Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Сoнувaв кaкo сум билa кaј @PUPICA (мoждa oд љубoмoрa декa @referentka ....хгфвгтхх)...иии нејзе не јa ни видoв. Нa мaсa и беше телефoнoт и еднo пo другo стигнaa три пoрaки oд мaјкa и. Нели нa блиц се пoкaжувaaт нa екрaн (не декa чепкaв). Првите две нештo oпштo, a третaтa... мaлАТА пoврaќaше целa нoќ....
    Oдлучив дa си ќутaм, пa кoгa ќе прoчитa тoгaш, некaкo не сaкaв дa јa вoзнемирувaм :tmi:

@joy1 кaде пo мaглaвa?
    Мене дo прoдaвницa не ми се oди.

:coffee: втoрo
    Вчерa прередувaв и ги местaм шoљите зa кaфе. Редaм и си мислaм...имaм oд нaјмaли дo нaјгoлеми, зa непијaчи, пoлупијaчи, пијaчи и @Ordinary :lol:
    Тoлку сегa зa сегa, oд куќaтa вo мaглa.:hai:

На VladeMila, kravce, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    Ко што викаше една од југ
    -Ми дека е кондуктерот да ми побрке пари?
    Ко се возела со ЈСП,се гратис се возела,никој пари не и барал
    :D

За Ординари тенџерe доволно е да имаш @sanjaeva :D

На Annath, poenta, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    На duffi, Dust, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Среќен пaт и не се зaдржувaјте :!:
    Нaвечер е бетер.
    Ти вчерa нели имaше некoјa дешaвкa..,ништo не кaжa]:)

На duffi, Annath, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Имаше мн магла Скопје
    Се враќаме за кратко дома

Дешавката беше во петок :$
    Ке ставам слика вечер

На VladeMila, duffi, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    91.953
    Не користам тврд сапун ама се случува да ме фати мерак за Dove сите ми се убави само тој со краставица многу тешко ми мириса.
    Обично користам течен сапун и гел за туширање обавезно :D
    Млеко за тело не поднесувам и јас,мрсно ми е и ми лепи :tmi: ама зимно време посебно овој период кожата ми е сува па користам млеко за тело од Бекутан некако нај ми одговара
    Рацете ми се катастрофа од ладно од вода и секаков крем имав испробано џабе не поминува,само ми се зацрвенуваат повеќе.
    Па случајно си купив Солеа Беби крем абе преку ноќ ми се подобри кожата на рацете,меко нежно како бебе :D

Друго и немам за кажување,времето тмурно и магливо тоа веќе го знаете :lol: кај другите што има сонце уживајте и испијте едно чајче на тераса за мене :)

На kuc, kravce, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.533
    Бетер сум и јас од времево тмурна ,нервозна...
    Ви доаѓа некогаш желба да избегате од се и сите некаде во некоја пустелија ?!

На VladeMila, kuc, kravce и 19 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Да @mareane , ехеее :(
    Ќе помине :hug:
    Јас 'бегам' на фемина, на позитив вајбс, на добра книга, музика и месење тесто..

На VladeMila, kuc, kala21 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    7.445
    Ti treba frizer , kozmeticar, masaza, spa so licen trener i crno chokolado, nekoe kafe so drugarka, dobra kniga i nekolku socni pcovki na glas i ke bides ko nova, duri i ke smekash.
    Parchinja novo ruvo, nakitce po merak , crven karmin i dobro filmce.Ti preporacuvam Komplicirano so Meril strip .Go gledam 100 pati i se smeam na glas , tolku mnogu si se prepoznavam kaj nea .

На VladeMila, duffi, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    IMG_2650.JPG

Kancer li e sto li e ova :@

На kala21, duffi, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Poleka samo @joy1
    Srekjen pat i ubavo da si pominete...

Dobar vi den.
    Jas matematika resavav zadaci.Ne jas,ama morav da gi proveram.
    I @Bozica1980 i @Ordinary kje gi vikav ako trebase,site zaedno da mislime.
    Sega Deutsch e sledno na dneven red.

Aj pozdrav,da ucam...

На Abeja, VladeMila, kravce и 18 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Ich spreche Deutsch :D

Викај ако треба

На Annath, Dust, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    Ги видoвте нoвите филџaни зa кaфе нa Грaнд?Си земaв еден сo темa љубoв,утре другите 2 теми....:inlove:

На VladeMila, Barbie20, kravce и 14 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Добар неделен ден.
    Вчера пролет од октомври немаше сонце, денес стандарт облаци бели да му скисне на човек.
    Ако нешто мразам тоа е времево овде што не може да те огрее и затопли коски:doh:.

