Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stefan-Stefi

Stefan-Stefi Нов член

Што мислите дали и ние мажите би требало да користиме одредени препарати за нега на тело и какви се вашите согледувања за тоа колку мажите се грижат за сопственото тело и сопствениот изглед?

Простете што ви се мешам во темава за која руралните типови би рекле дека е женска тема но јас напротив мислам дека оваа тема која што ја покренавте е универзална и важи подеднакво и за мажи и за жени.
    Многу е битно грижата за сопственото тело да се започне од мали нозе да се створат одредени навики и да се информирате што е она што му фали на вашето тело односно кожа, коса, интима, орално здравје итн
    Секој од овие елементи се многу битни и доколку еден од наведените рботи не е во ред се губи впечатоот за целата целина.
    Јас како маж во средни години морам да кажам дека се трудам што е можно подобро да се грижам за сопствениот физички изглед и да бидам нескромен засега успвам.
    Така да сакам да кажам дека се поголем број мажи се грижат за сопственото тело и полека попушта онаа закоравена предрасуда дека маж кој се депилира, кој става креми, фарба коса е хомосексуалец.

Што се однесува до ефектот на одредени препарати тоа пред се зависи од тоа дали тие се компатибилни со вашата кожа, еден ист препарат кај две различни особи може да има различен ефект.
    Но она што сакам да го нагласам е генетиката, кога ќе видите одредена жена или маж затегнати и младолики не секогаш е поради препаратите кои ги користат многу големо влијание има и генетиката. Но тоа не значи дека не треба да се трудиме и се да и оставиме на генетиката, туку значи да не се разочаруваме доколку ефектот кај нас не е онаков како што сме виделе дека е кај некој друг.

Уште еднаш простете за подолгиот пост и се извинувам ако сметате дека не ми е местото во овој тип на разгвори.

Annath, Lejla8, Barbie20 and 6 others like this.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

(waiting) Отидов да сонувам... Пролет и кафе на тераса :f:

gw1r0kg802n.gif
    Добра ноќ :hug:

Annath, Peco, Dust and 10 others like this.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Метросексуалец

Lejla8 and mariatim like this.
  4. Stefan-Stefi

Stefan-Stefi Нов член

Јас зборував како ги нарекуваат тие луге оние заостанату типови кои мислат дека ако си маж доволно е да се избањаш еднаш неделно и тоа е тоа. Таквите типови мажите кои водат грижа за сопственот тело ги нарекуваат пе*ери само што јас употребив еден попристоен збор хомосексуалци.
    Инаку знам дека нормалниот свет ги нарекува метросексуални.

Lejla8, Barbie20 and mariatim like this.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Здраво друштво :hai:

Ве читкав денес чат-пат ама не успеав да чкртнам, па еве сега пред легнување.

Мојот економист денес купил теписи за во дневната и трепезаријата :lol: ги начекал на распродажба па да искористел :lol: среќа што земал бои кои одговараат со се :D

За сапун..најубав ми е дав, не ми ја суши кожата и ми мириса убаво.
    Крем за раце од 48 подобар ми нема.
    Лосиони за тело и гелови за туширање само овошни се освен ванила и кокос, по грд мирис од тие две ми нема :tmi:

И ние сме со дете тинејџер дома :sweat:
    Освен молитва за појаки нерви и побрзо да порасне друг лек нема мислам.. :sweat::worried:

Ајде добра ноќ :hai:

duffi, Annath, Dust and 7 others like this.
  6. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Добро утро, :hai::hai::hai:прва да се шкртнам на темава , повелете кафе IMG_2282.JPG Во некој одврате период сум нит ми
    се пишува нит ми се чита, па нит ми се збири ,се надевам брзо ке ми помине......:(
    Убав ден друштво:hai:

Rebecca_R, VladeMila, duffi and 26 others like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро.
    Ненаспа скроз сум . Времево одвратно, јас невиден мрчатор.
    Сакам кафе.

Rebecca_R, duffi, Annath and 10 others like this.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Добро утро
    Јас путујем
    IMG_2644.JPG

Кафе у кола пијам
    Имајте убав ден

VladeMila, duffi, Annath and 25 others like this.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Вчера му се увртев на еден досаден, предосаден филм... и го изгледав, цел. Краток испадна дури:D Работава, гледам филм и размислувам за се' друго. Подобро одошто да гледаш во таван, ваљда. Кујзнае.
    Јутар. Мада со времево... не сум сигурна ни дал е утро, ни дал сум жива.:sweat:
    Од 4 станата. Ко вампир.Еден ден ќе се разбудам во ниедно време и после секој нареден ден, ко саат.
    Утре ќе си уплатам за фитнес. Со денови го мислам. Ваљда не ќе ми мине волјата за брзо. Прв пат ќе ми е фитнес. По сум за хард кор аеробик ама, старост. Зглобови разштракани, коски на стапала изместени.... вака, без многу оп, скок. Белким ќе ми прија физичката активност.:nod: Можда и ќе се осексуљавам,кујзнае:makeup::rofl:
    За денес... кифли, палачинки, пилеќо и пире.:whew: Убаво ќе беше некој друг да фати да ги направи ама..:doh:
    Зборевте за намќорите во Зегин...ја пре би за лешинарите а ла лихвари што малтретираат пензионери за рати од кредити на Стопанска. Истата банка која им ги држи парите подолго одошто една Тутунска која пушта на 1ви, се јавува за рата да им се плати пред крај на месец.(y) Цареви.

ines.h, VladeMila, duffi and 22 others like this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Pekrasno pominat den so prekrasni luge deneska mamurni ama sepak ke se setni
    Dobro utro :coffee: ubav den zenski

duffi, Annath, Dust and 11 others like this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Ја пцујам маглата
    Прст пред око не се гледа

VladeMila, Annath, Dust and 7 others like this.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Добро утро девојчици...

