Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро.Чајчето испиено,второ кафе на ред,без чај мозам ама без кафе не.Студот не попушта,измрзнавме.:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: повелете и за вас,да не пијам сама,со друштво е послатко,само за цигарче е маката ,мрзнам во пушалната.

На Peco, MilaP, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    7.401
    Obavezno.Baraj si gi i kazi deka hitno ti trebaat.

На Sesil, Lady Phoenix, m.i.g и 4 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Јас ги дадов на 3 месеци еве веќе година ипол фати само шпла од сумата ни се врати.
    Мислам дека сите нервози ни се створија од кога ги дадовме тие пари.

На Dust, Sesil, Viktorijaaa5 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    :hai: Денес сум нормалната, стара Бубале :D
    Толку, три дена ме држи депресија, изедов све шо останало од пакетчињата :tmi: сотрев и тортата од фризот, се налокав кока кола и денес сум на место :sun:. Свратив и до позитив вајбс да се наштимам
    :f:. Со пријатели е полесно се, ќе помине и ова знам :hug:
    Не се давам јас :muscle:

photo230_edited.jpg

Ајде на кафе !

На Kitten, Val-Dim, anel и 32 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Да сме дале назаем пари,и тоа поприлична сума,одлука на мм,мислам дека никогаш нема да ни бидат вратени,на баранје за враканје,се некакви изговори,а истите живеат баш со полна пареа.Ние така не можиме,нозете си ѓи пуштаме колку ни е чергата,сон не би ме фатило да борчам,а да си трошам на себе и своите.Затоа пазете на кого давате,отпосле е касно,или како што се вели,,после е..... нема каенје.

На Val-Dim, Peco, ninja35 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.816
    Позајмив на блиска личност два пати и ми ги врати и пред време.На друг немам дадено.Ни барале рандом личности(подалечен пријател,колега,комшија) сме викале немаме и мирна главата.

На Peco, Dust, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Убав ден на сите.
    Тема позајмици.Сум давал сум позајмувал. Кога позајмувам гледам во прва прилика и можност веднаш да ги вратам затоа што ги мислам и не можам на мира да спијам. А кога сум давал исто така ми биле навремено вратени или со закаснување од некој мал период но ништо забележително. Инаку имаше еден ми должеше долг период вработен беше во фирма кај нас кога ја имавме и човекот напушти и нешто ми глумеше лудило као ова за плата. Но ги наплативме со камата паричките.

На Peco, Dust, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    7.401
    Odkoga ednas se izgorev nikad ne pozajmuvam.So raka gi dadov za zdravje demek posle nikad ne gi dobiv.
    Pozajmici nikogash i na nikogo.
    Nitu baram nitu davam.
    Samo glavobolki nosat i nerviranje. Gi ucis lugjeto i samo ti baraat bez kraj.Edna lekcija od zivotot dobro platena.

На Peco, Lejla8, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!

Е така и мене ми почна новата година - дознав дека мм уште пред година и пол дал пари на заем:@:punch::devil: не не нема таков емотикон кој може да ми го покаже бесот. А да ве потсетам трудна сум. Не можам во нормала да се вратам. А правевме изминатиов период некои инвестиции , јас сигурна дека имам back up и сегааааааааааа;(;(;(
    Што да кажам јас си се карам со мм, а тие што должат уво не ги боли. Ќе ги враќале на рати, тако им бил договорот. А искрено немаме пари моментално, ни требаат и тие.
    И така разочарана сум од мм тотално. Не му е прв пат откако сме во брак да го направи тоа без мое знаење. Ова му е втор пат. Толку сум лута, три недели не можам да го гледам, само се нервирам. Очигледно воопшто не ме почитува и му реков ако земал жена за да ја води по себе и да клима со глава само, се зафркнал не сум јас таа. Не може тој што сака да прави со НАШИ пари. Кога беше сам, дечко да, ама сега со деца неееееее.
    И вчера вечер пак кавга - му викам парите ни требаат он ми вика на рати ќе ни ги даваат а ние немаме пари. Па јас сум била неподнослива што сум му зборува цело време, па почна да урла по мене. Уште да ги жалам за нивните бесови и глупости и за други да се нервирам и очигледно растурам брак.
    Преку глава ми е веќе. УФФФФФФФ да не сум трудна одма ќе си заминев а и овој студов ме уби, само дома и дополнителни депресиии;(
    А и сакам нова работа ко ќе се вратам од породилно а незнам како да барам од директоров како да му кажам. И тоа доплнително ме нервира.
    Ме фаќа страв од пораѓај и дали се ќе биде во ред.

Нит сонцево не ме оправа.
    Единствена светла точка ми е детено дома, значи немааааааааааа нешто поубаво на светот. Нема, кој видел знае.
    Кој не, а сака, Господ да му даде такво мало човече што душата ти ја полни......:inlove::inlove::inlove:
    А ко ќе бидам расположена ќе пишам за која феминка што мислам, каков впечаток ми оставила. Зошто сега ако пишам, бетер од Бриџит ќе бидам, ќе летаат пердуви.

На Kitten, Adele86, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.542
    Допаѓања:
    160.647
    Како успеа? Па и до камата ...
    Ми дужат, за да знам.[/QUOTE]

На Lejla8, Barbie20, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    57.074
    Дечки, каде е @kukla21?
    Поздрав еден до неа.