Спие малиот...
    Го гледам и не можам да престанам да го гледам и мирисам, па луѓе волкава среќа постои ли на светот повеќе од ова мало човече до мене, не постои.
    Се каам што порано не сум родила, сега сваќам дека животот и ми немал баш некоја смисла без него.
    Како да не си среќен и исполнет, како да ти е досадно кога тоа е сега до тебе и има потреба од тебе, бара љубов, милина..
    Ова е вистинското богатство во животот впрочем и ништо друго.
    Се помина, сите болки на грб, ситр проблеми и целото патешествие само љубовта остана и нека остане засекогаш дај боже до мене да ме грее, да ме топли.
    Не дека не сум читала порано што значи да си мајка но не е тоа тоа, далеку е од тоа што тогаш чуствуваш за едно бебе а што денес кога го имаш.
    Кога излезе од мене се зачудив дали навистина постоело во мене тука било од крв и месо ама не си толку свесен колку што си свесен кога ќе дојде и ќе те побара тебе.

Маж ми.. го љубам!
    Тој е совршен маж татко, човек во нашиот живот. Човек што е до мене во најлошо и најдобро, човек што ме држи во рака и никогаш не ме пушта.

Ах љубов..
    Тие двајца ми се се!
    Причина за да постојам воопшто.

Неделни Емоциии јбг :emo:.
    Ај на едно кафе :smoke:

На molikaMk, Abeja, marama и 34 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Dankeschon,aber Ich spreche ,auch.:hai:

На Annath, Dust, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Не сум пишала две недели, читам денес што сте пишале некни, со други зборови читам, читам, сопнам се, и никако да ве стигнам :sweat:.
    Причината нормално Енџела, не спие денски откако сме тука, па и млекото го откажа (а и чешелот :!:), остана уште најголемата љубов, нејзиниот дечко, Пто :inlove:.
    Сега имаме нов проблем, раскажување приказни по два часа и повеќе секоја Божја вечер |(.

Сите цртани што ги гледа преку денот мора да ги гледам и јас, и да ја памтам секоја сцена макар и од 5 секунди од која епизода е, оти почнува хистерија.
    И тоа не е се', приказните кои јас ги смислувам навечер мора да ги знаат сите, и мм и моите :!:.
    Па и' вика на мајка ми, бабо кажи ми га приказната Џерка (девојката на Џери :lol:) ко га испечеле у фурната :D.
    И мајка ми нормално не ја знае, и Енџела, треба да те однесам да га научаш бабо, мамооо кажи га за Џерка ко га испечеле у фурната... И јас почнувам пред сите да раскажувам (facepalm), а Енџела со едното око во мене гледа, а со другото ја прати баба и' и во еден момент наострена вика, бабо слуши тука :@ :rofl:.

И така, толку приказни раскажувам што и мм заспива, а некогаш и јас :lol:, па во полусон расправам и една вечер се слушам како во сред приказна ја спомнувам Марија Шерифович :o :tmi:.
    Важно Енџела не се буни се' додека приказната почнува со.. Си бил еден Џери... :rofl:.

Толку го сакаме Џери што се' што ќе се купи одма е за Џери |(.
    Татко ми носи жолто метро и вика, земах едно метро, ќе се најде, и Енџела кога виде, очите 8-| 8-| и вика, еее кашкавалчето на Џерии :rofl:. И никој не смее да го допре метрото од тогаш :lol:.

Исто така, секое сабајле е искуклена на прозорецот, го чека Роки (зелен автобус), па се смеам дека е надзорна камера 24/7 како комшиката баба Зора :lol:.
    Важно си искина три пара хулахопки и два пиџами оти на секое седнување се закачува на парното |(.
    Инаку, секое зелено возило е Роки, црвено Маршал, сино Чејс, жолто Рабл, хеликоптерите се Скај, а бродовите во каналот Зума :lol:.

Друго, кога ќе види кока кола магично се претвора во верверичката од Ice age кога го гледа лешникот заљубено и вика, јас сум црна мачка, мамо :inlove: :inlove:.

Тие денови гледа една епизода со Џивџи и Силвестер како пее Џивџи, оо СУЗАНАА донт ју крај фор ми... и она пее, ооо СУМ САМААА... :rofl:.

Има прејак осет за ориентација и совршена меморија, знае што каде се наоѓа на различни делови од градот, за разлика од мене што се губам во Глобал во Ср, а бара епизоди кои ги гледала пред година дена во Мк со татко и' и ги опишува до детал :).
    Ги знае работните позиции на работата на мм и моите што слуша маЈбет (како што вика она :lol:) и прекарите на сите нивни колеги :D.

Мислам дека @JuLleE ја прочитав дека препознава букви синчето, Енџела ја читаше регистрацијата на колата во дворот уште пред да прооди на година и пол (само латиница знае :!:), ама уште не чита, да не се разочараш дека нема да прочита брзо :D :*.