Ќе се одморам ли јас некогаш во животов?Еден филм не можам да изгледам.Труп.Сонувам авиони,бомбардери,децава ги спасувам,бог да чува...:sweat:

Сапуни,од Дав сум задоволна,Асо баш свежо мириса....и навистина не знам како порано само со сапун се миевме не ни требаше ни парфем до толку се чувствуваше мирисот и беше траен.Сега ни 30 мин ,не им трае мирисот.
    Капење прво со купка па со сапун,сакам кога кожава ми шкрипи под прстите.
    Млеко за тело само на нозе и раце.
    Никогаш до сега не сум имала проблем со кожава освем по некоја бубулица пред добивање,ама за овие неколку месеци,кожава ми е лом.Испукани капилари,подочници,брчки.Рацеве исто така,како да сум копала со години...:(. Секој совет и предлог ќе биде испробан ,ако го добијам.И ако не е претерано скап.

Стареам очигледно,ама чудно ми е што наеднаш се ми се собра.:drunk:

VladeMila, kuc, duffi and 23 others like this.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Tolku mi nedostigaat moite , tolkava nostalgija mi lezi vo dusa,sto pri samiot izgovoren zbor semejstvo kako nekoj noz vo grb da mi zaboduva.
    Ne sum bila oddamna,naucena pri sekoja prilika koja ke mi se ukazi da odam , sega e mnogu podrugo .
    A covek koga e vo tezok period ,uste poveke mu falat.
    Ne sum im cestitala na @vitamina , i @danichap :l::)-zdravi i zivi da vi se malite , sekogas da vi nosat radost vo srceto.

kuc, Annath, Dust and 19 others like this.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро утро

Сакам кафе и јас.

Надвор мислиш пролет е.

VladeMila, kuc, Annath and 10 others like this.
  15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

@Umbrella22 тоа цело утро го зборувам. :)
    Надвор зима, магла, прст пред око не се гледа мене дома ми е пролет.
    Недела, ден кога максимално си се посветуваме јас, мм и децата..
    Пролет, море лето..
    Душата ми цвета..

VladeMila, Umbrella22, kuc and 16 others like this.
  16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Демек ќе шетаме уште рано ама се успавме :tmi: Па оставивме за после ручОк, сега сончево мислиш пролет е, коа издувна еден ветер се здрма, додека ние излеземе може и снег ќе заврне. :lol:

duffi, Annath, Dust and 14 others like this.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Гадно,погадно времево не можеше да биде]:)
    Ушто тоа ми требаше:sweat:
    Јавно ја повикувам @bittersweet да не/ме посвои,кај три деца па уште неколку големи/мали ништо страшно:D

VladeMila, duffi, Annath and 17 others like this.
  18. kala21

kala21 Популарен член

Има Асо уште по маркетиве на Алкалоид мислам дека е,го имам користено и него и кремата за раце баш ми се свиѓаат.
    Џои имам употребувано за лице Еуцерин и Авене сапуни сите сушат,све е лажги со опашки:)
    Битер ако не сака да посвои никого нека прати барем малку сонце:sun::sun::sun:Фала:coffee::coffee::coffee:

VladeMila, Annath, Dust and 6 others like this.
  19. kravce

kravce Форумски идол

@PUPICA Јас ја чекам Моира да ме посвои, ако сакаш заедно ќе одиме натака :D
    Воедно поздрав до Моира да дојде и она малце лиги да ни прави :hai:

Добро утро од мене. Кафе испиено, време за чистка. Ми се игра со мали деца, ако некој сака да одмори нека ги прати навака. :D

VladeMila, duffi, Annath and 13 others like this.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола.лејдис енд џентлемен.:hai::hai:(facepalm)

@PUPICA те посвојувам, таман твојот бељаџија ќе се уклопи како риба во вода со моиве бандити.:lol:
    :lol:

Се клацкам во воз, се шверцувам, машините не ги примаат новите $5 а само уште $50 имам во мене, толку не прима и оп шверц, каков малер сум можи да ме фатат.:sweat::wasntme:

Ја носам и книгата, ќе успеам да прочитам некоја страна додека стигнам на работа, вие и онака сте тивки, нема многу за читање.8-|

Сапуни не сакам ми ја сушат кожата, гел за туширање само користам.
    Млеко за тело ми е опсесија имам не знам колку и пак купувам нови, не можам да им одолеам.:lol:
    Не ми е кожата проблематична ама сакам така кога мирисам убаво после бањање.(hollest)

Денес се шетавме без никаква цел, качивме децата во кола и тргнавме без никаква дестинација, завршивме во градче покрај море, ручавме, се прошетавме и ајде назад.:doh:

Од еден воз се симнав, во друг се качив, уште автобус и стигнувам на работа.:lol:

VladeMila, kuc, kala21 and 24 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.