Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Здраво виртуелно друштвенце :)
    Како сте? Ве читам на рати деновиве, немав баш што да кажам, добро имам, ама не е за пред народ.

Кога сме веќе за пред народ да кажам дека во оваа куќа иначе само јас купувам кондоми :D
    Се смееме прееска со мм, ако тој купува ќе му извадат муабети во Кам (таму кондомите се најефтини) дека има швалерка оти нели кој уште користи кондоми во бракот?
    А јас ако ги купувам, ај ќе речат мали деца има сигурно не сака уште едно да и склепа :D

Од апчиња пијам секојдневно витамин Ц. Зедов тие со продолжено дејство. Читав и слушнав искуства дека вит.Ц е лек за се. Еден човек и ракот го победил со него, така ми кажаа некој ама не проверував веродостојноста. До 10 000 мг (мислам мг е мерна единица) може да се испие и нема да има штета. Еден пријател тука така пие ама тој си има некоја здравствена причина. Јас пијам 500-1000 секој ден.
    Другото се по препорака на лекар, дури и тогаш не мора да значи да ќе прија, може да дојде до дисбаланс, еве конкретно за маката, таа ги доведувала хормоните во баланс, ама ако е се во ред може, а не мора да значи, да дојде до пореметување. Конкретно една пријателка имаше ваков проблем со тие апчиња.
    Циклусот и се пореметил а и беше редовен.
    Ашвагандата не била добра за оние со низок пририсок (ако не грешам дека така прочитав), а јас имам па баталив.

Денес шетав сама по продавници... секаде попуст па си купив нешто. Чисто онака, да се израдувам. Релаксација на мозокот.
    Сега гледам се продава половен (многу малку користен) орбитрек 6000 ден? Не би било лошо за мене само да не биде и кај мене многу малку користен. :lol:
    И јас сум во плус, не многу ама плусче е, па кога два дена по ред веќе правам палачинки за вечера |(

mareane, Dust, Lady Phoenix and 23 others like this.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Би пробала имјас од дрогиве ама сега незнам дали смеам така да ќе си седам мирна.

mareane, Lady Phoenix, LadyC and 5 others like this.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Само јас ли не посегнав по новиве дроги?
    Од дрога стандард кофеин+никотин
    А да
    И бедоксин по потреба

4. duffi

duffi Форумски идол

Не мор, повеќе не има.
    Преброј колку се на темата моментално. Тие сме.:D

5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

а јас па се чудам зошто ме тера на спиење

6. kravce

kravce Форумски идол

:^) Јас имам низок притисок и не забележав негативни ефекти по тоа прашање. Напротив, чувствувам подобрување :^)
    Ќе испадне дека Лилит процент ми дава :D Ќе си пишам јас резултати после две недели, мислам најдобро така ќе биде (y)

7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Оваа дрога само по дома ќе ја конзумираме изгледа.
    (wtf)
    Ок...разбирам не пушачите внатре, пушачите во адаптирани тераси надвор.
    Разбирам и дека во речиси цела Европа има дел за пушачи (внатре како луѓе) и дел за не пушачи. Предусов, стандардизирана вентилација.
    Ама ова кај нас е навистина е дебилизам.
    Внатре не пушачи.
    Надвор (адаптираната тераса) празна.
    Пролазот меѓу овие две, место за журка :smoke:

И кога ќе помислам дека во Австрија има ресторани во кои ги служат и кучињата, епа навистина сме црнци :envy:

8. kala21

kala21 Популарен член

По глупаво нешто од ова не сум слушнала...
    Осеќам дека за некој ден ќе се зголеми продажбата на мака:D
    Бубале лесни чекорчиња на малото:inlove::hug:
    @duffi јас не би уште во Турција,иако лани бев решена за јуни да одам страшно ефтини понуди имаше,може ќе се смири ситуација не се знае
    @Lejla8 куркумата не го бои лицето портокалово:D
    čaj_od_lipe_priprema-300x227.jpg
    Напијте се по еден чај и на спиење:D

mareane, Lady Phoenix, kuc and 12 others like this.
  9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

мажите со дрвени лептир машни ... женЦките у балони, ако сакаат да приседнат нека мислат

Screenshot_16.png Screenshot_17.png Screenshot_18.png

mareane, Dust, Barbie20 and 18 others like this.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки images (2).jpg

Правев пудинг пред пет минути...Ми рекоа „нека има повеќе“, па замешав два литра млеко и пет пудинга (facepalm)
    За мене... какао и интегрални колаченца :tmi:
    @♡BuBaLe♡ лесни чекорчиња на малиот дечко :hug:

8-| (facepalm) Сте го прошириле списокот на дроги за подмладување!!!
    Наскоро темава ке треба да го смени името во „Ние, најубавите од +/- 40“ ]:)
    Јас ке останам на витамин Ц... Плус пицичка, скаричка, сармичка, тортичка, крофничка 8)

Турција... И јас сакам на одмор во Турција!
    Неее... сакам одмор и шопинг во Турција!!! Ноо, некоја друга година... можеби :^)
    Како тргнала работата со бомбите насекаде по светов, изгледа само дома ке биде безбедно. Вчера слушнав дека и во Канада имало терористички напад... Секојдневно се проширува листата на напади...
    Ужас, цел свет се пореметил :worried:
    21-ви век наместо да биде век на славење на животот полека се претвара во век на уништување на животот. Човекот наместо да ги ужива благодетите од сите изуми на технологии, секојдневно се прашува каква е иднината на човештвото...
    Отидов да читам... Добра ноќ девојки :hug:

VladeMila, mareane, Dust and 22 others like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Кaкo пaк имaме изгoвoри сегa -Турцијa дa oдaм? Кaнaдa, Фрaнцијa, Гермaнијa? Нoрмaлни ли сте, oд бoмбa дa зaгинaм? Демек инaку гoтoвo, тргнaти бевме :D