И ај доста ја фалев, да се пожалам дека почнаа тантрумите и кај нас, до душа во поблага форма од други што сум читала, ама бидејќи сме во зграда, за мене се ептен големи, кога ќе врисне за глупост мислам ме боцка во мозок буквално :@.
    Почна и да тепа, да изведува, па она удри, јас удри и она :| :|, се чуди што ја снашло ;).

Ако и' снема играчка, одма драматизирање како сите и' ги крадат играчките, сите сме апаши, само она е поштена |( :D.

Почнавме да и' зборуваме за градинка, дека и мама ќе оди на работа здравје, и сега штом излезам од собата се дере, мамооо дека бегаааш (facepalm).

Се' на се', интересно ни е :inlove: :l:.

Друго нема ништо ново, по дома, на шетање (читај: возење со трамвај со саати како пензионери :lol:, додека не ни текна дека можеби картата не ни важи за тие зони :fubar: :rofl:), спремање полека во станот...:).

Од утре почнуваме УН диета со сестра ми по 9474734637 пат, она треба да слабее 3 кила, јас 30 :?: :rofl:.

Туку, некни сум ја сонувала @Lady Phoenix, не знам како, ама група луѓе ја фрлиле од зграда на крошната од едно дрво (facepalm).
    И јас сум била ептен вознемирена и сум го барала нејзиното либе да му кажам да превземе нешто, и сум си мислела, не е страшното моментот на фрлање од зградата и моментот на пристигање на дрвото, туку моментите кога леташ и не знаеш дали ќе преживееш или не :x. Филозофирам и во сон |(.
    И наеднаш нејзиното либе седел до мене тажен и рекол дека знае дека ја фрлиле, а јас сум била разочарана дека ништо не превзел (facepalm).
    Поздрав до @Lady Phoenix за секој случај, не верувам дека значи нешто сонот :).

Мм некни така ме насмеа, се спречкале нешто мајка ми, сестра ми и он со Маца во врска со работата, и другиот ден тргнале на работа и тишина во трамвајот, никој не зборува.
    Цел саат патувале без буква да изусти никој и кога излегле од трамвајот мм и' рекол, и на никој за муабето, Мацо :rofl: :rofl:.
    За среќа, кавгите им траат по еден ден :lol:.

Да не заборавам да честитам на @vitamina и @danichap за малите, да бидат здрави и живи и да се гордост на мама и тато :).

И за потписите да кажам нешто :D.
    Нели цело време пред да почнете да се потпишувате спомнувавте потпис на таа и таа страна, и кога дојде не знам која страна влегувам во соба и како мува без глава барам нешто, и мм вика, шо тераш бе цуци, викам, терам пенкало да се потпишам на фемина :D, и он |( (facepalm), и таман најдов пенкало, отварам фемина и оп, @sanjaeva се потпишала :@, ме спревари еј :punch:, значи во истиот момент двете сме мислиле исто :D :*.

Па сега, оти нели никад није касно, да опнам и јас еден потпис (појма немам на која страна сме :!:):

ПОТПИС.jpg

Поздрав и убав ден на сите од вашата Променета Рихрсл :bow: :hai: :hai:.

Последна измена: 5 февруари 2017
    На Abeja, marama, malerozna и 36 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @promeneta кoгa ќе ме oзнaчи се oсеќaм кaкo нештo битнo дa сум пишaлa нa фoрумoв.
    Не зa другo, туку oдкaкo е Гермaнскa пуфлa се пoнaшa кaкo супервизoр кoј се јaвувa нa две недели.
    А јaс...пoчнувaм дa читaм нa глaс, МиуМиу oдмa знaе кoј пишал и се другo е небитнo вo мoментoт ;)

На Espadrila, VladeMila, kravce и 21 други им се допаѓа ова.
  18. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Ние како во различни држави да живееме. :rofl:
    До сега акав, скитав, 17 степени :sun: :party::party:

@Ordinary мислам дека ти ми го препорача чајот од јаболко и цимет на Franch :* љуби те папилонка пуно пуно :hug:

Бујрум на чајче

sok-od-jabuke-cimet.jpg

На kuc, mareane, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Во Штип печеше сонце,снег ич и температура до 14 степени

Идеме Скопје магла и само два степени

На VladeMila, kuc, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    @promeneta во иста фаза ни се децата. Буквално истите глупости ги праве и син ми]:).
    Повторува по мене како папагал, стои на вратата и квиче додека се бањам, во маркетите најпознат е оти се нешто зборува и бара:envy:.
    Ама интересни се нели:D

На Abeja, VladeMila, kravce и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.