Добро утро.

На Dust, Lejla8, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    :music::dance::music::dance:
    Петок.
    Што друго да се каже.
    Уште да не беше месецов при крај , мислам, финансиите...па се седне некаде:pizza::d:
    Има за седнуванка, ама се плашам бе луѓе...Марфи да не проработи...:doh:
    Ама пак затоа денес ќе ручаме/вечераме во 18.
    Даска ќе се прави.Похован кромид, зденка и едно саламче го имам дома..
    И винце има домашно црно.

Позајмување пари.
    Тешка и неблагодарна тема.
    Јас како и маж и на Менелеле имам позајмено без да знае па на крај морав да кажам зашто другарката не ми ги врати.На крај морав да и се јавам и да и кажам дека ми направи проблем дома (што беше и вистина) и да ми ги врати.

Не давам.Од причина што собирам за стан и незнам кога ќе ми притребаат.
    Да молам за свои пари после - неможам.Па и незгодно да ми биде да си ги побарам.

Добро утро девојки и дечковци
    Имајте убав петочки ден..
    Уште сабајле ме опседнаа пензионери, се надевам дека релаксирано ќе биде денес, несакам да се трошам на работа...сакам (ама нема !!:envy:) дома да сум одморена.

На Kitten, Val-Dim, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  13. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.515
    Dobro utro
    Sinojka se napiv od taa novata droga sto ja kupiv vcera i nisto ne se desi , eve sega pak se napiv i nikakvi promeni nemam vo moeto rasolozenie . Jas ocekuvav deka ke bidam poopustena, porelaksirana ama najverojatno mnogu e rano za da ima nekoe dejstvo kapsulata.

На anel, Peco, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.542
    Допаѓања:
    160.647
    Мене најсмешно ми е кога некој ќе ми рече за пари што ми должат - ма батали, штом поминало толку време, пушти енергија други ќе ви дојдат. Се дур они не е трудат да си вратат свои пари од некаде па и резили ќе чуеш ќе се истепале за малце. Па нели треба да пуштиш бе златен...шо не ги простиш други ќе ти дојдат? Ем особа пуна пари. Нека им се со среќа и со здравје, ама богат просечен или сиромашен не сфаќа.
    Ама своите слатки биле викаат.

На Dust, Lejla8, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.816
    Со мм договараме за сабота вечера со пријатели а децата кај свекрва ми да преспијат.Па да видиме дали ке се оствари планот...

На Peco, Dust, Emy867 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Morning!

За каква капсула се збори, за каква "дрога" ? :^)
    Ако ви треба расположение ќе си го наместите умствениот механизам така и да функционира. Не е лесно, ама не е и неизводливо. Позитивата почнува од вас. Ќе се окружите со позитивни луѓе, ќе правите работи ( мали ситни, битни) што ве мотивираат и исполнуваат, ќе си правите промени за да не ве дофати монтонијата. Како и да е научете сами на себе да си бидете дрога. :)
    Убав сончев ден ... конечноо :sun: :f:

На Val-Dim, Peco, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.243
    Допаѓања:
    148.704
    Добро утро.
    Кафе полека пијам као да е најголемо богатство, полеееека... :D
    Бебе спие, јас одма на Фемина нели нормално. :D Никогаш не сум мислела дека можам да се заразам волку многу со форум, ама никогаш не вели...
    Инаку тема позајмици не постои кај мене, ако имам да дадам и е нормална сума давам и не чекам да ја вратат, а да позајмам не доаѓа у предвид. Сум гледала што значи да позајмиш = да се искараш .
    Исто ми е со муабетот жирант / кокорисник. Ни давам ни барам, со што имам со тоа живеам, ако можам да си приуштам нешто ќе си приуштам, ама да се мислам дали ќе имам да вратам и дали особата ќе ми врати нема шанса.
    Така ме учеа од мала и за жал преку случаи на мои блиски сум го увидела тоа.
    Чиста сметка - долга љубов. :D

Последна измена: 27 јануари 2017
    На Val-Dim, Peco, kravce и 18 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.227
    Допаѓања:
    84.512
    Bubale mnogu mi e milo deneska sto citam deka si se vratila vo normala ,batalija depresijata dojdi si tuka na muabet ne deka covek ne go faka nekogas samo pozitivno :hug:
    Aj sega dobar den stanata sum od 6 dete da ispratam na skolo pa da pieme kafe :coffee: i odam da setnam vikendov so obvrski ke go minam ubav den zenski se citkame pokasno:hai:

На Peco, Dust, Emy867 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    :hai::hai::hai:поздрав друштво...
    Тема позајмица....може само на свој близок човек (сестра )за друг ке подразмислам, бидејќи на денешно време и нема човек на кој може да му веруваш, а не да му позајмиш пари......

@menelele , мила не се нервирај,се ке се среди, плус и сега тоа не тие подребно... знам не тие сеедно, ама што може да измениш освен да се нервираш, мисли позитивно и се ке си дојде на свое:hug::hug::hug:

Друго незнам што да кажам освен петок, и од понеделник пак иста песна:tmi:
    Поздрав друштво:hai:

На Val-Dim, anel, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.773
    Допаѓања:
    202.673
    :hai:

Убав ден!

На Val-Dim, anel, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.