Кoгa некoј ме критикувa или дaвa мислење кoе не е вo пoлзa нa плaнoвите штo си ги имaм, пoследнo нештo нa штo мислaм е декa ми љубoмoри. Дaли oти кaкo дијaгнoзa неинтереснa ми е љубoмoрaтa и нaјмaлку гуглaм зa неa:D aмa ете, нa се' ќе пoмислaм првo aмa нa неa нa крaј. Имa некoи стaлнo тaкa, секoјa критикa си јa вртaт вo свoјa пoлзa -љубoмoрни ми се и тoчкa. Нo вo пoследнo време искусувaм нa свoјa кoжa критики oд oчигледнa љубoмoрa кoјa ти пoсaкувa неуспех, a не сум oд тие штo се фaлaт и рaсфрлaaт сo дoстигнувaњa пред нoс нa другите пa дa нaмернo предизвикувaм љубoмoрa, пa се рaзoчaрaв. Ништo стрaшнo, ќе ми пoмине, сaмo жaл ми е зa личнoстa штo губи вaкoв пријaтел кaкo мене :D Тoлку aплa не мoрaше дa се издaде, изгледa oд дрoгaтa се немaше нaпиенo и не мoжеше дa се искoнтрoлирa. ТoВa е. Пијте децa oд aпoвите, зa вaше здрaвје е, и здрaвјетo нa тие oкoлу вaс.

VladeMila, mareane, Dust and 9 others like this.
  12. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

more maskite edna igla da si nosat , za daj boze ;)

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро!
    Нов месец, нови надежи :):D
    Излегувам, големите во градинка, јас со бебуш по обврски
    Повелете tumblr_m195gt4VIL1qg44mto1_r1_1280.jpg

Attached Files:

Val-Dim, Peco, mareane and 23 others like this.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Денес му беше прв ден на училиште на Матео, прваче, со мм си пуштивме некоја солза ама се правевме како да ни влегло нешто во око:rofl:Константин и Лети во дует вијеа пред училница кога видоа дека го оставаме Матео таму, со плачење и двајцата заспаа, љуби ги бато ми се и двете.(facepalm):rofl:

После оставив деца со татко им и си правев бјути деј, веѓи средени, нозе депилирани, маникир, педикир не сакам, имам фобија од луѓе да ме допираат за нозете,:sweat:коса скратена, фенирана, испеглана, како нова женска сум.:makeup::lol::lol:
    Сопругот беше вреден додека ме немаше, ручек направил, алишта испеглал, средувал низ дома, за греота, жена му се улепшава а тој црнчи низ дома.:devil::rofl::rofl:
    Вечер ако му "барам"може ќе ми рече дека главата го боли.:wasntme::rofl::rofl:

Во контекст на муабетот за соодветно облекување од оној ден, денес јас се шетам со лето фустанче и апостолки а една седи до мене облечена во јакна, шал, дебели тренерки и угг чизми, сред лето е, нормална делуваше,:?: ете може му студи на девојчето, да не беше тука муабетот немаше ни да ја приметам.:lol:

А оној ден кога се шетавме видов брадеста жена, исто како во циркусите што ги има и видов близначки, ништо чудно де ама едната беше бела а другата црна и после што ќе ми е чудно ако некоја носи чизми во лето или сандали во зима.:lol::lol:

Бубале среќни чекорчиња на малото бубалче.:l:

15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добро ви утро.:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: повелете,второто си го терам.Да закажам за синко стриженје ако има место,наредба од сколија,а нема долга коса,Баш убаво флизурче,кратко околу уши.само шишки подолги кои ги чешла наназад,па не му сметаат,ама ајде.Правила.....тажен е.

Peco, mareane, Sesil and 16 others like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Ако сакаш без заби да останиш, терај подолг период. Содата не е баш безопасна.

Добро утро! :D

И јас сакам на одмор во Турција. Нешто се прават планови за Грција, ама ич не ми е по ќеф (ни на мм не му е), дека хотелите таму не се ни до колена на хотелите во Турција и Египет, а се поскапи. Така што ќе се бара некое апартманче на сама плажа... ама ќе видиме, може и Албанија да ја имаме предвид, единствено патот ме премислува.

Многу брзо ми лета времево... за неполни 4 месеци треба да почнам на работа, а ко вчера да беше кога се породив... од една страна, сакам да излезам од дома, од друга страна не ми се остава малово. А немам опција за парт тајм, ниту пак да користам пауза за доење и да си одам порано, нема кој да ме замени, а работното време мора да се почитува. Ај уште година-две овде, па да побарам нешто друго, нешто подобро.

Убав ден!

Val-Dim, galapce, Peco and 30 others like this.
  17. mami blue

mami blue Форумски идол

Добро утро на сите
    Нов месец, подолг ден, снегот се топи = убавини
    Колку само ми е убаво кога се враќам дома во ден
    А и месецов пократок :)
    Денес ќе ве почастам, мм вчера магистрираше, па потспремив нешто
    12.jpg 12-ordever_dekoracija_dalma_ketering.jpg A6DF37CFE5AF24468782AEB723BD9E88.jpg
    Ајде повелете:)

18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Честитки со среќа нека му е да си ја уновчани односно да напредува на работа.

duffi, ALISA0000, Bozica1980 and 4 others like this.
  19. kala21

kala21 Популарен член

Добро утро:coffee::coffee::coffee:
    Дојдов само да ви кажам да ги пробате коцкиве од Кам:D:D:D 16142691_10155779082299863_2719706788309254769_n.jpg

galapce, papillonP, Sesil and 13 others like this.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Честитки,само успеси да нижи во животот!

Thread Status:
Not open for further replies.