се радував толку. :D

На Barbie20, Dust, Peppermint и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Се га се чувствувам Како Доналд Покрај Меланија кога е во бања хахах.

На Dust, Lejla8, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.518
    Допаѓања:
    38.731
    @LivingGlam јас купувам свежо мисиркино од виндија за малиот, околу 250 ден. е 500 грама. Замрзнато е поефтино, што значи 400 денари било. Нема шанси над 900 да е. Морав да се вмешам, не е прв пат од Тинекс ова. Проверувај уште таму нареден пат.

На Dust, Peco, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Нема ништо свежо не се лажете, ниту пилешкото. Све е тоа одмрзнувано па малце сјајче да свети па на излог. Од фабрика ми е инфово, подобро земете замрзнато

На Barbie20, Dust, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    Да знаеш дека крадат, и јас само од таму пазарам, а не проверувам ама за памет, свекрвами и сетра и нејзина, многу пати ги имаат украдено, а они им се враќаат и со сметката на каса, ама им се враќаат одма и тие касиерките, се извинуваат и им ги враќаат парите, само треба одма да се реагира, ама стварно претераа, ова треба да се пријави....

На Barbie20, Dust, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.518
    Допаѓања:
    38.731
    @kravce ми кажуваат кој ден добиваат и има дата како да е тој ден стигнато, и неколку дена рок на траење. Ама ништо не ме чуди, кој знае што јадеме, особено со месото какви измами прават.

На Barbie20, Dust, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Ќе се вратам сигурно, ама приквечер.
    Да беше прв пат, ќе речев грешка, се случува... ќе се вратев ќе вратеа пари и готово. Ама не е прв пат ваква глупост оттаму и дефинитивно им откажувам редовност.
    За ова ќе вратат, а за претходната недела кога купив исто вакво како да се разбираме? Готово, тие пари отишле. Е многу се нервирам. Диши, диши.

Ај, да не ве замарам веќе, ќе ви кажам после што ќе биде. :D

На Barbie20, Dust, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.